June 6, 2018

26 Blogger Hishammudin Rais aka Tukar Tiub Menghina YDP Agong cc. @PDRMsia




Bekas blogger PKR yang kini menyertai PPBM, Hishamuddin Rais yang lebih dikenali sebagai blogger Tukar Tiub, hari ini telah mengeluarkan artikel yang menghina YDP Agong.

Semakan mendapati artikel berkenaan telah dipadam. Walau bagaimanapun, Saudara Lokman Nor Adam berjaya membuat 'screen shot' posting berkenaan seperti di bawah.

Pautan posting yang dapat diselamatkan, baca di sini. Adalah diharapkan pihak berkuasa dapat menjalankan siasatan mengenai perkara ini.






26 comments:

Anonymous said...

Tak payah diriuhkan sgt. Pemimpin ph bukannya ambil peduli hisamgay ni punye perangai. Mereka semua bakal buat bodoh je dgn uneducated blogger ni. Lbh2 bila madey dh berikrar akan tegakkan rules of law ala mamakutty styles. Kuman seberang laut nampak,gajah depan mata saya tak tahu.

Anonymous said...

Tetiba bila ph nsik, semue benda jadi mahal mcm hutang negara, perbelanjaan agong. Diorg ni guna duit ringgit atau india rupee?

Anonymous said...

Bila dah kantoi tau pulak dia takut.. he he hick!
Blogger Pakatoon tu jangan dilayan. Menyalak je kerjanya.

pelesit budiman said...

Dulu BN mcm tu la.. Amek xendah je isu 1mdb...last jd liabiliti pada BN... Cube la wat dang je dgn isu ni... Bakal menuju ke gaung yg sama mcm BN

Anonymous said...

IPOH, 7 Mei — Rakyat Perak diingatkan supaya menolak pembangkang pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) ini bagi mengelak peristiwa pahit sepanjang 11 bulan kerajaan negeri Perak dikuasai pembangkang pada 2008 berulang kembali.

Memberikan peringatan itu, Datuk Mohd Osman Mohd Jailu yang merupakan exco kerajaan negeri semasa pentadbiran 11 bulan di bawah menteri besar Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin ketika itu, berkata kerajaan negeri turut memberikan ruang kepada DAP untuk mendominasi semua perkara.

“DAP dalam mesyuarat kerajaan negeri pertama selepas menang PRU12 telah membangkitkan persoalan tentang jumlah elaun yang diterima Sultan Perak dan Kerabat Diraja Perak dan meminta pegawai kewangan negeri untuk membentangkan elaun yang dibayar secara terperinci.


“Saya selaku exco pada masa itu berasa sedih dan terkilan kerana perkara seumpama itu dipertikaikan oleh mereka

“Bila dapat kuasa, peluang yang ada digunakan mereka,” katanya dalam sidang media di sini, semalam.

Mohd Osman, 66, turut mendakwa Mohammad Nizar juga menjadi boneka dan hanya mengikut telunjuk DAP dengan meluluskan pemberian hak milik tanah kekal kepada penduduk kampung-kampung baru di Perak.

Menafikan dakwaan bahawa penjelasan yang diberikannya itu didalangi pihak tertentu bagi memburukkan pembangkang, katanya, “Saya hanya nak beri kesedaran pada rakyat negeri Perak supaya berhati-hati dalam membuat keputusan dan menentukan siapa yang lebih layak untuk mentadbir negeri”. — Bernama

Anonymous said...

Klu ikut pedoman piji botak, hishamudin rais ni anak rais yatim. Jd apa pendapat anak yatim pula? Buat bodoh je sbb dh jd geng satu kapal?

Anonymous said...

DSAI dah mula trgur budak kadir jasin pasal isu raja raja.. isyam dulu pro reformasi dah joint hanjing DAP.. siti kassim pun dah serang DSAI..Rafizi dan hentam mamak budak suruhan DAP... Daim dah serang DSAI
dalam 100 ari janji dicapati dan perang saudara meletus lah nanti

beli pop kon bolrh masuk tengok wayang..!!!

Anonymous said...

Babigay tu dulu kawan nuat yg dua kali didapati bersalah kes liwat kan?
Otak pun dah ber-DNA kapir, usahkan KYDMM Agong, Islam pun dia caci..

Anonymous said...

taktik fitnah dan membenci raja2 di ulang semula kerana sudah berjaya dibuat kepada kerajaan terdahulu.ini adalah ajenda halus pihak tertentu untuk memusnahkan instuasi diraja di malaysia ini

Anonymous said...

Orang hina sebegini patut tiada tempat di tanah air ini. Apa nak jadi dengan kerajaan baru ni? Buat kerjanya tidak, hanya terus menabur fitnah dan hendak menjahanamkan negara. Hanya tau panggil oress conference cadang nk nk buat itu ini, rangka kerja tah ke mana, pastu sibuk nak menhukum tanpa bukti. Nak suh rakyat bagi income kerajaan melalui tabung haprak. Apa ni PH???!!

Anonymous said...

Kalau rakyat tak nmpk lagi kejahatan ph ni tak tau la nk ckp apa. Memang bodoooooh...

Anonymous said...

ustaz assahari dah membayangkan perkara ini beberapa tahun sebelum kematian beliau...
kerajaan lama dijatuhkan dengan fitnah...kerajaan baru bercakaran hingga akhirnya tumbang...
tak perlu percaya apa tafzir mimpi abuya... hanya perhatikan situasi sekarang dan berfikirkah ...

Anonymous said...


Insya Allah..saya tetap berdiri mendokong institusi Kesultanan Raja-Raja Melayu! Hormatilah mereka kerana kita mewarisi kedaulatan tanah Melayu daripada mereka..
salah silap mereka kita betulkan dengan hikmah dan bijak sana.. baik atau buruk mereka..selama inilah kita mengecapi nikmat sebuah negara..hasil perwarisan kerajaan kesultanan moyan mereka wariskan.. bertumpah darah melawan penceroboh dan penjajah sehingga kita mendapat tanah pusaka Melayu ini hingga kini..

kini ia dirobek oleh kaum pendatang dan melayu lupa daratan..liberal..
logik akal bodoh dan menipu diguna pakai untuk menghasut kebencian kepada Institusi DiRaja.. alasan menghabiskan wang rakyat adalah satu slogan kuffar dan menipu.. sedangkan kita mengambil negeri2 mereka ini sebagai negara yang kita tadbir..hasil mahsul yang dahulu bawah kedaulatan jajahan mereka..

apalah sangat kalau berbillion setahun mereka habiskan berbanding maruah dan perwarisan pusaka yang terlalu besar buat kita anak anak cucu kita diami di tanah Pusaka Bertuah ini...

Hormati dan Lindungilah Institusi DiRaja Malayu, mereka adalah PAYUNG kita.. PAYUN RAKYAT JELATA..

DAULAT TUANKU
DAULAT TUANKU
DAULAT TUANKU

SEMOGA ALLAH MERAHMATI.


Anonymous said...

Last-last yg rugi adalah Melayu Islam jugak...

Anonymous said...

arbok tua kaki botol...minum la lagi
tak cukup tanah la ko lari
kalo kat siam ni...dah pasti 20 tahun kedalam
ko ingat madey nak tolong...anwar nak tolong..??
lupa kan lah..diorang pun tgh sibuk nak buat tim sendiri...

Anonymous said...

Soal perangai babi sondol hisamgay ni jgn ditanya pd mamakkutty, jawapannya mudah sgt diramal.. SAYA TAK TAHU, TAK DIBERITAHU.

Anonymous said...

Cara2 nk selamatkan tengkuk sendiri sudah bermula. Menteri KKKM tak blh trace ke klu benar kene sabotaj? Masih duduk zaman batu kot.

###############################


KENYATAAN TUKAR TIUB


KENYATAAN TT


Hishamuddin Rais


@IshamRais
16h16 hours ago
More

HOTT HOTT - TERNOW - KENYATAAN ISHAM RAIS - blog tukar tiub kena SABOTAJ lagi - sebelum PRU14 tak boLeh masuk - sekarang ada yang menerbus masuk BUAT kacau - ini kerja sapa? TUKAR TIUB akan buat laporan polis hari ini bersamam PEGUAM - sila ikuti perkembangan -TK

Anonymous said...

Apa lagi tuan2, kasi up semua screenshot ni dlm fb twitter dan segala media yg korang ada, kita kasi binatang setan ni kojol seberapa segera

Anonymous said...


Robert F. Kennedy Jr wants fresh probe into father’s assassination

Robert F. Kennedy Jr is not convinced that Palestinian-born Sirhan Sirhan murdered his father, Robert F. Kennedy, 50 years ago.

EPA pic, June 7, 2018.

SIRHAN Sirhan is serving a life sentence in a California prison for the murder 50 years ago of Democratic presidential hopeful Robert F. Kennedy.

RFK's son and namesake, Robert F. Kennedy Jr, is not convinced that the Palestinian-born Sirhan did it, or at least, not alone.

RFK Jr wants a fresh investigation into the assassination – an appeal supported by only one of his eight surviving siblings.

RFK, 42, was shot dead just after midnight on June 5, 1968, in the kitchen pantry of the Ambassador Hotel in Los Angeles.



Nampak? Robert F. Kennedy Jr mahukan satu penyaisatan semula berkaitan dengan kematian bapanya 50 dulu


Mana tiada sebab AG baru menangguhkan lagi penyiasatan terhadap kes Mamali yang menyebabkan kematian berbelas orang tak berdosa. Apakah AG baru hanya di tugaskan memburu pesalah 1MDB sahaja?...


Anonymous said...

Janji lain, yg diberi lain
Janji tah kemana, benda yg bkn bkn pulak yg dibuat
Tapi aku kena bagi kredit kat ph gak la. Sebab now makcik dan pakcik bawang dah malu alah nak komplain pasal harga barang dan kos sara hidup dah. Telan dan hadam sendiri jer. Hahaha baru korang tau apa maksud janji dicapati

Anonymous said...

Aku respek ustaz assha'ari ni dlm beberapa hal,
Orang tua2 cakap dia la yang sgt berusaha dlm produk2 halal dan suci, terutama barang makanan products kegunaan harian,
Orang dulu kalau nak beli mee ke contoh la mula cari yg arqam punya dan tak lagi yg apek buat.
Sabun, syampu, dll dia orang buat bisnes dan cepat berkembang sehingga orang uslam mula memberi perhatian tentang produk halal & suci.
Lepas dah mereka berjaya dlm perniagaan mulala apek jadi cemas, dan katanya antara lain mereka keluarkan syampu jenama zaitun yg di ingat produk org islam pd masa tu yg mengugat monopoli colgate & darkie/darlie.
Gerakan perniagaan arqam ni adalah sebhg sejarah yg dilupakan walaupun besar jasanya dlm bidang pencelikan orang islam dlm sektor pembuatan kepengunaan harian.
Mereka masuk ke kampung2 dan ini menyedarkan masyarakat yg mereka pun mampu lakukan dan bukan hanya menjadi pengedar barangan apek.
Soal arqam dikatakan ajaran salah tu saya rasa ianya berkaitan keyataan ashshaari yg dia bersedia mengambil alih pentadbiran negara sbb pm masa tu terlampau korup katanya.
Saya tak pasti bagaimana ajarannya sbb nak research pun susah kerana hasil penulisan arqam tak terjumpa oleh saya.
Ada orang cakap beliau telah didera hebat sewaktu dlm tahanan sehingga sewaktu mula2 keluar mulut beliau airliur sentiasa keluar semacam orang yg didera dgn alatan dera elektrikal.
Saya rasa kalau stakat ajaran sesat la sbgmana dituduh dan digembargemburkan media perdana pd masa tu, tak sampailah mereka diperlakukan mcm tu sbb puak ajaran yg terang2 sesat tak pula diperlakukan mcm tu.
Saya tidak membela alarqam ni tetapi rasa ada perkara yg perlu penelitian semula dlm kes mereka.

Anonymous said...

Sultan Terengganu diwaktu penjajahan, siang bersama inggris, malam bersama pejuang, suatu hakikat yg dilupakan,
Hakikat pada masa tu ulama disekeling istana menasihatkan supaya tidak menentang ingris secara terbuka sbb lemah dari segi persenjataan.
Jadi istana terengganu telah membina penempatan yg di masih ada sehingga sekarang yg dipanggil Pasir Raja, berdekatan taman negara sekarang.
Disitulah tempat berkumpul pendekar2 melayu sperti tokgajah, matkilau, tokjanggut dll,
Dan pehak istana selalu kesana tampa pengetahuan ingris.
Saya berberapa kali berkunjung kesana untuk perkemahan dan sempat juga beramah mesra dgn wargalama yg cukup mesra tapi tegas.
Alhasil, politik istana berbeza dgn politik marhain, bak kata pepatah menarik rambut dari tepung.
Hakikatnya, Yg jahil mmg sukar memahami dan suka hentamkromo je..

Anonymous said...

Blog Tukar Tiub tu patut ditukar ke Tukar Fius. Otak dia dah mereng & skru pun makin longgar. HA HA HA HA

Anonymous said...

apa ingat polis tak tau buat kerja ke..tak payah kelentong la isham..
pandai yer hacker..dah post delete balik
btw..sabun jatuh jangan kutip balik yer
hihihihihihi

Anonymous said...

Jadi Tukar lubang jubo lgi bagus.

Anonymous said...





Berdasarkan maklumat yg di catit dalam “kertas siasatan terhadap Najib Razak” sepertimana diterbitkan dalam blog The Third Force, adalah di maklumkan bahawa Tan Sri Zeti Akhtar Aziz selaku Gabenor BNM pada waktu itu telah terlibat secara langsung semasa transaksi membawa masuk wang derma dari Arab Saudi dilakukan.

Menurut kertas siasatan tersebut, Zeti telahpun diberitahu oleh Dato’ Seri Najib Tun Razak tentang “gift” berbentuk derma yang bakal diterimanya dari Putera Saudi. Bukti yang dipaparkan blog The Third Force jelas menunjukkan bahawa Zeti-lah yang mencadangkan agar wang tersebut dimasukkan kedalam akaun Dato’ Sri Najib.

Berdasarkan perkembangan Ini, sudah tentu Zeti selaku Gabenor Bank Negara ketika itu tahu identiti penderma.

Persoalannya

1. Kenapa TS Zeti tidak membuat kenyataan kepada SPRM berkaitan identiti penderma.

2. Kenapa TS Zeti tidak membantu SPRM mendapatkan rekod transaksi dari AMBANK.

3. Kenapa TS Zeti hanya berdiam diri, seolah-olah beliau tidak tahu menahu perihal perkara tersebut.

TSZ harus menjelaskan bahawa transaksi tersebut tidak boleh disabitkan sebagai “money laundering” kerana ianya mengikuti prodesur kemasukan wang asing.

Sudah menjadi tanggungjawab TSZ menjawab soalan-soalan ini memandangkan bukti-bukti yang dipaparkan oleh The Third Force kian tular di media sosial, whatsapp dan wechat.




SIASAT ZETI


 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates