June 25, 2019

13 Kenyataan-Kenyataan Media Kelakar Era Kerajaan Pakatan Harapan

Semalam, kita dihidangkan dengan Kenyataan Media jenaka daripada Menteri Pertahanan yang terlewat dua jam untuk bertemu Perdana Menteri di London. Kenyataan Media dikeluarkan hanya selepas seminggu berlalu.


Hari ini dua lagi Kenyataan Media pelik tapi benar yang dikeluarkan oleh Kerajaan Pakatan Harapan. Pertama memgenai isu pencemaran udara di Pasir Gudang. 


Tolong fahamkan saya, kenapa sampai 5 orang sekaligus hendak mengeluarkan satu Kenyataan Media berjumlah 7 perenggan?

Di musim perayaan ini biarlah langsir dan baju saja yang sedondon. Buat kenyataan rasmi takkan nak sedondon juga? Atau mungkinkah kelima-lima badut ini cuba mengelakkan ketidakseragaman kenyataan seperti yang berlaku antara Zuraidah Kamaruddin dan Yeo Bee Yin dalam isu Sungai Kim Kim?

Kedua, Kenyataan Media dari FELDA hari ini amat kelakar. Ada jalan cerita, ada unsur drama dan ada petikan dialog. Apa pengurusan FELDA di zaman Malaysia Baharu ingat Kenyataan Media ini adalah satu certot?

Adakah ini Kenyataan Akhbar atau satu esei SPM. Boleh pulak ada dialog bagai. Ini urusan rasmi dan bukan kenyataan Facebook atau Istagram.

13 comments:

Anonymous said...

Nama dia pun Malaysia Baru DUBUR MENDUBURI LIWAT MELIWATI. Standard la buat statement ramai2 taik kucing macam tu... masalah tak selesai!

Anonymous said...

Hakikatnya...PH = Pakatan Hancur.

Anonymous said...

BIASA LA BROO RAMAI FAKE DEGREE KAN
BUDAK TAK SEKOLAH BAGI KENYATAAN
TAK SEKOLAH SELALU BUAT BERKUMPULAN
SALAH SEKOR SUMA DAPAT RASA KANN


KIKKIKIIKI...

Anonymous said...

ALOLOLOLL VIDEO KE 3 ADA LAGI RUPANYA
TERANG BERSULUH ATOK TAKAJUT BODOH
LAGI BANYAK ATOK NAFI DAN KATA KATA
LAGI BERJELA BOKTI VIDEO KEPOH KECOH


HAAHHHAA LAGI BANYAK ATOK NAFI DAN BUAT TATAU .. LAGI KO NAFI LAGI BANYOK KELUAR VIDEO... SIKALANG AMACAM...!!??


PULISSS OOOIII PULIS BIKIN KIRJA LAA APA PASAT MANYAK LEMBAP SKG...

ASSMIN SENYAP BODOH LAGI BANYAK KUAR OOO... AMACAM SKG...TIEEWWW NAA SENGGG PUNYA OLANG..????

ATOK NAFI ATAU BUAT2 BODO BANGANG LAGI BANYAK KELUAR WOOOO

YANG HUNTUNG TOKEY POP CORN...WAYANG SUDAH PANAZZZZZ...!!


HAAHHHHH GADUHHH GADUHHH....POP CORN LAGI SATUUUU...!!!

Anonymous said...

ALOLOLL VIDEO KE 3 ADA LAGI RUPANYA
TERANG BERSULUH ATOK TAKAJUT BODOH
LAGI BANYAK ATOK NAFI DAN KATA KATA
LAGI BERJELA BOKTI VIDEO KEPOH KECOH


HAAHHHAA LAGI BANYAK ATOK NAFI DAN BUAT TATAU .. LAGI KO NAFI LAGI BANYOK KELUAR VIDEO... SIKALANG AMACAM...!!??


PULISSS OOOIII PULIS BIKIN KIRJA LAA APA PASAT MANYAK LEMBAP SKG...

ASSMIN SENYAP BODOH LAGI BANYAK KUAR OOO... AMACAM SKG...TIEEWWW NAA SENGGG PUNYA OLANG..????

ATOK NAFI ATAU BUAT2 BODO BANGANG LAGI BANYAK KELUAR WOOOO

YANG HUNTUNG TOKEY POP CORN...WAYANG SUDAH PANAZZZZZ...!!


HAAHHHHH GADUHHH GADUHHH....POP CORN LAGI SATUUUU...!!!

Anonymous said...

Kenyataan BODOH membodohkan KERA-jaan bukanya boleh menutupi TRAGEDY
BONTOT MEMBONTOT terpaksalah glc pula digunakan. SEBELUM ALLAH TURUNKAN LEBIH BANYAK BALA ELOKLAH
ATOK DAN KABINET MANGKOK AYUN LETAK
JAWATAN JE.

Anonymous said...

Pejabat menteri tak nak keluar kenyataan akhbar mintak maaf kat rakyat Malaysia ke? Menteri speak broken English di forum antarabangsa??

You know what minister, you just drop Malaysian people water face when you speak English like that oberseas.. Where do they want to put their face? The father and the mother their water face also drop...Please don’t repeat the same gaffe, otherwise the Malaysian people, their father and their mother, their blood will go upstairs...

Anonymous said...

Kenyataan media Menteri-Menteri Persekutuan, menteri besar dan exco disekalikan dalam satu kenyataan. Belum pernah berlaku dalam sejarah...Kenapalah caca-merba sangat ni?? Haru-biru jadinya..Amatur sungguh menteri-menteri PH...

Tak ada kordinasi..tak ada penyelarasan...exco pun nak masuk mencelah buat kenyataan..Dah ada MB buat statement tu cukup la..Ni bukan pertandingan kejar populariti, ni melibatkan kesihatan dan nyawa ni. Tindakan pantas dan segera perlu di ambil..

Tu baru insiden kecik tu, pencemaran alam, belum krisis besar lagi. Ingat ke bila kerajaan bertukar, negara makin maju, gagah mengorak langkah ke hadapan tapi rupa-rupanya Malaysia diletakkan kepada ‘reverse gear’. Kembali ke jaman dulu masa baru-baru merdeka. Menteri-menteri masih bingung apa kerja mereka. Masih lagi ternganga dan blurr macam mana nak buat kerja. Kerajaan PH dah berusia 1 tahun lebih, Menteri-menterinya, termasuk menteri besar dapat gaji dan elaun puluh-puluh ribu, tapi masih lagi terkial-kial buat kerja.

Lihatlah rakyat Malaysia, inilah kerajaan yang anda pilih. Anda berhak ‘menikmati’ kerajaan yang anda pilih...

Unknown said...

Menteri PH.. NGOK. Jenis tak pee kursus.
Ingat dah pandai jadi menteri...

tunfatimah said...

Bukan setakat menteri, MB dan CEO glc semua tak cukup ilmu dan malas tambah ilmu. 😀

Anonymous said...

Bila raykat pilih org bodoh utk jadi pemimpin, ini le akibatnya. Malaysia kini menjadi bahan lawak sedunia. Dari PM hingga ke exco, perangai semua mcm baduts.. har har har

lady mia said...

KABAR BAIK!!!

Nama saya Lady Mia, saya ingin menggunakan media ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman agar sangat berhati-hati, karena ada penipuan di mana-mana, mereka akan mengirim dokumen perjanjian palsu kepada Anda dan mereka akan mengatakan tidak ada pembayaran di muka, tetapi mereka adalah penipu , karena mereka kemudian akan meminta pembayaran biaya lisensi dan biaya transfer, jadi berhati-hatilah terhadap Perusahaan Pinjaman yang curang itu.

Perusahaan pinjaman yang nyata dan sah, tidak akan menuntut pembayaran konstan dan mereka tidak akan menunda pemrosesan transfer pinjaman, jadi harap bijak.

Beberapa bulan yang lalu saya tegang secara finansial dan putus asa, saya telah ditipu oleh beberapa pemberi pinjaman online, saya hampir kehilangan harapan sampai Tuhan menggunakan teman saya yang merujuk saya ke pemberi pinjaman yang sangat andal bernama Ms. Cynthia, yang meminjamkan saya pinjaman tanpa jaminan sebesar Rp800,000,000 (800 juta) dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa konstan pembayaran atau tekanan dan tingkat bunga hanya 2%.

Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah yang saya terapkan dikirim langsung ke rekening bank saya tanpa penundaan.

Karena saya berjanji bahwa saya akan membagikan kabar baik jika dia membantu saya dengan pinjaman, sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa stres atau penipuan

Jadi, jika Anda memerlukan pinjaman apa pun, silakan hubungi dia melalui email nyata: cynthiajohnsonloancompany@gmail.com dan atas karunia Allah, ia tidak akan pernah mengecewakan Anda dalam mendapatkan pinjaman jika Anda mematuhi perintahnya.

Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: ladymia383@gmail.com dan Sety yang memperkenalkan dan memberi tahu saya tentang Ibu Cynthia, ini emailnya: arissetymin@gmail.com

Yang akan saya lakukan adalah mencoba untuk memenuhi pembayaran cicilan pinjaman saya yang akan saya kirim langsung ke rekening perusahaan setiap bulan.

Sepatah kata cukup untuk orang bijak.

Anonymous said...

Bontot, membontot ngkau apa hal. Bontot.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates