May 20, 2019

16 Dr Maszlee U-Turn Sekali Lagi?

Semalam, Menteri Pendidikan, Dr Maszlee berkata tiada keperluan wujud subjek kenali agama lain. Baguslah. Ramai yang puji beliau.

Namun sebenarnya beliau juga dulu yang sokong cadangan perkenal subjek kenali agama lain di sekolah. Boleh guna terowong masa ke posting laman sosial Facebook beliau bertarikh 01/08/2016 di bawah:


Lama dah saya utarakan... malangnya ada aje suara yang tuduh liberal la, pluralisme la bagai ... 
Alhamdulillah hari ini, semakin ramai yang nampak kepentingannya ...
Persoalannya kenapa dulu beliau sokong?

16 comments:

tunfatimah said...

teruk sgt dah ke hubungan antara kaum dan bangsa di negara kita skg semenjak pH jadi gomen? maka tercetus idea separuh msk matapelajaran baru mengenali agama2 ? jgn lah dibebankan ank2 dgn matapelajaran baru jika gomen pH GAGAL mewujudkan suasana harmonidi negara tercinta ini. rupanya lagi liberal pandangan manusia lagi porak peranda dunia.

Anonymous said...

INGAT ORANG NI NAK U TURN LAGI
MAKLUMLA JAGA HATI MELAYU KONON
IMEJ DOWN SEBULAN GAJI SATU GUNI
MANA NAK DAPAT MCM NI KENA BERLAKON


... SEKALI TIMBALAN NYA TENGKING MASUK TELO MAZLEE DLM PERUT...

ALAHAI.. TUNGGU MAZLEE KONA BARING BUAT V TURN W TURN KEJAP LAGI

Anonymous said...

Bagi menteri2 PHancing, u turn itu umpama jalan sehala.

😜🤤

p/s: Hello Maslee, Raya ni tol Smpg Renggam dah free ke? Rasa2 pondok tol masih ada tu.. har har har 😁💩

Anonymous said...

Praktikal kena buat kat gereja, kuil
dan tokong. Apa nak di convert orang
Islam menjadi LIBERAL?cukup-cukuplah
masaalah dihadapi orang Islam kini
Belum selesai lagi nak ditambah pula
ISLAM ITU BENAR NAK DITIRAF SAMARATA
AGAMA LAIN.

Anonymous said...

Menteri "kasut Sekolah HITAM/PUTIH" heeeeheeeekoh koh koh

Anonymous said...

"....kenali agama lain, kata mazlee."

Dalam bab kenali nih sayugia la bahawa kitorang dah kenal pun agama lain dan semua tu kitorang dah letak dlm satu bakul kategori KAFIR secara umum dan secara khusus ada dua klasifikasi iaitu Zimmi dan Harbi.
Dan golongan yg besekongkol secara terang dan/atau sembunyi2 dengan golongan harbi nih kitorang klasifikasikan sebagai munafik penigkut dollahubai.
Jadi itu dalam bab kenal.

Manakala bila masuk dalam bab Mengajarkan agama lain pada orang islam itu bukan "mengenalkan" namanya secara difinisi wahai mazlee pee.eh.dunggu.
Mengajarkan tu dari segi perlembagaan & undang mesia nih dipanggil 'proselytize' yg kalau dibuat disekolah2 bermakna ianya dirancang secara sistematik oleh golongan samada dari pengganaskafir atau barua2 mereka ataupun munkin oleh golongan penganut dolahubairism yg ingin menghancurkan kesatuan umatislam dari dalam atau jugak munkin ini adalah peminat ajaran ugamacampurojakan (Syncretism) dan contoh nta adah pembinaan patung tohan hermanubis dizaman purba mesir & greek.
Ajaran sebegini terus hidup secara undergound bagi golongan yg belajar sosiologi dsb yg diselitkan oleh penganutnya yg samada menjadi guru/pensyarah dlm ajaran kelas mereka.

Zaman sekarang penganut2 agama ini menjenamakan dengan samaran pluralism, liberalism, lgbtism dsb.

Yg penting yg mesti diketahui umum adalah apabila sesaorang pengsyarah itu berfahaman Syncretism bilamana mendapati muridnya menerima anutan itu maka cepat&mudah lah murid tersebut mendapat phd dgn bantuan rangkaian pensyarah tersebut, terutama dlm jurusan2 sosologi, undang2, theology, dll.
Tumpuan golongan ini secara diam2 bertapak buat sekianlama adalah di UIA sejak ditubuhkan & UM yg sedikit nampak ketara wujudnya manakala dipusat2 pengajian lain walaun2 tidak begitu menampakkan diri.

Itu di mesia, manakala kalau diluarnegara target walaun2 jenis ini ialah di pusat2 pengajian yg ramai pelajar luar terutama penganut islam.

Anonymous said...

SAPA ABANG LONG KAWASAN (TOPDOG) SEBENARNYA TUN ATAU TOKONG...??
ATAU TUN SEKADAR SAMSENG KG DUSUN..!!?
MAZLEE PPBM DI BIG IDIOT KAN DAP??

Kalau dahulu Mahathir "berperang" dengan BN dan UMNO atas dikalimah fitnah iaitu hutang negara mencecah RM1 Trillion tetapi kini Mahathir terpaksa berperang sesama sendiri kerana mahu menjadi "abang long" kawasan walaupun memiliki kawasan Parlimen yang ciput.

Benar !!! telahan majoriti rakyat bahawa dengan mempunyai kerusi yang banyak dalam parlimen maka "bargaining power" sememangnya terserlah atau "terpaksa menurut perintah" adalah kalimah yang diwajibkan tersumbat dimulut mereka.

Kini semuanya terbukti.

Kes Hanna Yeoh dari DAP membelasah Khalid Samad dari Amanah. Amanah hanya parti ciput yang setaraf Bersatu. Lihat bagaimana Hanna Yeoh memberi kata panduan ke dalam mulut Khalid Samad...kikikki..peerghhh pedihhh..pedih bro!!!!
PAN brani ke nak melawan DAP tu!!

Yang terkini dan yang paling hangat adalah isu yang melibatkan Menteri Pelajaran kesayangan Che Det dari Bersatu En Mazlee parti PPBM yang sedang dibelasah kiri dan kanan olih DAP, sehinggakan sanggup mendesak Mahathir agar budak big idiot oleh DAP ini disingkirkan dari jawatannya.

Tu dia atok nak selamat macai atau anakcucu..??Cai dah berpeluh dalam PPBM ni..

Hahaha..padat dan padu kena tibai dengan DAP.. Sekarang ni siapa "taiko" atau abang long kawasan dalam Pakatan Harapan ?
Parti Mahathir atau Parti Lim Kit Siang?

Sanggup ke cai- cai PPBM tahan telinga..???

Kita tunggu pulak apa reaksi samseng kampung dusun memanda Duli Yang Maha Mulia Tun Mahathir Bendahara Jidin dan Hang Kebun Kadir Jisin mulakan gerakan buah silat pulut memasing..

Adakah Mahathir akan menelan apa yang DAP lekehkan terhadap Mazlee tu??

Nampaknya rasa hormat DAP terhadap kepimpinan Mahathir hancuss

guna said...

selamat mengutuk umat sebangsa dan seagama sendiri. Tahniah org melayu!

Anonymous said...

Dah free Tapi untuk keta dia. Sekarang menteri PH semua nak outrider. Jadi boleh telus jalan Tak payah bayar. Yang lain rakyat Marhain bak Tun Mahathir kata apanama tol kena bayar sebab nak Buat jalan bukan murah.

Anonymous said...

Jawapan mazslee ikut keperluan semasa...dulu mungkin sesuai...

Anonymous said...

Masalah kaum telah lama wujud wool....

Anonymous said...

VIRAL DEMI BANGSA MELAYU!!!!!!!!!!!!





Ahli parti yang sayang UMNO wajib sokong pindaan fasal 9.9 dalam EGM / PAU2019.

#buang
#bersih
#baharu

Takbir!








Anonymous said...

Takat tu ja la macai..cuba lagi

tunfatimah said...

memang dah lama wujud tetapi semenjak pH gomen bertambah parah!

tunfatimah said...

selama lamanya sesuai selagi Melayu dan bumiputeta wujud. ko rasa?

tunfatimah said...

jgn di suruh cuba2..bukan bangsa penakut

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates