July 2, 2018

37 Mana @MahfuzOmar Bila Dulu Kata Saiz Kabinet Dapur DS @NajibRazak Perlu Dikecilkan


Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar, kerajaan dinasihatkan supaya tidak memangsakan Rakyat bagi menampung kekurangan pendapatan negara ekoran keborosan kerajaan UMNO dan Barisan Nasional (BN) selama ini. Beliau berkata, saiz 'kabinet dapur' Mantan Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak perlu dikecilkan daripada 35 kepada 15-19 orang dalam pembentangan pengubahsuaian Bajet 2016 nanti. Baca di sini.

Ini cerita lama. Cerita sebelum beliau menjadi Timbalan Menteri. Sekarang tiada lagi rungutan 'kabinet dapur' Tun Dr Mahathir yang sama besar dengan kabinet jemaah Menteri yang lama. Tiada lagi cerita tentang sengsara Rakyat dan keborosan pemerintahan dahulu? Melihat kepada jemaah Menteri dan Timbalan Menteri dalam 'kabinet dapur' Tun Dr Mahathir, Kerajaan PH turut boros, menghabiskan wang Rakyat memangsakan Rakyat.

Hari ini sahaja seramai 13 menteri dan 23 Timbalan Menteri mengangkat sumpah jawatan di Istana Negara hari ini. Baca di sini. Pelantikan itu menyaksikan Kabinet baharu kerajaan kini berjumlah 26 menteri dan 23 Timbalan Menteri. Sebelum ini 13 menteri Kabinet telah mengangkat sumpah pada 21/05/2018.

Tidak cukup dengan ini, tiga lagi Menteri akan dilantik dalam Kabinet baharu Kerajaan menjadikan jumlah keseluruhan 29 menteri berbanding 26 yang sudah diisi ketika ini. Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, berkata ketiga-tiga calon Menteri itu bagaimanapun perlu dilantik menjadi Senator terlebih dulu sebelum menjadi Menteri. Baca di sini.

Kesimpulannya, Sirul mana? Sirul mana? Siruuuuuuuuul!

37 comments:

Anonymous said...

Sirul? Sirul balik nanti ada pulak yang tak lena tidur. Jho low pun takut sampai nak bincang dgn wakil kerajaan kat dubai. Pwtc patut ada billboard kira bilangan ahli parlimen umno terkini..makin lama makin ramai nak blah dari umno. Kihkihkih

PHOENIX BANGKIT said...

Sirul tak mungkin akan dapat balik... emmmm satu lagi.... kalau kapal pecah... maca bertempiaran lari tikus2 menyelamatkan diri sendiri... KERAjaan pH memang banyak penyakit dan sedang sakit..... ibarat rumah sakit.....

Anonymous said...

Nga kor meng mane? Nga kor meng? Xkan dia sebut kuan yew tgh tunggu madetkutty kat neraka trus nama dia x naik. Piem busuk hati namanya gitu. Kihkihkih

Anonymous said...

Masuk ph disucikan. Kalau stay kena slaughter. See..permainan disitu. What a cruel world.

Anonymous said...

Tak pe kalau yg nak menyucikan diri masuk ph. Biar dilungguk sampah kat sana. Ramai lagi yg benar2 suci kat luar ni lbh layak ambil alih.
Umno tak pernah kurang pemimpin sehinggakan dicuri oleh parti lain. No hal la. Sàja ponn nak kasi keluar yg tak tahan asakan. Macam tak tau kera jàn sdg memainkan jarum mereka.

Anonymous said...

Berbaloi mahpoz omaq ikut bontot madey kerala dan anak dia ke mana saje sejak kene cold storage oleh pas dulu. Skarang merasa la jd timb. menteri.

Tapi sayangnya macai tomato x pulak terucap bila kabinet madey kerala dihuni oleh mamak hello hello berkelulusan srp je. Cuba klu najib letak manusia begitu dlm kabinet dia dulu, mau satu alam mengumpat siang mlm.

Anonymous said...

Jho Low lantak pi,,Yg rakyat nak tau ni bila nk dakwa Najib?
Tak pun soh BaiPolis call Interpol tangkap Jho Low.
Kici kici lumbu Jaga, Suda bisar hand beg jaga

Anonymous said...

Menteri paling penting adalah menteri kesihatan . Kalau badan tak sehat , wang berjuta pun tak guna .

Anonymous said...

anon3:33 otak pun dah beku.kalau dah bodoh tu nak kata macam mana. dah lencun kena kancing sampai dah tak terbau hancingnya..kesiannn...

Anonymous said...

Sirul balik nanti atuk madey mugabe terus pejam....kihkihkih

Anonymous said...

Bagus....semua yg tinggal dalam UMNO adalah pejuang sejati UMNO.

Anonymous said...

Simple THINKING..

Korg agk2 lah kalo btul NJIB TERBABIT dlm pmbnuhan ALTATUNYA ,MADEY akn biar kn ker SIRUL kt pnjara ostolia tu??


JWAPANny..da TENTU TIDAK..zup zap zup zap SIRUL da ada kt MLYSIA...

Tpi sampai loni SIRUL xnmpk muke lgi..



SIRULLĹLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLMADEY nk jumpa

Anonymous said...

Ramai ahli Kanbinet tak kesah lah juga ,tapi kalau ramai yg macam Mr.Bean,nenek Kipas dan Mr Sabun ,memang ngabih kan boreh je.

Anonymous said...

Mahfoz srp jd timbalan mentri sumber manusia? Lawak bangang apekah ni? Sirullllllll....

Anonymous said...

Pengumuman kabinet dapur mamak kerala tak mengujakan bursa saham KLCI dan tukaran ringgit. Apa tandanya tu? Paham2 sendiri la.

Anonymous said...

Takde apa nak dibanggakan dgn barisan kabinet yg menang pilihanraya dengan siri2 penipuan kepada rakyat, biarkanlah barisan munafik ini...

Anonymous said...

Esok nga kor meng jd senator bru di lantik jd menteri kot. Hik3

Anonymous said...

Lantikan menteri kabinet perkara kecik saja...perkara besar tangkap jemaah prompak dan penyonglap mcm kontrak solar diserawak dan salahguna wang yayasan yg ditubuhkan sendiri yg kutip derma dari kroni untuk bayar kad kredit peribadi sampai 800 ribu..

Anonymous said...

Ringgit dah mula naik hari ni..bank dunia masih yakin dgn ekonomi malaysia dibawah PH cuma dinasihatkan berhemah bayar hutang najib yg menimbun..

Anonymous said...

Kes altonya akan dibicarakan semula...hantu altonya akan mengamok..ade yg tak boleh tido terbsyang tali. gantung...dirul dudah disiasat dan dibicarakan ...sirul tak perlu hadir lagi...saksi baru seperti dsp musa safri dan mereka2 yg terlibat hantar PInbala je nepal yg perlu hadir..

Anonymous said...

Sirul kata..ada arahan dr pemimpin berpengaruh dlm m'sia..sapa tuu..najib?..zahid?..madey??..din pagoh?..anwar?..eguana eng?...ki ki ki..klu bukan najib?..siapa..ki ki ki..politik m'sia tonggang langgang..tkkan habis cerita mahkamah..lg 10 tahun..bila kena..ckp sy tk tahu..
Bila ada percubaan mengugat kerajaan..baru isue ni kluar..skrg terpendam..
Pada saya..sirul ni dlm bahaya..yg nk tutup bukti..akan cari sirul..kes tergantung..yg ter akhir fi persalah kan..

Anonymous said...

Tak nampak pula nama rafizi.... Kesian...

Anonymous said...

Umno sudah kena cuci dengan klorox. Yang tinggal hanya serpihan najis degil. Melekat berpuluh tahun. Memang tak boleh buat apa dah. Duit kena beku..ingat petugas umno sanggup kerja secara sukarela ke? Nak tengok zahid hamidi guna duit sendiri..tak mungkin. Duit yayasan tolong orang susah pun dia guna bayar kad kredit sampai rm800k. Hehehehe

Tanah Melayu Kini said...

Kalau kenal bekas pembangkang dr longkang.. pakatan..
Anon 3.33 kikiki...
Org cerota kabinet dan menteri baru...
Dia pi cerita pasai sirul...
Biasa la.. dr dulu dan selamanya lari tajuk..

Anonymous said...

Bn kalah pilihanraya, macai najib keluar kereta baru. Hidup umno..

Anonymous said...

Kabinet dapur chef dah tua..tak larat lg nk kerja..sempat ke nk lunas kan semua dendam2 atau waris kan kat kabinet dapur lain.

Anonymous said...

hello..Sirul...dah balik ke blum...rasanya Atok tak suka Sirul balik takut...terbongkar yng selama ni tersembunyi...Allah kan ada..why Allah nak atok jadi PM mesti ada sebab musabab...dan kenapa umur Atok panjang...ingat kes BMF..ingat Abd Jalil...yng dibunuh...kenapa tiada tangkapan..isu nya waktu kes tu berlaku sapa PM...pasal apa dibunuh..begitu juga Altantunya..kenapa dibunuh..dgar kata waktu dibunuh..Altantunya sempat cakap dia tgah mengandung..anak sapa..kan...InsyaAllah...kebenaran akan terjawab juga...dan DS Najib dah bersumpah..beliau tak kenal Altantunya...Sirul..dan Azilah..dan Razak Baginda ada jawapannya

Anonymous said...

Kabinet haranap

Anonymous said...

Menteri-menteri kabinet hasil undian budak-budak kepop takmau bayar ptptn

Anonymous said...

Ingat dgn pengumuman kabinet dapur ni klci melantun. Ya la dgn kemasukan super hero mcm mahfuz tentu bole menjadi penanda aras utuk klci

Anonymous said...

Betul, yg munfik boleh blah,
Sekarang UMNO 3.0 aka
UMNO Perjuangan.

Anonymous said...

Sirulll...sirulll balik le..madey dah panggil ni nak ambik jdi bodyguard semula...

Anonymous said...

Naik kepala bapak kamu

Anonymous said...

Tak habis mkn lawak ni.

Anonymous said...

29/6/2018

1 dollar = RM 4.038

2/7/2018

1 dollar = RM 4.0393

Rinngit dh mula naik kejadahnye. Kamu nk temberang siapa tu macai tomato uneducated wei..?

Anonymous said...

Dah tentu asas ekonomi yg dibina sebelum ini kukuh. Bukan bangkrap.
Mintak juga tlg tlg tengokan rezab bnm, saving petronas terkini. Risau gak ada yg gatal tangan.

Anonymous said...

Kabinet dapur kerala? Mana pergi peraturan tak benarkan tukang masak warga asing?

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates