July 22, 2018

46 Janji 100 Hari Untuk Gaji Minima RM1,500 Dicapati Dan Ditomato


Maka benarlah ungkapan bahawa Kabinet Kerajaan PH seumpama kabinet dapur di rumah kita. Apa tidaknya, bersusun 'mangkuk-mangkuk' di dalamnya. Kali ini giliran salah seorang Menteri PH, Datuk Mahfuz Omar untuk membuat lawak jenaka bodoh dengan memgumumkan bahawa janji gaji minima RM1,500 bukanlah janji 100 hari PH. .

Timbalan Menteri Sumber Manusia itu sebaliknya berkata janji itu adalah untuk dikotakan dalam tempoh 5 tahun pentadbiran PH. Kata beliau, baca di sini,
Perlu diperjelaskan kepada rakyat bahawa janji itu bukan untuk tempoh 100 hari tapi 5 tahun dan apabila menjelang berakhirnya penggal, baru kita dapat fikirkan cara perlaksanaannya. Buat masa ini kadar gaji minimum ini telahpun bermula dan akan dikaji semula setiap 2 tahun.
Kalau setakat lulus SRP, tidak perlulah memperbodohkan Rakyat jelata. Gaji minimum adalah di antata 10 janji di dalam 100 hari pemerintahan PH.

Kedua, gaji minimum RM1,500 PH juga terdapat di dalam Belanjawan Alternatif Malaysia 2018. Dengan siapa Mahfuz mahu berbohong? Hello Sirul, hello Sirul, hello. Helloooooo ....




Nota Kaki - Inilah Barisan Penipu.

46 comments:

Anonymous said...

Janji palsu = janji setan ... pee.eh = jelmaan setan.

Anonymous said...

Tak sampai 100 hari lagi

Anonymous said...

Muka2 para munafik.
Tunggu le balasannya nanti.
Gaji tak halal.
Hidup tak berkat.
Hari2 korang akan ditimpa masalah.

Anonymous said...

Wah, Mahpus dah jadi menteri.
Bila nak LAUNCH lagi?
Keh keh keh

Satu dunia ketawakan Malaysia, punya menteri taraf baduts serkas..

Anonymous said...

Lidah bercabang. Kaki kelentong. Itulah menteri Pakatan Haprakpan.

Anonymous said...

BARISAN KABINET YG MAHA HEBAT!

πŸ΅πŸŠπŸ„πŸ«πŸ™πŸπŸ¦ˆπŸ¦•πŸŒπŸ˜πŸ—πŸ¦‡πŸ¦‚πŸΊπŸ

Anonymous said...

Tik tok tik tok..kurang sehari lg..

Anonymous said...

Tik tok tik tok..kurang sehari lg..

damak mwsu said...

Gabungan ph di 2 era:

Era bergelar pembangkang: MENIPU MERAPU²

Era bergelar kerajaan: MERAPU² MENIPU

PHOENIX BANGKIT said...

Hehehehe.... dia akan umumkan segala janji 100 hari akan tertunai selepas waktu maghrib hari ke 99.... gitu ker?... macam nak tunggu pengumuman raya....

Tanah Melayu Kini said...

"YINNI HARAPEN PELESU.. KAWIN SAYA BUAT TIPU SIMUA RAKYET"
s.v.. 😁

Anonymous said...

Lebih berdiplomasi kalau timbalan menteri ini kata akan laksanakan gaji min 1500 sebelum GE15? Nampak cerdik sikit? Inilah standard menteri2 PH? Kepada pegawai2 kerajaan atau rakyat marhaein semua, minta anda semua jangan beri satu idea pun kepada menteri2 PH, rakyat nak tengok idea2 fresh dari menteri2 PH? Bila dibayar gaji puluhan ribu dan segala2nya kemudahan kelas pertama kenalah pecah kepala skit untuk generate idea2 bernas? Setakat idea kasut hitam, ikan berbillion dlm laut, budak darjah satu pun boleh bagi...

Anonymous said...

Aku komen berdasarkan broucher kat atas. Kepada Mahfoz rakyat nak ingatkan yang Islam tidak pernah mengajar umatnya menipu, bila berjanji kena lunaskan. Jika tidak anda dan barisan anda boleh diklasifikasikan sebagai MUNAFIK?

Anonymous said...

mangkuk.. isu dia ialah dia cakap janji ini bukan 100 hari tapi 5 tahun..itu isu dia..dia tipu...bukan dia buat ke tidak janji... bodoh bangang..sbb tu selalu kena tipu

Anonymous said...

Kalau org nak pinjam duit kau, janji bayar dalam 100hari, tetiba cakap kat kau...mana ada... dalam 5 tahun lah... kau happy lah...cakap bagus..betul betul otak tomato

Anonymous said...

Ph haram jadah
Tiap hari xde satu pun berita baio melainkan berita bodoh termasuk menteri sibuk kasut sekolah kaler hitam dan ikan kembong 1 billun tak tahu kemana sebab salah Najib..

Anonymous said...

P embelit H andalan

Anonymous said...

kah kah kesian macai kunyitomato budak k pop baru nak up... balik dari pub kena kencing Mahpos pulakkk...

Anonymous said...

Dr MAZA:
"Perbuatan menipu pengundi adalah haraamm..."

Dah tak berapa hari lagi tinggal untuk KERA-jaan tomato dgn mintri2 sarkas ini dinobatkan sebagai KERA-jaan HARAM...

Anonymous said...

huyeiiiii.....atuk dah umum nak mansuh sosma masa majlis terima derma dari taikun cina kelang
yg pasti ISA di tukar nama lain.... ASI ke...SAI ke ... BASI ke.. ATOKI ke....
huyeiii huyeiii

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Cmne plk aku tgk dlm tv3 dua hri lps, azmin ckp 8/10 manifesto 100 hari dh ditunaikan.. kaki bohong je. Dia berucap kat sg kandis. Nmpk mcm 4/10 je br trtunai.

Anonymous said...

Atok mmg hantu duit.. Sekali cine hrm jdh bg duit derma sekali dia tunduk sujud dgn mereka.
Berbeza masa sia fitnah najib pasal derma dulu..dia kata gila sgj sanggup bg derma 700juta usd.. So skrg yg kasi derma tabong haprakph tu ORG ORT GILA lahh yee..kann

Anonymous said...

Deme PH da cakap...sedia tanggung dosa kalau menipu. Alangkah angkuh dan bodoh sombongnya kerjaan pilihan rakyat malaysia yang tiba tiba jadi tiga suku....

Anonymous said...

semakin kelakar dan nampak sgt kerajaan sarkas. dah tak lama dah 100 hari

Anonymous said...

bila menteri badut cakap, KAJI, PERHALUSI, TELITI maknanya JAHANAM LA TU ayat klise contradict

Anonymous said...

Midin oh midin mana ko ni per citer dgn kanser pankreas tahap4 tu, doktor kata tak lama lg, bila ko nak bertaubat. tulah akibat hati busuk membeku sana sini.

Anonymous said...

Akhirnya mafhuz memberi kommen
Agak agak la kalai nak cover
Mcm kitaorg semue ni baru kluar gua

Anonymous said...

Tengah hari nanti Abang Mahfuoz nak LAUNCH kat mana? KAH KAH KAH KAH KAHAK ATOK HIJAU PEKAT!

Puaka Rimba said...

Hehehekikikihahahakahkahkah. Pihak PH yg membanting tulang 4 kerat. Pihak BN pula yg berlengas berkeringat.Ada kami penyokong PH kisah!. Yg penting Umno/BN sudah ditumbangkan. Apa pun tunggu aje PRU15 kalau ada rezeki. Kalau tidak tunggu aja lagi sehingga PRU17, seperti saranan dan jangkaan pemimpin dari MCA. Hehehekikikihahahakahkahkah

Puaka Rimba said...

Bak kata Jihan Muse ." Aku yg masak ,Kau yg panas.".

Anonymous said...

The DAP sabotaged Daim’s China trip to protect Lim Guan Eng

According to the insider, MACC Chief Dato’ Seri Mohd Shukri Abdull told Daim soon after the meeting that the Special Task Force (STF) into 1MDB received a tip-off that somehow linked state-owned China Petroleum Pipeline Bureau (CPPB) to the wealth fund and two former ministers from Barisan Nasional.
TTF has since discovered that the tip-off was from a DAP leader who faked the information to sabotage Daim’s billion-dollar negotiations with Chinese premier Li Keqiang.

TheThirdForce
--------------------------------------------------

Daim is not a Foreign or Finance Minister

Anonymous said...

minggu lepas ada dua orang dari simpang renggam
dan kepala batas
minggu ni dari pokok sena pulak
memang educated sungguh barisan kabinet ni
astro awani sure suka meraikan malaysia yang baru
suburlah demokrasi di bumi tercinta ini

Anonymous said...

Apa nama kerjaan PH sengaja melantik para menteri apa nama dari level IQ yang rendah 3suku dan tengin. Apa nama jadi mudahlah para pemimpin utama menjalankan agenda mereka apa nama tanpa diketahui oleh para menteri. Apa nama selain itu rakyat juga amat memerlukan apa nama para menteri yang berkebolehan membuat punch line punch line atau apa nama lawak spontan untuk menggelikan hati rakyat.Apa nama rakyat akan bersuka ria dengan punch line punch line baru setiap hari dari para menteri tengin. Apa nama ini amat jarang dilakukan oleh kerjaan terdahulu yang dipimpin oleh DS Najib dan parti UMNO. Apa nama kini rakyat2 amat ceria tapi dihati apa nama hanya Allah saja yang tahu.

Anonymous said...

Helo CIA..Helo..helo CIA..minta bantuan. Najib sudah nazak..menang 1 kerusi pun CIA kena bantu. Helo CIA..helo..helo trump..

Anonymous said...

atuk 93 ,ko buang, repeat b u a n g Menteri Menteri bodoh dalam cabinet ko tu, ini cabinet kerajaan bukan cabinet dapur, kenapa kuat sangat menipu kencing rakyat.ko dah tua 93 tahun, ko nak menongkat dunia ke, ubah lah hidup ko untuk ke akhirat lain lah kalau ko tak percaya akhirat, ko tak di kebumikan ko tapi ko dibakar, cukup cukuplah buat rakyat celaru. You are counting your days, aren't you.

Anonymous said...

patut di carut je muka muka dalam ph ni,patut OT93 kata ramai yang tak educated tapi org yang tak educated macam ni di ambil jadi Menteri cabinet dapur.cukup cukup lah menipu, semoga kerajaan ni lingkup dalam masa terdekat ni.

Mohd Rizal said...

Selalu menipu nanti jadi pencuri lak

Anonymous said...

PM πŸ¦•
TPM 🀷
MOF πŸ‚
MP PAKATON 🀑
M.PERTANIAN πŸ…πŸŸ
M.PERTAHANAN 🍩
M.PENDIDIKAN πŸ‘ž
M.DALAM NEGERI πŸš‘
PENGUNDI PH 🐀

KITA? HAH TEPOK πŸ‘

Anonymous said...


Tambah seorang lagi pelakun tambahan filem PREPUNDEK!!

Anonymous said...

Geng liberal ni bila diberi kuasa mengalahkan spesis harbi.Cakap berdegar-degar penuh dgn taik angkuh dan kesombongan.

Anonymous said...

Setan tua kata nak pinjam dgn jepun, kononnya nak baiki ekonomi.

Dah kering idea ke? apa plan pembangunan pakatan-setan ni selain jahanamkan negara.

--------------------------------

ps: mugkir janji = munafik = kawan setan = setan
fitnah = sama seperti memakan daging saudara sendiri

Anonymous said...

Ecah tngah tidur..baru mentakedarah

damak mwsu said...

Kehadapan pimpinan kerajaan ph.
Tahniah di atas kemenangan di PRU14 lalu. Sememangnya keputusan PRU14 baru² ini amat mengejutkan pelbagai pihak terutama pihak kami Barisan Nasional (BN). Walaupun begitu sebagai pihak yang waras dan rasional, kami menerima kehendak dan suara rakyat untuk melakukan perubahan kepimpinan persekutuan buat kali pertamanya biarpun terlalu perit untuk kami menghadapinya.
Setelah lebih 60 tahun kami menabur jasa memacu pembangunan dan kemajuan rakyat dan negara, tidak dinafikan kami juga mempunyai kelemahan dan kekurangan yang tersendiri. Namun kekurangan dan kelemahan ini biarpun kami telah berkali² berusaha untuk memperbaikinya, ianya tidak juga mampu untuk membuka pemikiran rasional rakyat. Akhirnya budi kami selama ini dibalas tuba pada 09/05/2018. Tidak mengapalah, kami akur dengan apa yang diputuskan rakyat dan kini kami menjadi pembangkang bukan sahaja untuk kebanyakan negeri malah turut bergelar pembangkang di peringkat pusat.
Memikirkan bahawasanya tugas menjadi pembangkang ini bukanlah mudah seperti yang disangka, kami memohon agar pihak kerajaan kiranya sudilah untuk 'mengajar' kami bagaimana menjadi 'pembangkang' seperti sebelum 09/05/2018. Sesungguhnya kami tidak 'pandai' untuk bercakap bohong, memanipulasi isu, mencipta fitnah dan cerita palsu, menyampai maklumat tidak benar dan menyebarkan berita² yang tidak sahih.
Kami juga bukanlah pihak yang 'arif' untuk melakukan demontrasi tunjuk perasaan, melakukan bantahan² dengan disertai perbuatan ganas seperti merosakkan harta awam dan hak milik kerajaan, mengadakan perhimpunan haram sambil melanggar undang², menyalahgunakan kebebasan media dan yang seumpamanya.
Kami juga tidak memiliki 'kepakaran' untuk memaki hamun, mengumpat mencaci, memesongkan pemikiran dan kewarasan rakyat, berjanji kosong, mengkhianati amanah serta berhujah dangkal.
Kami juga mengakui kami tidak 'profesional' dalam hal ehwal membuat kenyataan merapu, mengarut, merepek² dan mempersenda serta mempermainkan sentimen rakyat.
Sebenarnya terlalu banyak yang kami mohon 'diajarkan' oleh pihak kerajaan yang selama ini cukup 'berpengalaman' di dalam melakukan perkara² yang telah kami sebutkan di atas tadi dan mungkin ada banyak lagi yang tidak tersebutkan. Ini disebabkan selama lebih 60 tahun, kami hanya tahu untuk menunaikan janji, menggalas amanah, kurangkan bercakap tetapi lebihkan kerja, menjalankan aktiviti² berfaedah dan merangka dasar² yang memberi kebaikan kepada rakyat dan negara. Pendek kata, kami tak pandai membuat perkara² yg pernah dilakukan oleh pihak kerajaan ph sebelum ini.
Akhir kalam, semoga pihak ph akan mampu melakukan yang terbaik demi masa depan rakyat dan negara tercinta ini. Laksanakanlah amanah rakyat dengan lebih terbaik berbanding rekod lebih 60 tahun kami itu.

Anonymous said...

INI BUKAN MENTERI KABINET TAPI
TARAF MENTERI KABARET JE NI!!

MENTERI TAK KOMPETEN, DILANTIK PUN SEBAB DALAM PAN DAH TAK ADA YG LEBIH BAIK DARI DIA.. KIH KIH KIH,

MAAF, TERMENGUMPAT PULAK..

Anonymous said...

yang penting uec mesti ditunaikan

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates