June 6, 2018

44 Bila Kerajaan Malu Hendak Mengaku U-Turn, SPAD Ditukar Jadi APAD



Apabila Council of Orang Tua, Perdana Menteri dan Menteri Pengangkutan sendiri tidak faham apa peranan dan kepentingan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) dan mengumumkan penutupannya tanpa berfikir panjang, maka hari ini u-turn Perdana 180 darjah terpaksa dilakukan.

Kita imbas kembali senario menarik ini. Mula-mula pada 23/05/2018, Perdana Menteri mengumumkan SPAD dibubarkan.


Kemudian pada 24/05/2018, Menteri Pengangkutan mengumumkan kakitangan SPAD diserap ke JPJ. Hari ini, selepas menyedari keputusan Kerajaan tersilap. SPAD dikekalkan. Cuma nama seperti biasa diubahsuai. 

Untuk buka semula SPAD tapi malu hendak buka pintu depan, ubahsuai buat pintu belakang terpaksa dilakukan. Nama hadapan SPAD telah ditukar dari Suruhanjaya kepada Agensi. Semua sudah gila meroyan. Mudah-mudahan Rakyat tidak tersalah pintu lagi.

Pong pang pong pang. Apanama ...

44 comments:

Anonymous said...

Lain kali check dulu jgn dok sembur jer ikut cita rasa. Baru nak tengok jpj check mrt, lrt

Anonymous said...

Nama SPAD jadi APA DAHHH .. terbaik nama tuu ..sesuai .. hehehehe

Anonymous said...

SPAD -> APAD -> APEK. Mmg bangang lar PH nih....

Anonymous said...

.

Melayu bakal merempat di negara sendiri . Nak buat macam mane , itu yang melayu mahu . Asal jangan salahkan orang lain , dah le .

Anonymous said...

Tengok jer wayang depa....

Anonymous said...

Pemandu teksi meroyan la...hahahaha

Anonymous said...

Ini memang kerja #KERAjaanApamBalik!

Anonymous said...

Hari- hari mamakutty nak buat sidang akhbar dengan menteri-menteri kabinet yang tak berkaliber tu. Minyak bila nak turun lahanat wei?

Anonymous said...

tak pasal2 nak padam huruf ‘S’ kat body kenderaan rasmi SPAD, tukor ‘A’. suruh penyokong PH gotong royong padam S ganti A. jangan guna duit kerajaan lantik kontractor,, membazir!!

Anonymous said...

bangang punya kutty council ...cakap main lepas...konon nak tunjuk hero...kan sekarang dah KEMALUAN...phuiii...

Anonymous said...

Dari ubah S ke A je, lbh baik tukar D jd M terus. Dulu SPAD jd APAM (Agensi Pengangkutan Darat Malaysia).. xde la nampak sama sgt.

Dulu macai uneducated kata kenapa kene ade SPAD bila dah ada JPJ, fungsi bertindih la kononnye. Arini macai ph uneducated blh telan kahak hijo mereka. Ari2 telan pun xpe, mamakkutty pun dah lakukannye arini. Kepimpinan melalui teladan. Hik5

Anonymous said...

Melayu kpop kena tipu

Anonymous said...

Pakai duit tabung haprak kasi kat kroni Loke. Apa lg nk di kato.

Macai uneducated sibuk menderma, geng2 cina dapig yg dpt untung. Dr derma ke tabung haprak, lbh baik aku derma ke tabung masjid, lagi beranak pinak pahala aku dpt. Alhamdulillah

Anonymous said...

Pemandu teksi ni siapa?? Semuanye uneducated. Klu educated dh tentu jd menteri ph

Tanah Melayu Kini said...

Cuci mangkuk..
Kalau bole semua yg kerajaan najib buat.. semua nak tukar nama.. hijack jadi diaorg punya..
UTC kalau tukar nama.. mmg teruk la mathir ni..
Dang anum style.. kalau nole.. tanah rumah dsn pun nk di buang..

Anonymous said...

Kita tanya macai ph uneducated. ECRL dah batal ke lom? JPJ boleh saman pengendali ECRL x?

Anonymous said...

Dah masing masing gelabah biawak first time jadi menteri penoh. Kan dah 'kesipuan'....inilah menteri pilihan melayu liberal budak budak degree kerja kat kaunter perkhidmatan.

Rizal Zainal said...

Malu weh !

Anonymous said...

KERAjaan Penipuan Hutang, MALU BETUL!

Anonymous said...

Kalo bertaraf jabatan tak perlu pengerusi...abiskan boreh...

Anonymous said...

Kenapa PERMATA tak ditukar nama sekali. Dulu bukan main dikutuk membazir duit rakyat bg kat Rosmah, sekarang nk dikekalkan pulak. Aku cadangkan juga PERMATA ditukar kpd AIRMATA, sempena meraikan ketokohan menteri yg menjaganya sekarang. Tiada drama airmata, tiada la sokongan utk abg non peliwat. Hik5

Anonymous said...

Semuanya kerajaan PH ciplak daripada kerajaan dulu (BN).

Kemudian yang dapat dan ambil kredit/pujian/nama ialah PH.
LEMBU PUNYA SUSU, SAPI DAPAT NAMA.

Hanya ubah (sikit) nama-nama tu jer seperti buang "1Malaysia", "Suruhanjaya" ditukar kepada "Agensi" dll.

Cth: Klinik 1Malaysia jadi Klinik Rakyat, Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) jadi Bantuan Sara Hidup Rakyat (BSHR) dsb.

Dah TERBUKTI PH amal POLITIK DENDAM.

Anonymous said...

Mamakutty..ingatlah azab kubur..jangan ingat hidup ini kekal abadi..hari ini mungkin hari pakatoon..tapi jangan ingat boleh terus diperbodohkan dengan sidang akhbar hari- hari..cost of living bila nak turun?

Anonymous said...

SARAWAK da ngmuk nk ROYALTI 20%...

TRG bile lgi?
SABAH bile lgi?
Klantan bile lgi?

Lgi baik kayerkan rakyat negri sndri dri bri kera JAAN madey..

PETROS vs PETRONAS..

MADEY mmg xngam dgn SARAWAK dri dlu lgi..sntiasa mnganak tiri SARAWAK..

Depa da PENING.

Anonymous said...

ada pm...nyanyok
ada tpm..sibuk ngan kwsp
ada menteri dalam negeri...sembab
ada menteri pengangkutan..bonggok
ada menteri kewangan..kira pun manjang silap
ada menteri pertahanan...duk buat lawak
last last bekas banduan yg running malaysia
apa punya gila la kera jaan ni ntah.....

Anonymous said...

Kerajaan mangkuk. Mansuh lepas tu wujudkan balik dgn nama lain yg dekat2 sama. Podah kaki kencing haaktuihh

Anonymous said...

Ada komen kat FB..SPRM bila nak tukar SPERM..

Anonymous said...

Council of tua kutuk....
Sila meninggal

Anonymous said...

Kerajaan One Man Show...tp tidak juga. Sentiasa ada jurubahasa dok sebelah. Yelah, mana tau nanti TERSILAP CAKAP!!! kan kan kan...one puppet show...

Anonymous said...

Idea & apa saja tinggalan kerajaan BN amat tuntas lagi efisien. Tak hairanlah Kera jaan Baru tak malu2 gunapakai & dijenamakan semula. Pengalaman BN selama 60 tahun perintah Malaysia semestinya luar biasa.
Diyakini akan banyak lagi idea BN akan dikekalkan kerana semuanya amat dinamik & jitu. Cuma akan diubah di sana sini bagi membuang jenama keramat BN yg amat laris itu guna mengelirukan rakyat marhaen. Namun, mereka tak akan dapat menyaingi kerajaan lama.
Tunggu je nanti apa yg bakal dikekalkan.. kih kih kih!

Anonymous said...

Petang tadi sesaja jenjalan kat bazar Ramadan, rupa-rupanya karipap belum turun rega lagi. Katanya GST dah mansuh. Kompius nyer aku.. hu hu hu

Anonymous said...



Soalan cepu mas dari Mayday


BABI DISEMBELIH...BOLEH MAKAN DAK?

Anonymous said...

Menteri pertanian cap ayam
Menteri pendidikan macam tak tau fakta..angguk saja

Anonymous said...

Ye terbaik tu..atok tua tengah pertimbangkan PERMATA jadi AIRMATA.WAka kaa

Anonymous said...

SPAD ke APAD ...jenama BN jugak..

Pemandu teksi tunggu2 janji manis PH ... nak hapus grab..

Sekarang ni lg ramai nak buat grab car..yang kena berjuang nak keja memang ramai..grab jugak la dapat membantu..

Pemandu teksi tak payah la sombong dan nak tunjuk perasaan... rezki tu sama2 rasa...

Pi mai pi mai tang tu jugak...
Lembu punya susu sapi dapat nama...

wawasan 2020
#PMrecycle













Anonymous said...

Kesian sungguh pada drebar taksi Malayia. Mcm perumpamaan, Yang dikejar tak dapat, yg dikendong bertaburan sepanjang jalan.. kih kih kih. Jom ramai2 kita naik bas je, murah & selesa.. hik hik hik. Padam muka!!!

Tanah Melayu Kini said...

Kedai apart ker? Kikiki

Tanah Melayu Kini said...

Bila nk mansuh hrab car dan e hailing?

Tanah Melayu Kini said...

Permata tukar jadi
Kipasla...

Tanah Melayu Kini said...

Atok nk tukar sejarah...
Kalau bole nk buang tapak tanah najib sekali..bagi rakyat lupa.. perdana menteri malaysia yg..
Hapuskan isa
Buat gst kaai pulangan lumayan pada rakyat
Pm pertama bagi bantuan duit direct pd rakyat
Buat utc seleruh negeri
Buat spad
Buat highway 2500 km pan borneo free
Mansuh beberapa tol
trx pun silap haribulan tukar jadi tun exchange..
Cuci kaki..

Tanah Melayu Kini said...

Zaman mathir dulu ada 4 negeri je..
KL selangor putrajaya dan langkawi..

Tanah Melayu Kini said...

Menteri intern semuanya..
Kerja sambil belajar.. tgun2 tahun lagi terror la..
Cara nk guna ms word dan excel.. kikiki

Tanah Melayu Kini said...

Naik mrt bro . Tak kena pau..
Jap g.. dr klcc ke bb pun rm50...
Padahal bole jln kaki ja..
Dunia lain nk tambah grab car.. malaysia terpilih oleh grab car..ingat senang ke..
Bila nk mansuh? Ikut dia la.. dia kepala..
E hailing.. bila?

Anonymous said...

dulu waktu mustafa kamal atatuk berjaya menjatuhkan sistem khalifah islam ramai macai beliau yg terdiri dr org islam sendiri bersorak kegembiraan, dunia baru islam la kononnya... tp hr ni setelah beratus thn umat islam telah melaknat pakatan mustafa kamal ataturk..

begitulah yg terjd skrg.. tunnggula beratus thn akan dtg umat melayu pula akan melaknat geng2 pakatan maha atuk pula jgn lupa nama2 yg terlibat n muka diorg skali

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates