July 8, 2018

23 Kutip Sampah Di Stadium @SyedSaddiq? Ini Namanya 'Cheap Publicity Political Stunt'





Menteri Kebudayaan, Belia Dan Sukan, Syed Saddiq perlu mencari penasihat politik yang bagus. Bukan seorang yang memperjuangkan LGBT dan sebagainya. Tertekan dengan pembohongan beliau tidak mahu mengaku dan menafi melantik Numan Hafifi sebagai Pegawai Khas Kementerian, Syed Saddiq semalam cuba menarik perhatian dengan cara baru.

Kata orang, 'cheap publicity is also a publicity'. Saya boleh terima kalau Syed Saddiq masih seorang ahli politik biasa. Menjadi seorang Menteri Penuh membuat publisiti murahan dengan mengutip sampah di stadium agak keterlaluan.

Kecuali penjilat-penjilat macai Tomato, semua orang tahu ini semua sekadar lakonan Kelas C. Bayangkan Pak Menteri sibuk mengutip sampah seorang diri sedangkan yang lain sibuk mengambil gambar dan video serta memberikan kawalan keselamatan. Buat Syed Saddiq, sampah di rumah saya sudah dua hari tidak dikutip. Boleh tolong angkut tak?

23 comments:

Anonymous said...

Dia nak numpang publisiti penyokong jepun masa wc tu.
Utk pengetahuan semue, jdt fan dah buat bende ni lama dah....

Anonymous said...

Itu big gay iftar pun sampah gak.
Tolong kutip sekali dgn kau sekali angkut.
Malu la wei kantoi tipu kejap staff lepas tu tak staff.
Dah la kpop tomato - kunyit lak tu auwwwww.

Anonymous said...

Apa la cts ni, bagus la budak menteri buat macam tu. Jimat sikit duit kerajaan nk tanggung cleaner @ pengutip sampah @ pencuci tandas di stadium nnt. Budak menteri boleh buat semua keje tu di samping menjalankan tugas hakiki dia sbg menteri. Gaji pun ikut upah gaji cleaner cukup la.. kaya malaysia ade 29 menteri tomato mcm shit saddiq ni. Hik6

Anonymous said...

Dah takde isulah tu. Kihkihkih

Anonymous said...

Drama taiwan tu baru punye ke lama punye?

Anonymous said...

Betul kata anon 12:28..Menteri PH ni semua berkemahiran tinggi...contoh nya menteri KBS berkemahiran kutip sampah, sekurang-kurangnya kurang beban pengurusan stadium utk kutip sampah, harap2 sampah luar stadium pon dia kutip...ada menteri boleh masak...harap2 lepas ni dia boleh masak utk golongan gelandangan, org2 miskin dsb...ada juga menteri2 yg berkemahiran menipu,uturn,songlap senyap2 utk kroni dsb.tapi yang paling banyak menteri berkemahiran kencing bersepah...kakakaka

Anonymous said...

Mula2 la.. Tggu la beberapa bulan lagi 😜

Anonymous said...

Pak lawak baru menteri pakatoon..acah-acah lebih..puihhhh

Anonymous said...

Mujahid rawa kata itu antara dia dgn Allah.
Yg penting skrg ni tomato semua kunyit ke?

Anonymous said...

Baru lagi pegang jawatan...hahaha

Anonymous said...

Baru nak up

Anonymous said...

Kera jaan betul la PH ni.kwakakakah

Anonymous said...

Dulu masa lge baru naik jadi cm, pi naik flight naik economy class jew, terpegun semye irg. Tapi tu mula mula la....

along admin rac said...

"Kamu dah hafal itu dialog?"
"Sudah tuan director."

"Ok sadek,ready for take. Lighting, camera.. Actionnnn!!

Anonymous said...

Ada isu.
Beli rumah murah sbb takde swimming pool dan terowong 300juta kertas keje satu pun takde.
Bila.tomato kpop uneducated berbicara

Anonymous said...

Right here is the perfect blog for anyone who wants to understand this topic.
You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I actually will need to...HaHa).

You certainly put a fresh spin on a subject which has been written about
for a long time. Excellent stuff, just excellent!

Anonymous said...

Setakat kutip sampah, budak lepasan SPM pun boleh jadi menteri kalau camnih..KERAjaan haprak

Anonymous said...

Rakyat sedang menunggu ulasan dan kenyataan dari Tun betkenaan UEC.. Sekolah Tahfiz... Bahasa..Kementerian Belia Kunyit dan Sukan serta Mrnteri Agama LGBT ... dll yang mengancam negara.

Rakyat menunggu maklum balas berkenaan menteri menteri nya..

.. Masa rakyat menunggu makin lama makin suntuk... Sila respond segera

Anonymous said...

Lepas ni mungkin akan ada yg akan cuci jamban pulak & panggil reporter.. kah kah kah. Para menteri Pakartoon semuanya no value, hampeh!!

Anonymous said...

Budak keling jadi mentri dilantik oleh situa keling dkk..biasa la suka blakon, nanti siap nyanyi & bergolek2 lagi tu..

Apanama? inci suckdick?

Anonymous said...

Setakat kutip sampah.bukan nak kata saya bgus.tapi biar ikhlas .kalau dah siap ada polis escord dgn cameraman lg agak agaknya tu ikhlas Dan bukan publisiti ke adik sadiq oi.hanya Allah yg tahu niat sebenar tindakan tu.nak bust baik x perlu tunjuk PD orang main.awak x bijak sadiq.

Anonymous said...

Assimin jamban
.mula2 jadi MB..korek longkang limbah..pi romah org susah berlakon basuh baju..
Tk sampai 100 hari..ki ki ki..korek pasir juta2..
Macai ngangga..abuk pun tarak


Anonymous said...

Jangan keluar statement pasukan bola sepak Malaysia akan jadi juara world cup tahun 2026 dari menteri hingusan ni sudahla....

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates