February 11, 2019

9 University Of Akamai Rupanya Sebuah Studio Apartment, Apa Komen @NgaKorMing?


Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming mempertahankan ADUN Tronoh, Paul Yong Choo Kiong, yang dikatakan memiliki Ijazah Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan (MBA) daripada universiti yang diragui iaitu University of Akamai, di Amerika Syarikat. Baca di sini.

Senang cerita, kalau universiti berkenaan wujud dan ADUN berkenaan telah hadir belajar di universiti berkenaan, tidak ada masalah pun walaupun universiti berkenaan bukan mendapat akreditasi dari kedua-dua Kerajaan Malaysia dan Amerika Syarikat.

Yang jadi masalah adalah sekiranya Ijazah Sarjana berkenaan adalah sijil terbang atau sijil beli secara online daripada apa yang diistilah sebagai 'degree mill'. Logikkah Paul Yong Choo Kiong ini pergi belajar di Amerika Syarikat di mana alamat untuk universiti berkenaan adalah sebuah studio apartment seperti di bawah? Logikkah kalau seseoarang seperti Paul Yong yang tidak memiliki Diploma atau Ijazah Sarjana Muda boleh buat Sarjana (Masters)?
9 comments:

Anonymous said...

Kantoi lagi,
Universiti Akamai?
Mari kita tepok amai-amai.. he he

*emoji joget, twist & a go go

cctv said...

ibarat aur dengan tebing ... jalan beriringan sambil berpegang tangan
nk join PH mesti pandai menipu... baru boleh jadi ADUN
hahahahaha

tunfatimah said...

hipokrit tahap gaban dap ni! kalau bercakap, depa paling jujur, bersih dan amanah. hahaha...

Anonymous said...

Ini semua bukanya ape.Nak bagi macai
gundiks Dan barua yg dibawa masok
ke kementrian boleh dibayar gaji
tinggi penjawat awam walaupun tidak
layak... IJAZAH BELI,PALSU JAWABNYA.

Anonymous said...

Patut orang dulu2 kata KALAU TAK MENIPU BUKAN CINA LA.

Anonymous said...

Nak PUTAQ BELIT pula - nak mengHALALkan JENAYAH2 PENIPUAN memalsukan IJAZAH, CELAKAdeap!!! Kalau dah sampai MENIPU DYMM YDPA kita dan RAKYAT psl. IJAZAH PALSU - kononnya masih amanah dan berintegriti, walau GAJI + ELAUN diROMPAK dr. RAKYAT, sampai $60,000 utk. TIMBALAN MENTERI shj?!! HARAM JADAH betul si PENIPU2 rejim PH KULIT BABI ni!!!

Yg. ini TAK pula TERLALAK si HOMO2 KULIT BABI DAPeliwat HOMO jijik ZIONIS BANGKAI BABI aaahhh - psl. bila juga 3 lagi MENTERI2 (yg. termsk.guan eng KULIT BABI dan mat sabu amat CELAKA) dan 2 MB2 dan ADUN PENJENAYAH rejim PH KULIT BABI ni akan diSIASAT dan diTANGKAP oi, kalau betul MEMALSUkan IJAZAH2 depa, spt. diDEDAHkan oleh YM Raja Petra terCINTA kami?!! Ini juga patut diSIASAT PDRM bawah AKTA 471 dan 468 oi!!! Lihat di -

https://www.malaysia-today.net/2019/02/09/ijazah-tipu-menteri-pakatan

Ijazah Tipu: Menteri Pakatan Kantoi Besar

By MT Webmaster Last updated Feb 9, 2019

PDRM - JANGAN pilih kasih oi!!!

Tok Terkedu.

Nota: Kalau berita dr. RPK ni TAK benaq, cepatlah buat lapuran POLIS dan SAMAN RPK ni oi, si 3 MENTERI2, 2 MB2 dan SEKOQ ADUN DAP KULIT BABI ni!! Apa yg. depa TAKUT sgt. tu?!!

Lepas tu nak PUTAQ BELIT, nak MENIPU, kononnya ini psl. isu MENTERI/TIMBALAN MENTERI/MENTERI2 BESAQ2/ADUN PH tak dak pendidikan tinggi, asalkan diPILIH madey PARIA PENIPU depa- sdgkan ini psl. JENAYAH MEMALSUkan IJAZAH/SIJIL/DIPLOMA, si REJIM PH KULIT BABI PENIPU oi!!! Lu ingat UNDG2 PERLEMBAGAAN/NEGARA, KEPALA2 BAPA PH lu punya aaahhhh?!!!! PDRM/KDN - JANGAN pula hang nak MELINDUNGI akan PENJENAYAH2 ni oi!!!

Anonymous said...

Tgk. juga si mat sabu amat CELAKA-PENJILAT DUB*Q kit siang ni, punya nak MENGHINA/mengGERTAK/menSABOTAJ akan KUASA dan HAK DYMM YDPA kita seolah MAHATHIR keturunan KERALA seorg. tu, yg. TAK GUNA tu lebih BERKUASA dr. KESULTANAN Islam/Melayu kita dan UNDG2 PERLEMBAGAAN/UNDG2 NEGARA kita, dan seolah DYMM YDPA hanya PATUNG TAK BERNYAWA/TAK BERKUASA dlm. UNDG2 PERLEMBAGAAN kita, sdgkan DYMM YDPA terCINTA kami, adalah KETUA UTAMA NEGARA, KETUA PARLIMEN dan PEMERINTAH terTINGGI ATM, mengikut UNDG2 PERLEMBAGAAN!!!! Lihat mat sabu CELAKA ni, di -

http://www.utusan.com.my/berita/politik/kelayakan-akademil-pm-tahu-siapa-beliau-pilih-mohamad-sabu-1.838639

Bahkan, bila SPRM/PDRM/KEMENTERIAN DLM NEGERI nak SIASAT akan REPOT POLIS oleh Mohamad Razali bin Abdul Rahman, Mantan Setiausaha Politik
 Lim Guan Eng, bekas Ketua Menteri Pulau Pinang, pd. 2011 (yg. telah diSENYAPkan mcm. CELAKA HARAM JADAH oleh EJEN2 DAPbangkai BABI) yg. antara PENDEDAHAN Razali, mat sabu ni dpt. RASUAH sbnyk $16, 000 SEBULAN dr. PENJAJAH/PENGGANAS/PERASUAH DAP KULIT BABI HOMO JIJIK Zionis tu!!! Lihat di -

https://www.thethirdforce.net/pendedahan-panas-tony-pua-lim-guan-eng-dan-agenda-anti-islam-anti-bahasa-melayu-pro-komunis-dan-pro-zionis-dap/

Maka, DYMM YDPA mesti amat BERANI mengembalikan HAK dan KUASA EKSEKUTIF baginda (yg. telah diTIPU dan diSABOTAJ selama ni oleh si DIKTATOR madey PARIA LANUN tu, dan skrg. PN PARIA pula, yg. juga dah menSABOTAJ akan DBP tu) - utk. MEMECAT segera PEGUAM NEGARA, KETUA HAKIM NEGARA dan mana2 MENTERI atau PM sekali pun yg. TAK berINTEGRITI dan yg. ANTI-Islam/umatnya serta ANTI-BUMIPUTERA ini – berdasarkan UNDG2 PERLEMBAGAAN Perlantikan PM /JEMAAH MENTERI/TIMBALAN2 MENTERI, Per. Per 40:2(a) [telah diLESAPkan dr. laman web JPA)],43, 43(A); dan DYMM sbg. KETUA PARLIMEN, Per- 44. Keanggotaan Parlimen.

Kuasa perundangan Persekutuan hendaklah terletak hak pada Parlimen yang hendaklah terdiri daripada Yang di-Pertuan Agong dan dua Majlis Parlimen yang dikenali sebagai Dewan Negara dan Dewan Rakyat

(Tok Terkedu)

Nota: DYMM YDPA kita sebenaqnya BUKANnya PATUNG tak berkuasa dan tak bernyawa dlm. UNDG2 PERLEMBAGAAN – maka, PENIPUAN terhadap KUASA dan HAK EKSEKUTIF DYMM YDPA sejak REJIM Mahathir amat BANGSAT dan BUAS ni , masa 22 thn. dahulu dan skrg., mesti diTUMBANGkan habis2an!! Maka, BANGKIT anak2 MUDA Orang Asal Islam/Melayu kita!!!

Perkataan "HENDAKlah", kalau sama MAKNA dgn. "MESTIlah" - cthnya dlm isu samada DYMM YDPA "HENDAKlah" mendengar nasihat seorang atau Jemaah menteri, mengikut UNDG2 PERLEMBAGAAN 40 (yg. telah diLESAPkan di laman web JPA) –SEBENAQnya telah diSABOTAJ dan diPALSUKan oleh DBP/PN PARIA DAPengganas HOMO JIJIK Zionis amat BANGSAT tu!!

Kerana SEBENAQnya, makna "HENDAKlah" adalah hanya "diHARAPkan atau SEHARUSnya", berDASARkan MAKNA dlm. Bahasa Melayu Klasik (yg. menggunakan partikel2 "pun" dan "lah"), pd. TAHUN 1956, sewaktu UNDG2 PERLEMBAGAAN kita diGUBAL!

Lagipun, amat MUSTAHIL yg. Almarhum2 BAPA2 KEMERDEKAN, PM DYTM Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj ibni Almarhum Sultan Abdul Hamid Halim Shah dan Orang Kaya Indera Syahbandar ke -10 Pahang, YAB PM Tun Abd. Razak Dato Hussein Al-Haj, dr. KETURUNAN DYMM Almarhum Sultan Hasanuddin dr. EMPAYAR BUGIS GOWA, Sulawesi (yg. MENENTANG Penjajah LAKNAT Belanda Zionis Freemason di KEPULAUAN MELAYU kita) terCINTA kita - mahu MERENDAHkan apa2 KUASA dan HAK DYMM YDPA dan MAJLIS RAJA-RAJA hanya sbg. SIMBOLIK atau sebg. PATUNG semata2, sewaktu mengGUBAL UNDG2 PERLEMBAGAAN pd. 1956 itu!!

Sbb. itu juga, si HAKIM2/PEGUAM2 PENJAJAH2 DAPanjing KURAP suka menggunakan BAHASA INGGERIS dlm. MAHKAMAH, supaya disyaki dpt. MENIPU psl. MAKNA2 perkataan2 dlm. UNDG2 PERLEMBAGAAN, yg. berdasarkan Bahasa Melayu KLASIK kita, waktu 1956 itu, termsk. perkataan "HENDAK" ni, yg. bila dlm. B. INGGERIS, lain MAKNAnya dr. Bahasa Melayu Klasik kita (Bahkan sebenaqnya makna "HENDAKlah" tak dak pun dlm. KAMUS Inggeris)!!

Anonymous said...

Rugi tak join DAPig. Lepas ambik UEC boleh terus belajar master degree.. tak payah diploma, x payah ambik bachelor degree. Dan yg paling untung tak payah pening2 pinjam PTPTN. Pinjam duit dgn kawan mgkn dlm usd5,000 dah blh dpt sijil master.

Bila nk dekat pilihanraya, tonjolkan diri dengan sijil beli tu. Dpt la jd calon pru. Menang dah confirm gaji beribu2. Dpt la byr blik duit pinjam dari kawan td.

Melayu ade brani buat gini?? Ye la, madey kutty kata MELAYU PEMALAS.

PHundeks...!!!

Anonymous said...

dulu bila org ckp syarat nak jd menteri PH kena bodoh melantun2 tak caya..

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates