January 12, 2019

12 UTC Jadi U-Turn



Kalau bukan buat keputusan u-turn, bukan Kerajaan PH namanya. Kementerian Kewangan telah mengubah kembali perubahan waktu operasi Pusat Transformasi Bandar (UTC) dari jam 8 pagi sehingga 7 petang sahaja bermula dari 1 Januari 2019 lalu.

Kementerian Kewangan Malaysia dalam satu kenyataan mengumumkan 7 buah UTC akan dibuka semula waktu operasinya sehingga 10 malam seperti sebelum ini.

Tindakan u-turn ini dilakukan setelah orang ramai membidas keputusan pemendekan waktu perkhidmatan yang dianggap tidak lagi memudahkan urusan di luar waktu pejabat.

Alasan yang diberikan sebelum ini adalah kehadiran pelanggan hanya 11% selepas pukul 7 malam dan bagi memastikan perbelanjaan kerajaan adalah efisien bagi UTC iaitu menyampaikan perkhidmatan cekap tanpa pembaziran waktu dan tenaga.

12 comments:

Anonymous said...

Najib's brilliant idea, untuk rakyat kepada rakyat, sangat membantu mereka dipendalaman melakukan beberapa urusan sekaligus dengan penjimatan kos, rakyat juga boleh berniaga, ini antara contoh bagaimana untuk menurunkan kos hidup rakyat.

Anonymous said...

Dieni menteri kewangan , ah beng ni betoikah dia punya kira kira, kata 11% saja ataih pukuih 7....lah konar balik ....depa kata orang cina matematik baguih, dieni dah banyak kali buat mistake yang bangangnya,... Aku lah dok tertanya tanya, dieni betoikah pass accounting, aku rasa Monash pun lah dok gelisah awatlah dieni terok sangat, memalukan nama university depa!

Anonymous said...

Perbelanjaan Kera jaan akan lebih
efisien bila tidak dibayar gaji monteri pakatan yg asyik menunjukkan
kebebalan Dan ketololan masing2.

Anonymous said...

Eloklah u-turn, membuktikan apa yang dilakukan kerajaan keramat BN dulu adalah tepat demi rakyat. Rakyat akan buka mata semula, akan mula nampak semua tipu daya oleh PH.

Anonymous said...

Bodoh piang...baru la ada kerja. Baru nampak bijak. Macam la rakyat semua ngok...sudahhhhh lahhhh....otak udang punya menteri. Pi temberang budak sekolah boleh la...

Anonymous said...

Kehebatan PHundeks yang tiada tolok bandingnya adalah buat U-turn sepanjang masa. Bak kata mahadey kutty, pemimpin PHundeks adalah malaikat yang buat silap... Nama panjangnya mereka Azazil, nama pendeknye IBLIS. Memang kene sangat la tu.

Anonymous said...

Najib ialah presiden pertama Umno yang pertama gagal mendapat mandat daripada majoriti pengundi untuk terus menjadi kerajaan.

Anonymous said...

Penjawat awam yg kerja di UTC-UTC johor, terengganu, kelantan dan kedah tak perlu pergi solat jumaat sebab waktu rehat pada hari jumaat pun tak tulis. Atuk madey boleh kawtim dosa dengan malaikat nanti. Tak tahu la kalau tokong hong kong pun pandai kawtim dosa jugak.

Unknown said...

Ye ker gitu? Big news! No impact! G korek lagi.

Anonymous said...

Sesiapa yg suka menipu semasa kecil adalah disebabkan ajaran menipu yg diterima dari 'pengajar' nya.
Sesiapa yg pandai menipu dan merupakan kepercayaan nya yg menipu itu kunci kejayaan akan terus menipu sepangjang hayat kerana ianya iaitu menipu itu sudah menjadi tatabudayanya.
Tatabudaya yg menjadi kepercayaan sekelompok golongan yg percaya kepercaayaan tersebut yg menjadi rukun mereka disebut Ugama.

Ps: aku masih belum pasti samada pee.eh ni berada ditahap budaya atau agama, tetapi yg pasti dikalangan mereka memang mempunyai keyakinan bahawa menipu adalah ajaran/agama sebenar menurut maklumat serta pengakuan & pendedahan dari sumber yg enggan disebut namanya.

☺☺☺

Anonymous said...

Xpe la, asalkan jgn jadi presiden parti pertama menginap di sungai buluh kerana salah jolok lubang. Terkorek lubang kunyit lak tu, sembang agama pum pang pum pang je lebih

Anonymous said...

no impact?yer kerr?...rakyat sudah memilih...MALAYSIA BARU...masih brmimpi lagi...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates