July 8, 2018

21 Juruterbang Boleh, Pembancuh Teh Tarik Pun Boleh



Hebat Menteri Pertahanan Malaysia, Haji Muhammad Sabu. Satu hari beliau boleh menjadi seorang juruterbang ala watak Pete 'Maverick' Mitchell dalam filem Top Gun.

Di hari berikutnya pula, orang yang sama berkebolehan memegang watak Mamak dalam filem yang belum diterbitkan, Teh Tarik Satu. 

Yang beruntung adalah Rakyat Malaysia. Bayar gaji Menteri mahal-mahal bukan setakat mereka nenjalankan tugas sebagai Menteri malah mereka juga berkebolehan untuk kutip sampah di stadium manakala seorang lagi buat teh tarik.

Nota Kaki - Komen pembaca CTS mengingatkan CTS bahawa Abang Mat masih belum menaiki Scorpene yang dikatakan tidak boelh menyelam semasa Abang Mat menjadi oembangkang dulu. Diharap Abang Mat dapat menaiki kapal selam tersebut dan membuktikannya.

21 comments:

Anonymous said...

Nape tak dengar lagi bang mad naik kapal selam ek. Yeala kan sebelum ni kata kapal selam malaysia tak bole selam. Ni la masanya utk buktikan dakwaan tu...

Anonymous said...

Aduhhhhhhhhhh ni kera-jaan katunnnnn.... !!!

Anonymous said...

Silap portfolio nih mat boyot nih..sepatutnya mamakutty buat porfolio menteri makanan untuk abang mat boyot muka ikan keli nih

Anonymous said...

Ha apa lagi PTD PTL bawa la dia belayar bersama kapal selam malaysia tu...xsabo nak tengok..

Anonymous said...

Seronok yea.. dpt naik jet, kapal. Lps ni nk naik kereta kebal pulak.
Bkn senang nk dpt joy ride ni kan?
Tp Protokol taktau nk ikut.
Kera jaan tomato betul depa ni...

Anonymous said...

Abang Mat nak menyelam terus dgn Scorpene tak naik2 pun takpe. Kami redha....

Anonymous said...

Beli g string merah pun blh. Xkan normah pakai lak kut

Anonymous said...

bravo dan sekalung, dua kalung, tiga kalung tahniah kepada geng tomato kerana telah berjaya menaikan harga gula.

Dulu harga gula RM2.84 sekilogram sekarang sudah RM2.95 sekilogram.

Anonymous said...

ngapa kabinet dapur lebih nk viral benda yg tak ada faedah untuk rakyat drpd bekerja..ialah mereka mewarisi kerajaan terdahulu yg menyediakan segala22nya..skrg masa nak goyang kaki busuk mereka..dah byk dah mereka jenamakan projek2 usaha2 bn dulu..

Anonymous said...

Para baduts sedang beraksi.
Dunia sedang memerhati & sedang ketawakan kita.
Malangnya negaraku ini sebab para menteri tak kompeten & kurang cerdik.
Hanya pandai buat gimik & lakonan murahan.
Patut pun Atuk pening kepala nak lengkapkan kabinet dapurnya.. keh keh keh!!

Anonymous said...

CTS tolang kasi tau berapa harga "maintenance" 32 biji perluru berpandu kapal "tak selam" Scopern se taip tahun kena di bayai.
Dengar kabar biasa Scopene di port aje!!!!!

Anonymous said...

Cukup cukup la. Masa buat public stunt dah abis. Kalau yea pun buat juga tak perlula viral. Now time bekerja. Nak tau apa policy gomen salam menangi kenaikan harga barang dan juga ekonomi war between us dan china. Ada ke tempias kat kita, kalau ada apa action plannya.

Tanah Melayu Kini said...

Kes beli kapal selam bila nk siasat?
Ka abah tak kasi siasat?
Sebab abah punya idea beli kapal selam tu?

Anonymous said...

Rindu DSH selaku menteri pertahanan yg bijak handsome segak dan bergaya Law graduate from L.S.E. London. Bukan senang nak masuk L.S.E. woahh, Law lagi. Mat sabun L.S.E. pon tak pernah dengar kot?

Anonymous said...

Orang bayar gaji mentri bukan nak tengok political stunt murahan. Naj tengik hasil dan cara kerja disamping background dan ketrampilan. Malu weiii, culinary pegang pertahanan. Hentikan lakonan tak berfaedah mu.Membazir masa buang karen.

Anonymous said...

Naik kapai pergi dapur, bergambar, sana sini masuk dapur tunjuk skill... rasanya rakyat dah penat dengan lakunan dan gelagat publicity murahan ini. Tahukah anda berapa kos nak deploy satu2 kapal perang atau jet pejuang semata2 nak bawak Mat Sabu? Contohnya bawa naik kapalterbang dari KL ke P Pinang? Sangat mahal beb... ianya wang rakyat... Rakyat nak tanya, dah siap ke lapuran dakwaan dan siasatan sana sini yang anda umumkan dahulu wahai Mat Sabu?

Anonymous said...

Rakyat bukan nak tengok anda buat teh tarik atau tunjuk skill didapur. Rakyat nak tengok apa way forward untuk kementerian pertahanan dan apa tindakan anda bila negara china melukiskan sempadan mereka betul2 didalam halaman rumah orang2 Sabah dan Sarawak?

Anonymous said...

Dulu ahmad maslan kene kecam bila masak nasi goreng ..masak kangkung la.. skrg mat sabu.buat apa yg ph pernah perli ke ahmad maslan. Sekejup jer Allah terbalikkan hati

Anonymous said...

Lepas turun jet sukhoi.abang sabun pi toilet..nak tay buat apa..terkincit dlm seluar..
Ki ki ki..
Tobat lahum tak mau naik dah..

Anonymous said...

nnti bole la.bawa zaza fly high dng sokhoidan memyelam dng zaza dng scorpane..

itu dosa dia drngan tuhan.. yg lain redho ajer...

jawapan paling win

Anonymous said...

MENTERI CARTOON

KAH KAH KAH KAH KIOK

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates