August 29, 2015

42 Adakah Tun Dr Mahathir Berikrar Bersama Cina DAP #Bersih4 ?


Adakah kehadiran Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir ke sekitar Dataran Merdeka pada pukul 7.30 malam tadi adalah satu isyarat Tun Dr Mahathir menyokong BERSIH 4.0? Dengan kehadiran lebih 80% Cina DAP BERSIH menandakan Tun Dr Mahathir sudah bersedia bekerjasama dengan DAP sebagai sahabat dan kawan dalam politik?

Pepatah English 'The Enemy Of My Enemy Isy Friend' digunakan oleh Tun Fr Mahathir dalam situasi ini? Atau adakah kroni-kroni Cina meminta beliau hadir malam ini untuk mendapatkan sokongan peserta Melayu Islam yang gagal hadir hari ini untuk turun beramai-ramai esok? Atau kalau hendakkan CTS berfikiran baik, mungkin Tun Dr Mahathir singgah di situ untuk menjadi imam peserta-peserta demo BERSIH 4.0?

6 SP Setia Anjing Cina DAP #Bersih4 ?


Kenderaan syarikat pembinaan SP Setia didapati digunakan untuk mengangkut barangan-barangan keperluan peserta-peserta demonstrasi BERSIH 4.0. Apakah kenderaan berdaftar dengan plat WA7156D ini disalahguna oleh pekerja SP Setia yang tidak bertanggungjawab atau syarikat SP Setia sendiri merupakan penyokong tegar perhimpunan haram BERSIH 4.0? Sekiranya benar, betullah dakwaan bahawa syarikat pembinaan ini dikatakan penyumbang besar dana Pilihan Raya Umum Ke 13 untuk parti DAP.
7 Nando Malaysia Penyokong #Bersih4, Edarkan Air Percuma

Tahniah kepada syarikat Nando Malaysia yang bersikap berpilih untuk menyokong pergerakan BERSIH 4.0 menjatuhkan Kerajaan yang sah. Ini berikutan timdakan sebuah cawangan di Sogo yang mengedarkan air percuma kepada peserta-peserta BERSIH 4.0. Tindakan menyokong secara terbuka syarikat ini amat dihargai kerana senang kami hendak memulakan boikot. Sorry Nando, no more business from me anymore.


8 Melayu Beraptai Merdeka, Cina DAP Berdemo #Bersih4


BERSIH 4.0 menjadi medan mengukur pengaruh kaum Cina DAP di Malaysia setelah ketiadaan PAS dalam Pakatan Pembangkang. Himpunan BERSIH 4.0 kali ini memang memberi kelainan sama sekali. Kaum Cina DAP keluar beramai-ramai sejak semalam untuk menunjukkan pengaruh mereka dalam politik negara. Sewaktu himpunan BERSIH 4.0 ini dimulakan pada hari ini dan esok, pada masa yang sama kaum-kaum lain seperti Melayu dan India serta segelintir kaum Cina sibuk mengadakan raptai Hari Kebangsaan ke 58 yang akan diadakan di Dataran Merdeka Ahad ini. 

Himpunan BERSIH 4.0 ini nyata menganggu keselamatan kanak-kanak sekolah yang mengadakan 'reherhal' di Dataran Merdeka. Puak-puak Cina lahanat DAP ini tidak pentingkan ini semua. Yang penting mereka dapat jatuhkan Kerajaan Melayu Islam di Malaysia melalui jalanraya. Bolehkah?

August 28, 2015

10 Timbalan Menteri Pelajaran Berjiwa DAP, Patut Letak Jawatan Kerana Prinsip Melanggar Parti Dan Kerajaan

Timbalan Menteri Pendidikan, Chong Sin Woon yang hanya merupakan senator yang dilantik oleh Kerajaan sepatutnya melepaskan jawatan dalam Kabinet ekoran kenyataannya yang membenarkan pelajar universiti menyertai perhimpunan haram Bersih 4.0 esok.

Kenyataan bodoh dan tidak matang tersebut tidak sepatutnya keluar daripada seorang Timbalan Menteri yang sepatutnya menasihatkan mahasiswa menjauhi perhimpunan haram.Perhimpunan haram tersebut bertujuan menjatuhkan kerajaan sah yang telah dipilih oleh rakyat dalam pilihan raya umum sebelum ini.

Kenyataan Chong Sin Woon juga bercanggah dengan pendirian Menteri Pendidikan Tinggi, DS Idris Jusoh yang melarang mahasiswa menyertai perhimpunan haram itu. Ia juga bertentangan dengan pendirian parti yang beliau wakili iaitu MCA.

Kenyataan Akhbar Setiausaha Agong MCA DS Ong Ka Chuan adalah seperti di bawah:
Press release from MCA Secretary General Dato’ Seri Ong Ka Chuan regarding Bersih 4.0
MCA Secretary-General Dato’ Seri Ong Ka Chuan said, “MCA stands firm that members should not attend the Bersih gatherings, to prevent the political scenario in the country from turning more unstable and complicated.”
“Ever since its inception, MCA has always been prioritising national peace and stability and is duty bound to protect the safety of all Malaysian citizens. As such, MCA members should stay away from the Bersih gatherings.”
Dato’ Seri Ong Ka Chuan
MCA Secretary General
Member of Parliament for Tanjung Malim
Minister of International Trade and industry II

August 27, 2015

17 BERSIH 4.0 Membangsatkankan Anak Muda Melayu Tinggal Bergelandangan Di Kaki Lima Parlimen
Inikah bentuk perjuangan yang diajar oleh penganjur BERSIH 4.0? Membangsatkan anak-anak muda yang rata-ratanya orang-orang Melayu untuk tidur bergelandangan di kaki-kaki lima di hadapan Parlimen? Apa yang mereka dapat dengan bergelempangan mengalahkan peminta-peminta sedekah di Chow Kit?

Kalau mereka ini pelajar, kesian ibu bapa mereka yang mengharapakan mereka akan berjaya di dalam pelajaran dan mengubah nasib keluarga. Mana Dyana Sofea? Mana Rara? Mana Melati? Mana amoi-amoi seksi BERSIH 4.0 yang menjadi penghias iklan? Kalau mereka juga turut tidur di sini, maka amat berbaloilah mereka ini hendak berkorban. CTS pun silap-silap turun tidur sekali.

Manakala amoi-amoi jelita pula menjadi penghias gambar-gambar untuk menarik peserta demo BERSIH 4.0.


15 Tidak Perlu Adakah BERSIH Di Jalan Raya, Turunkan DS @NajibRazak Melalui Undi Tidak Percaya Di Parlimen


Siapa di belakang BERSIH yang sebenarnya akhirnya terbongkar apabila DAP semalam tidak sabar-sabar menunjukkan belang mereka apabila parti PAS gagal untuk memberikan sokongan di dalam perhimpunan BERSIH 4.0 kali ini. Kelibat DAP yang muncul secara terbuka membuktikan Cina DAP merupakan dalang utama untuk menjatuhkan Kerajaan Melayu.

Oleh itu tidak perlu menggunakan barua-barua Melayu seperti Marina Mahathir, Maria Chin Abdullah dan Dyana Sofea untuk menunjukkan bahawa orang Melayu adalah dominan utama untuk menurunkan Kerajaan Barisan Nasional. Watak-watak seperti kedua-dua Marina ini dan Dyana Sofea tidak lebih sebagai boneka DAP sahaja.
Pemimpin DAP seperti Lim Kit Siang dan Lim Guang Eng sepatutnya mengemukakan undi tidak percaya di Parlimen untuk menurunkan DS Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri. Tidak perlu turun ke jalan raya mengadakan BERSIH 4.0 dengan menganggu Rakyat untuk berehat dan bersiar-siar di hujung minggu, menganggu peniaga-peniaga untuk berniaga dan pemandu-pemandu teksi untuk mencari sesuap nasi.

Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng sepatutnya percaya dengan sokongan yang tidak berbelah bagi Ahli-Ahli Pembangkang untuk menurunkan Perdana Menteri. Ditambah dengan segelintir dalang-dalang daripada Ahli-Ahli Parlimen BN yang tidak sabar untuk mengantikan Perdana Menteri. Kedua-dua anak beranak Lim tersebut harus membuktikan bahawa demokrasi subur di Malaysia dengan menjatuhkan Perdana Menteri melalui undi tidak percaya di Parlimen. Ada berani?

August 26, 2015

11 BERSIH Non-Partisan? DAP Buat Sidang Akhbar Kenapa?

BERSIH mengaku bahawa perhimpunan BERSIH yang akan diadakan hujung bulan ni tidak melibatkan parti-parti politik. Mereka mengelarkan BERSIH sebagai non-partisan. Kenapa DAP mengadakan sidang akhbar untuk BERSIH? Bolehkah kita katakan BERSIH dianjurkan oleh NGO?

August 25, 2015

13 #OccupyParlimen Paling Bangang Dalam SejarahIni segelintir pelajar yang tidak pasti dari universiti mana mereka belajar yang mengelarkan diri mereka 'mahasiswa' untuk menawan Parlimen atau istilah popular '#OccupyParlimen'. Kononnya mereka ini golongan terpelajar yang ingin menyuarakan segala bentuk kepincangan Kerajaan di dalam mentadbir negara. Teorinya cukup cantik. Realiti? Orang kata kalau acuan tidak betul maka hasilnya akan kelihatan tidak betul. 

Pelajar-pelajar (mereka ini tidak layak digelar Mahasiswa) yang berdemo di Parlimen sejak semalam kalau ada sikit asas ilmu, pasti ada cara untuk mendapatkan tarikh Hari Parlimen bersidang. Untuk apa kalau berkampung di Parlimen kalau tiada sessi Parlimen? Kepada siapa memorandum hendak dihantar atau kepada siapa demo itu ditujukan? Maka hasilnya akan nampaklah kelemahan diri, populis dan lebih malang kelihatan seperti kontraktor membaiki jalan kalau tidakpun sebagai peminta sedekah.

Kemaskini 9.30 PM:

Di sebelah malam pula pelajar-pelajar ini bermain 'candle light vigil' pulak.10 Bijak Cina DAP Berniaga Produk BERSIH - Amoi Seksi Pelaris Jualan, Melayu Bangsat Diperalat

Chinese DAP very intelligent fool Malay children to join rally NET download later this month. Over the past few days, they begin to advertise their products with so-called NET-Amoi Amoi sexy going down this illegal assembly.

The fact Amoi Amoi-section is only a bait. That came just HSO HSO-old like Marina Chin and Ambiga S (and even then if it comes) to join the young people shouted in the streets and Indonesia to provoke the authorities. To lock the Malay children. The food was good while updating social networking sites are the children of China DAP exciters NET ads. Shithead!


August 24, 2015

0 Nasihat Ahli Parlimen Kota Tinggi Wajar Diperhalusi Ahli UMNO


Bait-bait puisi Ahli Parlimen (MP) Kota Tinggi terkesan di hati. Ringkas, padat dan sarat dengan nasihat daripada orang yang bergelumang dengan asam garam politik. Nasihat yang diberikan bukan dari calang-calang orang. Beliau merupakan MP daripada kubu kuat UMNO. Beliau memenangi Pilihan Raya Umum Ke 13 dengan majoriti sebanyak 24,574 dengan peratusan keluar undi sebanyak 88.00%.

Di saat PRU 13 menyaksikan bekas Menteri Besar Johor tumbang di Gelang Patah, bekas Menteri Pelajaran tumbang di Batu Pahat dan bekas Menteri Pengajian Tinggi tumbang di Temerloh, Datuk Ehsanuddin Mohd Harun Narrashid telah mendapat sebanyak 30,373 dengan mengalahkan calon PAS, Onn Bin Jaafar 5,799. Majoriti masyarakat di Kota Tinggi berasal dari FELDA terbukti masih memberikana sokongan padu sejak dari zaman Tun Abdul Razak lagi.

Bait-bait puisinya menceritakan cermin peribadi seorang ahli parti. Puisi beliau mengalakkan ahli parti agar tidak cepat menghukum tanpa melakukan siasatan dan dan membuat pertimbangan yang seadil-adilnya. Waima di dalam Islam sekalipun pun kita diseru agar tidak menghukum seseorang tanpa asas dan beban pembuktian yang sahih dan nyata.

Sebelum seseorang ahli teruja untuk menghukum pemimpinnya, timbanglah baik dan buruknya dan jangan mengikut emosi dan perasaan amarah dan terikut-ikut rentak kawan dan lawan. Sebelum teruja untuk menghukum apalah kiranya dibuat siasatan terperinci dan dijalankan bicara dengan seadil-adilnya. Bukankah beban menghukum lebih berat dari orang yang dihukum tanpa sebarang pertimbangan yang adil? Jadi tidak hairanlah bagaimana Kota Tinggi menjadi kubu kuat UMNO sejak sekian lama kerana kematangan ahli dan pengundinya serta kehebatan pemimpinnya.

0 Presiden MCA Mengimpikan Pembangunan Mampan Melalui Taman Teknologi Pahang


Taman Teknologi Pahang, yang dijangka menelan kos RM430 juta, akan bermula pada tahun 2017, kata Menteri Pengangkutan dan Presiden MCA DS Liow Tiong Lai. Fasa pertama adalah rancangan peluasan Pelabuhan Kuantan telah siap dan fasa kedua yang melibatkan kos RM1.1 bilion akan bermula tahun depan. 

Bandar Pelabuhan Kuantan, projek bandar pelabuhan bernilai RM450 juta akan disempurnakan pada tahun 2017 manakala Kawasan Eko-Pelancongan Rompin bernilai lebih RM50 juta juga dijangka siap tahun depan kerana projek berkenaan telah melepasi separuh dari mercu tanda pembangunan.

Dalam pada itu, pembinaan untuk Pekan Auto City bernilai RM130 juta telahpun bermula. Manakala, Taman Kuantan Bersepadu Bio-Teknologi dan Taman Halal Gambang, telah beroperasi. Serentak dengan itu, infrastruktur di negeri ini sedang teliti untuk dinaik taraf, termasuk jalan raya tambahan dan jambatan.

Oleh itu, DS Liow percaya bahawa sistem kereta api yang menghubungkan Kuantan, Sri Jaya, Mentakab, Bentong dan Kuala Lumpur akan menjadi elemen penting dalam membina ekonomi yang stabil dan progresif. Rakyat Pahang bertuah kerana mempunyai Kerajaan Barisan Nasional (BN) yang terdiri dari parti-parti komponen yang kuat yang mampu membawa pembangunan mampan ke dalam negeri itu.

18 Rumah Penduduk Kampung Melayu Mutiara di Batu Ferringhi, Pulau Pinang Bakal Dirobohkan Pagi Ini.


Para penduduk yang terdiri daripada orang tua yang uzur dan kanak-kanak bertegas untuk tidak berganjak dan akan mempertahankan rumah mereka yang mereka duduki selama ini. Gambar-gambar di bawah adalah keadaan sewaktu 8.00 pagi tadi di mana penduduk-penduduk Kampung Melayu Mutiara di Batu Feringgi Pulau Pinang bertekad untuk menghalang pihak berkuasa untuk merobohkan rumah mereka.

Sedikit info yang boleh kita kongsi bersama. Tanah ini sebenarnya milik arwah Lawren Osman. Penduduk-penduduk disini dulunya tinggal di tapak Hotel Parkroyal. Setelah hotel berkenaan dibangunkan, arwah Lawresman telah memberi tapak Kampung Mutiara ini untuk mereka tinggal. Setelah tanah itu dilelong kpd seorang individu ini, pemilik baru ini dengan rakusnya menghalau penduduk di situ.

Orang-orang Melayu tiada tempat untuk tinggal di dalam Kerajaan DAP Pulau Pinang. Kampung-kampung Melayu yang sedia ada akan sedikit demi sedikit akan dijual dan orang-orang Melayu akan dihalau seperti anjing. Kondominium mewah dan pusat membeli belah terkenal akan dibina yang mana harga berkenaan jauh dari kemampuan penduduk asal di situ. UBAH ... kita UBAH lagi.


 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates