July 3, 2018

38 Pulanglah Jho Low, Tolong Pulanglah ... Rayu @SPRMsia

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengulangi pendirian Perdana Menteri yang menolak tawaran untuk penyiasat agensi anti-rasuah itu mengambil keterangan ahli perniagaan diburu Interpol, Low Taek Jho atau Jho Low berhubung kes 1MDB di Dubai. Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Mohd Shukri Abdull di petik FMT, baca di sini merayu Jho Low pulang ke tanah air. Katanya,
SPRM tidak akan ke Dubai. Datanglah, pulanglah ke Malaysia, dia adalah rakyat Malaysia
CTS berharap Ketua Pesuruhjaya SPRM tidak merayu Jho Low pulang sambil menangis teresak-esak seperti mana ketika Sidang Media beliau yang pertama terdahulu. Bagaimana kes 1MDB hendak diselesaikan sekiranya SPRM tidak berjumpa, mengambil keterangan dan mendapatkan maklumat daripada saksi yang paling penting dalam kes 1MDB iaitu Jho Low? 

Kenapakah layanan yang buruk diberikan kepada Mantan Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak sehingga habis kediaman beliau diselongkar di awal pagi Ramadhan, sedangkan saksi penting seperti Jho Low dibiar lepas bebas? Mana lebih penting, kasut cucu DS Najib Razak yang dirampas atau keterangan yang bakal diberikan oleh Jho Low?

Bukankah sepatutnya SPRM mengambil tindakan untuk memburu, menangkap atau mengektradisi Jho Low pulang ke tanahair untuk dibicarakan dalam kes 1MDB? Ini jangan kata hendak menangkap, jumpa Jho Low untuk mengambil keteranganpun tidak. Bagaimana Rakyat Malaysia boleh pastikan siasatan 1MDB lengkap dan adil?

38 comments:

Anonymous said...

Jo low, pulang la. Sebak sprm serbu kondo kamu di KL tapi x jumpa ape2. Mcm mana nk dakwa najib klu begini, madetkutty mesti mati x tenang nnt. Sob sob..

Anonymous said...

Ni cina kesayangan najib dan umno. Kasi tembak mak bapak dia mesti dia balik

Anonymous said...

MATI TEGAK LE MAMAK MATDEY AL KUTTTY LEPAS MI!!!!

Anonymous said...

Kasut cucu? Coklat? Hahaha..

Anonymous said...

hehehe...

Anonymous said...

Lawak weeeeiiii... si sadiq kata tak mau korek yg lepas.. tak mau jd pendendam.. ngapa weeiiii ngapa weeiii.. ni utk musuh kau ke atau untuk geng kau.... tak bagi korek geng kau le.. katanya kecuali kalau ada kes yg perlu disiasat.. kes madey tak perlu disiasat ke.. gone end pun kannnn...

Ke dah termalu, tuduh org takde bukti.. yg kau tuduh hanya fitnah... sebelum pru lagi kau jdkan mainan di mulut utk tarik undi..

Bertopeng topeng muka kau...

Anonymous said...

jholo tak mati yg nak mati atok buat dosa kering fitnah...

atok mintak nyawa ngan top dog sebab telo kena kapit dng clamp oleh top dog..

kunci clamp atok dan macai tomato tak jumpa lagi..

interpol berfungsi untuk tangkap oramg di luar negara apasal tak guna interpol tangkap jolo...

kah kah kah kah...

Anonymous said...

Sprm pondan. Berpilih2. Jamal Yunus pun dpt ditangkap. Yg ni payah sgt nak tangkap. Tak ada telur.

Anonymous said...

Pakatan Harapan is not able to deliver its promises so it is distracting Malaysians from that truth by persecuting Najib Razak and Zahid Hamidi

So now Pakatan Harapan needs to deliver that promise. Pakatan Harapan asked for 100 days and the voters agreed. Then Pakatan Harapan said 100 days is not enough after all and asked for more time and the voters also agreed. But will the voters also agree once Pakatan Harapan tells them that five years is not enough and they need a second term of five years so that Pakatan Harapan can give them that good life they promised before GE14?

Anonymous said...

https://pakdin.my/orang-awam-tidak-boleh-buat-carian-ssm-lagi-selepas-pendedahan-syarikat-milik-kroni-mahathir-vincent-tan/

gempar link atas

selepas kroni atok dan vincent tan dapat projek ECRL laman SSM digantung dan rakyat tidak boleh lagi eccess maklumat pemilik syarikat lagi...

its ok masa ni rakyat dan orang dalam perlu gunakan saluran tertentu supaya kegiatan kroni atok dibongkar seluas luasnya..

makin nak mampos hayat atok makin bertambah sikap buruk atok diktator ini...

Anonymous said...

Jho lo berada dinegara yg tidak boleh ekstradisi...sprm tidak boleh masuk tangkap sesuka hati...jamal pon ditangkap oleh polis indonesia...

Anonymous said...

Pelik juga kenapa sprm tak mau ke Dubai ambil keterangan Jho Low. Mungkin nak jimat perbelanjaan sbb negara dah nak bangkrap. Mcm ni bila nak selesai kes.

Anonymous said...

SPERM jaman madey kerala hanya mampu buat keje dpn media dgn kluar lakonan airmata.

Anonymous said...

apa masalah Jho Low tak nak balik ni....???

apamasalah SPRM sampai tak boleh pi Dubai ni...??

Anonymous said...

macam lagu ray pulak, pulangla dihari lebaran

Anonymous said...

Dajjal melayu sudah kena tangkap. Alhamdulillah

Kejora Bapuk Bodo said...

Najib akan didakwa esok
3 Jul 2018, 4:58 petang (Dikemaskini 3 Jul 2018, 4:59 petang)

A A
Bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak akan didakwa di mahkamah esok.


Menurut Pasukan Petugas Khas 1MBD Najib sudah ditangkap di rumahnya kira-kira jam 2.35 petang ini.

Katanya Najib ditahan berikutan kes bekas anak syarikat 1MDB, SRC International Sdn Bhd.

[Berita lanjut menyusul]

Janji 100 hari paling besar...
Cai2 yg tak sabar nak najib didajwa boleh gi court eesok kuatkan semangat najib....

Thomas dah ade bukti money trail..

Anonymous said...

.

Dengar cerita DS Najib telah di tangkap oleh SPRM . Maka mudahlah sikit Mahadey untuk hancurkan UMNO . Kalau Najib diluar , susah nak hancurkan UMNO ni sebab Najib masih lagi berpengaruh dalam UMNO .

.

Anonymous said...

Ketua pesuruhjaya sprm tu tak buat kerja..hanya menjadi running dog mamakutty

Anonymous said...

Sediakan ky jelly je najib. Sg buloh menanti anda

Anonymous said...

Aduyaii,bukak enpon ja citer 1MDB, on TV pun nmpak 1MDB. Bila la nk abis ni?
DSAI mana ni lama tak dengaq citer sengapp ja dia Ada sesapa nampk?
Soh Zahid Hamidi tag team ngan DSAI la combine sekali TGHadiAwang, Kasi bungkuih jer TunM,Dap ngan AbgMad kuih sempret Tu.hangpa lead la kerajaan yg seriuss nk jaga rakyat.

Tp kena janji betui2 la tak usik pungkoq jambu dah,

Anonymous said...

DSAI dah rasa kekejaman kuku besi Tok Det..
DSN pula akan merasai apa yg DSAI rasa dibwh Tok Det...
Cuma Tok Det jer belum rasa kekejaman sapa2 Sbb xda sapa pun yg lebih mahakejam dari Tok Det...

Cencaluk said...

Madekutty mati berdiri kempunan nak memalukan.Najib macam mana di malukan anwar satu dunia

Anonymous said...

Tiba2 rasa sebak bila tau..DS Najib ditangkap SPRM...

Harap2 DSN terselamat dengan dugaan menimpanya..

Semoga keaibkan dan kekurangan nya dilindungi Allah.... DSN banyak membantu sesama Islam

Anonymous said...

teringat lirik Pulanglah nyanyian Aishah

Sayang

Di hari yang mulia ini

Ku pohon keampunan

Hanya satu yang ku pinta

Pulanglah

Anonymous said...

Cts tengah sedih ker?...banyak komen tak mau siarkan...

Anonymous said...

kau tak pulangpun bijan ttp didakwa...
kau lebih bijak dari bijan ropenye

Anonymous said...

Jho low pulanglah..
Rakyat msia nk bersihkan nama najib. Najib nk buktikan dia xbersalah.. pulanglah....

Opppssss..
Alamak, najib dh kena tangkap. Tapi yg ni psl duit src bukan dari geng arab.
Fuh banyaknya kes najib..

Mmg kleptokrat lahanat betul.
Xsabar nk tgk najib pakai baku lokap. Mohon pihak polis sediakan juga handbag utk tahanan lokap sebagai persediaan menerima tetamu kehormat, anak murid imelda marcos yg paling ulung

Anonymous said...

jo low ni siapa bapak dia....??
tak rasa pelik ke ...kuasa dah ada pada tangan atuk...tunggu apa lagi
...ke sbb takut tindakbalas bapak jo lwo...takut ada benda lain yang tersingkap..terdedah dan ramai yg akan terbabit untuk kes salahlaku salah gunakuasa lampau
nanti jadi sejarah dunia pulak ..mantan pm dan pm Malaysia dibicara di mahkamah serentak

Anonymous said...

Adoi manja nya si sprm.....
Ni sprm ni hilang laki ke hilang bini?

Anonymous said...

Sapa plak kata kena ada jolok baru bleh lengkap siasatan?

Anonymous said...

Harap zeti dipanggil jadi saksi masa perbicaraan nanti

Anonymous said...

Rasanya atuk dah kepanasan. New cabinet pun dap tak puashati. Klci pun tak melantun, turun 4 mata lebih hari ni, mengambarkan ketidakyakinan pelabur dgn team cabinet ni. Daripda org bising tang ni kena buat diversion la. Now all public talk about najib kena tangkap. other issue become secondary. Ni pandangan aku je la

Anonymous said...

Sapa cina dan keling kesayangan tun m. Tun m kroni2nya n practik nepo.. Tuan sprm tlg check be fair..kami nak KEADILAN ๐Ÿ˜

Anonymous said...

Tun m buka aib sendiri dan Allah luaskan lagi aib tun m.

Anonymous said...

Lagi sekor kepala dajjal yg besar berkeliaran. Alah u n i knows who la ๐Ÿ˜

Anonymous said...

Kena psg lagu aishah... pulanglah... haha

Anonymous said...

Bapak jho low proksi madey...jho low ni kerja dia jual beli saham..mcm bapak dia juga..klu bawak jho low balik..masa bicara..tersasul..tersasul..bapa sy pun masa dgn pm 22 main jual beli saham juga.forex
.sampai kaya bapa saya...ki ki ki

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates