July 10, 2018

67 Adakah Barangan Yang Dirampas Pihak Polis Dari Kediaman Berkaitan Mantan Perdana Menteri Adalah Barangan Dagangan?



Sedari awal CTS ada mengsyaki kuantiti koleksi beg tangan berjenama eksekutif di dalam kotak baru dan barangan kemas bernilai jutaan ringgit yang dirampas oleh Jabatan Siasatan Jenayah, Polis Di Raja Malaysia (PDRM) dari tiga premis di Pavillion adalah merupakan barang-barang dagangan (trade goods).

Hari ini, laporan Malaysiakini, baca di sini, melaporkan seorang tukang emas borong terkenal dari Lubnan memfailkan saman AS$14.79 juta (RM59.831 juta) terhadap isteri Mantan Perdana Menteri DS Rosmah Mansor berhubung penghantaran 44 barangan kemas yang dihantar kepadanya pada Februari, dan dirampas oleh PDRM pada Mei.

Global Royalty Trading SAL memfailkan saman berkenaan melalui firma Tetuan David Gurupatham dan Koay. Dalam pernyataan tuntutannya, firma yang berpangkalan di Beirut itu mendakwa DS Rosmah Mansor adalah pelanggan lama, dan syarikat itu juga menjual barangan kemas di seluruh dunia, termasuk kepada keluarga di Raja.

Global Royalty mendakwa seperti pada tahun-tahun sebelumnya, firma itu akan menghantar barangan kemas kepada DS Rosmah Mansor mengikut permintaannya untuk dinilai dan dibeli serta dibayar olehnya atau oleh pihak ketiga. Firma itu berkata barangan kemas yang tidak dipilih akan dipulangkan.

Global Royalty mendakwa bahawa ada kalanya, DS Rosmah Mansor akan meminjam barang kemas itu, dan beliau atau ejennya akan menerima barangan berkenaan di Kuala Lumpur, Singapura atau Dubai. Firma itu mendakwa bahawa memorandum penyerahan akan mengiringi hantaran atau konsainan barangan kemas, yang menerangkan terma dan syarat.

Global Royalty, menerusi memorandum bernombor 926 bertarikh 10/02/2018, telah menghantar 44 unit barangan kemas, termasuk kalung berlian, anting-anting, cincin, gelang dan tiara, setiap satu bernilai antara AS$124,000 dan AS$925,000.

Selama ini di media sosial bermati-matian menuduh DS Rosmah berkenaan rampasan barang kemas kononnya milik beliau. Hari ini bila pengusaha emas mengaku barang kemas tersebut adalah milik mereka, tiba-tiba Kerajaan PH menafikan dan boleh pula mengaku milik mereka. Kita dapat lihat bagaimana persepsi dilakukan bagi membuat orang ramai mempercayai sesuatu tanpa bukti yang kukuh untuk DS Rosmah Mansor dibenci dan dimusuhi ramai orang.

Ramai yang tidak menyukai DS Rosmah Mansor, tetapi sebenarnya, apakah kesalahan jika seseorang itu tahu bidang untuk berniaga? Salahkah bagi seorang wanita berniaga bidang yang diminati mereka iaitu baranagan kemas, beg tangan dan perhiasan wanita? Tiada siapa yang dapat menjawabnya, selain dakwaan-dakwaan yang bertaraf persepsi. Sekarang menjadi satu beban kepada PDRM untuk mencelah tindakan saman peniaga barang kemas Lubnan terhadap DS Rosmah.

67 comments:

Anonymous said...

Auta Singh sudah main wayang satu malaysia sudah tahu. Baiii barang kemas tu tadak tulis nama rosmah la, how do you know its belong to rosmah?

Dont be a liar you bastard sikh!!! Bangsa kau makin bangsat kutuk agong...TUNGGULAH PEMBALASAN

Anonymous said...

Hahaha macai tomato tengah ketor.. Punyalah suka rosmah kena saman rupa-rupanya Allah nak buktikan kebenaran sebenarnya di pihak rosmah. Hahahahahaha

Anonymous said...

Hehe. Ini baru betul KERAjaan klepet brg org. Ade pihak yg tuntut brg mereka, dgn muka selamba babinje KERAjaan kata brg2 milik mereka

Anonymous said...

Dari.mana isteri pendekar bugis dapat wang beli barang kemas juta2 dari lubnan...gaji Pendekar bugis tak sampai 1 juta setahun...ini barang baru...barang lama dah banyak di beli...hantar barang febuari...mei baru istihar barang kena rampas...3 bulan untuk penilaian?....

Anonymous said...

Kamarul idam HARAPAN menang percuma di Sg Kandis

10 Jul 2018, 6:03 petang (Dikemaskini 10 Jul 2018, 6:17 petang)

A A
Meskipun sebelum ini dikecam kerana mempertikaikan umur pengerusi Pakatan Harapan (HARAPAN) yang menurutnya tidak sesuai menjadi perdana menteri, penganalisis politik Kamarul Zaman Yusoff kini dilihat mengakui kekuatan parti gabungan yang dipimpin Tun Dr Mahathir Mohamad itu.

Setidaknya, Kamarul mengakui hal itu benar di kerusi dewan undangan negeri Sungai Kandis yang kini kosong susulan penyandangnya meninggal dunia.

Justeru, bekas pengarah Institut Kajian Politik Malaysia itu mencadangkan agar pembangkang khususnya BN dan PAS memberi kemenangan percuma kepada HARAPAN dalam PRK Sungai Kandis yang bakal diadakan.

Menjelaskan cadangannya itu kepada FMT, Kamarul berkata, ia adalah kerana keputusan sebelum ini sudah cukup untuk menggambarkan bahawa BN atau PAS tidak mempunyai sebarang peluang untuk menang di kerusi itu.

Selain itu, tambah Kamarul, dengan memberikan kemenangan percuma kepada HARAPAN, ia dapat mengurangkan pembaziran wang bagi mengadakan PRK dan usaha dapat ditumpukan dalam memulihkan negara.

Anonymous said...

ini lah mangsa Fitnah Dajjal... kerajaan ini memang diasaskan oleh agenda fitnah jahat jijik ...kerjaan fitnah jijik tak kekal lama..

Anonymous said...

Syukur Alhamdulillah..doa orang teraniaya waktu bulan Ramadhan..Allah kabulkan...tunggu sikit hari lagi..adalah yng claim beg mewah ..ada yng claim hadiah perkahwinan...ni akhir zaman Allah beri pertolongan yng cepat pada yng benar2 teraniaya...so Amar Sing...bini U punya gelar ada tulis ke... ini gelang bini Amar Sing yng punya...kah kah kah...ini handbag..bini Amar Sing yng punya...apa punya lol

Anonymous said...

Hairan bin ajaib. kenapa pak arab saman kak mah?, kenapa tak saman kerajaan? Dah tuduh kerajaan yang rampas. Ke pak arab sama yg bagi derma ni.

Anonymous said...

Kebenaran terbukti walaupun ada sikit pahit..insyallah kebenaran akan terbukti satu persatu

Anonymous said...

allah maha benar maha berkuasa...sekarang allah dah tunjukkan kebenaran mana datang asal usul barang rampasan yang di dalangi Atuk 93..cari korek sampai lubang cacing. rupanya barang niaga..so barang rampasan berkotak, barang kemas berlabuh bukan milik rosmah, itu barang niaga, hati busuk atuk tua 93 dah tak boleh di tutup lagi...
tolak pemimpin hati busuk, buat usul di parlimen nanti tolak Atuk 93 and his geng i.e PH atas sebab ..menang pilihanraya kerana menipu..semua MP yang benar ikhlas jujur akan sokong tolak PH jadi kerajaan...kerajaan akan bubar dan pilihan raya baru yang bersih adakan semula,,,BERSIH boleh pantau.. jangan jadi bersih tak bersih… muyiddin lead the role kalau betul nak tegakkan demokrasi yg bersih,PAS UMNO boleh bergabung dgn MCA MIC buat kerajaan baru..rakyat dah mula sedar hancing nya kencing PH yang di pimpin Atuk 93...

Anonymous said...



Syarikat emas itu kena saman KERA jaan Malaya kutty penyangak
DS Rosmah memang sentiasa jadi bahan ejekkan macai..sebab dia tak pandai melawan dan menjawab. Tapi Insya Allah semoga Tuhan Maha Kuasa balas semula.

Ujian susah payah Najib Rosmah ini sebagai kaffarah atas dosa mereka dan jadikan darjat mereka menaik disisi Allah SWT.

Amiin.

Anonymous said...

Eloklah Najib saman polis benggali tuh, seolah2 ada konspirasi pihak2 tertentu untuk memburuk2kan Najib. Polis benggali tu agak berlebih2an dalam mensensasikan cerita barang rampasan. Lebih menyedihkan bilamana pengeledahan peti besi yg mengandungi surat nikah Najib dilakukan pada malam pertama hari yang mulia dibulan Ramadan. Pihak Najib hendaklah membuat lapuran polis dengan segera....

Anonymous said...

Nanti benggali tu kata pulak dkt brg kemas to tarak tulis name Pak arab.

Anonymous said...

Ko bodoh nak mampoaa. Dia memang dari asal suka niaga dari zaman student lagi. Lama2 dia pandai niaga kumpul la duit buat modal. Dia ponn kan bodoh bangang cam ko. Dah minat niaga hobi dia buat part time. Nanti guna duit laki orang ph jealous.

Anonymous said...

Barang tuk dilihat klu berkenan beli, maybe dia nak beli satu saja..xblh ke isteri pm beli satu barang kemas..dlm kepala ko mesti pikir dia beli swmua tu kan..uneducated tul..

Anonymous said...

kasut dan pakaian baby tu boleh la dinaik kan nilai kepada USD14.79 juta ....sebab nak cover barangan yang sudah dituntut pemilik sebenar...
harap maklum

Anonymous said...

Rosemah niaga barang kemas juta2 bayar income tax tak?...

Anonymous said...

Alo bhai sekarang apa mcm kira?
Belakang kira itu barang total
sudah 60 juta.Itu hari lu cakap
total 1b.Lu baik jdi bhai jaga
lembu.Banyak auta punya bhai.

Anonymous said...

Trade goods ke atau brg pameran ke...kalau kena rampas polis boleh claim insurance. Ini saman ke atas rosmah. Maknanya..penempah & pemiliknya adalah rosmah.

Anonymous said...

Wahai kpop tomato uneducated.
Dsn mmg dah kaya sebelum jadi pm. Jealous ke? Dsn dan dsr org berada.
Apa yang kpop tomato uneducated patut tanya ialah.
1. Bila rega brg nak turun walaupun dah 0% gst.
2. Bila rega minyak nak turun.
3. Knp uec sibuk nak diiktiraf
4. Knp tahfiz dicadang tutup dan bukan rumah lendir dan pub2.
5. Bila rakyat nak nikmat lebihan dari gst sifar?
6. Apa sumber kekayaan anak2 tersebut?
7. Knp kbs cakap tak lantik big gay iftar tapi big gay iftar letak jawatan.
8. Knp lak tetiba sadiq claim nak buat stadium ragbi sedangkan kj dah cadang tahun 2017. (Mmg kpop tomato uneducated)
9. Itu toll bila lagi da..
Lagi sikit hari 100 maka ramai laa jadi munafik.(tertakluk terma dan syarat)


Anonymous said...

Wahai kpop tomato uneducated.
Kalau hati dah hitam.
Ni mana punya law ni.
Apa yang pasti nanti merangkak pelahan-lahan minta ampun sebab fitnah dsr.
Kpop tomato uneducated without a doubt.

Anonymous said...

Rosemah niaga barang beratus juta?....wow ...masa kena rampas kata hadiah kerajaan pelbagai negara dan hadiah perkahwinan anak...kena saman kata barang perniagaan...wang 116 juta pon wang perniagaan barang2 jugak...bukan wang umno laah...semah niaga pakai cash ratus juta.....mungkin nak lari dari income tax..

Ada barang yg semah jual dibayar oleh pembeli terus kpd arab lubnan..jadi semah tak ambik untung laa....patut Polis Singh kena saman..

Anonymous said...

skg barang tu bukan milik rosmah sepenuhnya.. no wonder barang rampasan 1 billion batang kes mahkamah 45 jota... kita lihat sapa yang kenaaaa..

gang mamak kantoi spinn klau dari awal fitnah ia tetap fitnah akhirnya..

pada macai tomato kenapa rosmah banyak duit ka apa ka... tak penting pinjam kata mintri agama kamu .. tuduh tu berdosa kalau penuduh berdosa pemfitnah itu berdosa dengan
tohan saja.. yg lain get lost ko org redho ajerr..

yg penting barang kemas tu bukan milik rosmah sepenuhnya..

macai tomato dan atok lepas ni tak tido malam laaa..

kah kah kah kah kah... kerajaan yg lahir dari fitnah jijik tak kekal lama..

lawandanlawan...

Cik Minah said...

Ada ke syarikat pemborong barang kemas LUBNAN bernama GLOBAL ROAYLTI SR
di dunia ini..................................??????????????????????
Mengapa aku google, cari syarikat ini tak keluar.....????
Sah-sah Rosmah menipu, nak dapat balik barang kemas yang dirampas polis.
CARA MENIPU YANG PALING BODOH.
Cuma machai umno 7 PAS je yang boleh dikelentong.
Tak caya, cer korang googel cari syarikat GLOBAL ROYALTY ni.
HAHAHA...tipah ditupu rupanya

Anonymous said...

Lol lg sorang kPop tomato.
Pak arab saman dsr sbb kontrak sign antara mrk.. bkn dgn gomen. Kecik2 hang xnak mampos dh besar mempitnah org. Tuihhg

Anonymous said...

Dulu arwah mak aku meniaga barang kemas...pergi dari rumah ke rumah...bawak barang kemas...org zaman dulu x senang sngt so amik upah jual emas...kain baju...arwah mak aku jual kain sutera batik..design terkini pada 90an...kalau jual barang kemas...orang dah habis bayar mak aku jumpa la member dia tokey mas tu...nanti dia beri mak aku pilihan nak upah ke nak barang kemas?? Aku adik beradik pompuan 3 orang...arwah mak aku akan minta barang kemas..kalau kain pulak...habis org bayar mak cik tu akan bagi mak aku sutera dan adik beradik aku..dia kata bonus sbb mak aku meniaga..susah payah bwkbase barang...x mustahil kalau rumah DSN byk brg kemas..sbb DSR penjual emas...kalau ikut nilaian brg kemas...mak aku dah dapat kumpul lbh kurang RM25k sepanjang 4 tahun dia tolong meniaga brg kemas ain2 kawan dia tu..Alhamdulillah brg kemas dia kami adik beradik dapat merasa pakai...dan guna ketika sempit...SO JANGANLAH TUDUH DSN N DSR SESUKA HATI YE..ALLAH MAHA MENGETAHUI

Anonymous said...

Lg sorang tomato behlool si 8.24 nih. Mana ada insuran cover kalau brg dirampas polis???
Saman dikenakn pd rosmah sbb kontrak penghantaran adalah antara pemilik dan rosmah.
Kalau pemilikan dh pd rosmah iaitu dia dh beli dan byr, buat apa penjual nk saman lg??
Apa nii??? Low level benar mentaliti macai tomato. Patutla bau hancing kene kencing...!

Anonymous said...

Undang2 mane kamu blajor tu dol?

Anonymous said...

Sapa yg kena saman? Mak mah ke kerajaan malaysia? Bodoh sangat ke korang nak paham ni?

Anonymous said...

Kalau ikut mood masakini yg tahap keinsafan sesetengah pengundi ataspagar yg terpedaya dgn Puakatan Hasutan kalau satu lawan satu samada pas atau umno boleh menang disitu..

Anonymous said...

Yg heran hanya macai tomato sbb jenis uneducated. Sekian

Anonymous said...

Dia tak bukak kedai pun, cmner nk kene income tax lak?

Anonymous said...



aku nak tergelak tengok badut2 mahababi masuk blog ni lagak macam 'mahkamah'.. punyelah nak salahkan DS Rosmah.. insurans la kepala bapak oii.. harta billiun2 anak mahadey cucu cicit pun ade kapal layar.. xde bising??

bila ramai si penipu dan tak adil pasti Allah akan turun bala kpd rakyat.

Skrg fitnah diangkat 'suci'. Org yang main fitnah dan jatuhkan org dengan fitnah mcm mahadey kutty dianggap 'suci'. dipatuhi dan dijilati kezalimannya.. mana kala orang yang berjasa, bantu Islam di Palestine, di Rohingya, bantu Tahfiz, bantu sistem kewangan islam..orang ini dicaci difitnah.. ini tanda Allah nak bala rakyat Malaysia..

memang golongan ini bersepah.. member2 aku yg keje swasta, govt skrg wow begitu 'tawaduk' xde dah posting pasal hage brg ke ..sara hidup ke makcik jual kuih tepi jalan.. kerajaan zalim ke.. semua dh happy ke skrg??

kekekekkee



#madeykuttynotmypm

Anonymous said...

Bukan ke boleh di pulangkan balik kalau xde org nak beli...kalau bab saman tu mmglah dia keluarkan saman.kat rosmah...dah rosmah yang tempah utk meniaga...sesapa suka dia jual le kat org tu...kalau edisi tu xde yg minat dia pulang le balik..ALLAH nak tunjuk yg benda bukti tu benda Fitnah...insurans??? Ko tanyala brp lama nak claim??? Ingat org luar ada MASA KEEEE nak dengar ORG malaysia mengaruttt???

Anonymous said...

Bodo apa ke ko nih..utk apa pakarab tu nak saman kerajaan? Sekurang2nya pada tahap nih..
Tu namanya proses undang2, brg2 diserahkan pada dsr, jadi pertamanya yg semesti tokey tu buat ialah saman dsr,
Pastu baru proses selanjutnya setelah dpt jawapan hitamputih dari dsr.
Itu adalah asas tatacara Rule of law. Bukan dgn main terjah je...pergi rumah orang mcm perompak angkut brg pastu buat statement bodo2.

Anonymous said...

Awatlah bodoh pialang.dah surat perjanjian nama rosmah..tentulah dia org saman rosmah. Itu pun tak boleh fikir ke

Anonymous said...

Yes..pastu tangkap atuk & kroni dan rampas segala haeta mereka didalam & luar negeri yg berjumlah lebih Satu Trillion tu.
Selesai masaalah hutang negara dan selesai masaalah kronisme.
Kleptokrasi pun selesai juga sbb geng klepto tu sebenarnya Kroni berbulu BN yg mentusahkan umno.

Anonymous said...

Kan, dah kena setepek kat muka Madet?
Itu le, buat kerja main terkam & serbu je. Akhirnya terkantoi. Mana nak letak muka? Nanti dia akan jawab TAK TAU, BUKAN SAYA, TAK DIBERITAHU, ITU KERJA POLIS.. kah kah kah.
Nampaknya kebenaran akan terserlah jua. Alamat malu le org2 yg menuduh & buat fitnah tu.
Sedari awal lagi aku dah jangka akan ada jawapan logik bagi setiap barangan yg dirampas tu. Barang2 utk niaga memang le banyak & tentunya siap tersimpan dalam kotak, kan? Mahal sebab pelanggannya bukan kerje kilang atau kerani sekolah.. keh keh keh.

Anonymous said...

Peguam: Rosmah tak beli barang kemas dari tukang emas Lubnan
10 Jul 2018, 8:11 malam (Dikemaskini 10 Jul 2018, 9:22 malam)

A A
Peguam kepada isteri bekas perdana menteri, Rosmah Mansor menafikan anak guam mereka ada membeli barangan kemas daripada seorang tukang emas Lubnan.

"Kami ingin menegaskan bahawa semua barangan kemas yang dinyatakan dalam kenyataan tuntutan SAL Royalty Global, dihantar kepada anak guam kami untuk melihatnya, dan tidak ada yang dibeli oleh Rosmah.

"Tuduhan disebarkan bahawa barangan kemas yang disenaraikan oleh Royalti Global telah dibeli, dan dibeli menggunakan dana yang dicuri, oleh itu tidak berasas dan tidak benar," kata peguamnya, K Kumaraendran dan Geethan Ram Vincent dalam satu kenyataan hari ini.

Peguam yg betul ato CTS yg betul?...Dua2 kaki putarbelit kuat tembernng...langsung tak berani siarkan komen aku...hihihi.

Anonymous said...

bila pemilik barang kemas klaim USD14.79 juta siap dengan senarai ....apakah nilai RM1.1 billion sebelym ini terpaksa diubah..?
bagaimana pula lepas ini pemilik bag yg belum digunakan pulak klaim barang mereka....?
siapa yang harus dipersalah ..Datuk Amar ? penilai barangan rampasan.? atau program microsoft excel yg mereka gunakan outdated....????
suka suka hati jer lge nak jual barang milik orang lain kannn.....gilo ko

Anonymous said...

1Mahadey - Rakyat Dikencingkan, Pencapaian Diputarbelitkan.
Menjahanam Manipesato


MANIPESTO KENCING PAKATON MAHAKUTTY! JANJI DICAPATI PENCAPAIAN DI PUTARBELITKAN..


Dalam Masa Lebih kurang 60 Hari pentadbiran KERAjaan, Rakyat Tomato Telah Dikencing Sebanyak 37 Kali: setiap dua hari dikencingkan sekali.

1.0% GST? Tak, diganti 10% SST, naik 4% banding GST - kena Kencing

2.Harga Barang Turun ? Barang Naik Pulak kecuali tomato - Kena Kencing lagi

3.Roti canai turun harga? Naik pulak sampai RM3.50 pasal tukang masak kena pakai orang Malaysia – Kena Kencing lagi

4.Petrol RM1.50? Tunggu lama lamalah - Kena kencing lagi

5.Tarrif Elektrik turun ? Naik Pulak - Kena Kencinglah

6.Gas masak turun ? Haha, naiklah - Kena Kencing lagi

7.Harga Beras Turun? Naik Bang pasal sudsidi pesawah dah kurang – Kena Kencing lagi

8.Cukai Pintu turun? Naik mendedak 100% - Kena Kencing lagi

9.Dividen KWSP naik ? KWSP rugi pulak - Kena Kencing lagi

10.Inflasi akan turun ? Naik Naik Naik – Kena Kencing lagi

11.Ringgit akan naik bila PH memerintah? Pergi Kencanglah – sekarang RM4.05!

12.BRIM dikekalkan ? Ya, Kekal tapi duit sudah kurang – Kena Kencing lagi

13.Bebas Tol ? Habuk pun takda - Kena kencing lagi

14.Tambah peluang pekerjaan ? Penjawat Awam pula dipecat – Kena Kencing lagi

15.Duit raya Penjawat Awam ada? Ada, tapi kurang RM100 – Kena kencing lagi

16.Tak perlu bayar PTPTN < RM4K ? Masih belum dilaksanakan - Kena Kencing lagi

17.Harga kereta turun? Lepas September, naik 10% ! – Kena kencing lagi

18.Hutang negara turun ? Tak, LGE lawak naik sampai 1 Trillion - Kena Kencing lagi

19.Pasaran Saham naik bila PH memerintah? Sebaliknya yang berlaku - Kena Kencing lagi

20.Ekonomi negara bertambah baik ? Nahh, Agensi Kredit antarabangsa kasi turun 1% - Kena Kencing lagi

21.Rizab Negara NaiK? Pergiiilah – Jatuh RM2.4 Billion – Kena Kencing Lagi

22.Hartanah rumah naik ? Jatuh! Jatuh! Jatuh! - Kena Kencing lagi

23.Rumah tidak terjual menurun? Naik 40% selepas PH – Kena Kencing lagi

24.Tambah Pelabur Asing ? Semua sudah lari- Kena Kencing lagi

25.Harga Minyak Sawit Naik ? Nahh! - Kena Kencing lagi

26.Naik stop semua project mega? HSR ada lagi, ECRL ada lagi – Kena Kencing lagi

27.PLKN dihapuskan ? Tak, diteruskan - Kena Kencing lagi

28.SPAD dihapuskan ? Tak - Kena Kencing lagi

29.Cakap 1MDB takda ? Eh ada pulak ya! – Kena Kencing lagi

30.Grab car diharamkan ? Takda - Kena Kencing lagi

31.Proton telah dijual kepada China? Tak Atok cakap ia milik Syed Mokhtar – Kena Kencing lagi

32.Cakap lepas PH takda kroni? Ada pulak T7 – Kena Kencing lagi

33.Bagi kebebasan bersuara ? netizen kena tangkap polis pasal komen si atok – Kena Kencing lagi

34.Malaysia akan ada “RULE of LAW”? Nahh, orang yang belum dibukti bersalah, hartanya dirampas, dicaci di dengan orang awan akibat hasat dengki – Kena Kencing lagi

35.Cakap mau pergi China siasat kes paip gas Sabah? Sudah jadi wayanglah – Kena Kencing lagi

36. Harga ikan turun? Naiklah pasal subsidi nelayan ditarik balik - Kena Kencing lagi

37. Harga ubat turun? Terbaru,harga ubat makan naik mendadak selepas PH - kena Kencing lagi


Dan banyak lagi. Sila tambahkan senarai ini kalau ada yang ditinggalkan.

Kencing Oh Kencing. Tak Apa, Minum Sahajalah Macai Tomato.

------------------------

Anonymous said...

Bodo..tu kalau brg taruk dkt premis niaga atau niaga rasmi..
Ni niaga jenis antara kawan dsb kat rumah..macam main kutu tu la jgk dgn kawan. Mcm pak aji niaga cincin terpilih kat rumah-surau-masjid dgn kenalan mereka.

Arwah nenek aku (spause tok penghulu) pun dulu ada buat niaga barangkemas intan berlian kat kampung, ada jual tunai & ansuran.
Tu perkara biasa je bagi sesetengah golongan, tak ada kedai pun.
Dan tokey yg edar pada peniaga dirumah mcm nenek aku tu sekali bawak brg nilai berjuta2, dan kalau dia tinggalkan brg utk niaga slalu tulis catatan pada buku kecil cap tigalima (555) je. mcm tu aja & semuanya dibuat atas masing2 saling percaya mempercayai.
Takpernah ada insuran pun.
Yg tak laku dibagi balik.
Fyi zaman dulu kancing bajukebaya pun dkt kg bagi sesetengah 'orang berada' ialah emas bertatah berlian, bukan yg pasar malam madeinchina cai.

Anonymous said...

Plan nya barang rampasan boleh dijadikan bukti dakwa najib...kesudahannya kantoiiiii
rasanya bulan february 2019 pun belum tentu lagi sebutan kes
try lagi la PH....usaha tangga kejayaan

Anonymous said...



1Mahadey - Rakyat Dikencingkan, Pencapaian Diputarbelitkan.
Menjahanam Manipesto..



(www.malaysia-today.net/2018/07/06/the-chinese-hate-campaign-has-not-stopped/)

#DoNotBuyFromCinaMalaysia
#MadeyNotMyPm

Ari zan said...

rampas... dah tahu barang tu ada kat mana... ingat senang2 insurance nak bayar buta2...lagi kan langar belakang kereta kancil sampai kesudah pihak insurans kalau boleh tak nak bayar... dah dinyatakan barang tu datang dgn syarat/p'janjian...lagi pun mana ada proses jual beli berlaku... nak kata barang tu 100% milik DSR..tak boleh.. jadi boleh ke saya tanya... menyimpan barang org lain yg diperolehi dr org lain krn syak wasangka melalui tindakan merampas.. sedang kan tuan nya mintak balik setelah dikenal pasti si X enggang menyerahkan kembali dinamakan sebagai +=$/&>!

Anonymous said...

Regular customer sampai tahap tak perlu pergi showroom.. Tunggu aja la lebanese company ni keluarkan list barang brg yg dah dibeli sape yg bayar etc.. Cuba tgk bini ko ade brapa utas rantai gelang ade nak jilat kak mah dugong ni dol? Hidoppp ketuannaannn melayuuuuuu yeeehaaaa kah kah kah...

Anonymous said...

If government claims the goods claimed by the firm as government rights and this story goes into foreign media,the trust of foreign investors to the nation's integrity will definitely drop because it will be seen as confiscation of goods in times of desperation of the government. This will further cause the investors to remove their investments. Put aside if najib is guilty or not, the action of the police taking goods belonging to an overseas firm will cause foreign investor impression on safety of investing in this country to go down the drain. Everyone will suffer. pH or non pH supporter.

Anonymous said...

Astagaa,, bodohnya 6:28 ni. Barang kemas tu consignment. Ngam baru bayar, yg tak nak return balik tak yah bayar. Ada jugak dibayar pihak ketiga. Maksudnya org lain yg minat boleh beli, DSR mcm ejen. Ni aku bg simple kronologi.
Tp aku faham, kebenaran tu amat pahit utk ditelan.

Anonymous said...

Barang kemas hanya diperlihat kepada Rosmah: Peguam

Oleh Roslan Bian / dalam Berita Sana Sini / pada Tuesday, 10 Jul 2018 10:39 PM

10 JULAI: Kenyataan mendakwa Datin Seri Rosmah Mansor membeli barang kemas dari tukang emas Lubnan, Global Royalty Trading SAL menggunakan wang curi adalah tidak benar dan tidak berasas.

Peguamnya, Datuk K Kumaraendran dan Datuk Geethan Ram Vincent dalam satu kenyataan berkata barang kemas itu tidak dibeli sebaliknya hanya diperlihatkan kepada Rosmah.


Rosmah Mansor
Justeru, mereka menyangkal laporan sebelum ini mengatakan anak guam mereka membeli barang perhiasan berharga jutaan ringgit itu menggunakan wang curi.

“Bagi pihak Datin Seri Rosmah Mansor, kami merujuk kepada laporan media berhubung saman difailkan sebuah syarikat tukang emas dari Lubnan kepada anak guam kami.

“Kami ingin tekankan bahawa semua barang kemas itu dihantar kepada klien kami (Rosmah) untuk dilihat dan beliau tidak membeli satu pun barang kemas itu.

“Dakwaan tersebar mengatakan barang kemas itu telah dibeli, menggunakan duit curi pula adalah tidak berasas dan tidak benar sama sekali.

“Kami sebagai peguam kepada Rosmah perlu mengambil pendekatan untuk mempertahankan beliau,” katanya menurut kenyataan itu.

Syarikat barang kemas itu sebelum ini menyaman Rosmah dan menuntut 44 barang kemas dipulangkan semula


----------------

polis bhai hantar balik gujerat lah.. jadi polis tak profesional.

Anonymous said...



jom Hashtag #TunM93 Mahaperompak

Anonymous said...

Apa ko ni bodo tahap mamak kutyy klu rosmah pemilik buat pe pak arab tu nak tuntut balik ada otak guna la cai tomato

Anonymous said...

Hahaha...anon 11:40 mesti jenis manusia yg tak boleh tgk org lebih...
Baca artikel disini hati tertusuk,sakit pedih...adoi...
komen merapu nak sedapkan hati semula...
Minum kencing lebih...nanti takut stok putus.....hahahaha

Anonymous said...

Membilang hari...

Hari ini dah 62 hari KERAjaan puak haprak pro LGBT ini memerintah.

Ada lagi 38 hari untuk KERAjaan yg didokong oleh menteri2 sarkas ini dinobatkan sbg KERAjaan haram.

Ingat kata2 Dr MAZA, perbuatan menipu pengundi itu adalah haraamm...mereka ada 38 hari lagi untuk buktikan mereka bukan penipu, mampukah?

Lagi 38 hari...kita akan ada "KERAjaan HARAAMM Puak Haprak Sarkas LGBT..."

Anonymous said...



ko tgk cara macai mahababi kutty ph memainkan isu DS Rosmah.
ini spesis teruk dari BABI.. dalam keadaan mereka sudha fitnah kaw2 punya DSN DSR sampai tumbang kerajaan..mereka taruh janji bongok bulan bintang je habis satu malaya makan fitnah..

sekarang? hage petrol turun x? tol hapus x? eknomi makin naik x? currency makin comel x?? xde kan.. yang aku tau tomato pun dah mahal balik.. cilaka punya kera jaan mahababi... itu dahsyat punya menipu tak segan silu lagi ..BERNAFSU syaiton lagi nak main isu DS Rosmah??


AKu minta Tuhan hapuskan lah makhluk2 lahnat ini termasuk sekor dua manusia-babi ph dalam ni .. dha dekat 100 hari dah.. segala2nya LINGKUP..

LGBT Syiah Liberal Kritian totok kafir pro Israel yang juara sekarang..

HIDOOPP KETUANAN MANDARIN!!!

mane die si babi dapig gone end cilaka tu.. tgh kaw tim dgn ag utk gugur kes rasuah mcm spie bedal ke? atau tgh honey moon dgn betty chia di swiss??


#pakatanharamjadah

Anonymous said...

Umno dah kalah, tiada lagi jawatan, projek, kata Asyraf Wajdi
Faiz Zainudin
ShareTweetPinMail

Asyraf (dua dari kanan) sebagai ahli panel di wacana Sinar Harian di Shah Alam hari ini. (Gambar Facebook)

SHAH ALAM: Para ahli tidak lagi boleh berjuang untuk jawatan dan projek-projek kerajaan kerana Umno tidak lagi boleh memberikan semua itu selepas kalah pada pilihan raya 9 Mei lepas, kata Datuk Asyraf Wajdi Dusuki.

Ketua Pemuda Umno baru itu dalam peringatannya juga berkata peluang-peluang projek dan jawatan melalui “perjuangan” Umno sudah melalaikan ahli-ahli parti daripada tanggungjawab mereka.


“Apa silap kita? Apabila kita berada di puncak kita lalai dan angkuh. Kita disibukkan dengan perebutan kuasa dan soal projek.

“Hari ini siapa berjuang untuk Umno untuk jawatan? Jawatan sudah tidak ada. Siapa berjuang untuk projek? Projek sudah tidak ada,” katanya dalam Wacana Sinar Harian bertajuk ‘Mampukah BN Bangkit Semula?’ di Shah Alam hari ini.

Beliau berkata para ahli harus sedar tentang hakikat ini kerana selepas ini Umno perlu berubah dari segi struktur dan budaya bagi mengembalikan sokongan rakyat.


“Kita tidak boleh lagi berlagak seperti mana dulu – sombong, angkuh. Kita perlu turun ubah budaya turun bersama akar umbi.

Anonymous said...

Yg kene saman rosmah. Yg klepet brg emas lubnan KERAjaan malaywia. Macai tomato sukar nk faham isu sebenar

Anonymous said...

Ko gugle gune lubang jubor mmg la x jumpe

Anonymous said...

Bila barang rampasan 1 billion barang kes 45 jota... kepala butuh punya kerajaan.... rupa nya barang rampasan itu adalah consignment itema... elok ssgt peniaga arab samam kerajaan atok... saman jgn tak saman...


karma dari kerajaan yg diasaskan fitnah jijik

Anonymous said...

Potong stim betul la pak arab ni
Ah beng baru berkira kira nak lelong, nak kaber 1tril utang

Anonymous said...

Brg nilai rm60 juta tanpa ada cover insurance??????? Maknanya apa saja didakwa oleh macai rosmah selama ini adalah palsu belaka. Dari mak dia dulu jual dan byk lagi cerita macai rosmah yg lain anda semua boleh abaikan saja...

Anonymous said...

Cerita pasal nenek kau, cerita pasal mak kau meniaga brg kemas dll...kau ingat tauke lubnan ni belacan sgt ke main bagi brg kemas rm60 juta sejak bln 2 tanpa insurance? Saling mempercayai kepala hotak kau

Anonymous said...

Cik minah mmg tergolong kpop tomato uneducated jadi tak heran hati busuk.
Dengki la itu.
Org lain tak boleh kaya kecuali anak pm.

Anonymous said...

Nmpak gayanya kebanyakan barang yg dirampas rupe2nye adalah consignment dr butik barangan mewah yg x dijual secara online atau pukal. Hanya blh didapati dr permintaan individu tertentu je sebagai ejen. Dan dh tentu brg2 tu bukan kepunyaan peribadi rosmah. Bai amar dh boleh letak jawatan sebagai pegawai polis la. Buat keje x cekap langsung

Anonymous said...

Brg kemas tu ilang ke sampai kene tuntut insurance bagai?? Dah tentu brg kemas tu diketahui dlm tangan siapa, mesti la keluar saman dulu baru buat tuntutan susulan. Ape punye bodoh macai tomato uneducated ni. Senang2 nk claim insurance tanpa ada bukti kehilangan atau kecurian.

Anonymous said...

Najib minta polis senarai barangan yg dirampas, sampai ke saat ni polis x dptkan berikan info berkenaan. Klu ade barangan yg najib x tahu tapi rosmah tahu, blh la dia buat pengumuman yg barangan tu dtg dari sumber mana. Ini najib cakap secara umum la macai tomato bongok ooiii....

Anonymous said...

Barang kemas tu tak hilang atau dicuri pun. Dan sudah tentu diketahui siapa yg memegang amanah utk dijual di malaysia ni. Jd nk claim insurance kejadahnye. Itu pun macai2 tomato peee.eh bodoh nak faham. Ingat senang2 je terus claim insurance.

Anonymous said...

Kih kih kih... Lelong banglo terlajak murah je la

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates