January 13, 2019

24 Musim Pilihan Raya Hari-Hari Hari Raya






Agak-agak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Kakak baju merah tu buat apa bagi duit dekat brader-brader sekelilingnya? Brader itu minta Kakak itu tukar duit kecil sebab nak beli strawberry Cameron Highlands, rasanya. Husnudzon.

Setahu CTS, sekiranya pembayaran dilakukan secara sah, pasti ada baucer terima, tandatangan penerima dengan meletakkan nama dan juga nombor kad pengenalan. Pihak yang membayar akan duduk di meja dengan senarai yang ada.  Kalau nak kencing dan spin, agak-agaklah.

24 comments:

Anonymous said...

Minah saleh celup tu nk bg duit tukar lepas macai beli baju cap PHundeks. Klu nk bg dedak kene pakai replika cek. Mari kita bersangka baik menjelang hari raya ni.... Kikiki

Anonymous said...

napo... tak boleh ko...

Anonymous said...

Spr dah jadi soruhan peelirharaan hanturaya kot.

Unknown said...

Duit rokok ..

Sag3010 said...

Bagi duit belanja kat pekerja parti,salah ke..bukannya bagi kat pemgundi

Anonymous said...

SPR TANYA SIAPA2 ... o oo! PH... OK boleh bg.

Kalau BN
. batal kemenangan .... ! adil ... diam

Anonymous said...

Sikit ja..buat minum teh ais
...sikit tak pa...jangan banyak....
Perangai macam ni orang kedah kata pelaqqqq.

Anonymous said...

Kera jaan Baru, kononnya.
Duit ada di mana-mana.
Sila siasat & ambil tindakan.

Anonymous said...

Cash is king. Dulu dedak, sekarang duit belanja. Sudah tukar ka?

Anonymous said...

Ia adalah pembayaran balik kos petrol kepada sukarelawan yang datang dengan motosikal sendiri dari rumah mereka di kawasan pedalaman ke Tanah Rata pada hari penamaan calon.
"Pembayaran balik ini akan diisytiharkan sebagai sebahagian daripada perbelanjaan pilihan raya. Semuanya dilaksanakan mengikut lunas undang-undang

Anonymous said...

sangka baik,selidik dulu.....

Anonymous said...

TAK APA, AMBIK LE DUIT TU & PAKAI LE BAJU MERAH TU SAMPAI LASAM. TAPI NANTI JANGAN LUPA UNDI ABANG RAMLI YE? PANGKAH DACING, JANGAN PANGKAH ROKET. BOLEH? HA HA HA HA HA

Unknown said...

Pekerja parti TAK mengundi ke?

Unknown said...

Negara hampir tiada duit tahun 2018..sapa ckp ek? Oh ya, nobita.
Itu tabung ada. Kata mau bayar hutang negara. Takpe lah depa yg sumbang.

Yg sumbang sumbing skg boleh huluq2 masa pilihan raya.

Unknown said...

Isi minyak motor hak merah cukup lah kan? Oh lupa, makan minum dan beli strawberi kena ambil kira. Duit tandas lagi. Hehe..

Anonymous said...

kalau mcm ni la tahap pemikiran puak pmbgkang,aku rasa hangpa kena tggu 60 thn lg kut...baru dpt merasa jd kerajaan balik,x membina langsung komen,TERLALU EMOSIONAL.

Unknown said...

Baju merah tu jgn lupa salut buah nangka tau!

Unknown said...

Puak gomen pun tak cerdik mana kan. Tenguk jer statements para menteri dan timbalan. Takda yg membina juga. Ckp lah apa saja. Tak kusah pun..kami belajar drp pembangkang dulu. Hahaha..are u emotional too now?

Unknown said...

Bulih..skg semua bulih.

Anonymous said...

ANUS 8.07 PM,

Komen2 kami kat sini lebih baik & membina berbanding komen & statement para menteri Pakatoon. Menteri & timbalannya banyak yg gelabah, cakap tak seropa bikin, kaki kelentong, suka copy paste idea BN, tak kompeten, bebal, bengap, bodoh sombong, suka u turn, perasan bagus, suka meroyan di media sosial & banyak lagi kebodohan lain.
Lagi pun buat apa nak bagi idea membina utk kera jaan? Menteri kan ada? Gaji puluhan ribu. Fikirkan sendiri le, jangan nak harap idea kami!
Kau pun apa kurangnya? Terlalu EMO sebab hari2 kena troll & perli kot? kah kah kah kahak

Unknown said...

Ini yg org putih kata deja vu...dulu mengomen org berdegar degar mcm awak lah paling berprinsip. Skg apa hal? Semua boleh, janji pakatan! Yikes!! When in power u lose all focus. Vote out Ph damn liars!

Hanif said...

Kalau dah salah sapa nak mengaku..sapa nak gaku berak tepi..tapi taik selepet tak cebuk..mesti bau naaa..

Anonymous said...

dah lama tau dah perangai PH ni korang yg mengundi dia je bengap...

Unknown said...

Aku ni takleh tenguk symbol roket..nyampah!

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates