January 5, 2019

8 Lantikan Politik Dan Lantikan Orang Politik Cara Kerajaan Baharu


Hari ini Menteri Kementerian Pembangunan Luar Bandar (KPLB) telah mengumumkan tiga perlantikan. Dua orang daripada tiga orang yang dilantik itu adalah Ahli Majlis Tertinggi Bersatu. Akhramsyah Muammar Ubaidah Sanusi dilantik sebagai Pengerusi MARA Corp Sdn Bhd dan Datuk Sukiman Sarmanis ke jawatan Pengerusi UniTek-MARA.


Manakala seorang lagi adalah peguam kepada Tun Dr Mahathir Mohamad, Mohamed Haniff Khatri Abdulla, seorang peguam yang berpolitik dilantik sebagai Pengerusi Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA).

Persoalannya, 

Apa maksud 'lantikan politik'? 
Apa pula maksud 'orang politik'?
Apakah maksud yang selalu diucapkan oleh Kerajaan Baharu bahawa 'tiada lantikan orang politik ke jawatan dalam entiti-entiti berkaitan Kerajaan'?

Hangpa kencinglah!

8 comments:

Anonymous said...

Istilah lantikan politik terpakai kalau bn memerintah kalau ph..tkder istilah tu..semua sapu

Anonymous said...

Dengan ini boleh la teruskan idea legasi bapak dia.... Tanam padi atas bumbung bangunan. Mara punyai beribu-ribu bangunan.

Kah kah kah kah kah

Anonymous said...

tes o ted depa tak lantik hang ka?

Ted Manoff said...

Bila manusia jadi Shayateen

Anonymous said...

Idea menarik apakah akan diutarakan. Adakah standing saranan bersawah diatas bumbung. Spesis Macau adanya.

Anonymous said...

Pakartoon cakap tak seropa bikin. Kaki uturn, kaki kelentong rakyat, kaki penipu. Moga tindakan mereka itu akan sedarkan rakyat utk menolak mereka dlm mana2 PRK pun.

Unknown said...

Pakatan Mimpi bukan pakatan harapan. Lebig kpd pakatan hopeless!

Ahli politik memang tak leh lari drp hipocrisy dan tipu helah. Tetapi, ahli politik ph , cream of the cream dlm menipu . Janji menang PRU 14. Tak realistik langsung. Umpama babi pun boleh terbang!!!

tokwancha said...

Dakk aiih...ramai rakyat malaysia uneducated (kata madey). Sebab tu aku rasa ramai lagi yg tak sedar dan akan terus sanjung PH ni. Depa tertelan kencing dah banyak sangat

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates