July 12, 2019

4 Menteri Kewayangan Kaki Penipu Dan Pembohong, Perlu Dibawa Ke JK Hak Dan KebebasanDI dalam Sidang Dewan Rakyat pertama bulan Ogos 2018, Lim Guan Eng berkata BN telah rompak wang refund GST sehinggakan bersembur-sembur air liur ketika berbahas.


Di dalam sidang Dewan Rakyat semalam 11 Julai 2019, JK Kira-Kira (PAC) sahkan bahawa wang refund GST tidak dirompak.

Malah pihak Kastam juga sahkan sebelum itu bahawa wang refund GST tidak dapat dibayar oleh Kerajaan PH sebab PH buat tax holiday selama 3 bulan.

Menteri Kewayangan, Lim Guan Eng wajib dihadapkan ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan kerana telah mengelirukan Dewan Rakyat dan telah membuat satu tuduhan jahat ke atas pentadbiran terdahulu. 

Ini kerana semasa tuduhan dibuat, Menteri Kewangan sedang berbahas Rang Undang-Undang Pemansuhan GST dan pengenalan semula SST. Dewan Rakyat perlu mengambil tindakan yang berat ke atas tuduhan dan kekeliruan yang ditimbulkan oleh Menteri Kewayangan ini.

Kesimpulannya, apa yang nyata dan betul hingga sekarang adalah apa yang Lim Guan Eng cakap semua membohong saja. GST sebab harga naik tapi bila dimansuhkan harga naik lebih teruk lagi.

Nota Tapak Kaki - Sesuatu berita yang beri impak negatif akan minta ditukar tajuk atau edit kandungan. Lihatlah tajuk berita ini, apabila PAC mengesahkan tiada "rompakan" duit bayaran balik GST oleh BN tetapi memberi impak terhadap tohmahan Lim Guan Eng, maka tajuk berita juga diminta untuk diubah. Bebas sangatlah media di era PH ini.
4 comments:

Anonymous said...

LGE muka macam taik khinzir,..PEMBOHONG tegar....musibat betul.

Anonymous said...

LGE ni Tuhan kepada Cina DAP atau 95% Cina Malaysia..

Tuhan mereka katanya tak bodo tapi hanya buat perang saikologi..

Prinsip mereka
No 1 Cina, betul perogol, salah ke yg penting Cina menang..

No 2 hal2 lain..

Anonymous said...

Apek rambut berminyak ni harus dinobatkan sebagai Menteri Kewangan Paling Teruk Di Dunia. Ilmu ekonominya hanya sesuai utk dia jadi tauke jual barang lusuh kat Ropewalk (Lorong Kulit) je.. har har har

UNDI PornHub DAPAT 💩

Anonymous said...

Rakyat telah memberi MANDAT pada
KERA-jaan semburit, badut ngan lawak
BODOH, ijazah beli & palsu. LGBT
BERKEBOLEHAN LUAR BIASA BERBOHONG
TOP SEKALI MENGAMALKAN UNDANG-UNDANG
RIMBA.TAHANLE NGAN KEBEBALAN SENDIRI
PILIH SENDIRI TANGGUNG.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates