March 15, 2019

15 Adakah 'Funfest' Akan Diteruskan Esok Tanpa Menunggu MB Johor Yang Sedang Bercuti Di Batam?


Mangsa pencemaran sisa toksik Sungai Kim Kim sudah meningkat kepada 3,555 orang berbanding semalam 2,775 orang. Dalam pada masa yang sama, esok dan lusa akan diadakan pesta nyayian yang diberi nama 'Funfest'. Adakah 'Funfest' ini akan diteruskan ketika Rakyat Johor khasnya dan Rakyat Malaysia amnya sedang berduka?

Khabar yang bertiup kencang juga memberitahu Menteri Besar Johor sudah berada di Batam? Jauh bebenor gas beracun merebak dari Pasir Gudang menyeberangi Selat Melaka kan? Bayangkan Pengarah Operasi Bencana Negeri sudah 'evacuate' dulu ke luar negara. Ini baru pencemaran gas beracun. Belum lagi negara diserang anasir asing.

Hasil siasatan CTS mendapati, kesan pencemaran sisa toksid di Pasir Gudang sudah merebak sehingga ke Batam. Sebab itulah MB Johor terpaksa bergegas ke Batam bagi menenangkan fikiran mangsa-mangsa di Batam yang terhidu sisa toksid dari Pasir Gudang. Bukannya MB mahu bercuti tenangkan fikirannya di Batam. Tolong jangan fitnah dan buli MB Johor walaupun beliau tidak memiliki sebarang sijil dan ijazah. Sekian harap maklum.

15 comments:

Anonymous said...

Mb ke Batam bukannya utk berseronok
atau mencari hp murah tau. Tetapi
Ingin membeli pil atau makjun pintar
supaya pulang nanti nampak cerdik
sikit, itu pun kalau ada pil tuh kat
Batam.

Anonymous said...

HARAM JADAH betul! Masih nak BERPESTA walau GENOSID terhadap BERIBU2 anak2 kecil/remaja dan lain2 rakyat termsk. org2 kpg, pekerja2 perubatan dan pekerja2 kilang dr. bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita kat PASIR GUDANG?!! Sementara MB HARAM JADAH ni boleh pula lari ke BATAM?!!

Ini mmg. GENOSID, utk. MEMBUNUH seramai bangsa ORANG ASAL islam/Melayu kita, disyaki oleh EJEN2 PEMBUNUH/PENGGANAS DAPenjajah Homo jijik ZIONIS ISrael - sbb. GAS BERACUN ini telah diDEDAHkan oleh adik pakar KIMIA kita ni, Zulkhairie Khodir amat BERANI kita - sbg. gas Cyanide, yg. lebih ringan daripada udara maka sangat cepat menyebar, yg. digunakan sebagai senjata kimia bermula dari tahun 1916 sehingga 1918 dan kemudian pada Perang Dunia II, digunakan pula oleh pihak Nazi Jerman untuk melancarkan pembunuhan manusia beramai ramai (Genocide), yang dipanggil Final Solution! Dan SEBENAQnya puak NAZI ni bekerjasam dgn. puak ZIONIS utk. MEMBUNUH bukan shj. pengikut Yahudi MISKIN yg. BUKAN Zionis, tetapi juga terutamanya hampir BERPULUH JUTA penganut KATOLIK Eropah, terutamanya di RUSSIA!!

Dan diterangkan lagi oleh Zulkhairie, sifat gas Cyanide ini pula, ia akan menghalang sel darah membawa oksigen dalam badan, dan kesan dari terhidu gas kimia ini bukan sahaja akan nampak dalam masa sekarang, malah dalam tempoh 2 hingga 5 tahun akan datang, yg. boleh jadi penyebab utama kepada kanser paru-paru (lung cancer)! Bayangkan juga bagaimana nasib bayi2 bangsa ORANG ASAL islam/Melayu kita yg. akan lahir dr. MANGSA2 ni!! Lihat artikel amat BERNAS dr. Zulkhairie ni, di

1. https://www.abuleman.com/2019/03/keluar-segera-dari-pasir-gudang-toksik.html

Sbb. amat TAK logik, TAK buat EVAKUASI, pengISYTIHARAN DARURAT walaupun dah hampir 3000 mangsa skrg., dan mulanya boleh pula diBIAQkan sj TONG2 KIMIA bahan TOKSIK, disyaki bahan NUKLEAR ni, dlm. SUNGAI KIM KIM tu, sementara SEKOLAH2 KEBANGSAAN/AGAMA dibuka semula pula tu - kononnya sbb. KOS TINGGI dan RACUN2 KIMIA ni dah TAK akti, dan juga sbb. si BETINA jijah bangsat nak KAJI dulu!!! CELAKA betul PENIPUAN dan PENGANIAYAAN pd. bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita ni!! Lihat di -

2. https://www.abuleman.com/2019/03/toksik-boleh-darurat-kena-kaji-dulu.html; dan di

3. https://www.abuleman.com/2019/03/ph-tak-bersih-sisa-toksik-kerana-kos-tinggi.html

Kalau ini kawasan yg. MAJORITI, bangsa PENDATANG2 PARIA/CINA, cthnya kat TANJUNG di PP - tentu TAK kan diBIAQ bangsa2 PENDATANG ni diANIAYA dan diTIPU habis2an mcm. ni!!!! Patutnya diTANGKAP si Menteri PENDATANG CINA KULIT BABI DAP BANGKAI ANJING Homo jijik ZIONIS ISrael tu - sbb. cara BENCANA amat SERIUS ni diTANGANI, amat TAK LOGIK dan PENIPU habis2an!! Patut juga diSAMAN secara berkumpulan, Menteri CINA BABI DAP BANGKAI BABI ni, MB Johor BANGANG dan REJIM PH KULIT BABI PENIPU HARAM JADAH ni, oleh MANGSA2 bencana amat KEJAM ni!!

Tok Terkedu.

Anonymous said...

Ape yg ko merapoo ni cts?...

Imgat tak satu masa dulu serawak di landa jerubu teruk...taib mamut cabut ke luar negara...

Anonymous said...

WEII TED HANG INGAT SISA TOKSID TU MACAM JEREBU KER?

Anonymous said...

ITU JEREBU ....NGOK...

Anonymous said...

Ya la..jerubu sampai satu sarawak sesak nafas..berpuluh ribu rakyat masuk wad..

tunfatimah said...

kira ok lah embee johor g batam ?

Anonymous said...

Mohon sesiapa malaysian berada di Batam update MB fake degree Johor ni
kat PG rakyat derita MB tgh cak kun cak

cctv said...

pada calon SPM 2018 yang gagal tak perlu gusar masa depan anda... asah bakat jadi pemidato hebat ... pendek kata pandai cakap la
tak apa kalo salah pun ...janji konfiden
nanti boleh jadi exco... MB...takpun mentri pusat

Jon said...

Jerebu ni cm HIDU KENTUT nobita..

Toksit ni cm MINUM KENCING nobita..

Mane 1 yg cpat meninggal??

Mmg BODOH le TED niii..

Hahahaha

Anonymous said...

Skop siasatan pencemaran perlulah dilakukan dengan lebih meluas lagi mengambil kira sebotaj dan rancangan membunuh ribuan penduduk asal Tanah Melayu yang menduduki sepanjang aliran sungai. Harap polis bertindak dengan segera! Pastikan pemilik kilang dipenjarakan..

Anonymous said...

asal jgn dia beli pil kuda udah le.

tunfatimah said...

kesan sampingan pencemaran sisa toxic kimia mcm mana?

Anonymous said...

Kilang patut disita, lucut harta dan dilelong untuk diuruskan oleh pengurusan baru..

Duit lelong itu bolehlah pergi Batam untuk enjoy di tanjung belalai..

Masuk ke panti pijat..

Anonymous said...

Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim mahu ahli politik kerajaan untuk berhenti memberikan alasan dan mula bekerja bagi mengatasi masalah pencemaran yang sedang berlaku di Pasir Gudang, sekarang.

Perkara itu berikutan dakwaan putera sulong Sultan Johor itu yang turut memaklumkan terdapat kimia beracun, Sianida di tubuh kebanyakan mangsa terjejas dalam insiden berkenaan.

“Masih nak berpolitik, masih nak gunakan cybertroopers, ada pula yang nak salahkan pihak istana, cukup-cukup lah berkempen.

“Ini adalah masa untuk bekerja dan menjadi kerajaan, bangun! orang ramai sedang menderita dan ada daripadanya tenat.

“Sianida ditemui pada tubuh kebanyakan mangsa dan ia adalah amat merbahaya,” katanya menerusi laman Twitternya, di sini, hari ini.

Dalam tweet berasingan, Tunku Ismail turut menzahirkan kekecewaan terhadap segelintir pihak yang tidak dapat membezakan keadaan pencemaran dan bencana alam lain.

“Menyedihkan bila ada segelintir pihak yang tidak boleh membezakan banjir dan pencemaran kimia, banjir kita boleh cari lokasi selamat tetapi pencemaran kimia boleh membawa maut.

“Gas berada di dalam udara, sebagai contoh, lima orang di Ulu Tiram dilaporkan terjejas, di Pasir Gudang kawasan yang terjejas adalah 10 kilometer radius,” katanya.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates