February 10, 2019

22 Qualifications Amongst ASEAN's Defend Minister


1. General Prawit Wongsuwan
Thailand Minister of Defence.

Qualifications:
– Saint Gabriel’s College.
– Armed Forces Academies Preparatory School.
– Chulachomklao Royal Military Academy.
– 36 years of military service rising up to rank of General.

2. Dr Ng Eng Hen
Singapore Minister of Defence.

Qualifications:
– National Junior College.
– National University of Singapore.
– University of Texas.

3. General Ryamizard Ryacudu
Indonesia Minister of Defence.

Qualifications:
– Indonesian Military Academy.
– 31 years of military service rising up to rank of General.

4. Maj. Gen. Delfin Negrillo Lorenzana
Secretary of National Defense, Philippines.

Qualifications:
– Philippine Military Academy.
– MBA, Ateneo de Manila University.
– Australian National University.

5. General Ngô Xuân Lịch
Vietnam Minister of Defence.

Qualifications:
– Military Academy of Vietnam.
– 44 years of military service rising up to rank of General.

6. Haji Mohamad Sabu
Malaysia Minister of Defence.

Qualifications:
– Kicked out of Mara Institute of Technology.
– Good at cooking.
– Able to crack jokes.

Conclusion - Mampus orang Asia gelak kat Malaysia.

22 comments:

Anonymous said...

Salah tu Mat sabu ada ijazah sitcom dan Putar Alam. Bermakna communication dan Astrophysics. Dia boleh ubah Kuali jadi radar high tech. Dan G string jadi lastik pembunuh tepat.

Anonymous said...

....
Tapi kan... mereka yg masuk pee.eh tu kan ada martabat Dewa Suci, jadi sijil2 dah tak relevan dah.
Malah kalau tgk vids pengakuan mr.husam sumbu jimat minyak..semua info yg ada pada dia datang dari jiin.

Mereka ni hebat semua nih...

Anonymous said...

Dia pandai tembak...tepat ooooo...macam macam pistol dia ada....

Anonymous said...

Kalau ijazah tak penting...baik hampa Menteri PH suruh anak hampa berenti pi sekolah. Ikut hampa pi ceramah politik. Mana tau depa dapat skill penipu hampa. Boleh jadi Menteri tau...

Anonymous said...

banyak syiok tengok olang malay "skrew" malay kata "superman" tew.
banyak syiok lagi sekalang "superman" tew dapat "ciput china dolls" sama sama jho low di beijing.
semua yang kasi pecah "sijil kelayakan pengajian" olang
ai" sijil mamak azli ex presiden tabung aji tak nak expose ke.
dengar di katakan fail SPM tapi ada master ke phd ke

tunfatimah said...

penyokong ph dok puji abg mat b as a man of integrity. what???? punya bnyk la dia auta dan spin isu pun masih jujur ke? hahaha..lantak korang ler.

Anonymous said...

Muahahahahahaa
Layak utk siri...... "only in malaysia"

Anonymous said...

Malaysia semakin mendunia. Patut ada
University of Kudas Kayus Malaysia
utk menampung ramainya mangkok ayun
kat sini.

Anonymous said...

Poorah...hipokrit. Mb kelulusan spm ko puji, menteri x de degree ko kutuk. Yg sebenarnya org melayu kurang suka pemimpin yg cerdik pandai, yg pandai goreng & kaki kelentong yg naik di atas.
Melayu oh melayu...

Anonymous said...

Itu belum dibandingkan Mat Sabon ni dgn menteri pertahanan USA, Russia, Perancis & lain2 negara kuasa besar.
Cer bayangkan bila dia bermesyuarat dgn menteri negara2 itu. Dgn keupayaan ilmu ketenteraan pun dia tak ada. Berkomunikasi secara ilmiah dia dah tentu ke laut. Bahasa tubuh & personaliti pun dia hancur. Cuma ada ilmu masak memasak & ilmu stand up comedy je. Tentu malu nak angkat muka, mcm kura2 masuk dalam cengkerang. Malu Malaysia ada menteri mcm Mat Sabon ni. Elok jadi pelawak di TV je!

Anonymous said...


Tukar je mat saboo dengan mahfus..
Mahfus baru je dapat pingat BOSSKU bagi,
sebagai pahlawan berani mati mempertahan
kan AES..mat saboo setakat berani baling
mic je..


Anonymous said...

So...inilah dia sebenarnya tahap sekolah matbaboon ketua 'golongan professionals' yang kena tendang dari parti pas ya?? hehe

yang kuciwa dgn umno lari masuk pbbm ada siji beli.. hehe..
yg dari peegkeirrr pun sijil entah apa2..
dapigsters pulak sijil pun entah apa2..

Manifesto kencing..
Ceramah kencing..
Statements kencing..
Sijil kencing...

Berapa banyak mau kencing daa...?

Masih jugak la ada segelintir melayu yang percaya dengan walaunkencing pee.eh nih tak tau lah otak taek apa ada dlm kepala mereka nih...hehe
☺☺☺

Anonymous said...

Sudah sangat lama ditipu pemimpin2 PH... layakkah mereka bergelar pemimpin?

Anonymous said...

ables to cracks the jokes.. ayat joke paling win "bau melekat kat muka abang..."

akhirnya katakauuuu!!!!mentri pertahanan lagi... kau hado...kikki

Anonymous said...

Mat Sabu abuk pun tarak! Ada juga tukang masak yang cuba guna gelaran doktor palsu suatu masa dahulu tapi kantoi... Udah2lah hidup MENIPU!!! Tiada keberkatan...

Anonymous said...

Penyokong2 Malaysia baharu patut berbangga kerana punyai barisan2 pemimpin yang kuat MENIPU dan MEMFITNAH!!! Ya Allah Kau jahanamkanlah mereka dengan segera... Amin!

cctv said...

PRK Semenyih nanti... boleh la pengundi menatap wajah penipu penipu besar berjawatan mentri tabur janji manis

Anonymous said...

bau masih melekat kat muka ni...

Anonymous said...

Nih zaman penjajahan dapigs.pee.eh nih kira boleh buka gerai jual sijil kat semenyeh nih..
Hehe..
Malu apa pee.eh ku.. mura.murah.. spuloh keping phd rm100.00 free satu lagi phd hehe... tak payah pptn tak rugi forex hahaha.

hah! said...

Tuhan selamatkan Pas..... Mat Sabu kan org no. 2 Pas dulu!

Hanif said...

Betul sangat lah tu..kita turunkan umor untuk berpolitik dalam kandungan lagi..ajar jadi kurang ajar dan suka menipu..boleh jadi menteri..

zul ali said...

Kena kicked out atau tidak habis kursus kerana masalah displin.
Menjadi menteri pertahanan berkaitan dengan tentera, memerlukan orang yang mempunyai latar belakan displin tinggi.
Aku rasa seiapa kalau nak berpernag dengan Malaysia sekarang , boleh jadi sure winner.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates