May 17, 2018

35 Waima @n_izzah Melahirkan Ketidakpuasan Kepada Pihak Polis Melayan @DSNajibRazak, Mana Pemimpin UMNO Dan BN?


Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar hari ini  meluahkan perasana ketidakpuasan hati beliau mengenai perlakuan pihak polis menyerbu dan mentita barangan peribadi Mantan Perdana Menteri DS Najib Tun Abdul Razak di Jalan Langgak Duta malam semalam.

Beliau berkata di laman sosial Twitter seraya membuat 'tagging' kepada Twitter rasmi Polis Di Raja Malaysia iaitu @PDRMsia, 
As former victims of early dawn police raids, I must stress my disagreement in ransacking any home at such an ungodly hour. Charge, investigate, prudently. Prinsip keadilan & berhikmah sentiasa terpakai @PDRMsia
Untuk rekod bagi budak-budak K-Pop yang mengundi baru-baru ini, bapa Nurul Izzah, Ketua Umum PKR, DS Anwar Ibrahim telah mengalami keadaan yang sama, iaitu rumah kediaman mereka diserbu oleh pihak komando berkaitan isu Sodomi I.

Persoalan yang bermain di fikiran CTS adalah, di mana suara pemimpin-peminpin UMNO dan Barisan Nasional? Sudahlah mereka tidak datang melawat DS Najib Tun Razak, bersuara untuk menegakkan keadilan kepada Mantan Ketua mereka pun tidak ada telur?

Di bawah, seorang lagi pemimpin PKR dan Ahli Parlimen Shah Alam, YB Khalid Samad turut melahirkan suara beliau. Kudos!


35 comments:

Anonymous said...

Nak lawat najib untuk apa lagi? Silap2 rumah pemimpin umno lain bakal kena serbu. Berkoyan curi harta rakyat tak sempat nak sorok.

* nurul izzah bantah waktu serbuan, bukan bantah serbuan dan rampasan. Rampas tetap rampas.

Anonymous said...

Pemimpin umno lain tengah sibuk berebut harta peninggalan ismet ulam razak. Jangan ganggu.

Anonymous said...

cara halus untuk lawan tun ke aper ni...
seperti biasa macam yg tun cakap dlm sidang media tadi..semua tindakan adalah keputusan dari pdrm bukan arahan tun...
iyooooo lah.......

Anonymous said...


Allah SWT tunjuk hati sebenar org2 yang berkepit dengan DSN selama ini dalam BN. Mereka hanya mengampu dan mencari laba jawatan.
Akhirnya DSN keseorangan. KJ tu pun hantu raya jugak tak boleh pakai. Sekurang2nya pisahkanlah antara sentimen kepartian dan sentimen PERSAHABATAN

takkan lah tak kenang langsung jasa DSN menjaga UMNO BN selama 10 tahun. Yang pasti mungkin gerakan sabotaj dalam UMNO sendiri berpakat bersama gerakan bawah tanah Mahathirsme bapak perompak negara ini..

Agak pelik seolah2 DSN telah lakukan sesuatu yang sangat buruk...org UMNO semua jadi tikus tak berani membela DSN. Inilah politik tanpa Agama. jadi seperti puak Yahudi.

Sekurang2nya keluarga Anwar ada rasa simpati berbanding KJ dan Jahid. Hisham H2O pun sepupu tak boleh pakai jugak.. pondan belaka..


Najin masih merasakan UMNO ialah UMNO zaman Ayahndanya..sedangkan realiti UMNO skrg ialah UMNO baru oleh ayahnda MAHAPIRAUN.. sebab itu mana ada roh kasihan dan kasih sayang.. ko jatuh bye2 le...kami blah cari tuan baru..untuk isi temolok.. tak gitu??

#BebasNajibRazak
#MadeyNotMyPM

Anonymous said...

macai ph budak k-pop oii... ko nak tuduh curi harta rakyat kasi la bukti..cakap dah ready bukti sejak 2016 dulu..skrg apa hal rush pagi2 buta??

siang tak cukup kaki tangan ke nak rush umah Najib?

nampak sgt cara Madey gertak musuhnya dan main sentimen psikologi.. supaya nampak kes ni 'wow' hebat...

akhirnya dia akan ke tanah jugak..Almarhum Ust Fadzil Noor pernah berdoa supaya org tua kutuk ni dipanjangkan umur spy kezalimannya dipelihatkan!

Anonymous said...

kalo nanti PAS mohon tubuhkan RCI Memali ...izzah sokong ke idok......??

Anonymous said...

Dalam surat khabar hari ada keluarkan berita..ada kawan DS Najib buat lawatan tapi tak dibenarkan berjumpa...

Anonymous said...

Tun M...jaga kementerian Pelajaran .. Dr wan Azizah jadi menteri jaga wanita..

Anonymous said...

GST dah kosong, Aku beli ikan kembong harga dah jatuh banyak. Jadi 25 sen se kilo. Boleh makan ikan kembong tiap tiap hari. Sebelum tu selalu makan KFC dan Mcdonald. Tq PH.

Anonymous said...

Cuba lagi. Ada lagi 5 tahun. Agaknya umno hanya tinggal tulang sebelum pru 15.

Anonymous said...

Dulu macai cakap kenapa najib ditakdir jadi PM kalau bukan beliau insan dipilih tuhan. Sekarang najib tergolek ditimpa najis kenapa taknak cakap najib dapat pembalasan tuhan?

Anonymous said...

Pas kalah pilihanraya nak mohon buat apa? Duduk diam-diam sudah. Ni rci altantuya bakal muncul. Nasiblah kau najib. Tukang bunuh akan cerita balik siapa kasi arahan.

Anonymous said...

welcome to madey era, negara akan dibawa ke zaman gelap penahanan tanpa bicara penuh persepsi dan prejudis
You are guilty until proven innocent...
Tak mustahil pisang bakal berbuah 3 kali buat anwar, you can forget your ambition to become PM

Anonymous said...

Ini lah masa Tun nak tunjuk kuasa kepada sesiapa jua tak kira luar parti atau dalam parti...... AWAS Dap (terowong)..... AWAS PKR (LIWAT 2.1)...... AWAS PAN (Zaza).... AWAS BN (1MDB).... Sapa2 mau bantah ... siap kau...

Anonymous said...

sidang media tadi jelas terlihat sam ketot bersaing ngan teresa kok nk usung beg tun...jgn risau ada lagi jawatan untuk mereka berdua.....

Ted Manoff said...

Salah Najib juga. Masa Tun offer Najib dulu suroh dakwa dia salah laku Forex, BMF, PERWAJA dan sebagainya Najib buat pekak saja. Patutnya charge lah. La ni kelaut le jawabnya.

Anonymous said...

Ted oii.. salah Najib apa.. itu tanda Najib tu hati mulia..walaupun Ton melancorkan UMNO melancarkan serangan untuk jatuhkannya dia tak pakai pun kuasa tangkap Ton

Ko jgn le jd otak pikir mcm generasi budak k-pop.. takde ruh berfikir..hanya nak ikut nafsu je.. org baik ko sanggah..mahazalim ko sembah..elok le.. pakat2 melingkup (spt kata Director Ahmad Nisfu..)

ted ori..aku rase ko pun same gak level pikir low mcm ted kentodd.. asal kalah je mula lah salahkan pemimpin.. mase menang? jilat??

Anonymous said...

Berpuluh kali p.raya kau cuba.. ni baru berapa kali kau ribut.. aku takut org lain tinggal tulang mereput 5 thn lagi..

Anonymous said...

Baru syok cepat tukar tajuk.. walau tak sempat nak baca yg lain.. jenuh nak tengok komen..

Anonymous said...

Tu belum kira lagi katanya duit bilion bilion hilang zaman nuor.. episod menyelamatkan diri..

Anonymous said...

Nak malaysian sgtkan.. amacam buktikan semua sek hanya 1 aliran... nak tengok dap peluk cium setuju.. muahhhhhhh

Anonymous said...

Org nak dtg tak boleh masuk.. bila takde org pusing citer langsungg takde yg dtg..

Pengkhianat pembelot parti pasti ada... parti tak reput tapi org boleh mereput..

Anonymous said...

Mak datuk muka mcm takde lubang idung.. rci memali? Sape nak call tukang bunuh.. hello hello

Anonymous said...

Ph takde bezapun.. pemimpin zuhud pemimpin takde berdosa.. imam mahdi. Apake lagi.. karomah la.. 2x5

Anonymous said...

Tkpa..unoq tun boleh sampai brapa tahun..insyaAllah...Allah panjang kan umuq.mcm kata arwah ust
Fadzil noor..tapi bila dia dh tk kuat..geng forex pn dh uzur juga
.rasa2 budak2 kpop tk berebut jaqatan ka...yerrr masa ni lah ki ki ki..tita tawan m'sia

Anonymous said...

Masuk ph jd maksom..hihihi

Anonymous said...

Lu pulak kaut yaaa.. hahaha
episod baru.. zaman tu tersenyum sumbing ingat masa lalu.. group kj lapiji din ijah min... lama lama pun mereput.. hahaha

Rasanya tak sempat kot.. dah perang.. iya ke idok

Anonymous said...

semoga perut ko tak kembong mcm perut mat sabu.

Anonymous said...

nampak sngt pengampu dn pembodek nyer...hihihi

Anonymous said...

Sedapnya kondem. Pemimpin ph yang kekayaan luar biasa pun patut kene serbu...dasar pembohong dan pemfitnah.ptuii

Anonymous said...

Pemimpin Umno la ni dok perli najib je. Masing2 tak nak mengaku salah diri sendiri. Semua dok tuding jari kat najib. Macam sial.

Anonymous said...

Yer la minyak pun dah turun banyak..sbl pru rm2.20 seliter..
Lps pru rm 2.20 seliter...murah oooo.hehe

Anonymous said...

So Najib masih berhati perut lah...haha
Atok masih berhati batu lah...hehe

Anonymous said...

Izzah berhati Mulia, bukan mcm pengampu2 najib bila kenyang terus senyap membisu.

Anonymous said...

Teresa cock? Eeewee..buek!

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates