May 25, 2019

9 Bantuan Teksi Di Bawah Kerajaan BN Dan Kerajaan PH


Bantuan Di Bawah Kerajaan BN:

Di antara bantuan dan faedah yang diterima oleh pemandu teksi dari kerajaan terdahulu, ini pun ada yang melalak ditindas kerajaan;

1. Di bawah bajet 2017, kerajaan menawarkan permit teksi persendirian bersama geran sebanyak RM5,000 untuk pembelian teksi baru yang memberi manfaat kepada pemandu teksi yang layak

2. Di bawah geran bajet 2017 juga, Kerajaan bersama Perkeso telah memperkenalkan skim perlindungan insurans kepada pemandu teksi kerana sebahagiannya masih tidak dilindungi.

3. Pada 2013, Kerajaan telah mengambil initiatif menawarkan permit teksi persendirian bersama geran sebanyak RM5,000 kepada 1,000 pemandu teksi untuk pembelian teksi baru

4. Kerajaan memperkenalkan program bantuan TR1MA (Teksi Rakyat 1 Malaysia) dan salah satu bantuan yang dilancarkan adalah BT1M (Bantuan Tayar 1 Malaysia) iaitu subsidi sebanyak RM520 untuk pembelian tayar yg telah telah memberi manfaat kepada 66,538 pemandu teksi di seluruh negara

5. Di bawah program bantuan TR1MA itu juga terdapat dana sebanyak RM1juta yang telah diluluskan untuk melindungi pemandu teksi seluruh negara melalui skim insurans perlindungan kemalangan diri.

Bantuan di bawah Kerajaan PH:

Kerajaan baru yang sangat bagus, prihatin dan saksama malah disanjung tinggi rakyat segenap Malaysia pula apa yang dapat? Ada satu ...

Kencing hancing.

9 comments:

Anonymous said...

Laaaaa...masih tak sedar lagi ke pemandu teksi nih merungutrungut nih hah???
Mesia nih kan dah dijajah komunismaoist sepetbuangan!!!
Kan pada pru14 dulu mengundi pee.eh bererti mengundi pendatangsepet&kelingmaoist untuk menjajah dan menjadikan spesis babi&berok menjadi tuan dan memperhambakan melayu&pribumi????
Menteri2 melayu pee.ehancing yg korang tengok tu sebetulnya cuma peon sepetmaoist jer tur ... dan itu termasuklah bapaksikelingbotak anakpompuanbotak yg tunjuk eksen dimajlis sampaian takziah kemangkatan sultan ahmadshah kemaren tur..

"Alahai...pergi rumah kerabat orang nak tunjuk eksen pada keluarga kitorang...basa jenih dna takberadap mana la tau adab..." aku dgr kata salahseorang kerabat berbisik dlm lohgat kualapahang.

Insaf la melayu semua...orang teksi ker..felda ker..dll.. yang tanahair korang dah dijajah pendatang yg toknenek ehsankan dengan memberi mereka tempatberteduh dan carimakan ditanah pusakabertuah nih.
Mereka dah takhormat tangan yg menghulur ehsan pd mereka lagi...dan yg lebih pedihnya ada melayubacul yg sanggup jadi baruah pada pariah2 nih.

"Ingatlah sdr2 sekelian...manusia adalah manuasia walaupun berada dihutan... tertibnya tetap dijaga.. kera adalah kera walaupun memasuki istana... gelagatnya tetap gelagat kera.." pesan orang tua2 dahulukala.

Anonymous said...

Contoh TERBAIK malang pak kadok
Pee eh menang MARUAH sendiri tergadai.
Ada sedikit bantuan langsung elek.
Ada nasi dicurahkan
Awak pulang kebuluran
Nyaris mati oleh tak makan
Nak tunggu 4 TAHUN lagi alamat semua
MATI KEBULURAN.

Anonymous said...

Persatuan Taxi lah suruh semua taxi taxi driver jadi penyampai untuk PH. Masuk taxi, berbuih buih perkataan BN Korup, najib korup, UMNO tak guna dan sebagainya. PH Tak payah kempen.

Sekarang apa sal nak bising. Pegi lah hidu bontot atuk, LGE dan Anwar al jubur.

tunfatimah said...

kpd pandu teksi, bersyukur lah dgn apa yg anda terima skg. dulu agen anti BN skg tawakkal shj.

Anonymous said...

SUSAH NAK CAKAP PEMANDU TAXI NIII
DAH BANYAK TOLONG PUN BNYK SONGEH
ARI NI GRAB HAILING SUDAH MENGUASAI
PRU 15 KORANG TERJEMAHKANLAH EEHH.!


KIKIKIKI... SESAL DOLU INCOME..SESAL KEMUDIAN LU FIKIR EEHH...!!

Anonymous said...

Tajuk cukup2 n terrrlalu menarik,tapi zerro komen. Apasal dah kena block ke panglima cucu tok selampit???

Pak Yop said...

Pemandu teksi pi cari syed sadik..dia kan pejuang..pasal debat pun dia cepat2 cover top dog dia...rakyat yg pilih dia..dia tk takut ka kuasa rakyat..jngan sok pru 15 lari tempat selamat..

Anonymous said...

Padan muka kpd orang yg tak tahu bersyukur. Seperti pepatah melayu 'dengar guruh dilangit air tempayan dicurahkan'

Anonymous said...

KAT KEDAH MAMAKNDA MINTA ORG ISLE BUAT MASJID SENDIRI BUKAN MINTA SUMBANGAN BINA MASJID...MELOPONG ORG KEDAH NENGOR YEOPP OOII...!!

MEH PANTUN...


DAH RAMAI DAH BINA MASJID SENDIRI
TAK PAYAH MENYIBUK SANGATLAH KUTTY
WALAU SUMBANGAN DENGAN NIAGA ROTI
NIAGA ROTI LINGKUP MINTA SUMBANGAN KRONI

BINA MASJID DENGAN KUDRAT SENDIRI
UMAT MESIA DAH BUAT LUAR NEGERI LGI
TAK PAYAH NAK TUNJUK ISLAM LAH KITTY
BETULKAN AKIDAH ANAKCUCU COMANGO INI


ALAHAIIIII MARINA GEREJA SENYAP SUNYi BILA PAPA JADI PM... NAK TUTUP KEGIATAN COMANGO GAY LGBT TOKSIK LAH TUUU.....!!! UMAT ISLAM MINTA BUAT MASJID SENDIRI ANAK PEMPUAN SIBUK PERGI GEREJA

ALAHAIIIII...!!

TAK PAYAH HIPOKRIT ... SLOGAN ISLAM DAH CIPTA KE BLOMMM NNTI JAJA SLOGAN PULAK...??


miajalipahJR

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates