May 15, 2019

25 Kenapa MP Labis Biadap Berceramah Di Dalam Masjid?





Kurang ajar atau tidak reti bahasa? Tolonglah hormat arahan Pengarah Jabatan Agama Islam Negeri Johor bertarikh 07 Mei 2019. Setidak-tidaknya patuh kepafa arahan Tuanku Sultan Johor agar tidak berpolitik di dalam Masjid.

Ahli Parlimen Labis dari DAP kelihatan memberi ucapan / ceramah berunsur politik di Masjid Tenang Station Labis. Turut hadir ADUN Tenang yang juga merangkap EXCO Kerajaan Negeri serta ketua PPBM Ledang.

Ahli Parlimen Labis, YB Pang Hok Liong buat apa dalam Masjid memberi ucapan? Tidak hormatkah beliau dengan tempat sembahyang orang-orang Islam? Yang kakitangan Masjid pun tidak ada keberanian untuk tidak membenarkan YB itu kenapa? Lebih rela melanggar pekeliling dan arahan Sultan demi menjilat YB?

25 comments:

Anonymous said...

seluar dia tu meleleh kebawah, adakah itu bersih lagi suci, sudah tentu kaki seluar macam tu menyapu jalan, sanggup kita biar masjid kita di cemar.

Nona said...

Mengapa org masjid beri dia masok berceramah?

Anonymous said...

Teringat kisah datok ibrahim ali pakai baju merah pada hari konon mengikut adat sepet adalah dilarang pada majis memberi sumbangan tersebut berbaju merah.
Habis seluruh geng2 sepet kutuk ibrahim ali, termasuklah melayu2 dari parti gay rakyat...
Konon datok ibrahim taktahu adat blablabla...
Tak ada pun perkeliling dsb tapi masi dikira bersalah oleh geng2 walaun yg sekarang nih nldikenal sbg pee.eh hancing babism.

Sekarang nih golongan babism atau babisma atau berkepercayaan babi telah dibawa masuk ke masjid2 sebagai pertanda awal yg geng2 bakal dilantik sbg pengurusi masjid2 dan jugak sebafai pesuruhjaya agama islam negeri2 serta mufti2.
Dan besar kemunkinan segala suratmenyurat pejabat2 agama tidak lagi akan ditulis dgn tulisan jawi & rumi akan tetapi dengan tulisan cina.

#sedarsebelumparah.bertambahparah.
#pakatanhancingbabi&babi.adalalahsama.

Anonymous said...

Seperti kata HAMKA jika dibiarkan
Islam dihina sedemikian rupa eloklah
Ajk masjid dipakaikan kain kapan.
Bersama golongan LIBERAL pun patut
DIKAPANKAN.

cctv said...

Kira ok la tu.. dah YB pilihan kann....
di era Malaysia Baru ni non muslim dibolehkan guna masjid sebagai pentas mengumpat orang lain yg tentunya berugama Islam...
MPKK bisu...JKK mesjid pekak

Anonymous said...

SI FITNAH IDOLA DATUK FARID INI
SINGGAH KAJANG SLAMA 9 BULAN
SEKONGKOL MEMFITNAH MEMAKAN DIRI
BAHANA FITNAH SKG KAU RASAKAN


KARMA FITNAH MAKAN DIRI BALIK...

tunfatimah said...

bulan Ramadhan yg mulia kapir pun dimuliakan dlm masjid. hampeh!!

Anonymous said...

The Edge tidak hirau amaran Tun jangan sebar berita palsu dan jangan jadi Batu Api...!!
The Edge ( kroni Anwar Aljubori Tan Kong Ooi bekas CEO Phelio Allied Bank ) tak hirau amaran PM ke-7 semalam untuk berhenti menyebar berita palsu (fake news) tentang ekonomi Malaysia yang PM ke-7 sifatkan sebagai “prestasi sangat bagus” di bawah kerajaan PH.

Pagi ini, The Edge bersama Bloomberg mengeluarkan berita bahawa Ringgit semakin lemah kerana kadar pertumbuhan ekonomi Malaysia semakin merosot.

Kerajaan PH patut mengambil tindakan undang-undang keras terhadap The Edge and Bloomberg yang terang-terang melanggar amaran PM ke-7.

Tapi kita tak perlu bimbang kerana PM ke-7 pernah jelaskan pada bulan Februari lalu bahawa bukan Ringgit yang semakin lemah tetapi Dolar Amerika Syarikat yang semakin kuat...kikiki..(bodo punya atok kau makan la karma fitnah kau balik.. macai sklian tepukkkk sambil kibar panji yeeer..!!)

Anonymous said...

dizaman PH org islam dgr ceramah org kafir... tak lama lg blh baca khutbah jumaat pulak lps ni jgn terkejut takda yg pelik dizaman PH...

Damak MWSU said...

Biasa la, dah dpt 'lesen' dari Yadim. Haha..

Ronimza said...

Ya betul.macam mana qariah masjid lepaskan ? Terpaksa CTS war2 kan dalam Blog.macam dah takde tempat lain nak cakap

Keleper nga.. said...

Ajk tu takdak teloq..

Ali said...

Daulat Tuanku...Pecat AJK Masjid nie ganti dengan apek apek jer!

Anonymous said...

Semua kutipan Tabung Harapan diguna bayar hutang 1MDB
3:54 petang (Dikemaskini 3:54 petang)

A A
Kerajaan akan menggunakan sepenuhnya dana yang dikumpul dalam Tabung Harapan Malaysia (THM) untuk membayar sebahagian daripada hutang 1MDB.

Menteri Kewangan Lim Guan Eng berkata apabila kutipan THM ditutup ia mengumpul lebih RM203 juta.

"Mesyuarat Jawatankuasa Akaun Amanah THM pada 24 Apr 2019 bersetuju memutuskan bahawa kesemua dana dalam tabung itu akan digunakan bagi melunaskan sebahagian hutang 1MDB yang berjumlah RM1,704.78 juta pada 2019 ini," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

THM ditubuhkan oleh kerajaan selepas PH menguasai Putrajaya melalui PRU ke-14 pada Mei tahun lalu.

Tabung berkenaan dibuka mulai 30 Mei 2018 bagi mengumpul sumbangan orang ramai untuk membayar beban hutang yang ditanggung daripada kerajaan terdahulu.

Pada 7 Feb lalu Kementerian Kewangan memaklumkan baki akhir THM sehingga 14 Januari ialah sebanyak RM202,716,775.10

Anonymous said...

Tu tandanya mesjid tu ajknya ahli parti pee.eh...
Atau munkin lebih tepat lagi ajknya barua atau walaun dapigs..
Jadi.. sebagai barua2 yg taatsetia kpd dapigs mereka pun berusaga la dgn membawa 'pendakwah2' dapigs untuk supaya khariah masjid tu ikut 'convert' menjadi penganut ajaran dapigs.
Atau lebih tepat lagi sekurang2nya menjadi barua maoist dapigs macam geng2 yg menyerang balaipolis bukitkepong dulu atas nama kononnya melawan penjajah dengan membunuh melayu/islam dengan mengikut arahan pendatang sepetmaoist yg padamasa tuh tidak pun warganegara mesia atau belum ada sesiapapun termasuk inggeris menyatakan mereka ada sebijipasir hak keatas kedaulatan negeri2 tanah melayu & nusantara, akan tetapi melayu penganut maoist telahpun memperdewakan mereka nih (pendatangsepetmaoist) dan sanggup berbuat apa sahaja arahan golongan maoist yg pd masa tu terkenal jgk dgn nama bintangtiga.

Dan pewaris perjuangan sesat dan penjarah binrangtiga tu sekarangnih berkumpul dalam satu parti yg bernama dapigs serta persatuan2 sepetpendatang yg lain.
Golongan yang paling menyerlah menjadi penganut maoistbintangtiga zaman nih adalah dari parti2 pandapigs dan peegayRr serta ngo2 lainnya yg berkait dgn parti2 tersebut & kegiatan lgbt serta komunis.

Baguslah sdr CTS sebarkan perkara yg songsang macam ni sebab manalah tau kalau2 mereka tu adalah golongan yg dah convert menjadi maoistB3 dan majlis tu adalah majlis arahan komandan B3 untuk menyerang kg2 melayu yg kuat menentang dapigsunion.

Anonymous said...

Pendakwah2 komunis la tu..
Nak ajak penduduk disitu masuk komunis..
Dan mcm tak ramai pun hadir munkin dah tau yg komunis datang dengan balaci/baruanya untuk bagi dakwahsongsang kat masjid yg telah ditawan geng2 komunis tuh.

Walaupun sedikit jer yg hadir..umat islam harus berwaspada dan memoertingkatkan kewaspadaan sebab mana2 melayu yg jadi penganut ajarang bintang3 akan berbuat aoa sahaja arahan tuan nya yg tak terpikir oleh akal yg waras.

Jadi kalau selepas ni akan ada arahan supaya semua balai2 polis diletakkan dibawah pentadbiran cawangan2 parti dapigs pun bukan lah sesuatu yg pelik bagi mereka sebab ura2 nih dah pun kedengaran dan kehadiran adun pbbm yg munkin mewakili yiddin tu adalah bertujuan memberi penerangan segala laporan selepas ni munkin bukan lagi dibalai polis akan tetapi dipejabat cawangan dapigs (neoB2).

Jadi kpd semua umat islam adalah menjadi kewajipan mereka untuk memperhatikan segala kegiatan anasir bintang tiga di kawasan masing2.

Anonymous said...

teloq dia digengam dn dipulas oleh dapigs hingga jdi leper dn reput. Keh3

Anonymous said...

Kaum kencing tak basuh ni kotor kalau masuk masjid...

Anonymous said...

Kaum anti raja ni saja nak test samada BANGSA JOHOR bersama2 raja mereka atau bersama DAP? Nampaknya BANGSA JOHOR memilih kaum pendatang lebih dari raja mereka...

Anonymous said...

Eloklah semua orang Islam mula memboikot kedai2 dan produk2 DAP, lebih2 lagi menjelang hariraya ini. Tujuan mereka berpolitik didalam masjid hanyalah satu yakni semata2 ingin menghina tempat suci Islam dan juga menghina Sultan Johor.

Anonymous said...

Meminta maaf dalam pengertian orang kafir tidaklah memberi apa2 makna, mereka menghina kemudian minta maaf, menghina lagi kemudian minta maaf, bergitulah seterusnya sehingga hari kiamat. Orang2 Islam perlu faham akan tabiat kaum pendatang ini, mereka tidak punyai adab sepertimana orang Jepun.

tunfatimah said...

yelah tu...kalau dah bayar, kenapa BNM kata hutang negara bertambah?

Anonymous said...

1mdb is a private company. Eventhough own by government, it is still private company. Using public money to pay 1mdb is breach of trust. Tabung pee eh tu for malaysia debt not 1mdb debt.1mdb debt is backed by its assets and separate from malaysia. It has 60bil assets against its 40billion loan. The only 'missing' money about 4billion...itupun only 1+ billion jea yang paid to ipic yang gone to its ceo account which ipic already cakap dia akan recover. Yang lain yang USA tgh recover tu ..about 600mil usd jea ...from FEE ...sbb fee mahal. Tak illegal nak charge fee mahal. Yang bodoh kalau proceedlah. Fee nak keluarkn kertas kerja terowong pun dah ratusan juta..tapi kertas kerja terowong tak siap siap.... so kalau bab fee mahal nie ...tanya dap...dia pakar... so takde issue 1mdb byk hutang.... bandar trx saja dah 149billion value, which 1mdb own most. So, wayang jea si nobita nie sebut 1mdb. org cina especially bodoh bab kena tipu nie dan melayu barua pee eh... even najib takde bail out 1mdb... masa bayar ipic, diorg jual asset nak pay... since asset byk...no problem to pay.. once asset generating money, then barulah bayar loan skit skit...mcm loan rumah dan kwretalah...sapa yang bodoh nak bayar penuh ...nobitalah bodoh...hutang 1mdb bayar interest jea...lain bertahun tahun tahun lagi baru due...apasal sibuk ntah.... nobita bodoh...pinjam duit beli rumah no swim poo tu, buat loan 3juta.... pastuh cakap takde duit nak bayar 3juta terus.... mmglah kau takde duit..sbb kau kena bayar bulanan 30tahun.... mangkuk...tapi kalu nak gak bayar penuh sekarang...juallah balik rumah tu....pastuh jual lah atas harga pasaran (sebab beli below harga pasaran) ...bolehlah jual dan bayar in full dan danuk poket 1juta... barulah cerdik nobita oiii.. pastuh duit 1juta tu kira halal kan.... sbb untung kan...bukan rasuah (sarcasm)....

Anonymous said...

kaum depa mana basuh kencing berak...semua tisu maaaa

tunfatimah said...

kalau yg raja bangsa depa tentu depa sanjung. tapi dah mendatang ke tanah org buat kurang ajo. lepuk kan?!!

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates