July 10, 2018

33 10 Sebab Mengapa @SyedSaddiq Tidak Layak Memegang Jawatan Menteri KBS


1. Syed Saddiq telah dilantik sebagai Menteri Belia Dan Sukan oleh Kerajaan PH. Abangnya ialah Syed Abdullah, seorang yang mempertahankan dan pendokong golongan LGBT. Sumber di sini.


2. Syed Saddiq dikritik hebat kerana berseluar pendek ketika berjogging dengan beberapa individu dikatakan pegawai-pegawai KBS. Sumber di sini.

3. Syed Saddiq turut dikritik hebat pula kerana gambar Amar Assuat, bekas pegawai MPKJ yang dihukum mahkamah terlibat kes rasuah bersama dengan Syed Saddiq di pejabat Menteri KBS tular di media sosial.



4. Walaupun Syed Saddiq memberi alasan bahawa Amar tidak diundang dan datang sendiri menyamar sebagai pegawai, ianya tidak dapat diterima netizen kerana ada gambar Amar membaca doa bersama dengan Syed Saddiq. 

5. Tak cukup dengan itu muncul pula kemelut perlantikan Numan Afifi, aktivis LGBT dan Presiden Kempen Pelangi yang pernah menganjurkan Iftar Gay terbesar tahun lepas telah menjadi tular di media sosial dan mendapat kecaman pelbagai pihak. Ini adalah laporan penganjuran Iftar LGBT anjuran Numan Afifi tahun lalu. Baca di sini.

6. Numan Afifi kemudiannya melepaskan tugasnya dalam DAP Subang dan Sekolah Demokrasi DAP selepas insiden Iftar Gay terbesar anjurannya itu dikecam pelbagai pihak. Beliau walau bagaimanapun menafikan diarah melepaskan tugas. Baca di sini.

7. Syed Saddiq menafikan melantik Numan Afifi walaupun carian awal menunjukkan nama Numan Afifi telah wujud dlm portal rasmi Kementerian Belia Sukan sebagai Pegawai Khas kepada Menteri KBS. Baca di sini.

8. Setelah menerima kecaman dari pelbagai pihak, media melaporkan Numan Afifi meletakkan jawatan. Baca di sini. Ironinya, Syed Saddiq menerima pula perletakkan jawatan Numan Afifi namun menyatakan segala khidmat Numan tidak ternilai. Baca di sini.

9. Syed Saddiq memberikan komen tentang pemansuhan Biro Tata Negara (BTN) yang sekali lagi mendapat kecaman hebat kerana BTN bukanlah di bawah bidang kuasa KBS. Baca di sini.


10. Terbaru, kenyataan Syed Saddiq yang mengatakan bahawa beliau akan mengkaji pembinaan stadium ragbi pertama negara. Sedangkan Kerajaan BN terdahulu sudah mengenal pasti kawasan yang sesuai di Presint 14, Putrajaya sebagai tapak. Ironinya, Kerajaan PH di bawah Syed Saddiq cuma membuat penjenamaan semula (rebranding) dan mengambil kredit hasil usaha Kerajaan BN terdahulu. 

33 comments:

Anonymous said...

Bila dah jadi menteri, tunjuklah kewibawaan sebagai menteri dari segi akhlak,tingkahlaku, idea, dan sebagainya yang baik untuk negara.

Kelihatan menteri kerajaan baru ni bertindak sesuka hati mcm main pondok2 je.

Anonymous said...

Madey laknatullah cuba tarik kain untuk tutup kaki nampak.kepala..tarik kain kepala nampak lengan..dia tgh bodohkan melayoo otak stgh inci yg undi puak dia..terngaga mcm babi nk kena potong.. Tunggu bulan jatuh ke riba.. Najib dah kata janji bulan bintang takkan berjaya!!

Skrg blogger upahan celaka mahadey laknatullah sdg pancing melayoo akal stgh inci pakatontaik untuk sokong pbpm kunun nk 'ganti umno' dgn tiba2 main isu sentimen Agama, sentimen bangsa.. Taktik kotor ini menggunakan Zam Mamak Pariah lontarkan 'bola'.. Provoks isu Tahfiz dengan harapan melayoo otak stgh inci ni sokong parti boboi.. Sdgkan mahdey cuba mahu padamkan pengkhianatan dia dan pbpm menyebabkan hancur sistem negara skrg, ekonomi jahanam, puak lgbt, sekular, liberal, kristian ekstrimist, anti Raja Melayu.. mula tunjuk taring.

Inilah style politik MahaNAJIS mahadey LAKNATULLAH! pemerintahanya 22 thn dulu nampak 'hebat gah' bukan sebab kebijaksanaannya..tetapi disebabkan KEHEBATAN UMNO..maka dia diangkat disokong sistem UMNO. Tanpa UMNO dia hanyalah seorang taraf PARIAH boneka kafir dapig!

SAMPAI SEMUA HAL COPY PASTE CETAK ROMPAK IKUT IDEA DS NAJIB RAZAK..TERMASUKLAH HIMPUNAN PAGI PMO YANG MENYEBABKAN SI MAMAK NIPAH MEDEN TU JATUH TERGOLEK !!!

#phlooser

Anonymous said...

Susah bebudak kpop tomato belaan sadiq ni nak jawab.
Bila tak boleh jawab keluar la caci maki hinaan dan divert isu.
Yelaa bebudak tomato kpop kan uneducated

Anonymous said...

Mcm lost jer mamat ni
Tatau nak start tang mana kot

Anonymous said...

DIMINTA PARA MENTERI PAKARTURN YG BERMASALAH & ADA SKANDAL SILA LETAK JAWATAN DGN KADAR SEGERA!!

OPSS.. KALAU MCM TU NAK LANTIK SIAPA PULAK, KAN KAN??
KEH KEH KEH!!
SEMUANYA NO VALUE!!
TERMASUK LE MENTERI KEAWANGAN TU.. KAH KAH KAH KAHAK ATUK HIJAU!!

Anonymous said...

tomato + kunyit = merecik kunyit/tomato jeruk masam

kah kah kah..

Anonymous said...

rasa-rasanya menteri KBS ni tak akan kekal lama. nasihat aku, berundur le dgn cara terhormat mulai sekarang. jgn sampai didesak rakyat!

Anonymous said...

Esok lusa ntah ape la budak menteri ni nk kencing rakyat. Dgn macai tomato blh la budak ni kencing, dgn org lain jgn buat pasal. Ni bukan zaman madeykutty 1980-an dulu.

Anonymous said...

Seorang tukang emas borong terkenal dari Lubnan memfailkan saman AS$14.79 juta (RM59.831 juta) terhadap Datin Seri Rosmah Mansor bulan lalu atas penghantaran 44 barangan kemas yang dihantar kepadanya pada Februari, dan dirampas oleh polis pada Mei.

Dalam dokumen yang dilihat oleh Malaysiakini, Global Royalty Trading SAL memfailkan saman terhadap isteri kepada bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 26 Jun lalu melalui firma Tetuan David Gurupatham dan Koay.

Dalam pernyataan tuntutannya, firma yang berpangkalan di Beirut itu mendakwa Rosmah adalah pelanggan lama, dan syarikat itu juga menjual barangan kemas di seluruh dunia, termasuk kepada keluarga diraja.

Global Royalty mendakwa seperti pada tahun-tahun sebelumnya, firma itu akan menghantar barangan kemas kepada Rosmah mengikut permintaannya untuk dinilai dan dibeli serta dibayar olehnya atau oleh pihak ketiga.

Anonymous said...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

RULE OF TELOR MAMAK MATDEY AL KUTTY ...MAHAFIRAUN.....BARUA DAN ANJING DAPIGS...

Anonymous said...

GAY people are blessed kata syed sadis ni. Dah terang Islam melarang seks sejenis dia pulak kata gay are blessed?

Bukhari dan Muslim, daripada Ibnu Abbas RA:

عنابنعباسرضياللهعنهما،أنرسولاللهصلىاللهعليهوسلمقال : «منوجدتموهيعملعملقوملوطفاقتلواالفاعلوالمفعولبه»

Maksudnya: Sesiapa yang kamu dapatinya mengamalkan maksiat kaum Nabi Luth, maka bunuhlah peliwat dan yang diliwat.

Blessed kau kata? Islamkah kau syed sadis??

Anonymous said...

Menteri pasola jabatan LGBT negeri pasir bedengung
Sheikh kpop Sadiq Sigaraga ibni Al-Luth

Anonymous said...

Yang educated semua dah tarik diri...tinggal yg uneducated dlm PH..
Tiada org nak dirujuk, yg tinggal madey yg menyambut buttday hari ni..
Malangnya setiap kali bila ditanya jawapan dia sy tak tahu, sy tak ingat..adoi kesian..

Anonymous said...

Alhamdulillah bagus ada menteri mcm syed sadis ni, lagi senaaaangg kerja umno

Anonymous said...

Agenda utk menjadikan ugama liberal anutan MELAYU .Menghalalkan lgbt barule Melayu senang dicucuk hidung.Gesaan liberal agar pusat thafiz ditutup serta cadangan solat jumaat dilakukan
pada hari sabtu serta tuntutan lain.

Anonymous said...

Amboi. Tolong kaji jugak drama taiwan. Nak pahamkan cerita dia camne. Adakah mcm drama korea?

Anonymous said...

Nak bayar ikat jamin 1 juta kena kutip derma...kos loyar pon juta2... Barang dah naik harga...mcm mana macai2 nak derma lagi kpd najib?...loyar najib cabut lari nanti...najib kena bela diri sendiri.....anak cabut jumpa amoi di taiwan..cian lah najib...rosmah dah kena saman

Anonymous said...

Ramai persoal kenapa gay tak blh kerja di sektor awam. Nak bg pandangan sikit.. bg saya la gay ke lesbian ke asalkan korang tak menzahirkan perbuatan korang dan mempengaruhi org lain. Masalah skrg peg khas yg dilantik eh tk dilantik tu adalah seorang pejuang lgbt dan gay plak tu. kalau dia dilantik sbgai slh sorang org bsr dalam kementerian itu adalah satu platform yg baik utk dia perjuangkan lgbt. Yg uneducated ni paham gay lesbian tk.blh diterima masuk dlm.kerajaan..bg sy lah.. korang.gay ke korang lesbian ke..tu life ko..tp.jgn influent.org lain

Anonymous said...

Itulah padah lantik kroni terus jadi Menteri. Lantiklah dulu sebagai Tim Menteri ke!

Anonymous said...

Dr segi umur layak
Dr segi ilmu tak layak langsung..
tUrn dah buat silap.. Dia pun byk kali mengaku buat silap kan?
Budak hingusan..

Anonymous said...

Watch and learn how the onetime Robert Kuok linked South China Morning Post twists and turns its reports.
In the opening paragraph (see news item below), the paper states that “Fugitive Malaysian businessman Low Taek Jho (Jho Low) and his family were allowed to slip out of Hong Kong to Macau last week because neither Malaysia nor Singapore formally requested his arrest.”

Kalau baca Syukri lahanat punya press statement, banyak perkataan "KITA TUNGGU" "KITA TUNGGU""KITA TUNGGU" its a delay tactic to delay the justice....

siatan siap 50% bla bla bla bla bla. its just to prolong and create more perceptions & PREJUDICES

Anonymous said...

Watch and learn how the onetime Robert Kuok linked South China Morning Post twists and turns its reports.
In the opening paragraph (see news item below), the paper states that “Fugitive Malaysian businessman Low Taek Jho (Jho Low) and his family were allowed to slip out of Hong Kong to Macau last week because neither Malaysia nor Singapore formally requested his arrest.”

Kalau baca Syukri lahanat punya press statement, banyak perkataan "KITA TUNGGU" "KITA TUNGGU""KITA TUNGGU" its a delay tactic to delay the justice....

siatan siap 50% bla bla bla bla bla. its just to prolong and create more perceptions & PREJUDICES

Anonymous said...

Doa jadah apa ko baca tu saddiq? doa mintak selamat pungkok hang ka, dari geng kunyit

Anonymous said...

Budak 26 tahun beringus jadi Menteri, kepala masih duk ingat amoi, poya poya, suka suka, parti parti, peluk sana, raba sana, raba sini,.... melain kan Budak beringus ni dari background ugama yang kuat… itu pun godaan belum tentu kalah..orang tua paham kan...godaan hidup ni...kempen pakai kondom dia macam mana... ini dah menunjukkan siapa Budak beringus ni..cari lah orang yang dah Kawin ada matang sikit untuk jadi Menteri... mentality PH..buat dulu, kaji kemudian...negara porak puranda..oh Malaysia tanahair ku..

Anonymous said...

teringat lagu ni,

jangan tungu lama lama
tunggu lama lama
nanti di ambil orang…

Menteri PH yg corrupt tu pun patut di tendang..termasuk atuk 93

jangan tungu lama lama
tunggu lama lama
bila Menteri ni nak ditendang…

Anonymous said...

Gay & lesbian x influence org lain? Ingat gay & lesbian tu penyakit berjangkit ke? Mereka akan cari geng yg sama spesis dgn mereka jugak la labu ooii.

Anonymous said...

Numan gayfifi sedang mencari keje. Disarankan minta keje dgn nuor peliwat sebagai pembancuh kopi. Untung2 blh jln2 kluar negara mkn angin sambil main lubang kunyit

Anonymous said...

2:30pm mudah lupa la pulak.
Wahahha
Idola mutahkhir tomato kpop uneducated.

Anonymous said...

1:16pm.
Menteri agama kata itu antara dia dgn Allah.
Sadiq pun follow sebab dia tomato kpop uneducated.
Bang saya cnp hadis ni boleh yea?
Ok diam tanda setuju.
Tq bang.

Anonymous said...

Menteri kunyit babun..mohon mampus bersama mamakutty

Anonymous said...

Menteri kunyit..kaki clubbing..kaki kongkek..idola tomato liberal

Anonymous said...

Lost in kunyit

Tanah Melayu Kini said...

Ini la pemikiran ni yg salah
Maybe u budak yg tak matang dan muda lgi. Sy maafkan..
Islam ckp tak bole.. Itu ja kita berpegang.. Mesti yakin..
Mungkin org yg tk yakin dgn islam akan bersetuju benda ni tak pa.. Tak jangkit kononnya.. Jaga akidah bercakap.. Salah ckp, terpesong akidah dik..

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates