July 4, 2018

28 Apabila Chef Menjadi Menteri Pertahanan, Acara Dwi Tahunan LIMA Menjadi Acara Tahunan




Menteri Pertahanan, Haji Mohamad Sabu dalam satu wawancara bersama TV1 memberitahu dunia bahawa acara LIMA yang diwujudkan sejak tahun 1991 diadakan setiap tahun bukannya setiap 2 tahun sekali seperti lazimnya. 

Bagaimana Menteri Pertahanan ingin memberikan info ketenteraan dan ketenteraman awam sekiranya berapa kerap LIMA diadakan pun tidak tahu atau tidak pasti? Sebagai seorang Menteri, Haji Mohamad Sabu perlulah membuat penyelidikan terlebih dahulu sebelum membuat wawancara apatah lagi siaran ini diadakan secara langsung ke seluruh tanah air. 

Mungkin sebab inilah LIMA tahun lepas kerajaan BN tidak benarkan 'uneducated people' berdebat dalam TV. Kalau tidak tentu Rakyat bagi buku LIMA dekat geng-geng LIMA suku masak. Ini bukannya masalah typo tetapi tidak memiliki info.

28 comments:

Anonymous said...

Tun nak tingkatkan pelancongan di langkawi...apa salahnye...

Anonymous said...

Reporter tu pun satu hal. Laen kali janganla tanya soalan yg berat berat. Susah nak jawap. Tanyala mcm mana nak buat adunan kuih semprit....

Anonymous said...

Reporter tu pun satu hal. Laen kali janganla tanya soalan yg susah...

Anonymous said...

Kihkihkih.. tebalnya buku mcm nak pi ngajor... apakehal la asik nunduk nunduk.... ni kalau perang dah tak sempat nak ambik peluru, bersepai kepala ditembak musuh..

Anonymous said...

Untunglah pakatan dapat menteri setaraf baboon, sengal semacam jer mcm
penyokong beliau ' uneducated', belum masuk international tu bakal jadi 'laughing stock'

Anonymous said...

Thomas tu warganegara apa ye? india ke ? cakap melayu pun tak reti, macammana nak kendali kes, kalau kat mahkamah kerala kelahiran mahakutty lain citer la

Anonymous said...

Pakatan Harapan = Price Hikes

Bom atom said...

CTS..

"SEMAK" le mat sabu BLUR ni..

Sbnarny mat BLUR ni xpham mksud "dwi"...

Nk bri jwpn pon "terdiam dlu" utk mmkir ,bkan spontan shoot..

Bile "mmkir" tu mule ler OTAK nak KENCING . Nk gtau apa pd org tolol ni smueee..

Hahahah

Bile le AGONG nk
" reject" mat blur niiii??

Bom atom said...

CTS..

"SEMAK" le mat sabu BLUR ni..

Sbnarny mat BLUR ni xpham mksud "dwi"...

Nk bri jwpn pon "terdiam dlu" utk mmkir ,bkan spontan shoot..

Bile "mmkir" tu mule ler OTAK nak KENCING . Nk gtau apa pd org tolol ni smueee..

Hahahah

Bile le AGONG nk
" reject" mat blur niiii??

Anonymous said...

ade 2 event lawak uneducated ministry PH ari ni..

mintri Pertiahanan Mesia mat sabu bagi salah info pasal event LIMA yg ni sah lawak bangang

even yg ke 2 di mahkamah super atok bila tuduhan bila harta rampasan 1 billion lebih mahal dari harta kes 42 jota sahaja..

atok buat lawak atau tak nih...?
kalau buat lawak kami pakat pakat nak gelak lawak atok..

kah kah kah kah kah... kah kah lawak sungguh... kah kah kah..

kah kah kah kah kah..

Unknown said...

TM nk bagi kroni Cina dia buat duit banyak2 supaya tempias turun kat anak2 dia. Dn yg lebih2 utk Diam Z bawak lari luar negeri.

Anonymous said...

Anonymous said...

Tun nak tingkatkan pelancongan di langkawi...apa salahnye...
Wednesday, July 04, 2018 1:14:00 PM
============================
ko ni mai dari mana?

Anonymous said...

Mat sabun..kelakor..main putor jew ki ki ki.memteri tomato khas untuk macai2 tomato..dok nganga kna kencin menteri tomato..
Jenuh dok selak file jungga cari jawapan..ki ki ki..ingat ini ceraman politik ke..ki ki ki
Live la..seluruh donia tngok laa..ki ki ki..
Ada ka cpk..m'sia akan menkaji dan mengurang kn kapal2 yg membazir wang megara..guna yg perlu.tk perlu yg besar2..yg membazir...klu nk jimat..guna bot nelayan jew lew mat sabu oii.lengkap kn peralatan..bagi je nelayan kerja sebagai navy..senang hidup nelayann.
Betul2 lawak..ki ki ki..terus tuka chanel..nnti terbahal2 plk aku gelak

Anonymous said...

PLKN , MBN, PSM, IJN, adoiii awat susah nak ingat lagu ni, matila nakkk!! kat PBB nnti bakal jadi badut sarkas diketawakan mat salleh. Klu lagu ni hantaq wakil jerla takot nyer ye mat baboon, opss sory mat sabunnn

Anonymous said...

PLKN , MBN, PSM, IJN, adoiii awat susah nak ingat lagu ni, matila nakkk!! kat PBB nnti bakal jadi badut sarkas diketawakan mat salleh. Klu lagu ni hantaq wakil jerla takot nyer ye mat baboon, opss sory mat sabunnn

Anonymous said...

PLKN , MBN, PSM, IJN, adoiii awat susah nak ingat lagu ni, matila nakkk!! kat PBB nnti bakal jadi badut sarkas diketawakan mat salleh. Klu lagu ni hantaq wakil jerla takot nyer ye mat baboon, opss sory mat sabunnn

Anonymous said...

PLKN , MBN, PSM, IJN, adoiii awat susah nak ingat lagu ni, matila nakkk!! kat PBB nnti bakal jadi badut sarkas diketawakan mat salleh. Klu lagu ni hantaq wakil jerla takot nyer ye mat baboon, opss sory mat sabunnn

Anonymous said...

Tu laarrrr...dulu cakap ikut sedap mulut jer...kikiki.. pandaiiiinyaaa

Anonymous said...

Mintak MAAF sesangat..aku tak pernah mengata orang...
tapi mat sabu @ baboon adalah spicis yang sama
harap maklum

Anonymous said...

Aku tak boleh bayang kalau mat sabu ni kena menjawap depan wartawan asing secara langsung setiap hari kalau ada kes2 besar seperti mh17 hishamuddin hari tu. Nak bayangkan pun tak sampai hati..

Anonymous said...

Lain kali wartawan kene sediakan soklan dgn jawapan ABCD kat mat babon, baru babon tu pandai nk jwb dgn betul

Anonymous said...

Kepandaian lain mat baboon ni adalah CAMPAK MIKROFON...

Anonymous said...

Mat sabu kepala taik.

Anonymous said...

Nk hantar wakil mana? Timb. Menteri pertahanan pun tarak

Anonymous said...

Umno kalah ke? Saje Tanya...uhuhuhuhu..

Anonymous said...

Ini le satu contoh, Bila Beruks Diberi Bunge. Lantik Menteri tak ade value, no class, haprak & uneducatered..kah kah kah kahak

Anonymous said...

betullah tu... kalau atok lantik org bijak jadi menteri kabinet susahlah atok nak perbodohkan mereka. kan...kan...

Anonymous said...

tu pun tak tau ke?.. dia tu la watak kartun kepala keretapi thomas & friend.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates