April 10, 2015

35 Lipas Dalam 'Prawn Mee Soup' Di Old Town White Coffee?


Restoren Old Town White Coffee mendapat liputan lagi di media-media sosial. Seperti selalu, liputan yang diberikan bukan untuk perkara yang boleh dibanggakan. Timbalan Menteri Belia Dan Sukan, Datuk M Saravanan telah mengemaskinikan 'posting' akaun Facebook beliau dengan berita restoren ini. Menurut beliau, ketika makan bersama-sama rakan-rakan beliau, beliau telah terjumpa seekor lipas di dalam hidangan 'prawn mee soup', ketika makan di cawangan restoren berkenaan di Subang Airport Skypark.

Penemuan haiwan-haiwan eksotik di dalam hidangan Old Town White Coffee bukanlah merupakan pertama kali. Sebelum ini ada pelanggan yang telah memuatnaik gambar haiwan eksotik di dalam hidangan restoren ini. Tidak dapat dipastikan sama ada haiwan-haiwan berkenaan adalah rencah dan menu yang sepatutnya ada di dalam hidangan di restoren berkenaan atau bukan. Kita meminta pihak JAKIM mengkaji semula sijil Halal Malaysia yang diberikan kepada restoren berkenaan kerana telah kerap kali kejadian sebegini berlaku.

35 comments:

Anonymous said...

" MENYOMBO WHITE KOPI DEN "
KAH KAH KAH. . .SAMBIL MENGHIRUP BLACK COFFE. !

Anonymous said...

kah kah kah kah... kalau prawn mee ramuan utamanya adalah lipas.... maka white coffee ramuan utamanya sudah pasti air kencing nga dan ngeh....

muahahahahahahahahaha

Di OTWC masih ada service charge?? Mentekedarah punye cafe ni....!!!!

Anonymous said...

Lipas itu tanda pengotor.

ROSMAH MANSOR JKK said...

Ala ado lipas bukan ado hajah rosmah pun dalam mangkok sop tu.... kah kah kah sambil menghirup white coffee sebelum bagi present kah kah kah

Anonymous said...

Tak heran kepala bebal, benak sekali...asik sumbat najis lipas.....menyombo kopi lu kah kah kah....lawak lipas di pagi hari..present nak demo pota ka.....kah kah kah....

Anonymous said...

Menu eksotik...kat cina menu eksotik mahal sekali...kat vietnam, laos, serangga jual ditepi jln...kat cini katanya kedai kopi mahal...kah kah kah..

Anonymous said...

Semlm siberuk ni dgn rasa bangga nak jd hero fuckatan, sebar gambar org salam tgn...hari ni sekali lagi jd hero fuckatan, dgn bangga penuh nikmat minum kopi berperisa eksotik...kah kah kah....uwekkkkkkk

Takde rasa malu walau hanya belajo tajuk kitab kah kah kah, dah hilang rasa geli akibat terlampau mkn najis kah kah kah...

Dah bukak meja lawan pedang...ni siberuk nak bukak meja baru, tambahan mendadak.. dipersilakan sesape ada byk serangga perosak sejenis lipas diharap bawak segera, ditimbang kilo kaliiiiiiii...harga berpatutan tanpa gst kah kah kah

Anonymous said...

Dah ditimbang kilo, siberuk tu nak angkut ke kedai kopi ke????? ke mkn sendiri????? racik sendiri?????? KAH KAH KAH

Anonymous said...

Lawak lipas...bab citer saman menyaman, silipas ni mcm silipas kudong, cepat je menyebar..apsal citer saman felda tak menyampuk...takde komen... lipas dah menyorot belakang jamban..kah kah kah......

Anonymous said...

Tempat kotor pasti ada lipas..fikiran kotor, negatif melampau, kaki otak fitnah, dah terbyk mkn najis taik.....siberuk jkk nikmat irup berperisa taik lipas...kah kah kah

Anonymous said...

KAT MANA LIPAS DLM MANGKOK ME ?
OLD TOWM WHITE COFFE ?
HERKKKHHH. . .! ! !
TEMUNTAH BLACK COFFEE DEN !

Anonymous said...

Kita nak termuntah...beruk uganda kata nikmat kah kah kah....resepi nikmat kopi beruk uganda.....lipas digoreng garing, ditumbuk halus....bancuhan sesudu kopi itam sesudu serbuk lipas....kah kah kah..

Anonymous said...

Syaitan suka benda kotor, tempat kotor..ni pulak mkn minum yg kotor, najissssss.....eeeee

Jkk kata ala ado lipas je....kah kah kah...jd jgn heran jkk berhati dajjal, fitnah jd mainan...

Anonymous said...


Hi Everyone,

Thank you for reaching out to us with your enquiry.


We are aware of the statement made by the Domestic Trade and Consumerism secretary-general on Monday 6 April 2015, that restaurants and hotels will not be allowed to impose service charge. The announcement further explains that service charge can only be imposed if there is a collective agreement between employer and employees. At OLDTOWN White Coffee, we have obtained this agreement with our employees and have been practising this since the establishment of the business. The 10% service charge is not only for the convenience of your dining experience but it is also part of our agreement with our employees, where they will receive service charges collected to supplement their monthly wages

On Wednesday, 8 April 2015, the Ministry of Domestic Trade, Cooperatives and Consumerism (KPDNKK) mentioned that they plan to issue special certificates for restaurants and hotels which can impose the service charge. This is an interim measure ahead of a long-term solution following the implementation of the Goods and Services Tax (GST) on April 1 2015. The article was published in Bernama here: http://www.bernama.com/bernama/v8/newsindex.php?id=1123975

We understand that the statements might be confusing but we would like to reassure you that we are working very closely with the Ministry on this matter. Once we have the finalised guidelines, we will definitely update all our customers accordingly. Thank you for your cooperation and understanding.

From: OldTown White Coffee Team

Sophia Koay said...

Hi there,

We are aware of this incident and we have taken immediate action to rectify the situation onsite and are in contact with the customer who ordered this meal.

Please be assured that cleanliness and food hygiene is our utmost priority. Our standard operating procedure for all our outlets is to have scheduled pest control visits. However, as the outlet is located inside the airport retail area, the cleanliness and pest control of our surroundings are also dependent on the general area surrounding our location. We are constantly working with the management team of the mall to ensure that our outlet and the surrounding area is kept safe and clean for all patrons.

We can confirm that our Quality Control team is already onsite to ensure that everything is in order. Should you have any queries regarding this matter, you can reach us via our Facebook Feedback app here: https://www.facebook.com/OldTownWhiteCoffeeMalaysia/app_368412286626636

Thank you.
OLDTOWN White Coffee Team

Anonymous said...

rosjkk ni kalau ado kepalo babi pun dia tak kesah.....kedai puak dia tu......

Anonymous said...

pekerja banyak yg dari myanmar, tapi service charge macam banyak pekerja dia dari local lak. 5% cukup la.. kalau nak lebih-lebih mintak sama beruk uganda... dia kalau OTWC bagi serbuk racun tikus dalam white coffe pun, beruk uganda tu bedal je..... kah kah kah kahh kah kah

ROSMAH MANSOR JKK said...

Penjilat taik tahap bangkai mano mampu minum kat OTWC... hidup pun harap brim... ekau layak minum ayo paip yo... kah kah kah sambil menghirup white.coffee... kah kah kah

Anonymous said...

Dulu KAKI KATAK, terkini LIPAS... akan datang... transform jadi HIDUNG BABI pula


KLANG - Seorang pelajar kolej swasta semalam menfailkan saman terhadap Artisan Natural (M) Sdn. Bhd. dan Kopitiam Asia Pacific Sdn. Bhd. yang didakwa cuai sehingga menyebabkan hidangan mi goreng yang dimakannya mengandungi sepasang kaki katak.

Writ saman itu difailkan oleh plaintif, Aliff Shanaz Hairi Hariharan, 24, menerusi Tetuan Adnan Rahim & Co. di pejabat pendaftar Mahkamah Sesyen di sini.

Palintif menamakan Artisan Natural iaitu sebuah syarikat yang didakwa mengusahakan perniagaan restoran makanan dan minuman dinamakan Old Town White Coffee yang beroperasi Bandar Bukit Tinggi di sini sebagai defendan pertama.

Kopitiam Asia yang beroperasi di Subang Jaya dan Ipoh, Perak dinamakan sebagai defendan kedua. Ia ialah syarikat yang didakwa bertanggungjawab menyedia, memproses dan membekalkan makanan serta minuman bagi perniagaan yang dijalankan di premis defendan pertama.

Mengikut pernyataan tuntutan, pada 11 Mac lalu antara pukul 8 hingga 10 malam, plaintif bersama keluarga mendakwa pergi ke premis defendan pertama dan memesan mi goreng Dry Egg Noodles.

Ketika makan, plaintif mendakwa terjumpa sepasang kaki katak dalam makanan itu yang menyebabkannya hampir muntah.

Plaintif kemudian mendakwa menunjukkan kaki katak itu kepada kakitangan restoran dan meminta penjelasan daripada pengurus bertugas tetapi dia enggan keluar sebaliknya mengarahkan juruwang untuk mengambil gambar.

Anonymous said...

beruk je yang mampu makan di otwc tu... kaki katak ado, lipas ado.. tak lamo laie, kepala cicak pun ado... beruk kisah apo iyo tak?

Anonymous said...

Sebelum ini insiden mee di product yang sama didakwa adanya kaki katak hari ini ada lipas esok mungkin bulu ketiak pula ada dalam mee tersebut???..kah kah kah

Anonymous said...

Jkk tu klu dah pencacai.. Pencacai jgk la... Klu part geng die semuanye ok xpe.. Cuba la klu yg bukan geng die.. Mau sampai haus jari die tulis kat blog org.. X ke kepale hotak die ni mmg pencacai... Tahap pikiran longkang.. Saje nak tanya..

Anonymous said...

Bulu ketiak tu buat ubat bebal beruk uganda KAH KAH KAH....berguling weeiiiiiiiii HAHAHAHAHA

Anonymous said...

Iyooooo...beruk uganda kata takpe, alaaaaa kaki katak je....dia kan mkn buat sup...irup irup irup..kah kah kah....kaki babi lagi dia tak heran...memang mknan dia....kutu lagi dia lahap...kah kah kah

Anonymous said...

KAH KAH KAH....ingatkan beruk je tau berguling.... gara gara bulu ketiak abis org berguling....kah kah kah

Anonymous said...

Penjilat taik....aikkkk ko kan kata nikmat penghirup taik lipas... BANGKAI LIPAS.. kah kah kah...sibebal hamun kepala sendiri..

Anonymous said...

Air paip tu la tokey beso kau letak harga gila gila kat penang...nak tutup citer air, heboh pasat gst kah kah kah...macai bongok...air paip tu la majikan kau sasau kat selangor...org selangor meraban cari air, simpan air...

Nama pun beruk, mana boleh beza yg bersih ngan kotor...

Anonymous said...

Waduh waduh...dennnnn....bulu kotiak sape tu.....kalau bulu kotiak org myanmar macam mana tu....kah kah kah... goli geleman tekak, tekak beruk takpe laaaaaa.....memang dah byk bulu...kah kah kah....

Anonymous said...

Ros jkk tu selongkar tong sampah kat belakang tu dia tak kesah pun.

Anonymous said...

bulu puk# busuk elizabeth wong pun macai mereka sanggup jilat, inikan pula kalau jumpa bulu ketiak dalam sup mee otwc, pencacai pr kata tu hal kecik je.

wahahahahaha

Anonymous said...

Iyoooo la tu...jkk kata ALA BULU KETIAK JE kah kah kah....

Anonymous said...

Aku dah lama tak masuk kedai ni. Harga mahal.
Makanan bukan sedap sangat. Setakat tulis sambil menghirup white. coffee je siapa pun boleh.

Anonymous said...

WEEEKKKKKH. . . ..
TEMUNTAH DEN !

Anonymous said...

si saravanan tu pun bangang gak.. kalau dah tak suka otwc sapa suruh pegi makan kat situ dgn kawan2.. banyak lagi restoran lain. apa masalahnya..

Anonymous said...

Masaalahnya otwc tu tak tulis dlm menu mee udang campur lipas.
Masaalahnya lipas bukan makanan maknusia.
Bukan maknusia je yg kata makan lipas takpa.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates