October 7, 2018

34 Belum Isnin Menteri Agama Sudah 'U-Turn' Kaw Kaw



Skrip Menteri Agama ini sudah boleh diagak. Skrip kenyataan saya disalah tafsir adalah ayat lazim untuk membuat 'u-turn'. Sama seperti isu LGBT sebelum ini.

Setiap kali selepas keluar kenyataan mengarut dan teruk dikecam netizen selepas itu, Menteri Agama akan kata salah tafsir. Susah juga hendak tafsir bahasa Menteri jaga Agama ini.

Cuma apa yang tidak puas  di hati adalah kenapa kata hendak memberikan penjelasan hari Isnin tetapi petang Sabtu Mujahid sudah tidak sabar menjawab. Menteri Agama pun hendak menipu? Janji Isnin kena hari Isnin lah.

34 comments:

Anonymous said...

Dah terliwat dah moo.jahek..
Ko telah mengjobori diri ko sbg mana walaun2 pee.eh yg telah mengjobori diri mereka sendiri.
☺☺��☺☺

Anonymous said...

Agenda kafir harbi mana yang
diketengahkan pak turut nih?
Atau seperti biasa COVERUP isu
yang sedang dihadapi PEE EH kali nih.

Unknown said...

Inilah menteri tomato bagi alasan salah tafsir.......

Anonymous said...

Malulah skit, asik buat roundabout sahaja! Lebih baik diam dan makan gaji buta, dah 6 bulan, satu penambahbaikan pun tak ada, elekkkkk!!!! hanya menjahanamkan sahaja!!!!

Anonymous said...

MUJAHAT NI ADE KLONE SYIAH
CER PROVOKE PASAL SYIAH PULA
APA PULA JAWAPAN SI BEDEBAH
INI SUMA BUNGA JEE BLOM LGI YG SEBENARNYA

Anonymous said...

Mujahid baru kata MUNGKIN dah hingaq bingaq cai2..

Mungkin tiada lagi operasi antikhalwat di premis peribadi

6 Okt 2018, 12:01 tengahari (Dikemaskini 6 Okt 2018, 12:21 tengahari)

A A
Jabatan agama Islam negeri-negeri mungkin tidak lagi menjalankan serbuan ke atas premis persendirian yang disyaki menjadi lokasi khalwat atau maksiat.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Dr Mujahid Yusof berkata pihaknya percaya apa yang dilakukan oleh orang Islam di tempat tertutup bukan urusan kerajaan.

"Katakanlah anda melakukan sesuatu maksiat secara peribadi, dalam ruangan peribadi, saya takkan masuk campur.

"Sebagai contoh mengambil arak salah untuk orang Islam tetapi kalau seseorang itu meminumnya dalam tempat peribadi maka di pihak kerajaan saya takkan campur tangan," katanya dalam temu bual yang disiarkan The Star hari ini.

Unknown said...

Ikut suka kau la mujahat! Janji pHamlaus bukan boleh dipercayai dan telah terbukti. Salah tafsir? Ini lah akibat kerap tercirit melalui mulut!


The silly old man said , sampai kerabat umah org bila sokong statement mujahat memang kurang ajar! Yg kerabat umah org tu PENYAMUN & kaki skodeng bukan penguatkuasa pej agama.



Anonymous said...

Bro, tak habis2 dengan salah tafsirnya. Atok yang kencing bersepah2 tu pon paham dan sokong kenyataan dia. Kalo dah menteri agama gaya badut macam ni, habis tercalar la imej institusi islam di negara kita.

Anonymous said...

Napela pak menteri ni suka buat issue yg no issue. Kalau tak setuju dgn sop khalwat, adakan perbincangan ilmiah secara tertutup dgn pihak yg berkenaan. Dapatkan solution terbaik untuk umat. Gunakan hujah masing masing nasa tu. Ni dah macam free for all semue dah bercakap sampai orang islam pun Confuse nak ikut mana satu.
Lagi satu jalau star salah petik. Kasi samanla sebagai pengajaran. Bukan buat penafian kosong ja

Anonymous said...

".... yang buka pintu yang, abg duk diluar bilik ni, buka la pintu yang.. buka la pintu yang.." bangang punya Menteri

Anonymous said...

Maaf bro. Lu bongok ok. Menteri mana boleh ckp mungkin mungkin. Dia menteri, ada kapasiti utk jadikan statementnya sebagai peraturan, undang² atau paling komanpun arahan. Dah jd menteri mana boleh pakai akal kaki temberang di pentas politik. Sikit² u-turn. Maafkan gua sbb gelar lu bongok. Sorry a lot bro.

Anonymous said...

Bahasa apa ntah yg dia guna, asyik buat netizan SALAH TAFSIR memanjang. Susah la kalau menteri bercakap.dlm bahasa yg rakyat tak faham. Asyik keliru...masuk kelas bahasa dulu la menteri, nanti rakyat cpt faham ckp yb.

Anonymous said...

ni semua nak cover citer tok rimau tak boleh jawap soalan bbc hard talk

Anonymous said...

hari senin ni jugak la atuk madey terpaksa buat uturn juga..ialah dah sokong statement mujahat kemarin kann ...
ingatkan madey jer boleh bodohkan orang... last last kena kencing ngan orang sendiri.....
hihihihihihihi

Unknown said...

Statement paling win drp mufti perlis. Selama ini aku tak hormat pun pendapat ko!!

Dosa awam dan dosa peribadi

Weh kegilaan apakah ini?



Unknown said...

Mungkin mujahat suka kpd beberapa kemungkinan yg mungkin menjadikan dia popular dikalangan mungkin super libral!

tokwancha said...

Dia patut dinobatkan sebagai MENTERI MUNGKIN

Anonymous said...

Yang kata 'mungkin' tu bukan keluar dari mulut mujahit la babi 8:12... Itu ayat dari wartawan yang menulis berita untuk malaysiakini. Cuba ko bagi video percakapan mujahit yang sebut 'mungkin' sebutir-sebutir keluar dari mulut dia.

Aku pasti babi 8:12 takkan menjawab punye.

hj abu said...


isu yang mujahid bangkit tentang khalwat ni sama statement dengan mufti perlis dr asri ,sudah lama dr asri bangkitkan tak faham-faham lagikah kamu,ini kali di ulang sekali lagi oleh menteri agama,rujuk youtube ceramah dr asri tajuk tangkap khalwat dengar dan fahamkan

Anonymous said...

Yang tak hingar bingar org mcm kau munafik bodoh yg mudah dipermainkan geng kafir.

Anonymous said...

lari tajuk sikit...admin cts cuba cari info betul ke....projek train berkelajuan tinggi dari kl ke Singapore tu....Sbenarnya sedang rancak berjalan .projek tu antara gemas ke jb di bawah ytl
kata hari tu batal...now sbb ytl pegang berjaln balik ke
mcm ni teruklah rakyat kena byr harga tiket..tgok harga tiket erl cukup dari kl ke klia
kalah harga tiket dari kajang ke sg buloh
Rakyat malaysia memilih#
Kerajaan PH yng zalim kepada rakyat#
tepuklah

Unknown said...

Haru biru dan celaru. Ada penyakit nyanyok haa?

Anonymous said...

Hahaha...kroni dah dapat projek under table kah..

Perrghhhhh HANCING3.........tepuk,tepuk said...

Ape punye BIOL PH skrg ni..


Si PM madey xberi "PANJAT TANGGA" org utk NGENDAP

Si mntri NIKAH KAWIN suruh "PANJAT BALIK" utk ngendap org yg sedang KONKEK..


Mane 1 betul niiii..

Tengah sedap "ngendap ttonggeng" BONTOT ,nuar al juburi plak dtg "ngongkek" dri blkg..


Kahkahkah

Motif of the story..

JANGAN sesekali bawa NUAR g ngendap..

BAHAYA
BAHAYA
BAHAYA
BAGAYA

Anonymous said...

Hidup PAN hidup PAN hidup PAN merekah terbelah dan terserlah.

mai JILAT MADEY said...

4 menteri yg "DI KENAL PASTI" slalu mnampakkan BIOL msing2.

1) menteri TITIK PERPULUHAN

2) menteri NIKAH KAWIN

3) menteri KASUT HITAM n blajar BERENANG

4) menteri MASAK KUIH RAYE ATAS KAPAL


menteri yg lain sdang "mengasah" bakat ke biolan mereka.

Menteri yg OTAK CERDIK skit ialah MENTERI SIARAN "worldcup"

Anonymous said...

5) menteri AS-BUILT DRAWINGS... dari PBT..

Tanah Melayu Kini said...

Menteri negara malaysia tahap karton
1.kasut putih
2.titik perpuluhan yg hantam
3.tanam tomato
4.highway kejap on. Kejap off
5.straw haram
6.kapal terbang rosak
7.aes tak cancel
8.ptptn takyah bayar tp kena bayar
9.siaran bola dunia
10.gaji coach bola
11.batu puteh bagi free kat singapore
12.menteri cina suruh rasmi karaian islam
13.pm ketua syarikat khazanah tapi bukan hak kerajaan
14.projek tnb dpt kat anak pm
15.mb kedah g luar negara saja2

Apanpunya menteri tahap karton. Buat keputusan syok sendiri.

Anonymous said...

5.42... jgn lupa menteri yg suruh bukak plan struktur sungai seblum pergi menyelamat.
Abh dia kot yg ada plan struktur sungai satu malaysia ni
Kalau statemen bodoh musti menteri kabinet dapur yg keluarkn

Anonymous said...

tu..mak lampir...suruh bomba cari dan mesyuarat dulu tentang kedalaman sesuatu tasik, sungai or laut..dah confirm baru bertolak beri bantuan...

Anonymous said...

Pandangan MAZA bukan mewakili majoriti ulama malaysia. Kalau dah difatwakan dan digazetkan baru la boleh ikut cakap mereka tu

Unknown said...

Bukan kami tak faham abg hj. Cuma kami tak setuju. Salah ke?

Anonymous said...

ITU bukti iman x dapat diwarisi.

Anonymous said...

menteri ni sekejap pegang betina sekejap blh ada kat mekah.. inilah menteri yg korang sembah

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates