June 10, 2018

57 Satu Lagi Produk Kerajaan BN Diplagiat



Plagiat berleluasa dalam Kerajaan PH. Terkini, Jualan Sentuhan Rakyat, idea dari Kerajaan BN dicuri ideanya, dinamakan semula dan dijadikan produk sendiri. Tak tahu malu sungguh. 

Tukar nama, terus jadi produk PH. Gila iseng, idea sendiri tak ada, tiru idea orang, tukar nama, jadi produk dia. Lembu punya susu, sapi yang dapat nama.

Kedua, kenapa Kerajaan salah guna kuasa menggunkan logo Kementerian Pertanian dan Asas Tani di atas banner program parti? Adakah sekarang perkara sedemikian sudah dihalalkan?

Dulu puak-puak PH suka bertanya, beli barangan murah tu boleh tahan setahun ka. Mereka lupa Allah bayar tunai bro di akhir zaman.

57 comments:

Anonymous said...

Plagiat yg baik ape salahnye...PH tak plagiat derma masuk akaun sendiri...tak plagiat pinjam duit kerajaan nak buat projek bela lembu tapi beli kondo mewah...hutang beratus juta tak bayar...

Anonymous said...

Wow, dulu bknmain lagi perlekeh seranah tgk bn buat....
Sah puak PeeHantupan beotak perompak, baik yg matrials jgk idea..

Anonymous said...

Inilah yang terjadi di Pulau Pinang. Rumah hasil inisiatif Perda, dirampas dan diberikan kepada penduduk atas nama kerajaan Pulau Pinang

Anonymous said...

Inilah yang terjadi di Pulau Pinang. Rumah hasil inisiatif Perda, dirampas dan diberikan kepada penduduk atas nama kerajaan Pulau Pinang

Anonymous said...

Tak ada perubahan pun dgn kerajaan baru ni, lebih kurang sama jer.
Yg berbeza pun, kuasa Melayu makin kurang & puak kafir makin naik tocang.

Anonymous said...

Once upon a time, the prime minister (PM) & the finance minister (FM) were having a dialogue.

FM:
"I heard that the people are demanding us to fulfill our promises in the manifesto".

PM:
"Saya akan bagi tahu mereka, kerosakan yg ditinggalkan BN adalah terlalu teruk, kita terpaksa tangguh dulu semua janji...kerosakan itu perlu dibaiki dahulu".

FM:
"Will the people accept that? We need to make the people believe that our country is now really in big trouble".

PM:
"Betul tu, setuju! Lepas itu kita lancarkan tabung kutipan derma dgn nama Tabung Harapan Negara. Tapi boleh ke rakyat percaya kerajaan kini dlm keadaan tenat?"

FM:
"Don't worry boss, I'll tell them that our national debt is now more than RM1 Trillion."

PM:
"You must be joking, is that so?"

FM:
"No lah boss, it's just about RM600 Millions. But I know how to manipulate, l'll exagggerate...and I'll tell them, if we are going to keep up with our promises, the government will go bankrupt."

PM/FM:
"Hah hah haa... tomorrow we launch the Fund"

Anonymous said...

Pertama kali dalam sejarah tanah melayu... malaya...malaysia ...republik of malaysia perarakan tuhanJesus di depan Sunway Velocity Cheras slps waktu berbuka puasa tadi..... perkara yang tak pernah berlaku waima di vatican city

Anonymous said...

Menteri lain semue senyap jer. Kalau ada kluar statement pun org buat lawak jer. Jln pintas, buat jer program yg dah terbukti bagus. Cuma tukar nama la. Bagi nampak ada output skit

Anonymous said...

Ciplak jangan tak ciplak semua produk & brand BN.... kan senang jadi menteri

Menteri PH mana ada idea bengong bertingkat tingkat... cuma pandai cari kesalahan orang ..biar nampak gah dimata penyokong mereka.

BN ...1 Malaysia
PH....kesian sedih je bunyi tak habis2 dengan HARAPAN

Anonymous said...

Kera jaan Baru tak berniat nak majukan negara. Dia org cedok idea BN sebab menteri semuanya lemah pemikiran. Dapat jawatan pun secara bidan terjun, tak berpengalaman & tak mampu berfikir di luar tempurung. Minda blank sebab kera jaan ini terbina dari penipuan & fitnah. Tak berkat!

Anonymous said...

Najib pun tak plagiat main forex sebab risiko terlalu tinggi, tak plagiat agreement berat sebelah yg untungkan kroni ipp san lebuhraya. Yg ni dah confirmed duit hangus

Anonymous said...

rasa2 rejim skrg tak lama bertahan..baru sebulan dah nk huru hara..kelam kabut..klu kabinet tak lengkap macamana nk jalan kan kerja..pm pergi japan x da FM..mungkin dia bawa hanturaya..memalukan.

Anonymous said...

Nak tanyo , Sekarang gst takda, kangkong satu kilo berape ya ? Ada murah kah ? Dulu spin kangkong, Sekarang Mari kita spin back !

Anonymous said...

Kalau dh nm pon macai ph, mmg x blh nk berfikir dgn fakta.

Anonymous said...

Budak curi basikal, tukar cat lps tu round satu kampung ngaku itu basikal dia. Itulah PH

Anonymous said...

kalo ditanya puak kpop..pasti jawapannya "kebebasan beragama"
cuma baru kali ini terlihat jesus dibawa berarak
mungkin kristian mahzab lain barangkali... entah lah

Anonymous said...

Bezanya kerajaan PH buat utk bantu rakyat. BN buat untuk pancing undi. Dah kenapa BN dah tak buat lagi selepas PRU? Nampak tak iklas.

Anonymous said...

Kera jaan uturn & kaki tipu memang tak akan kekal lama. Menteri pun tak kompeten & tak cerdik! Idea BN memang terbaik jadi tak payah le dia orang susah2 nak fikir utk cari idea memajukan negara. Kera jaan Baru tapi mentaliti lama. Ciplak je hasil usaha kerajaan BN, senang cerita!

Anonymous said...

Dulu2 ingat tak sy ada cakap..tun ni totok umno.licik macam belut..kita baru fikir plan A,B,C...dia dh fikir sampai plan D,E,F...dia mac anai2.makan kayu (ph)dari dalam...kulit cantik...hakikat rosak..skrg dh nampak sikit2 taring..madey pangil zahid...hadi awang..ku li..mahmud taib...kita tunggu drama seterus nya..apa drama tun..sebelum 2 tahun...teringat dalil kenapa anuar tk boleh jadi pm..
Lagi 5 tahun tun akan berdepan dgn anuar dgn anuar dlm pilihan raya..masa tu melayu di mertabat kan..ki ki ki..ini dlm imigenasi sy ja..tkder kena mengena dgn yg masi hidup atau yg telah mati

Anonymous said...

Takpa..klu pbbm nk bergabung dgn umno..pm jngan bagi pbbm..madey lantik jadi menteri kanan jew..mb perak bagi pada bn..pbbm 1 krusi je..kedah bagi pada pas..yg lain2 kaji balik..kabinet ronbak bakik..yg un educated..terajang jew..sekarang biar diorg bergembira dulu..tunggu masa yg tepat..sbb anuar pn sedang memasang perangkap..tunggu

Anonymous said...

Pakatan harapan tomato hanya tau copy paste

Anonymous said...

PEMIMPIN utama DAP, Lim Kit Siang dalam satu kenyataan semalam mendesak Ketua Hakim Negara, Tun Md Raus Sharif dan Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinudin meletak jawatan.

Alasannya, perletakan jawatan dua tokoh kehakiman ini boleh menamatkan satu “krisis perlembagaan” melibatkan pelantikan mereka yang menurutnya merupakan satu isu yang perlu ditangani untuk pembaharuan kehakiman dan perundangan Malaysia.

“Perletakan jawatan dari Md Raus sebagai Ketua Hakim dan Zulkefli sebagai Presiden Mahkamah Rayuan membolehkan satu permulaan yang tepat untuk pembaharuan kehakiman dan undang-undang yang sangat diperlukan di negara ini,” kata Kit Siang.

Kit Siang menarik perhatian kepada pelantikan kedua-dua Raus dan Zulkefli yang menimbulkan kontroversi sebagai satu alasan kenapa mereka perlu berundur.

DAP mahu Tan Sri Richard Malanjum dilantik sebagai Ketua Hakim Negara dan telah mencadangkan nama beliau sejak 2016.

DAH DAPAT PEGUAM NEGARA TOMMY THOMAS, NAK KETUA HAKIM NEGARA RICHARD MALANJUM PULAK.

TAK ADA LAGI LAH KETUA2 PERUNDANGAN MELAYU/ISLAM. MALAYSIA BARU LAH KATAKAN!

Anonymous said...

zero gst tukar sst, kehidupan seharian rakyat masih lagi terbeban harga barangan tak turun, malah ada yang makin naik. Ini buat rakyat tertekan.

Anonymous said...

Err....
Maksud awak berulang kali perwaja lingkop? Berulang kali Mas lingkop?
Bailout skim cepat kaya koperasi cina berbillion?
oh ya...akaun madet kat israel & singapore tu mcm mana?
Oh, derma israel kat dapigs tu betula tak masuk akaun pribadi jadi kira ok la ya...?

Kes duit masok dlm akaun pribadi tu tak ke si zeti dah beri keterangan dlm rci yg ditubuhkan ph yg ianya adalah derma dari saudi, dan dia & madet yg hendakkan begitu...jadi apa masaalahnya?
Ko ingat pehak penderma suka ke didedahkan sbb dia bagi duit tu utk apa?
Tuh yg madet bagi free rm1billion kat ting babipek khin utk bakun apa kejadahnya? Projek pudu plaza yg tak siap tu apahal? Dan sekarang ph bagi lagi projek rm30billion tampa tender pada babipek khin tu jadah apa?
Oh ya guna proxy tak apa kan?

Anonymous said...

Korang buat ada udang balik taik. Konon buat dgn tujuan nak menang pru.

Eh baru aku tau salah guna logo harapan ngan kementerian tani tu. Mklm la aku ingat boleh... cam dulu2 masa bn bekuasa...

Anonymous said...

Tak payah la. Ko tinggal berapa kerusi kat penang? Ko jaga je la perlis ngan pahang...

Anonymous said...

Apa lagi. Dah boleh berambus dah ko...

Anonymous said...

Fyi segala hutang sykt suami sharizat tu dah langsai,
Yg belum langsai hutang jubuq dsai tu belum, kalau dia tak buat kenapa tak mintak proses pengadilan semula? Kenapa minta pengampunan diraja?
Terowong punya kes mcm mana? Adakah si limpigs guanend akan dibebaskan dgn nanti dia buat satu akuan bersumpah & dibebaskan tampa bicara?
Dan pakmat sabun tu dapat derma bini oleh silaki pasangan tu selepas ditangkap khalwat nak kira mcm mana? Sumbangan lubang tin milo ke?

Anonymous said...

Mari kita saksikan siri kebodohan pemimpin KERAjaan sekarang ni. Padan muka macai pakatan. Dah termalu terpaksa jugaklah pertahankan mahafiraun tu.

Anonymous said...

Malaysia tak akan pernah jadi republik sebelum perang perpisahan antara negeri dlm persekutuan, Raja/Sultan adala hak negeri, sekiranya mereka cuba bermakna negeri2 tertentu akan keluar dari malaysia samada secara baik atau perang, yg bermakna tampa ada lagi beberapa negeri bersumber malaysia akan bubar.
Aku akan mempertahankan kedaulatan negeri aku dan aku tahu orang2 negeri aku yg lebih bersikap keras dari aku dlm soal ni,
Dan aku dgr org2 sabah & sarawak juga menunggu masa yg sesuai untuk bertindak dgn cara mereka..
So masa dpn malaysia sesungguhnya kabur sekarang dgn geraklaku penjajah ph.

Anonymous said...

.
5 tahun tak cukup . UMNO mesti berehat sekurang kurangnya 10 tahun untuk pastikan semua perasit dalam parti di bersihkan . Perasit dalam UMNO ialah pemimpin yang gila kuasa dan masuk UMNO semata mata untuk kepentingan diri sendiri . Tapi ramai jugak perasit perasit ni yang dah keluar dan masuk PPBM .

Anonymous said...

Lepas ni tak payah monitor indek klci, tak payah guna rating dari moody's. Kita dah ada kayu pengukur baru utuk tentukan tahap kewangan negara. Ya satu keadah yg terkehadapan. Hanya di malaysia. Kita gunakan naik turun harga tomato. Indek ni lagi tepat dan jitu. Tak percaya, cuba tanya abang mat

Anonymous said...

Alaaa bro....LGE tak lepas kes dgn peguam negara...ada backup la nanti...ketua hakim n jika terpaksa merayu...ada presiden mahkamah rayuan...taktik lancau ni dah rakyat bleh baca...mereka inilah yg merosakkan sistem perundangan negara.

Anonymous said...

Ko mengigau hutang 250 juta dah langsai..kak Ijat bisu...hihihi...kaki tenberang..

Derma israel?...ko ade bukti ker?...polis pon tak siasat..temberang...

Anonymous said...

Rakyat tak nampak Ketua Pemuda UMNO memainkan peranan dlm membela Islam dan org Melayu, dia ni asik play safe dan ingin populariti sahaja. Ayuh semua tolak KJ dari memenangi apa2 jawatan sekalipun dlm UMNO?

Anonymous said...

dah tu ph tak payah la letak banting ..banner bagai
pasar tani tu ko ingat idea siapa...habaq mai

Anonymous said...

tapi harga tomato dgn kereta dah turun
mari la semua kita beli tomato dgn kereta baru tiap hari...murah oiii

Anonymous said...

Ko nk buat suka hati je kat sane? Dhlu semua negeri ko redah je. Tak tau malu.

Anonymous said...

Berambus kemana babi. Baru sekali menang dah tak ingat dunia. Dah la menang tipis. Kera jaan minoriti. Bilabila boleh TUmbang

Anonymous said...

Boodh ko. Dah kerajaan kena la buat program bantu rakyat. Kerja pembangkang..bangkang...macam mana baru 1 bulan ko dah lupa kerja kutuk ko dulu?

Anonymous said...

Tun nak kasi gempak seteru dia dalam ph...dap pkr dll. Buat bajet je. Betul ke tak tak tau ler.

Anonymous said...

Tomato paste..pasta tomato utk dibuat lauk raya.

Anonymous said...

Dah gomen skrg ph. Ph la kena bagi idea yg lagi canggih dari previous bn gomen. Kalau la ni pun suruh bn buat, lebih baik ph tak yah masuk bertanding kat pru dulu. Cukup masuk pertandingan memasak kuih semprit jer

Anonymous said...


Plagiat yg baik ape salahnye...PH tak plagiat derma masuk akaun sendiri......

Tak akaun sendiri.... Tapi masuk akaun anak2....itu yang anak menjadi bilionair segera.

Anonymous said...

Macai, hutang ptptn kau dah bayar ke belum? :p

Anonymous said...

Suka hati kau saja nak suruh orang berambus macai 12.28. X dapat balas hujah dengan fakta, kau maki orang. Dasar macai pakatan. Otak penuh taik. Sebab selalu kena kencing kahkah

Anonymous said...

Fund pulak masuk akaun maybank..kalau nak selesaikan hutang negara, kenapa masuk bank negara terus..macai kena kencing lagi haha

Anonymous said...

Silap-silap haribulan, budak2 melayu kepop bertudung pun join sekali. Nak nampak berfikiran terbuka dan modenlah katakan

Anonymous said...

Kalau Bn buat kau macai kecam, bila xbuat kau kecam jugak. Dasar macai. X pernah bersyukur..minyak bila nak turun macai?

Anonymous said...

Dah namanya pun menteri kabinet dapur dan kelulusan pun sains sosial, konfemlah x ada idea sebab sebelum nih mereka2 ini hanya membangkang membuta tuli dan tidak menggunakan otak. Bila dah jadi menteri baru ketahuan x tahu nak buat apa..jadi semua program bn dicetak rompak dan dilancurkn menjadi idea mereka (kononnya)

Anonymous said...

Mana ada plagiat yg baik? Plagiat itu satu kesalahan moral yg paling besar di era dunia moden. silap-silap hari bulan, boleh dipenjarakan! Malulah kpd diri sendiri bila idea org lain dicuri & mengaku engkau yg punya.
Pecacai Pakartoon memang hampeh & otak tomato!! Hari2 mandi & tadah kenching tuan mereka.

Anonymous said...

12.26 n 12.35 bagus pemgumpulan anda.. Very gud.. Org2 lama tahu hal era mahathir. Takut nak bersuara kena isa... Ketua dajjal dan anak2nya dah klr..

Anonymous said...

Ko ni mesti barua Pee.eH..
Ko serang KJ sbb dia tak pondan mcm la.no.biji...mcm hisbabimudin rais, aljubuque..

::sesiapa yg menusuk jarum pemecahbelah adalah musuh.....
Semuga Allah melaknak musuh yg kerjanya memecahbelahkan jemaah islam.
Aminn

Anonymous said...

Anin-5:45,
Ko ni bodo tahap barua pee.eh,
Duit derma polis nak siasat buat apa...walaupun dari israel atau proxy israel mcm blogger pee.eh dpt tu, ianya tak salah dari segi undang2 m'sia.
Ianya adalah peringatan bagi seluroh umat islam termasuk di m'sia sbb israel tu musuh islam dan akan membiayai sesiapa yg menentang islam.

Bagi penganut kapir dan juga penganut pee.eh yg seiya sekata dgn yahudi ko lantak la..dah ianya yahudi tu geng sejiwa ko.

So jadi yg spesis ko menyibuk pasal derma arab tu apa ke jadahnya?

Anonymous said...

Macai Pee.eh mana ada skolah sampai peringkat isi borang pptn yob....isi borang pt3 adala kot.
hehe

Anonymous said...

Maksud ko ada udang dibalik tuntaeik ke bn buat dulu?

Anonymous said...

dulu waktu jadi pembangkang, buat bajet bayanganlah, kabinet bayangan lah. sekarang dah sebulan kabinet penuh pun tak nampak bayang. langit itu sebenarnya tinggi....

kata hutang banyak tapi sibuk nak buat kereta nasional pulak. buat kereta bukan tanda negara maju. singapura tak buat kereta pun maju.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates