February 8, 2019

31 Lawak Malam Ini - Universiti Timbalan Menteri Luar Dalam Rumah Kedai




New Straits Times hari ini mendedahkan transkrip keputusan yang dikongsi oleh Timbalan Menteri Luar. Ironinya, transkrip berkenaan kelihatan sama dengan gambar yang terdapat pada laman sesawang Cambridge International University (CIU).


Transkrip yang dikongsi oleh Datuk Marzuki Yahya di atas mempunyai persamaan dengan pemilik Abraham Kesington di bawah.


Hasil pemeriksaan lanjut ke atas alamat yang terdapat pada transkrip tersebut mendapati universiti berkenaan hanyalah sekadar rumah kedai (gambar ketiga di atas).

Laman sesawang CIU juga hari ini tidak dapat diakses, komonnya telah digodam.


Nota Kaki - Macai-macai Tomato PH yang bodoh cuba membuat komen kononnya DS Najib Tun Razak juga tidak habis pembelajarannya di University of Nottingham di London. Baca sendiri penjelasan beliau menjawab soalan Presiden PKR di bawah.

31 comments:

cctv said...

maka dengan rasminya tamat sudah karier politik timbalan mentri luar ...
kalo rasa ada bersisa maruah yg tinggal sedikit tu berenti jer la.. bagi la pada yg layak dalam kalangan PH tu... tak payah la nk bagi alasan atuk yg lantik dulu...dulu tak tau skrg orang dah tau
nanti orang salahkan atuk pulak lantik penipu jadi mentri...kannn

Anonymous said...

DENGAR KHABAR RAMAI MILIKI FAKE DEGREE
YANG PALING RAMAI PEMIMPIN KALANGAN DAP
ISU SAJA DIANGKAT SEBAB DAP PENIPU PUNYA KAKI
AYUH BONGKAR BUKTI SAHIH MENTERI DAP BANYAK FAKE DEGREE


KIKIMIKIKI... APA APA BONGKAR KAT UM DULU DEKAT JER TU... PATUT LA LINGKUP EKONOMI MALAYSIA...

Anonymous said...

cheehhh bang non cabar bossku pasal degree .... jommmmmm terjahh UM tengok klas apa bang non dapat...??
jurusan apa...???

Anonymous said...

DSN tak tunjuk bukti ijazah beliau pun kita dah yakin dengannya. Sebab dia memang bijak dalam menguruskan ekonomi negara ketika jadi PM ke 6. Tengok je jasa2 & langkah beliau yg hingga kini diteruskan oleh kera jaan Pakatan Hancing tanpa rasa malu. Dan jawapan beliau itu makin mengukuhkan lagi kredibilitinya. Tanpa ragu-ragu dan syak. Hanya pemimpin Pakatan Hancing je yg suka menipu ijazah & suka membanggakan diri.

cercercer berberber said...

Bossku punya komen mmg pedih menusuk lubang kunyit

Anonymous said...

Sah fake degree..haramjadah ph. Ketom bangang tu bodoh ijazah amenda tgh mengaji kau khwin lari dengan jijah.

Makin caca marba bh. Nak pertikai DSNR konon..pundekk la ketom..ko pegi jilat tapak kaki madey la..bebal kt DSN pe hal. Madey yg sekat ko jd pm. Sbb ko tu gelojoh dam bodoh!!

Anonymous said...

Beruntung sungguh dikelilingi bijak
pandai KERA jaan pee eh nih.
Betoi apa kata hang boboi malu
sungguh mengaku rakyat Malaysia bila
pi luaq negeri.
Buat 3rd grader tok sahla dok pi
check pungkoq orang bila juboq sendiri bergelumiang NGAN"TAIK AYAM
PANDU"

Anonymous said...

Ada ke dapat A .. nilai gpa dia 3.9 hahaha... dah tertera besar besar A ialahi4.0....nak menipu pun kenalah pandai...nielah dasar tak pernah masuk university america.... aku ..atas jasa kerajaan BN... belajar di America Syarikat... mana ada 45 credit hours dah dapat degree...ini mmg taiknya degree... aku nak graduate...total hours 180 credit dekat 50subjects.... tak payah nak menipu... anak aku yang ambik foundation pun dah kena 40hours credit utk setahun... nampak sgt penipu... yang macai taik kucing tu....nak cakap pasal DS Najib.... dalam website UNi Nottingham pun ada tulis ...notable alumni...ada nama DS Najib situ.... utk macai macai bodoh..alumni ..maksud dia org yang graduate dari university situ. Inilah...macai macai tomato nie mmg dari golongan penipu hahaha...dahlah fitnah DSNajib..sekarang sijil pun nak tipu...mengaku jealah ngaji sampai stp, spm pun...takde org peduli... nenek aku dulu belajar sampai darjah 3 jea... tapi orangnya pandai, alim dan byk pengetahuan....tapi memang dasar pakatoon... mana ada org baik dlm situ...semua penjahat dan penipu semuanya...

Anonymous said...

Kaki penipu ado, kaki kelentong ado, kaki ahem ahem ado, kaki temberang sijil ado, kaki uturn byk ado, kaki joget twist ado, kaki pusing2 cakap ado, kaki samseng ado, kaki tgk bwh skirt ado. Jadi serba serbi lengkaplah kerajaan Malaysia Baru...

Anonymous said...

Degree issue in May 2005, masa tu mana ada distance learning lagi... internet baru jea jln.... telepon pun bukan smart fone lagi.... kalau dia ambil masa 3 tahun buat degree... tahun 2002 dah kena start... internet masih dial up lagi... mana ada video video nak learn nie hahaha.... dia download text jea ke hahaha....

Anonymous said...

Timbalan Menteri luar ni wajar ditukarkan ke kementerian yang sama sebagai pencari fail...itu pun kalau dia layak dan penuhi syarat.

cctv said...

jangan la...shiannnnn dia
karang takut dia panjat pokok bawak slipar mk call orang plak...
tu pun dah malu tahap dewa ...kalo sesaper jumpa ada orang berjalan sambil masuk kan kepala dalam seluar sendiri ....haaa korang dah tau lah siiapa orangnya

Anonymous said...

Yup...each subject 5 credit hours..amik 9 subject dah dpt degree..senang lah camni kan..

tunfatimah said...

pm in waiting 26 tahun tak sedar diri. podah!

cikminah said...

Bossku yangtak tahu malu, tak payah komen. Apa ada pada komen - just hearsay.
Tunjuklah sijil bossku dari Universiti Nottingham, baru ada makna sebagai pelajar pintar yang masuk U omor 17 tahun. Cakap menyengat tak guna, aku pun boleh menyengat.

PAK BUSTAMON said...

DI MANA KAU NAK SOROK KEMALUAN KAU WAHAI MARJUKI? SATU DONIA DAH TAU YG KAU & PARA PEMIMPIN PAKARTOON KAKI KELENTONG, KUAT KENCING.. HA HA HA.
SILA LE MELETAKKAN JAWATAN. KEMBALIKAN SEMUA GAJI YG KAU DAPAT DARI JAWATAN TIMB MENTERI TU.
DASAR MENIPU, GAJI TAK BERKAT! INI LE KEKANTOIAN PALING DAHSYAT & MEMALUKAN NEGARA SEJAK PAKATOON PERINTAH MALAYSIA BARU.. HA HA HA. ATOK PUN DAH TAK BOLEH NAK SELAMATKAN KAU WAHAI MARJUKI..

cctv said...

nottingham university tak keluarkan sijil tapi degree .... maklumat semuanya dihujung jari bossku ... jangan la banggang sangat
simpan sikit untuk PRU15 nanti
kasi sengat la sikit...nk tengok jugak mana datang degree ko....
hihihihihihihi

tunfatimah said...

sama lah cik minah oiii.. awak pun komen hearsay gak. kalau tak nk disengat jangn gatal nk menyengat.

Anonymous said...

Kepada macai2 pee.eh yg nak majujaya dlm karier politik pee.eh nih ada tempat online utk dpatkan degrees...
Sijil2 ni dijamin dan diktiraf oleh pee.eh dan yg sejenis dengan nya.

1. https://www.diplomacompany.com/order-fake-diploma-uk.html

2. https://www.original-degrees.com/

3. https://verifiabledegree.com/

Sebetulnya byk lagi list yg aku boleh bagi tapi tiga tu dah cukup la hehehe.
Dan yg no 3 tu aku agak tertarik la sikit sbb cara dia orang bergambar dlm w-pages tu saling tak tumpah dgn poster geng2 pee.eh bergambar yakni gambar separuh badan mengiring tersenyum dengan tangan berpeluk tubuh.

Hehehe



Anonymous said...

Minta Anwar Ibrahim tunjuk degree dia dari UM tu,betul ke dia lulus .Ada org kata dia tak habis belajar pun.

Anonymous said...

cik minah,BOSSKU anak Perdana Menteri,bukan sembarangan.Kalau cik minah beranai pergi lah buat lapuran polis kata BOSSKU tipu kelulusan,macam org buat lapuran pasal Marzuki ut.

Anonymous said...

Wahai Cik Minah Menapos,
Cer check wikipedia Najib. Kat situ ada dinyatakan dia dapat degree dari Nottingham University pada tahun 1974. Selama berpuluh tahun info kat situ, takkan pulak pihak pengurusan universiti akan diam kalau ianya palsu & rekaan. Najib PM Malaysia yg terkenal dah tentu info tu akan disiasat & tindakan akan diambil oleh pihak universiti berkenaan. Itu je jawapan logik utk komen sampah kau tu. Berbeza dgn kes Marjuki yg nampak sangat penipuannya.
Sekarang, sila masuk semula ke gua utk tutup kemaluan kau.. kah kah kah

https://en.wikipedia.org/wiki/Najib_Razak

Anonymous said...

Kalau tak malu...pegang la jawatan Menteri tu. Hang masok kampong budak budak nanti kata kat hang Menteri penipu..Hang jangan nak marah. Elok la lepas ni tak payah belajaq teruk2...Tak pass pun boleh jadi Menteri..macam ni ka standard Menteri PH...baik bagi kat Mr Bean....Mr Bean pun pass engineering...hahahahaha

Anonymous said...

Sec 471 fake degree bole di penjara 7 tahun kerja berat... semua elaun gaji yang didapati kena bayar balik


...

Anonymous said...

aku masuk uni umur 17 gak...sbb lahir hujung bulan 12 haha..ambik spm masa umur 16... sbb spm bulan 10 kan...so kira genius lah gak aku nie haha.... cik minah taik ooh... aku grad uni..umur masih 20...sbb masuk terus..almaklumlah...genius...ds najib mmg cam semua anak bangsawan... semua belajar oversea... kalau kat sana..tak perlu ikut umur sgt... boleh jea ambik o level bila masuk jea 14 ke atas...bukan cam malaysia... semua gak ikut umur..maklumlah cik minah pun pakai degree beli atas talian jea..manalah tau benda benda nie..kesian aku... cik minah yang yan buang tebiat nie...sudah sudahlah fitnah ds najib...ingat mati sikit

Anonymous said...

PERGI ONLINE UNI NOTTINGHAM 'NOTEABLE ALUMNI' - MAKSUD BILA SESORANG DAH ABIS BELAJAR DI PUSAT PENGAJIAN DEPA GRLARKAN 'ALUMNI' KLU ALJUBOORI KAT UM DI PANGGIL 'ALUMNI' UM... TAPI BETUL KE ALJUBORI ALUMNI UM... CER CHRCK ONLINE UM SKG ADE TAK..?


KIKIKIKI..!!

Anonymous said...

Diri cikminah ni kena sengat bertubi tubi sampai tak tertepis tepis. Mana ada masa nak menyengat..haha. Muka dah separuh bengkak. Duduk lagi bwh sarang tebuan pastu lagi pi jolok. Apala bodo punya olang..

cikminah said...

Bila kita attend interview memohon kerja, apa yang dimintak oleh orang yang
intervie kita.............??????
Dalam resume ketika memohon kerja kita dah sebut kelulusan kita berserta expertise dan pengalaman bekerja.
Mungkin kita sertakan juga salinan SIJIL dan transkripsi kelulusan.
Berdasarkan RESUME ini, kita pun dipanggil interview.
Biasanya, pihak yg interview mahu melihat sijil dan transkripsi kelulusan original, bukan salinan.
Kalau berdasarkan resume sahaja tanpa melihat sijil, jadilah macam Universiti Sains. TIGA TAHUN seorang pensyarah yang mengaku ada Phd bekerja baru dapat tahu, dia takda degree itu. Dan sekarang dia didakwa di mahkamah.
ALUMUNI bukan sijil - Ada orang diberi ALUMUNI kerana besar sumbangannya kpd universiti. Sumbangan Najib tak ternilai kpd Nogttingham Universiti sampai membenarkan cawangan universiti itu dibukan di MALAYSIA. Memang patut dia dapat ALUMUNI itu. Namun, apabila diminta untuk melihat maklumat ini dalam websitenya, Universiti Nottingham tak benarkan. Jadi, macam mana orang nak tahu ADA KE TADA DEGREE Bossku yg tak tahu malu ni.....?
Tapi, sebagai majikan yang mengundi, saya perlu lihat SIJILNYA
Saya tak boleh terima takat ALUMUNI Universiti Nottingham.

tunfatimah said...

cik minah rba , yg entah saper2 , mendesak nk tenguk skroll ijazah bossku najib. ini mcm org pun ada? sawan..

Anonymous said...

cikminah

Maafkan saya kerana bersikap bodoh & bangang. Anda semua betul, kami di PH memang bebal & kaki kelentong. Maafkan saya sekali lagi. Bumi mana tak ditimpa hujan? Lepas ni saya akan isi borang masuk UMNO.

tunfatimah said...

good night cik minah


semoga lena mlm ni tanpa mimpi ngeri skrol ijazah najib .

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates