May 24, 2019

11 Iftar 'Portluck' Oleh Mukhriz Mahathir


Siapalah punya idea yang menyarankan agar Menteri Besar Kedah, Mukhriz Anak Mahathir mengadakan majlis berbuka puasa atau iftar secara portluck? Ini cara Haji Bakhil. Kedekut tahi hidung masin. Semua kena bawa bekal sendiri dan berbuka dengan beliau Di Dataran Medan Bandar, Alor Setar. Baik kiranya berbuka di rumah.

Hentikan sikap hipokrit anda wahai Menteri Besar Kedah. Anda seorang MB bertaraf jutawan. Gaji dan elaun sebulan sahaja melebihi RM100 ribu. Aset ratus juta. Namun, ajak Rakyat buka puasa suruh pakat bawa mangkuk sia? Apa salahnya buat kenduri berbuka puasa di kediaman rasmi beliau? Sedekah dan jamu rakyat marhein buka puasa.

Mungkin beliau mahu copycat atau meniru perlakuan YDP Agong yang beberapa kali berbuka puasa bersama Rakyat di Dataran Kuantan. Berbeza dengan Mukhriz, YDP Agong hadir berbuka puasa bersama Rakyat tanpa protokol dan perancangan.


Malah kebiasaan berbuka bersama Rakyat ini dilakukan oleh Baginda sebelum Baginda dilantik menjadi YDP Agong lagi. Mukhriz suami isteri? Semua tahu bahawa mereka adalah anak bapak yang tinggal di Kuala Lumpur.l

11 comments:

Anonymous said...

anak anak 'bailout' COMANGO toksik yg bodoh berniaga dan miskin adap santun tapi kaya dengan fitnah...


MiaJalipahJr

tunfatimah said...

Hehehe....lebih mesra rakyat jika diwar-warkan sebagai buka posa mangkuk sia. Lagi catchy weyyyyy..Anonymous said...

Mukriz: Benih Mahathir Yang Gagal...


Akhirnya Mukriz Mahathir memohon maaf kepada DYMM Sultan Johor kerana kebiadapan beliau tidak bersalaman dengan DYMM Sultan Johor dan TMJ. Yang seronoknya, apabila hendak pertahan tindakan biadap Mukriz, Ratu Naga siap buat video kononnya rakyat biasa yang berbaju hitam tidak boleh bersalaman dengan kaum kerabat Diraja yang memakai baju putih sekiranya kerabat itu tidak menghulurkan tangannya terlebih dahulu.

Belum lama selepas video tersebut diterbitkan oleh Ratu Naga, tiba-tiba Setiausaha Akhbar Mukriz mengeluarkan kenyataan berhubung permohonan maaf Mukriz kepada DYMM Sultan Johor. Apa Ratu Naga hendak komen sekarang?

Mukriz ni sememangnya biadap, semalam beliau bukan hanya biadap terhadap DYMM Sultan Johor dan TMJ, tetapi sebaik sahaja tiba giliran beliau hendak bersalaman dengan Dato’ Sri Najib dan Datin Sri Rosmah, beliau telah berpaling kebelakang dan tidak bersalaman dengan mereka.

Inilah manusia yang tidak sedar bahawa nasib beliau sekeluarga hanya akan selamat jika Dato Sri Najib kembali memerintah, kerana sifat Dato Sri Najib yang tidak simpan dendam pada musuh politiknya. Mukriz mungkin tidak sedar bahawa kalau orang lain berkuasa selepas ketiadaan bapanya, tak kiralah Anwar ke, Kit Siang ke, Mat Sabu ke, Azmin ke, semua menunggu masa hendak ajar beliau dan adik beradiknya.

Daripada membazir masa membuat video mempertahankan kebiadapan Mukriz, lebih baik Ratu Naga buat video sempena Perlantikan Johari Abdul menjadi Menteri Besar Kedah yang baru mulai 1 Jun ini. Banyak tajuk boleh guna untuk video ni, tapi yang paling molek, letak “Mukriz, Benih Mahathir Yang Sentiasa Gagal”. Apa taknya, bertanding Ketua Pemuda Jerlun - GAGAL,

bertanding Ketua Pemuda Malaysia - GAGAL, bertanding Naib Presiden UMNO - GAGAL,
Jadi MB zaman BN, sekerat jalan kena buang - GAGAL, ini jadi MB zaman Pakatan Harapan dan Bapak dia Jadi Perdana Menteripunpun sekerat jalan kena buang - Sememangnya Mukriz ini Benih Mahathir Yang Maha GAGAL. Kalau bapanya masih hidupun beliau gagal walaupun dibantu bapanya, bagaimana Mukriz yang dikenai dengan nama timangan “Boboy” ini hendak “survive” bila bapanya sudah tiada.

Dato’ Lokman Noor bin Adam
Pengerusi Sekretariat Suara Rakyat

Anonymous said...

Bior dia sorang-sorang je buka puasa kat padang tu. Korang yg.lain2 duduk jauh2 snap gambar dia tgh. buka sorang2 lepas tu upload kat sini.

Anonymous said...

BERKAT menabong dari kecil ditambah
pemberian deddykasi jadilah jutawan.
Adakah rakyat tidak punya malu
meminta-minta ngan boboi. Sebab
SINGGIT BARU BOLEH JADI SEJUTA. ITU
AJARAN ATOK NEGARAWAN ULONG BERBILLION DUITNYA PEMBERIAN pee em
keempat dulu.

Anonymous said...

Dahlah Hipokrit....kurang ajar pulak....kalau tak sebulu dengan Sultan pun ....apalah salahnya berjabat salam...tambahhan pulak bulan puasa....anak kurang ajar!!!

Anonymous said...

MEMALUKAN ORANG ORANG KEDAH SAJA
SULTAN DIFITNAH PRBET ADAM LAMANYA
AKHLAK SULTAN TETAP TERJAGA JUGA
LAHIR ANAK BAILOUT ANGKUH SPT BAPA MEMANDA

CUKUP CUKUP LA DARI PM KE 4 FITNAH PREBET ADAM HINGGA PM KE 7 LAGI BERTAMBAH KE LAUT SOPAN ADAP BUDI BAHASA...

Anonymous said...

Anak keling madey nak ajak potluck?
Tepek gmbar bini yg hipokrit, di kl rambut menerbang kaler2.
Benih puaka keling kutty, krn boboy lah Melayu jadi huru hara dipecah belahkan atoq kutty perompak ulung.

Anonymous said...

Dah terlewatdah..
Terlajak perahu boleh diundur.. terlajak kata buruk padahnya.. terlajak perbuatan bala menimpa...

Perbuatan biadap pada Sultan & pewaris tahta bukan sahaja bersifat biadap taksadardiri individu terbabit malah juga menghina rakyatnya yang setia... lebih2 lagi dihadapan kaumkerabat serta raja2 yang lain, dikawasan istana pula... dimajlis takziah kemangkatan sultan lagi... dibulan ramadhan lagi..
Dan lebih2 lagi oleh keturunan darah pendatang asing lagi... lebih2 lagi oleh satu keluaga yg begitu akrab dgn anjing sehingga ditempat tidur dan menyokong kuat lgbt lagi... direkodkan secara video dan tersebar luas lagi.

Kalaulah KDYM Tuanku & TMJ maafkan pun atas apa jua sebab pun... aku sebagai anakmelayu tidak samasekali memaafkan hal yg sedemikian ...
Menghina Raja2 aku.. sama mcm menghina aku.. tak hormat Raja2 aku adalah musuh aku.

tunfatimah said...

org kg tertanya tanya potluck itu apa? hahaha..ingat menu istimewa. rupanya mkn bekal sendiri! ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous said...

Keluarga Kutty macam keluarga LKS, sama2 kuat MEROMPAK! Tiada apa yang boleh dibanggakan!

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates