April 26, 2019

28 Menteri Kerajaan PH Sepenggal Sibuk Beri Markah Peribadi, Dengar Apa Kata TMJ



Dengan muka kulit tebal, Menteri-Menteri Kerajaan Sepenggal PH sibuk memberi markah peribadi kepada diri sendiri. Din Pudu bagi 6 dari 10 dan Din Gerutu pula memberi markah lebih tinggi sebanyak 6.5. Manakala Mat Sabu pula sibuk mengariskan 10 perkara terbaik yang beliau lakukan sepanjang menjadi Menteri Pertahanan. Tidak tahu malu betul.


Sudah tengok video di bawah? Dengar apa kata Tunku Mahkota Johor (TMJ): "Dari tukar Mora, baik tukar Perdana Menteri."

28 comments:

Anonymous said...

Masuk bakul angkat sendiri! Betul2 specis muka tak malu menteri2 PH ni...

Anonymous said...

Dari 10 yang ďidakwa Mat Sabu, TIADA satu pun rakyat nampak WAY FOWARD dalam memodenkan angkatan tentera. Kemodenan ATM sekarang adalah legasi tinggalan kerajaan terdahulu... thanks very much NAJIB.

tunfatimah said...

kenapa aku masih rasa menteri2 pH ini masih kat level internship tanpa kejayaan jelas?

org tak sedar diri pasti rugi! 😊

Anonymous said...

NAK WAT CAMNER BROO SUMA
YANG ADA QUALITY FAKE DRGREE
BAIK TUKA PM DARI TUKAR MORA
TMJ YOUNG BLOOD PRINCE DIKASIHI


DAULAT TUANKU.... KASI MAMPOS SEMUA LEGASI KUTTY KEPALA PEROMPAK TANGKAP MOKHZANI MIRZAN BAILOUT KEDAI ROTI KRONI DAP DAPAT 140 BILLION DAN SYARIKAT LAIN BAILOUT DUIT PETRONAS, EPF, PENCEN, TH BAYAR BALIK ITU DUIT RAKYAT...

Anonymous said...

PENILAIAN DARI RAYKAT BUKANNYA MAIN
SYOK SENDIRI. KALIT SERABUT BOLEH
DAPAT BERAPA? KONONNYA BAGI MASYUK
0.5 B. Maka kembangle hidung masing2
NAK BAGI 1 SURR PUN PAYAH.

Anonymous said...

Kesian menteri2 PH ni kerana terpaksa bagi markah prestasi sendiri....sbb takut kena terajang dari kabinet.

XUMNO said...

Syok sendiri.Mungkin dah tahu kalay rakyat buat penailaian masing2 gerenti dapat markahtak lebih dari 2/10, so buatlah sendiri. Yang geli tu, boleh bagi markah 6/10 sebab turunkan harga telor dia satu sen sebiji; yang sekor lagi sebab beri ideqa hebat minta nelayan tanam nenas tepi pantai !! Yang berok sekor lagi boleh liskan 10 pencapaian hebat dia di Kementerian Pertahanan. Cuma dia tak masukkan No.11, Berjaya jilat bini orang, No.12. Berjaya beli Zaza G-String merah dan no.13. Berjaya didik anak jadi penagih dan rajin ke kelab malam!! Sekarang nak tunggu menteri2 bingai Hanipa, Khalid, dan of course menteri sirih Mahfoz beri markah masing2 pulak untuk huburan rakyat.

Asal bukan PHancing said...

Mmg BIOL MENTERI Phancing ni..

1) buat soalan sendri.
2) jawap soalan sndri.
3) 'rait' kertas jwpn sndri.
4) MARKAH sndri beri.

Hahahaha

Wa bri MARKAH utk dorg 15/10

Anonymous said...

Bila tengok kenyataan angkat bakul menteri2 kangkung di malaysia ni, teringat aku dengan kenyataan syok sendiri seekor babi yg sering bertukar nama disini (kini babi tu pakai nama blogger 'anonymous'). Masa perhimpunan bershit sebelum pru dulu, si babi pee.eh tu bukan main bangga dengan kehadiran sejota lembu2 masuk padang dataran merdeka. Padahal 15,000 ekor lembu pun tak sampai. Kihkihkih

Anonymous said...

BUAT APA TUKAR PERDANA MENTERI?
LEBIH BAIK TUKAR KERAJAAN, AMAN NEGARA.. HA HA HA

Anonymous said...

Yes. DS Najib PM ke 8. Melayu Islam bersatu jatuhkan kerajaan hancing.

Anonymous said...

din kerutu, din pudu, din pagoh. tiga2 menteri tak ade nilai, bongok. mat sabun pun lagi bongok, bodoh, tak ade kelayakan utk jadi menteri. makan gaji buta semuanya

Anonymous said...

prestasi mamak nilai hanya sebuku roti... mme pantek la mamak ni... pas tu ada ati ckp melayu itu ini..

puiiiii..!!


komen di cahaya majid blogspot.com terbaekkkk..... up komen ... niaga roti lingkup kroni cina DAP dapat projek bandar jual mesia 140 billion..


sebuku roti mamak kroni DAP dapat 140 billion.. mme babi lahh..

Anonymous said...

Boleh tak, rakyat beramai2 buat report polis on mahathir. Kenyataan2 dia seperti menghasut rakyat bencikan sultan2 dan agong. Sepatutnya sebagai pm dia jalankan tanggungjawab dia,
menanamkan rasa kecintaan kpd raja dan negara. Patutnya dia didakwa kerana menderhaka. Kalau kat thailand dah lama selamat dlm lokap dia ni

Anonymous said...

Geng2 sijil beli..atau munkin sijil rekaan sendiri nih biasa la kalau beri markah pada diri sendiri.

Anonymous said...

Daulat tuanΔ·u..
Kami rakyat menyokong penuh dan senantisa berada dibelakang tuanku.

Kalau tuanku tidak bersuara dan bertitah sebegini maka siapa lagi??

#kesetiaankepadaraja&negara.
#merdeka&berdaulat-2.0.

Anonymous said...

Tmj keciwa tak mampu kalahkan madey...hihihi..

Katanye TMJ keturunan temenggong....betul ker?..

Pak Yop said...

Mat syabu ni kira berani juga bagi senarai..
Mazlee..berani kew..
Kasut dan stokin hitam..
Belajar berenang di kolam hotel..

Montori kereta terebang..

Montori minum minyak sawit dan tanam buluh..

Menteri kutip sampah stadium

Montori menyelam kirabikan kembung dan tanam nenas tepi pantai..

Yg lain korang tambah laa..

tunfatimah said...

madey sampai merajuk dan tak nak jadi PM setelah ada pertukaran exco Johor. πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

ye ke ni??

Asal bukan PHancing said...

Madey da "kalah" ler dgn tmggung TMJ...

MB "baru" buat2 bodoh je lantik EXCO BARU dgn mmblakankang arahan madey..

SAPE yg "menang"

TMJ ke madey??

Madey ngajuk smpai nk RESIGN.

HIKHIKHIHKIH

Asal bukan PHancing said...

Madey da "kalah" ler dgn tmggung TMJ...

MB "baru" buat2 bodoh je lantik EXCO BARU dgn mmblakankang arahan madey..

SAPE yg "menang"

TMJ ke madey??

Madey ngajuk smpai nk RESIGN.

HIKHIKHIHKIH

Anonymous said...

Keturunan kutty dari kerala. Bukan aku kata, nuor aljubur yg bilang begitu. Cer pegi google tgk.

Anonymous said...

lebih baik keturunan temenggung drpd keturunan kerala...hahaha

Anonymous said...

nie sekor lagi tak hormat institusi diraja... kau nie jgn dok kat tanah melayu..pi negara lain

tunfatimah said...

din serabai kata sokongan merundum terhadap gomen pH diambil secara positif. kalau ludah kat cermin kena batang ko!! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

tunfatimah said...

mahathirism kembali mengganas! yg kaya bertambah kaya. yg miskin mati merempat!

tunfatimah said...

barua ni semua jenis kulit buaya. mana tau malu? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

tunfatimah said...

keturunan kerala raja+ kapur

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates