July 24, 2015

43 Tong Kooi Ong And Ho Kay Tat Are Dead Meat Now

Tong Kooi Ong, Ho Kay Tat and The Edge now want to say that in the name of national interest, they had illegal obtain stolen data from Xavier Justo, and that this is morally correct in view of the larger picture of exposing others alleged wrong-doings‎.

They also argue that because they did not pay Justo thus they used this convoluted tactic to obtain this data to expose others and did not commit any wrongdoing and they were more whistler blowers.

In fact more spin by the two of them, revealed the following findings:
1. They knew that this information was illegally obtained by Xavier Justo and it is a criminal offence to sign a contract agreeing to pay USD2m for such information.

2. In addition, Tong Kooi Ong signed an agreement to mask a USD2m payment to Xavier Justo for the purchase of this illegal information by pretending that it was an IT contract, thus further committing the second crime of fraud.

3. Subsequently, Tong Kooi Ong and Ho Kay Tat had many discussions with Xavier Justo and Clare Brown on how to pay these funds to Xavier Justo below detection, thus committing the crime of teaching others how to money launder, thus knowing that what they are doing on the purchase of illegal information is wrong.

4. Under the Whistleblower's Act, the information must have been obtained in a legal manner to come under that protection. Also, according to Zaid Ibrahim even, it must not be disclosed in the media.

5. Not only was the purchase of this information illegal, they further committed fraud in the contract signed by Tong, and compounded by various discussions to money launder - all in all 3 criminal offences.‎

6. Finally, instead of immediately filing a police report and giving this information to authorities, they kept it, had various discussions between Clare Brown and The Edge on what to publish and what not to publish in an effort to manipulate information to conspire to overthrow a democratically elected government and Prime Minister which constitutes Treason and the 4th crminal offence. Clearly no intention of "national interest" for Tong and Ho Kay Tat but "personal agenda" and in the process hurting the reputation of Malaysia internationally and it's economy and harmony. ‎

So ... we can concluded that,

1. They knowingly procured and handled stolen data.

2. They knowingly misled a thief to steal stolen data from him - two wrongs do not make a right.

3. They knowingly used and admitted to using stolen data to publish a sensational story for the purposes of gaining economic benefit to increase sales in his newspapers.

4. They admitted to not immediately handing over stolen data to the authorities but instead used it for his benefit.

5. They said they handed over discs with 400k emails when Clare Brown and crew said there were millions of emails, thus admitting that they tampered with the emails by omitting certain emails and possible crucial data which could have shed light on the truth.

6. They used the stolen data in his conspiracy with Clare Brown and others to mislead Justo as to payment.

74 Cakap UMNO Dan BN Zalim, Penolong Pengarah Ini Masih Makan 'Gaji Haram' Dari Kerajaan @NajibRazak Yang 'Zalim'!


Seorang pencinta KETUM Anwar Ibrahim, memaki hamun dan memfitnah Perdana Menteri, DS Najib Razak di dalam laman sosial Facebook beliau seperti tiada penghujungnya, suami isteri menghentam Kerajaan UMNO dan Barisan Nasional yang mereka sifatkan sebagai zalim. Ironinya, orang sebeginilah yang telah diberi pengiktirafan oleh Kerajaan dengan menjawat jawatan Kerajaan dengan pangkat yang tinggi.

Mohd Zahar Mohamed Nor adalah contoh Pegawai Kerajaan yang tidak tahu bersyukur. Menjawat jawatan sebagai Penolong Pengarah, Unit Sekolah Menegah di Pulau Pinang, Mohd Zahar sepatutnya anak jantan dan tidak membiarkan anak dan isterinya makan dengan rezeki yang beliau dapat dari gaji yang diberikan oleh Kerajaan yang beliau sifatkan sebagai zalim!

Siapa kata Kerajaan BN Zalim? mana ada zalim. Kawan kita ni Mohd Zahar di Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) ni ok saja. Walaupun dulu beliau kata semasa jadi MPP UPSI 2010 asyik demo menyokong PAS, sekarang beliau sudah menjawat Timbalan Pengarah di JPN Penang KPM. Aktif dalam PAS tidak menghalang bertugas di JPN. Kita yakin pada masa akan datang dengan keaktifan beliau dan hasil penat lelah demo beliau akan bakal jadi Pengarah Jabatan Pendidikan Negeri Pulau Pinang. Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri KPM pun pasti bangga!

Pegawai Kerajaan sebegini sangat banyak di dalam Kerajaan. Menjadi langau yang menghurung tahi dan menjadi gunting di dalam lipatan. Jadi tidak hairanlah kalau banyak dokumen Kerajaan yang bocor, banyak tugasan Kerajaan yang tergendala disebabkan ramai kakitangan sektor awam yang sibuk berpolitik.


July 23, 2015

8 Hebat Kerajaan Malaysia Kalau Ikut Malaysiakini Boleh Sekat Rafizi Ramli Dan Tony Pua Dari Meninggal Dunia


Lidah pembangkang, Malaysiakini sudah pandai bergurau seperti Rafizi Ramli. Akibat 'terbulu-bulu' hendak mengeluarkan berita, Malaysiakini telah melaporkan 'Kerajaan berkuasa untuk menyekat Tony Pua dan Rafizi Ramli dari meninggal dunia'. Hebat Kerajaan Malaysia ni. Sudah bertukar menjadi malaikat maut pula.

Kalau betul, mungkin Kerajaan Malaysia patut membiarkan sahaja kedua-dua mangkuk hayun tu 'meninggal dunia' sahaja. Semakan ke atas laporan berkenaan hari ini, di sini, berita berkenaan telahpun diperbetulkan. Teruk betul penggunaan Bahasa Malaysia wartawan-wartawan Cina DAP ni.

July 22, 2015

5 Video Anak Kota Tinggi Bagi Menghargai Pengorbanan DS @NajibRazak Di Hari Lahirnya - Happy Birthday Boss!Video yang memaparkan lagu khas buat Perdana Menteri, DS Mohd Najib Tun Razak adalah cetusan idea daripada anak muda Kota Tinggi. Menurut Ahli Parlimen Kota Tinggi, Datuk Noor Ehsanuddin Mohd Harun Narrashid, beliau tertarik dengan idea yang dibawa oleh anak muda di dalam Parlimennya ini dan berusaha untuk mereliasasikan impian anak muda tersebut sehingga terhasilnya video di atas. Lebih manis lagi video ini terhasil di kala Perdana Menteri menyambut ulang tahun kelahirannya ke 62 esok. 

Menurut Datuk Ehsan, lirik lagu di dalam video ini lebih menceritakan tentang kepayahan dan perit getir perjalanan DS Mohd Najib sebagai pemimpin nombor satu negara. Kata-kata anak muda tersebut yang agak terkesan di hati Datuk Ehsan apabila beliau berkata, "sabarlah, sabarlah, akhirnya kebenaran akan timbul juga". Video lagu ini memberi fokus kepada usaha yang dibuat oleh Perdana Menteri walaupun begitu banyak rintangan yang mendatang.

9 Lester Melanyi Muflis, Khairuddin Muflis, So What? Mereka Masih 'A Credible Witness In The Eyes Of The Law'


Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua menyalak di Twitter, apabila dan mengkritik Ahli Parlimen Kota Belud, Datuk Abdul Rahman Dahlan, apabila keputusan carian kebangkrapan mendapati saksi yang mendedahkan pemalsuan dokumen-dokumen 1MDB oleh Sarawak Report, Lester Melanyi adalah seorang yang muflis.

Mungkin Tony Pua terlupa atau buat-buat lupa, apabila pembangkang dan kumpulan ProTun menggunakan khidmat Khairuddin Abu Hassan (bekas Naib Ketua UMNO Batu Kawan dan suami aktres Umie Aida) yang muflis kerana kegagalan beliau membayar ansuran bulanan kondominium mewah, tidak pula mereka mempertikaikan kredibiliti beliau. Cumanya, yang istimewa si Khairuddin ini adalah secara 'magic' dan tiba-tiba beliau telah bebas dari muflis dan hutang piutang beliau habis dijelaskan apabila beliau membuat laporan polis terhadap 1MDB pada penghujung tahun 2014. Ajaib bukan?

Berbalik kepada isu Tony Pua. Apa masalahnya orang muflis menjadi saksi di mahkamah? Tidak ada undang-undang yang menghalang seseorang muflis di dalam memberikan keterangan di mahkamah ataupun menjadi saksi di dalam sebarang kes. Di dalam kes The Topps Company Inc melawan Mally Jaya Sdn Bhd [1998] 2 CLJ Supp 235, Yang Arif Hakim Low Hop Bing J telah memutuskan:
"In the circumstances, the mere fact that the deponent was an undischarged bankrupt did not deprive him of any legal competency in affirming an affidavit in support of the ex-parte application in these proceedings specifically or, for that matter,  any affidavit for use in any court or other proceedings generally."

3 Tanya Tony Pua Di Twitter Adakah Beliau Berjumpa Justo Di Fullerton Hotel, Singapore Dan Anda Akan Di'Blocked'!


Pembangkang melaungkan kebebasan bersuara dan menyalahkan Kerajaan apabila SKMM telah menghentikan akses ke laman Sarawak Report. Sedangkan pemimpin-pemimpin pembangkang sendiri seperti Lim Guan Eng, Lim Kit Siang, Anwar Ibrahim, Sotong Rafizi Ramli, Teresa Kok dan ramai lagi akan 'block' mana-mana akaun yang cuba untuk mengkritik mereka sama ada di laman sosial Twitter mahupun Facebook. Inilh bentuk kebebasan yang mereka laungkan. Kami boleh kritik dan fitnah orang, orang lain jangan kritik kami.

Termasuk di dalam listing terbaru 'kaki block' adalah Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua. Beliau dengan lantang mengkritik Kerajaan dan 1MDB serta bertindak kononnya akan menyaman rakan-rakan Facebook beliau yang mengaitkan beliau dengan dalang yang memalsukan dokumen-dokumen 1MDB iaitu warga Swiss,  Xavier Andre Justo. Malah beberapa 'followers' beliau di laman sosial Twitter telah di'blocked' apabila mereka hanya bertanya "Adakah Anda Berjumpa Justo Di Fullerton Hotel, Singapore?" Tak percaya, cubalah.

July 21, 2015

8 @cmlimguaneng Salahkan Kementerian Pengangkutan Di Atas Kegagalannya Uruskan Pelaburan Di Penang cc. @liowtionglai


Satu-satunya insan kamil yang suci, bersih dari dosa dan tidak pernah berbuat sebarang kesilapan yang masih hidup di Malaysia adalah Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng. Mungkin disebabkan itulah gelaran dan panggilan 'tokong' melekat kepadanya walapun beliau adalah penganut Kristian dengan nama penuh Joseph Lim Guan Eng!

Terbaru, Joseph Lim telah membuat satu tuduhan yang berat terhadap Kementerian Pengangkutan di bawah Menterinya, DS Liow Tiong Lai dan Timbalannya, Datuk Abdul Aziz Kaprawi bahawa kementerian berkenaan telah sabotaj Kerajaan negeri Pulau Pinang, apabila sebuah syarikat 'cruise' yang terkenal, Star Cruise telah menutup pejabatnya di Pulau Pinang dengan memindahkan pejabat syarikat berkenaan ke Xiamen, China. Baca di sini.

Kenyataan Joseph Lim ini ternyata berniat jahat, tidak berfakta dan cuba meletakkan kegagalan Kerajaan DAP Pulau Pinang kepada Kerajaan Pusat. Kementerian Pengangkutan tidak ada kuasa untuk memaksa mana-mana syarikat pengangkutan untuk menutup perniagaan mereka di Malaysia selagi mana tidak melanggar undang-undang Malaysia.

Kedua, ini adalah strategi jangka panjang dan juga merupakan keputusan perniagaan (business decision) yang dibuat oleh syarikat Star Cruise untuk memindahkan 'home port' mereka. Tidak ada kena mengena langsung dengan Kementerian Pengangkutan. Dan ketiga, apa yang cuba disembunyikan oleh Joseph Lim adalah Star Cruise masih mempunyai pelayaran (cruise) dari dan ke Pulau Pinang. Olrh itu, adalah satu pembohongan yang nyata sekiranya Ketua Menteri Pulau Pinang itu menuduh Kementerian Pengangkutan mensabotaj industri perlancongan Pulau Pinang.

Kemaskini 22/07/2015 @ 4.00 PM:

Berikut adalah Kenyataan Media yang dibuat oleh Tan Teik Cheng, Timbalan Pengerusi, Penang State Liaison Committee:
Press statement by MCA Penang State Liaison Committee Deputy Chairman Tan Teik Cheng
Old habits die hard: Guan Eng playing the blame game over Star Cruises’ departure
Penang Chief Minister Lim Guan Eng clearly is playing the blame game again when he demanded an explanation from MCA President and Transport Minister Dato’ Sri Liow Tiong Lai as to why his Ministry did not make an effort to entice Star Cruises SuperStar Libra to stay put in Penang.
This is proof that ‘old habits die hard’, as Lim will always claim credit to himself but push the blame to others over any shortcomings.
Star Cruises’ decision to leave Penang is a straight-forward investment strategic decision. It has been reported that the cruise liner ‘SuperStar Libra’ had ceased its operations in Penang since 15 July, and will turn to Hong Kong with an eye on Xiamen.
There are also talks that it will be plying the Taiwan-Japan route.
Industrial sources have also revealed that the withdrawal of Star Cruises will not bring much impact to the Penang economy, as its passenger load is only 20% more than the gaming ships currently operating in the state. Obviously, Lim has his own hidden agenda by exaggerating the effects.
For him, any happenings in the state, whether good or bad, can be transformed into political issues. All positive events will be attributed to himself, whereas all negativities are the fault of the Federal Government, or the previous BN state government.
When Penang’s foreign direct investment (FDI) topped the national list for two consecutive years in 2010 and 2011, Lim magnified it by many folds and claimed credit for himself. 
However, when the Malaysian Investment Development Authority (MIDA) published statistics showing that Penang’s FDI had nose-dived 82% from RM10.45 billion in 2010 to only RM1.79 billion in 2013, Lim chose to keep mum about it. Whose responsibility was that? Certainly Lim will blame it on BN.
SuperStar Libra has been docking at Penang Port for five years since 2010. Sadly, the extra revenue derived from this went unnoticed by Lim who did not even consider to thank the Federal Government for its generosity. Yet when the cruise liner left, a suddenly awoken Lim conveniently blamed the Federal Government.
Records also show that from November 2013 to April 2014, Lim and his state Exco members had gone overseas for visits, trade missions and seminars totalling twenty times, with Phee Boon Poh topping the list at five times. Total expenses worth RM611,051.47 were entirely paid for by the state government. More recently in January and March, Lim also went to Shanghai and Berlin, yet despite all this, Penang’s FDI continues to plummet. Thus, what does Lim have to say about this?
Tan Teik Cheng
MCA Penang State Liaison Committee Deputy Chairman

Kemaskini 22/07/2015 @7.00 PM:

Ini pula Kenyataan Media daripada Kementerian Pengangkutan:
PRESS STATEMENT BY THE MINISTRY OF TRANSPORT, MALAYSIA
With reference to a recent statement made by YB Lim Guan Eng, the Chief Minister of Penang, accusing the Ministry of Transport of sabotaging Penang’s tourism industry in relation to Star Cruises’ exit from Penang, the Ministry of Transport would like to state clearly, the facts of the matter, as follows:
1.    As per the recent news reports on this matter, the said cruise ship operator has clearly stated that their decision to move their cruise ship, SuperStar Libra’s home port to Xiamen, China was purely business-centric and a review of their fleet deployment in the Asia Pacific region.
2.    This decision was part of the company’s efforts to optimise fleet capacity and meet the seasonal demands of the market.
3.    Hence, clearly the allegation that the lack of incentives from the Ministry of Transport is to be blamed is completely unsubstantiated.
4.    As a matter of fact, MOT has exempted cruise liners from the cabotage policy whereby the cruise liners are not required to apply for a domestic shipping license when plying between two or more ports in Malaysia.
5.    This is another clear effort by the Ministry to promote cruise tourism.
6.    What needs to be highlighted is the fact that the Swettenham Pier Cruise Terminal (SPCT) is indeed in need of an upgrade.
7.    Catering to two big cruise vessels simultaneously at SPCT’s 400 meter berth is difficult given the space constraints and this has had an indirect impact on the availability of berthing space in SPCT.
8.    To cater for more vessels as well as larger vessels, there is an urgent need to expand the berth.
9.    However, the restriction in terms of land area has been a hindrance.
10. Since 2010, when SPCT started operation, the Ministry of Transport as well as the Penang Port Commission have requested for a land title to be issued in order to expand the cruise terminal.
11. The State Government’s refusal to issue a land title has hampered our efforts to enhance and upgrade the facilities in line with our vision to not only retain current cruise liner companies but to also attract others to utilise Penang both as their home base as well as a port of call.
12. The Ministry is keen to develop the terminal, however, this is clearly not a one party matter, and we need the State Government to cooperate as well.
13. As such, unfounded allegations against the Ministry is really irresponsible. 
14. The Ministry would like to urge all parties to seek clarification prior to making statements that, in this case, has clearly created unnecessary confusion among the general public as well as investors.

July 20, 2015

13 Raja Petra Dedahkan Ada Musang Berbulu Ayam Di Dalam 'Special Task Force' Yang Menyiasat 1MDB

Penulis Malaysia Today, Raja Petra, mendedahkan di dalam posting portalnya yang terkini, baca di sini, mengenai dalang atau musang berbulu ayam yang terdapat di dalam Pasukan Petugas Khas yang menyiasat 1MDB, yang didakwanya menyediakan maklumat kepada Sarawak Report dan The Edge.

Pasukan Petugas Khas terdiri daripada beberapa agensi. Kesemua agensi-agensi tersebut seperti Bank Negara Malaysia (BNM), Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Pejabat Peguam Negara (AG) dan Polis Di Raja Malaysia (PDRM), mempunyai akses kepada maklumat dan laporan mengenai siasatan yang melibatkan 1MDB. Berdasarkan maklumat yang sedang dibocorkan, kemungkinan besar ianya dibocorkan oleh Pasukan Khas ini dan bukannya hanya dari Justo.

Cerita mengenai musang berbulu ayam ini secara ringkasnya begini. Ianya melibatkan seorang Tan Sri yang bernama Rashpal Singh a/l Jeswant Singh, seorang penasihat kepada SPRM yang telah dibuang kerana melanggar peraturan tertentu, yang telah bertemu Clare Rewcastle Brown di London minggu lepas. Baca di sini.

Rashpal Singh mempunyai kaitan rapat dengan Jessica Gurmeet Kaur d/o Nashattar Singh, seorang warganegara Singapura, yang juga mempunayi kaitan dengan Peguam Negara, TS Gani Patail. Baca di sini. Jessica Gurmeet Kaur yang juga rakyat Singapura ini juga menjadi Ketua Unit dalam 'Special Task Force Secretariat'.
Oh, by the way, Najib had better watch his back. There is a certain Singaporean citizen (passport number E1927434K) who has Malaysian permanent residence status who heads the Special Task Force Secretariat, Administration and Finance department and who attends all the confidential meetings and who has a relationship with a certain adviser to the MACC who, in turn, has links with a certain UK Blog that is being used to discredit the Prime Minister. - Raja Petra, Malaysia Today.


Suami Jessica adalah saudara kepada Kavita Kaur di mana sepupunya berkahwin dengan pemimpin DAP, Gobind Singh Deo. Bukan suatu kebetulan sekiranya Perdana Menteri dikelilingi oleh orang-orang yang boleh membocorkan rahsia penting Kerajaan kepada pembangkang. Walaupun Kerajaan telah menyekat akses kepada Sarawak Report, pihak yang ingin menjatuhkan Kerajaan masih mempunyai The Edge, yang mereka gunakan untuk memfitnah Kerajaan, ditambah lagi dengan bantuan portal lidah fitnah seperti The Malaysian Insiders dan Malaysiakini.

3 1MDB Anggap Laporan The Edge Tidak Bertanggungjawab, Dan ... Si Sotong @RafiziRamli Bergurau Lagi


Buat sekalian kalinya si sotong Rafizi Ramli mengomel lagi. Mungkin beliau berhurau buat kesekalian kalinya. 1MDB masih dalah siasatan Jabatan Audit Negara dan Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC). Apa yang dingomelkan oleh si sotong Rafizi Ramli di dalam blognya, di sini, langsung tidak mempunyai bukti. Malah PAC dan Jabatan Audit Negara di dalam laporan awal audit (interim report) telah mengesahkan tidak ada penyelewengan dan salah laku berlaku di dalam 1MDB. 

CTS setuju dengan Kenyataan Media yang dikeluarkan oleh 1MDB. Sekiranya ada mana-mana pihak yang ada bukti terbaru kemukakanlah kepada pihak yang bertanggungjawab untuk diambil tindakan. Ada berani? Kenyataan Media penuh 1MDB membidas akhbar The Edge adalah seperti berikut:
Kenyataan Media oleh 1Malaysia Development Berhad
Dikeluarkan pada 20 Julai 2015
Untuk siaran segera
Laporan tidak bertanggungjawab
1MDB mengambil maklum berbagai dakwaan dan kenyataan tidak berasas yang disiarkan oleh The Edge Financial Daily hari ini. 
Kami tidak menyangka dakwaan-dakwaan lapuk dan tidak terbukti ini dipergunakan sekali lagi, sedangkan beberapa siasatan serentak kini sedang dijalankan oleh pihak berkuasa berkenaan isu-isu yang ditimbulkan sebelum ini.
Mana-mana pihak yang boleh membantu para penyiasat patut berbuat demikian di bawah peruntukan undang-undang, tanpa perlu membuat laporan yang tidak bertanggungjawab dan disensasikan.
1MDB mengulangi keyakinan kami di dalam proses wajar seperti yang dibuktikan oleh siasatan yang sedang dijalankan secara profesional dan teliti oleh pihak berkuasa.

5 Apa Masalahnya MCA Perjuangkan Peniaga Cina Di #LowYat ?


Saya mulakan posting ini dengan dua situasi yang berbeza:

Situasi A : Kerajaan Negeri Pulau Pinang di bawah Lim Guan Eng (Kerajaan DAP berbangsa Cina) menganjurkan sambutan Majlis Hari Raya Aidil Fitri, semalam.
Situasi B : Parti kompenen di dalam Barisan Nasional (BN) yang dianggotai kaum Cina, MCA akan menganjurkan Majlis Sambutan Aidilfitri di Plaza Low Yat.

Kesimpulan - Tiada bankangan dengan apa yang dilakukan oleh Ketua Menteri, Lim Guan Eng untuk membuat sambutan Hari Raya Aidil Fitri tetapi ramai yang menemplak MCA apabila mereka hendak mengadakan sambutan yang sama dengan kerjasama peniaga-peniaga Low Yat.

Situasi di atas CTS kemukakan apabila ramai yang tidak berpuas hati apabila Plaza Low Yat mahu menganjurkan sambutan Hari Raya untuk menambat kembali hati orang Melayu berikutan kes yang tidak diingini berlaku baru-baru ini. Makanan percuma disediakan dengan tema pakaian Baju Melayu, Songkok dan Baju Kurung. Perniagaan di Low Yat dikatakan telah mencatatkan 50% kemerosotan selepas kejadian baru-baru ini.

Berikutan itu, pengurusan Plaza Low Yat telah merancang dengan kerjasama MCA untuk menganjurkan sambutan Hari Raya Aidil Fitri walaupun majoriti peniaga di sana telah mengundi DAP di Bukit Bintang sejak zaman berzaman. Peniaga DAP juga bersetuju untuk bersatu membuat jamuan Hari Raya Aidil Fitri bersama MCA biarpun berlainan parti, asalkan matlamat tercapai iaitu bagi menambat kembali hati pembeli-pembeli Melayu.

CTS tidak nampak apa salahnya MCA menganjurkan majlis Hari Raya Aidil Fitri bersama peniaga-peniaga Low Yat. Salahkah MCA untuk menjadi 'champion' di kalangan masyrakat Cina di Low Yat? Bukankah MCA berteraskan parti kaum Cina dan salah satu komponen induk di dalam BN? Biarlah MCA hendak buat sambutan Aidilfitri kat Plaza Low Yat. Takkan kita hendak biarkan DAP terus menjuarai isu kaum cina. 

Perlu diingat MCA itu adalah kompenen BN yang mewakili masyarakat Cina. MCA perlu dilihat terus memperjuangkan kaum mereka sendiri untuk kelangsungan undi untuk BN. Semua pihak perlu rasional dalam perkara ini. Ini tidak. Bila MCA aktif dikatakan MCA perkauman, bila MCA diam dikatakan pulak tidak buat kerja. Apa yang anda mahu sebenarnya?

July 19, 2015

13 Nurul Izzah, Tian Chua Dan Kambing Berhari Raya

Nurul Izzah di laman sosial Twitternya telah memuat naik sekeping gambar yang aneh di hari raya. Gambar beliau bersama Tian Chua dan seekor kambing. Kegembiraan jelas terbayang di wajah kambing berkenaan melihat kemesraan di antara Nurul Izzah dan Tian Chua. Selamat Pengantin Baru ehh ... Selamat Hari Raya Aidil Fitri Tian Chua, Nurul Izzah dan kambing. 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates