January 20, 2014

3 Satira @anwaribrahim Gagal Masuk Ke Jepun Bakal Menyaingi Satira #Kangkung


Semenjak Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim membuat posting di laman sosial Fanpage Facebooknya gara-gara beliau tidak dibenarkan masuk ke Jepun di Lapangan Terbang Antarabangsa Narita, pelbagai satira telah dikeluarkan oleh Masyarakat Malaysia.

Satira-satira berkenaan menjadi trending semenjak semalam dan nampak gayanya bakal menyaingi satira #kangkung. Anwar Ibrahim juga bersifat terbuka dan memberi respons baik kepada satira-satira yang ditujukan kepada beliau. Antaranya seperti di bawah:Di bawah ini dikongsikan satira-satira yang diambil di laman sosial.


Namun ada juga di antara penyokong-penyokong PKR yang cuba memberi alasan kenapa Anwar Ibrahim dihalang dari memasuki Jepun. Baca di bawah:

3 comments:

Anonymous said...

Aku dah cakap dah...blogger umngok mmg ngok...nak cover party pon jgn la tunjuk bodoh..simpan la bodoh tu sikit utk hari tua esok...konon dikongsi satira yg diambil dr laman social. ..sendiri tulis. .pas tu paste kat blog sendiri..pas tu post...jgn tunjukkan kebodohan dlm public domain bro...nak menipu tapi bodoh baghal..

Anonymous said...

Kesihan......macam PATI gamaknya.

Anom 10.58 , penulisan tu biarlah ada fakta. Jangan le jadi tin kosong.

labkamarul said...

Aku pegawai risikan Ultraman.
BUat pengetahuan anda, bukan ANwar Berahi m saja yg tak boleh masuk Jepang. Ramai lagi. Kalau nak tahu cuba suruh memeber2 pakatan pergi Jepun. Kalau Jepun halau balik. Orang tu le yang ada dalam senarai Ultraman. Mereka itu bukan manusia tetapi raksasa yang boleh menyerupai manusia. Yang menjadi tanda tanya kenapa Malaysia masih mahu raksaksa2 ini??

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates