May 24, 2018

72 Bila Kerajaan PH Ambil Alih, Tiba-Tiba NFC Jadi Suci Murni



Masih ingat lagikah National Feedlot Corporation atau NFC. Masih ingatkah lagi bagaimana Pakatan Harapan (PH) memburukkan NFC sehingga industri berkenaan lingkup dan syatikat berkenaan ditutup?

Sehingga sekarang fitnah jahat masih bermain di media massa. Panggilan Sharizat Lembu, lembu tinggal dalam kondo, Menteri UMNO tidak bayar hutang sentiasa dipermainkan saban hari sehingga fitnah yang diulang-ulang ini menjadi satu sebab kejatuhan Kerajaan Barisan Nasional.

Umum terlupa di sebalik industri penternakan berkenaan yang telah dihapuskan, segala hutang piutang NFC kepada pihak Kerajaan telahpun dilangsaikan sepenuhnya. Malah, syarikat berkenaan dan Pengerusi NFC telah memenangi kes saman malu ke atas pemimpin pembangkang, Rafizi Ramli. Baca di sini.

Kini, setelah PH mengambil alih Kerajaan Pusat, secara tiba-tiba NFC menjadi suci murni. Menteri Pertanian dan Asas Tani dalam temu bual Astro Awani di atas mengumumkan akan meneruskan projek berkenaan. Kalau semalam program PERMATA yang dikritik hebat sebelum ini diteruskan, hari ini giliran NFC pula. Nampak tak?

72 comments:

Anonymous said...

Bagila idea baru.... apa la, dah la org recycle, idea pun recycle

Anonymous said...

Buat le apa pun wahai Pakaton. Hakikatnya, daging lembu makin mahal Raya ni. Kena masak serunding & rendang ikan kembong le jawabnya.. he he he

Anonymous said...

Nfc betul tp 250 juta kena rembat - lembu pun x nampak bayang. Gila
Projek ini diteruskan atas dana baru dan lebih integriti.
Kes nfc akan dibuka semula. Tahniah Jat. Stanby k

Anonymous said...

Bagi gaji banyak, elaun banyak dilantik jadi menteri, generate lah idea baru, ini asik2 ciplak idea pemimpin terdahulu, kesian aku tengok menteri2 PASOLA ni!

Anonymous said...

Muak dengar banyak sangat uturn. Bosan...nnt bila semua orang switch off, forget it phitnah. So much is too much.

Anonymous said...

Otak lembu orang fuckatan ni. Buat la projek baru. Appalaa... kering idea ke? Kesian puak2 ni, kalau pasal menfitnah cukup hebat kepala otak. Tapi nak memikirkan idea baru terus jam.

Anonymous said...

Apa la bangangnya parti umno ni. Simpan duit parti bawah bantal. 100 juta tu kalau simpan kat fd, dividend je lebih 3 juta setahun. Cikai betul parti ni x ada bank account parti. Ex leader tu betulke economics graduate? Ntah2 tak pass kot?

#tanyaje

Anonymous said...

Apsal kebengap sgt ko ni..Baru keluar dr kubur.. kes ni dah lama.. diterangpun kat atas.. nak buat fitnah kat sini.. kau ingat ni blog balaci mcm kau... ngap ngap ngap ngeh ngeh ngeh.. pi baca balik buat malu pakaton..
aku tanya kau boleh baca tak.. apa aku peduli.. lantak kaulah ngap...

Belum mula.. baru cakap dah integriti.. hah hah hah

Terowong apa cerita.. dana mana.. berapa juta sign kertas kosong... terowong tarak integriti ka?

Seronok bebenor perabih duit yg ditinggal pemerintahan BN UMNO... kalau negara muflis tak kan boleh buat projek mcm mcm.. tak gitu ngap..

Anonymous said...

Idea dia org mcm mana nak buat fitnah?

Anonymous said...

Puas aku cari dlm utusan online pasal gone end betulkan fakta hutang dr 1t dah turun balik.. tak jumpa.. yg ada hanya sebut 1t.. tau malu... dulu kata utusan sorok berita... la ni kena btg idung sendiri hohohoho

Nak tengok muka lembunya.. maap la dulu kata org lain lembu.. pinjam kata jap..

Anonymous said...

Nak hidupkan nfc bukan bermakna nak bagi kpd laki kak ijat...kena bagi tokey baru dengan syarat2 yg lebih ketat...

Tindakan mendapatkan kembali hutang laki kak ijat 248 juta tetap diteruskan...

Hutang 1 mdb yg kena dibayar oleh rakyat 38 billion...arulkanda dah tak reti nak belit lagi...buku temu ruas...

Tanah Melayu Kini said...

Kerajaan mathir...Kerajaan cuci kaki..
Kerajaan bn lembu.. Kerajaan pakatan sapi..
Sapi dpt nama..
Dah tu...
Gaji ganti gst
Terdesak nk cover income gst.. sampai rakyat bergaji tak di peduli..

Anonymous said...

Hutang kerajaan angkara najib dah cecah 1 trillion...yg diumumkan hanye hampir 700 billion...rupanye ade hutang yg disorok oleh najib...1 mdb yg kena ditanggong oleh rakyat malaysia 38 billion...kena tipu dgn arulkanda yg kata pelan rasionalisasi tak perlu rakyat bayar hutang 1 mdb yg dirompak.....ini senua berlaku kerana kebodohan penyokong umno...
Nasib baik harga petroi tidak dinaikkan ikut formula najib yg sepatutnye lebih 2.40 seliter...kalo naik harga barang turut melambong...

Nak bayar hutang najib 1 trillion yg blm masuk hutang cina kominis untuk ecrl sangat berat...bunga hutang sahaja dah 31 billion setahun...bunge hutang 1 mdb?...

Rosak malaysia kerana najib dan umno..

Anonymous said...

Ni kes rembat idea orang ni mmg perangai orang yg pro cetak rompak,
Cakap je berdegar2 serba pandai, cuma bebudak kemaruk ketumsyabu je yg tak tahu menilai mana yg ori mana yg ciplak, dan ini terbukti dgn undi2 dari saluran 3 (pengundi baru) yg rata2 berpihak pada ph,
bebudak pangkah 'parti jamban' dah dpt taik,
Yg kesian habis 1malaysia terpalit,

Kambing said...

Dulu Sharizat lembu jaga NFC , sekarang Salahudin lembu jaga NFC . Harap lembu lembu dalam NFC di jaga baik .

Anonymous said...

ni drama ph episode ke berapa nih?

dlu depa kutuk, lani depa jilat balik, adakah projek ni akan jadi macam projek kambing jamnapari?

sama2 kita saksikan kesudahan drama ni..

Anonymous said...

Bagus. Macam menteri umno memperlekehkan rakyat satu masa dulu..dah tahu harga daging mahal, pergi masak nasi goreng. Jangan lupa potong timun buat hiasan.

Anonymous said...

11.13 kau ingat duit negara milik umno? Rasakan kau projek bn akan dikaji semula terutama projek mega. Duta china pun dah mengadap tun. Takut kena batal. Macai umno cakap apa pun tak ada guna. Menyalak bukit. Rakyat bukan bodoh tak reti nak fikir.

Anonymous said...

Masih baca utusan? Patutlah..ni mmg tahap kerak. Melekat pada periuk hitam umno

Anonymous said...

Idea yang ke parit tu ke? Lembu hilang, duit hilang.

Anonymous said...

Jangan fikir idea bn terlalu bagus. Ini sebab kesian saja. Tun faisal Jasa yang buat kerja politik pun merayu, Spad pun merayu..masih ada kesian pada melayu. Kalau tak kesian dah lama dibiarkan mampus.

Anonymous said...

Der...dak k pop ke?nak citer pasal investment ke?ko ingat diaorg tu baru setahun dua pegang duit ke?Elok la dak kpop join geng karTUN.

Anonymous said...

Rupanya selama ni yang dok bayar hutang 1mdb ni dari bank negara dan khazanah. Minggu depan kerajaan kena bayar lagi bunga rm143 juta. Duit pelaburan entah kemana, projek kemana. Betul2 malaun mereka ni merompak.

Anonymous said...

ermmmm,,
jenis mcm hang ni kalu depa bugkuih taik kambin bgtau itu maajun pun hang percaya amek terus telan tak tanya apa dahh

Anonymous said...

Sebenarnya semua orang tahu nfc tu matlamatnya baik. Tapi apabila duit habis tapi x nampak hasilnya.. tu yg x betul. Sapa2 pun boleh buat nfc ni tak kiralah kerajaan pas ke, bn ke, harapan ke, mongolia ke.. sajad ke.. pakailah nama nfc ke, projek lembu negara ke, cow for all ke.. matlamatnya adalah untuk menghasilkan bekalan lembu tempatan dan mengurangkan kebergantungan kpd lembu import.. yg penting buat betul2 sehingga berjaya dan jgn rembat duit.. open our mind.. open our heart.

Anonymous said...

Ko tu uni.mne plk? Ntah2 jejak pon tak lepas. Ke uni cap ayam pdoduct unizel.

Anonymous said...

Bela lembu idea bagus.
Beli kondo utk lembu idea laki kak jat.
Jdk kalau PH beli jgk kondo, sah ikot BN..

Nk tnya pembaca blog cts.
Kalau jumpa arul dgn keling, nk bunuh mana dulu?

Anonymous said...

Duluko kata PH tak dapat sokongan orang muda...dah kalah ko salahkan budak muda plak...

Budak muda pon tahu lanun bugis memimpin jemaah merompak 1 mdb...hihihihi..

Anonymous said...

Fakta di sebalik hutang RM1 trilion negara

24 Mei 2018, 7:20 malam (Dikemaskini 24 Mei 2018, 7:25 malam)

Menteri Kewangan, Lim Guan Eng hari ini membidas bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak yang membidas pengumuman kerajaan sekarang bahawa hutang negara sekarang berjumlah RM1 trilion.

Najib dilaporkan berkata kenyataan itu "hanya akan menimbulkan keraguan terhadap pasaran kewangan, mengejutkan agensi penarafan kredit dan menjejaskan keyakinan pelabur dalam institusi negara seperti Bank Negara Malaysia".

“Izinkan saya mengambil kesempatan ini untuk menerangkan liabiliti bernilai RM1 trilion pada 31 Dis, 2017, seperti yang diumumkan sebelum ini.

"Pertamanya, hutang kerajaan persekutuan adalah RM686.8 bilion iaitu 50.8 peratus daripada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK).

"Selain itu, kerajaan juga perlu membayar jaminan kerajaan kepada pelbagai entiti yang gagal untuk membayar hutangnya. Jumlah ini adalah sebanyak RM199.1 bilion (14.6 peratus daripada KDNK).

"Antara jaminan itu melibatkan entiti seperti Danainfra Nasional Bhd. (RM42.2 bilion), Govco Holdings Bhd. (RM8.8 bilion), Prasarana Malaysia Bhd. (RM26.6 bilion), Malaysia Rail-link Sdn. Bhd. (RM14.5 bilion) serta dianggarkan RM38 bilion untuk 1MDB," katanya.

Anonymous said...

Atok kau rakrat bayar...
Jual semua aset 1mdb lebih 38bilion pun blh bayar

Anonymous said...

Apele kau ni.Projek NFC kan bagus.Yg tak bagus hutang banyak tapi tak berbayar, duit pinjaman digunakan untuk beli condo dan bukan untuk memajukan bisnis daging.Sebab ko spin, ramai orang tolak BN.Kami bukan bodohlah bro

ted manoff said...

Maaf cts..nk tanya cts sekarang cts dh jadii bloger tk bertuan kerr..nfc tuu program yg baikk dibawah kerajaan bn tuu kita tk nafi..tun dh ckp jika projek bn yg beri munafaat pada rakyat akn diteruskn..yg rakyat mrh ialah penyeleeengan dlm nfc tuu..habis duit nfc 250juta tapi lembu tk nmpk sebaliknya dibeli kondo oleh suami sharizat..dan yg plg bodo sharizat xtau yg ank dia kerja dgn nfc..agak boleh lps tk komen nii cts..aku cdg cts buat open komen mcm dulu..kn aku dh ckp dkt blog drmim cts buka jerr mata pada tarikh 10 mei kerajaan baru dh trrbentuk...jgn mrh cts geram xpe...πŸ˜ŠπŸ˜€πŸ˜πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜…πŸ˜•πŸ˜‰πŸ˜―πŸ˜

Anonymous said...

Idea yg guna wang kerajaan...kerajaan dulu bagi peluang kroni buat duit tapi lembu tarak...wang ratus juta lesap...family kak Ijat buat duit kerajaan mcm hak bapak dia...sukahati dia tak nak bayar hutang kerajaan ratus juta...

Kak ijat harap bn nenang lagi supaya hutang lembubratus juta boleh lesap...jak ijat pandang penyokong umno mcm lembu jee..

Adekah family kak ijat akan muflis bila tun madey tintut hutang dan bunga hutang lebih dari 250 juta ringgit?...habis kondo mewah dan mercedes cls...

Anonymous said...

1.42 masih baca meloyakini..? Patut la bodoh bertingkat2.. Weeiii bahalol minyak bila mau turun daa..? Harga barang dah turun ke belum..? Meloyakini tak de buat report ke pasal harga barang sekarang..? Bodoh la ko ni..

Anonymous said...

Sembang kandang babi ke cai.. Dah jadi keraa jaan pun masih bodoh lagi ke..? Masih bpegang pada auta tepi longkang..? Patut la bahalol..

Anonymous said...

Tak faham ekonomi tak payah sibuk komen la cai.. Nampak Sangat keturunan ko ni bengap.. Kikiki

Anonymous said...

1.48 Ko Melayu ke Cina babi..?? Tengok pada komen ko ni Cina melahap babi salai..

Mohammad Azren said...

Apalah punya benak macai Umno baru nak belajar membangkang. Masalah NFC bukan adalah berpunca dari penyelewengan dana yg diberikan, sehingga menjadi projek BULUH KASAP. Niat menubuhkan NFC tu SUCI, perlaksanaan nya macam HARAM JADAH. Untuk macai yg dok meroyan tu, dengan kata-kata, dah tua pun masih BODOH. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Memang bukan setahun dua - tu hasil menabung 10 thn kan?

#takcayabankke?
#bukankezahidpernahjadipengerusibank
#barangkemas200jutapundermajugak
#royaltialbumkakmah200juta
#butamatahati

Anonymous said...

Bahalol 1.40 macai taik.. Sembang bodoh je ko ni.. Nak kaji sila la kaji.. Ade sape2 larang..? Nak batalkan sila la batalkan.. Ko ingat syarikat China tu heran..? Lagi dia senyum ade la... Ko tau kenape..? Kalau tak tau memang sah2 kpop bengap ko ni.. Duta mghadap pm pun ko nak canang..? Selama ni ko duduk dalam kandang babi rupanye.. Baru kenal dunia ke ko ni..? Selama ni ko rupanye tak tau ke duta jumpa pm ade lah perkara biasa dalam Mane2 negara kat dunia ni.. Rakyat tak bodoh tapi ko ni memang nyata bodoh sebab hari2 melahap otak babi.

Anonymous said...

Takat masuk u tapi otak lembam produk kandang babi nak buat ape..? Bodoh bawak ke mati la..

Anonymous said...


NFC satu lagi projek fitnah Lapusi yang skrg merajuk sebab kepakaran fitnahnya sudha tak diperlukan. Mungkin BN boleh hire budak montel sekor ni jadi punasehat untuk buat pitnah kpd kerajaan Pakatan Mahazalim..

Anonymous said...

anon 3.33am..macai mahazalim mohamed
ko tak tido lagi ke mikir nak balas komen?
hati tak tenteram ke sbb mikir pakatan mahazalim keje cedok projek idea umno bn. kahak mau jilat banyak.

bab bunuh2 jangan sebut cai..aku tau le menteri kdn jidin nikagee tu pilih kasih tak ambik tindakan kalau macau ph buat ugutan..

tp cai.. KERA jaan pakatan mahazalim mohamed hanya simple majorty.. bery2 brittle..rapuh.. any time boleh tumbang kalo kena gaya..

klu jatuh aku rasa krjn bn-umno kena buat operasi 'lalang' cuci barua2 mcm ko dan dlm krjn buang habis2-an spt madey buat skg..

so watch out sikit.. tp kalau ko nk aku jawab.. Mr Arul yang telus tak perlu dibanding.. tapi kalau jumpa Ramasamy DAPig dengn keling Madey Lahnat..aku punya jawapan kasi mampos dua2 sekali.. amacam puas ati??



Anonymous said...


budak kpop macai mahazalim mohamed.. siapa cakap duit NFC habis?
Din pudu cari pasal dengan kartel dapig.. mau kacau bisnes lembu..

mmg la dlu krjn bn memerintah macai pencacai babidap mudah buat fitnah joke bodoh.. Suami Kak Ijat melaburkan wang NFC beli kondo sebagai simpanan aset. Tkde pun syarat diharamkan pasal pelaburan tu. tp bila pijisotong sensasikan pitnah tu..jd la mcm kes YAPIEM, TH, dan the ultimate fitnah-IMDB

takpa. kita nk tgk gone end kasi x nfc din pudu run.

Anonymous said...


minda masih level pembangkang lowest class. nak baca utusan tak boleh?

baca roketbabikini atau meloyakini boleh? demokerasi ala pakatanbabi? buka minda sikit jangan terlampau bodoh taksub.

ko fitnah bn semua halal.. tp bila bn cakap sikit melompat mcm babi kena cucuk besi.. amacam ? 100 hari boleh sampai ke?

113 kerusi sgt rapuh..macam papadom.. tak sempat 100 hari kot?

Anonymous said...

MalaysiaBaru kepala hotak le.. PERMATA pun jilat balik, NFC yg diludah dikeji mau cium balik. petrol tak turun harga, harga barang naik jugak, lepas tu buang org banyak.. bubar agensi itu ini.. kepala bapak ko le madey oii

mcm umah ko buang kipas buanh aircon buang lampu.. bila letrik datang MEMANG LA SIKIT JE KOS.. Sebab BODOH tak reti manage..keje buang.. akhirnye menderita!

Anonymous said...

Apa isyarat penaklukan DAP dan Cina Harbi=> Robert Kuok return to Malaysia to 'help' Mahadey..underground strategy to demolish Islam/ Raja/Hak 153, to implement Malaysian Malaysia..
JOM MULAKAN KEMPEN BOIKOT BISNES CINA-PEK MALAYSIA! PENAJA PAKATAN DAJJAL

#DoNotBuyFromCinaMalaysia
#MadeyNotMyPm

Anonymous said...

Korang ni apa la gaduh2..korang ingat pemimpin ph ni mcm bn ke..kt rumah simpan duit...pemimpin ph ni maksum..jujur.amanah.tk kebas duit
Pada tahun pertama.kedua.ketiga...bila org tk nampak..baru kebas..sekarang br nk cari projek2 segera..yg boleh mendatang kn politik milige...ki ki ki.

Anonymous said...

Yang telah direhatkan setalah memerintah selama 60 tahun, ambil kesempatan ini untuk muhasabah diri. Kepercayaan dan amanah telah kamu robekkan.

Kita beri peluang pasukan baru buat kerja dan kita doa kan mereka berjaya. Hasilnya nanti kita sebagai rakyat akan tuai bersama.

Saya petik kata-kata Dato Kadir Jasin : UMNO telah lama menanam angin, sekarang menuai lah taufan.

Anonymous said...

anon macai mahazalim mohamed.. ko ingat duit negara tu BAPAK Mahadey punya ke? umno kasi duit kpd rakyat.. bukn bg pd kroni..

Anonymous said...

Belum sempat jumpa arul
Serempak dulu gone end..

Baru nak cantas
Dah lari mcm gila babi
Rupa ya terbayang 100 hr

Macai ph dah bertukar cari
Macai ph dah cari gone end
100 hr dicari

Hari hari bertukar hari
Takut janji dicapati

Arul tak lari
Tunggu panggil ikut hari

Kalau kau nak bunuh
Tunggu je kau dicari

Anonymous said...

Baru je jd menteri dah perlekeh rakyat yg ditabur janji. rakyat macai tunggu janji bkn diberhenti. jgn langsung rakyat tak mampu beli daging. takut nak beli nasi goreng pun berkira. suruh rakyat kira daging dulu atau sekarang yg mana mahal.baru berapa hari perentah dah perlekeh janji sendiri.jgn lupa.cpt sikit nak raya dah.

Anonymous said...

Apa yg ko meroyan kat sini.. ko dah perintah.kaji la.. 1 projek mega dah umum.. bertambah murah? Hooiii biasala. Sape yg menang mesti org dtg.. semua negara sama dah menang org ucap tahniah.. itupun tak paham.. itu kau kata diri kau cerdik..dulu pun sama.. umno menang org dtg.. us pun sama singapore pun sama.. tak payah melalak isu ni.. ada ke di negara lain org nak cari projek pi kat org kalah.. nampak betul kau tak reti nak pikir.. kau nak batal ke nak terus ke nak up ke.. itu kau punya pasal..

Aikkk duta cina pun nak citer.. tu biasaaaaaaa.. satu dunia samaaaa.. drpd kau melalak kat sini baik kau melalak apsal 55b jd 66b.. ITU DUIT RAKYAT BKN PH... kau ingat duit negara duit pakatan..

Aku tergolak lak lak lak.. dah putus urat lupa dulu berpuluh tahun menyalak.. baru berapa hari.. janji berterabuq.. KAU INGAT KAU JE BOLEH MENYALAK.. BANGKANGGGGG.. SENANGKAN JD PEMBANGKANGGG..buat citer BANGKANG..

Nak ulang cakap.. kalau dah bercuti luar negeri.. bayarlah ptptn kah kah kah kah.. ni pun pinjam ayat.. ayat pernah dgr...

Anonymous said...

Hahaha belum menang kejo budak uni.. berbuih mulut tabur janji..menang je.. bayaq aaaa bayaq aaaa.. kihkihkih.. dah pandai hina budak uni.. hahahaha macai ph mkn taik fitnah

Anonymous said...

Periuk itam? Kehkehkeh..periuk tu dah u turn betepek tepek muka pemimpin macai ph.. kihkihkih.. paling byk muka gone end kahkahkah kedua byk madey.. kohkohkoh.. melekat kat kerak tu asik U TURN.. berguling guling berdokah dokah weeeiiiii

Awani bawak berita telus.. dulu brg naik harga.. mak datuk nenek sumpah seranah kat umno bn najib.. dah pegang kuasa brg naik tetiba tau pulak penawaran dan permintaan brg.. HAHAHAHA.. nak ajar macai ph cerodik sikit ke...tokey suruh bagitau ka.. kahkahkah

Anonymous said...

Masuk mahkamah boleh cakap buku temu ruas.. dr atas kebawah asik ulang yg sama.. belum puas.. juallah isu kat awani.. byk macai melopong.. boleh tutup mulut macai.. macai undi ph kerana janji palsu bkn pasal lembu.. kau ingat macai kau tu lembu.. boleh tarik idung.. tunggu tali macai putus.. aku tengok je.. buku temu tuas atau ruas temu buku

Anonymous said...

Heeiii macai.. dulu tuduh utusan mcm mcm.. nak tau melekat ke tdk.. kena la tengok utusan.. tak kan tengon awani..rupanya bkn je melekat kat kerak.. semua nasik jd hangit gosong hangus. Hari hari press conference.. jaga jaga mic tu..ada yg kena lempor..

Anonymous said...

Pagi pagi buta macai ph susun ayat.. tunggu punya tunggu..
Janji dicapati..
Nak sedap hati ehhh..
Buat ayat lembu..
Dulu dah puas jd lembu

Anonymous said...

Bunuh kau la dulu sbb kau ni lagi terok dari yahudi

Anonymous said...

Aku nak start langgan utusan balik. Ko ada maslah ke? Aku tengok Malaysiakini penuh maki hamun bahaza low class, content isi lagi la ke laut. Memphitnah je kerje dorang.

Anonymous said...

PH == Lembu

Anonymous said...

Salam sejahtera buat sahabat2..di bulan Ramadhan ni baik kita bnykan ibadat dan doakan yg terbaik buat DSN..Islam Malaysia..NEGARA..UMNO..BN utk bangkit dari kekalahan kali ni..kita bangkit semula mcm LDP Jepun..Niat Jahat Makin Terang-terangan..Madey bukan sekarang mencari bukti..tapi semakin lihat membuat bukti utk jatuhkan DSN..

Wahai sahabat2..pedulikan RBA..simpan caci hamun anda..kita tingkatkan kerja kita dlm meningkatkan kembali nama UMNO dn pemimpin2 yg dizalimi sekarang..guna fakta dan SEBARKAN habis2an dalam media2..guna FACEBOOK..INSTA..TWEET..WHATSAPP..YOUTUBE..DIINGAT..JGN GUNA FITNAH..KITA LAWAN DGN FAKTA DAN KEBENARAN..TEGAKKAN YG HAK BENAMKAN YG BATIL..SESUNNGUHNYA MATA PENA LEBIH TAJAM DARI PEDANG..

JGN HARAPKAN UMNO NK BUAT KERJA NI..JGN HARAPKAN NGO2 UMNO JUGA..KITA SEBAGAI UMAT MELAYU ISLAM PERLU BANGKIT..SAHABAT BENDERA BULAN BOLEH JUGA MAIN PERANAN KALAU ANDA MAHU..KAMI ALU2KAN..BUAT ATAS NAMA PERJUANGAN ANDA..SELAMATKAN ISLAM DARI LIBERAL YG SUDAH MENDAPAT KUASA DI ATAS SANA..

KITA DIDIK SEMULA REMAJA2 KPOP YG TERTELAN FITNAH DAHSYAT NI..TEGUR TAPI JGN TINGGALKAN MEREKA..AJAR MEREKA SEJARAH MELAYU DAN ISLAM DINEGARA KITA NI..JGN GOPOH..JGN HERDIK..BERHEMAHLAH MENGIKUT TELADAN NABI MUHAMMAD NABI KITA..

JANGAN BERPELUK TUBUH SAHABAT2..JGN RASA INI UMPAMA "SUDAH TERHANTUK BARU TERNGADAH"..BELUM TERLAMBAT..DAN BUKAN JUGA MASIH AWAL..INI MASANYA..JGN MALAS..JGN TAKUT..TINGKATKAN INTERGRITI MASING2..DISAMPING KITA PERJUANGKAN BG PIHAK YG BENAR..AJAK SAHABAT2 LAIN..RAPATKAN DAN JITUKAN PERJUANGAN INI..MOGA ALLAH BANTU KITA..MOGA ALLAH LINDUNGI KITA..AMIN..

Anonymous said...

We support.
Dah lama tak masuk kedai apek.

Anonymous said...

Sah geng2 kpop ko ni.Otak kecik.#butamatahati sesuai la utk geng2 kpop...kuikuikui.Cari ilmu brader bukan cari dosa fitnah...

Anonymous said...

Bunuh ko dulu. Kalo aku jumpa siap ko. Soalan bodoh ko tanya. Sape nak layan soalan bodohhhh!. Arul tu Islam. Keling tu ape?. Ko sah munafiqq.

Anonymous said...

Memang la...ikut teori perniagaan kena buat camtu. Rakyat je tak nak dengar sesuatu ide baru, ego tak bertempat. Cuba fikir sikit. Itu cara nak ajar pelahap toke buncit yg amik untung lebih. Rakyat dan menteri kena bekerjasama macam di negara barat. Kalo rakyat asyik hentam tak nak berfikir jadi la macam lembu. Kalau supply lebih dari demand harga akan turun. Tu la dulu suruh belajau ko berpolitik dlm kelas, kan dah bangangg!

Anonymous said...

1.40. Haah, ko memang bengap. Kalo bukan duit umno pon, lagi bukan duit ko. At least, masa umno/bn perintah ada rezab lebih 400 billiom. Ko ingat kalo geng penyamun toknek ko perintah, jamin ke ada rezab sebanyak tu? Ini rekod tau, rezab paling banyak sepanjang zaman di Malaysia. Ko apa tau?

Tanah Melayu Kini said...

Jadi lah..
Cover gst sikit..
Ganji ganti gst..

Tanah Melayu Kini said...

Kalau nfc tak betul..
Tegur bagi betul..
Bukan hentam sampai nk tutup nfc..
Kalau skrg ckp bagus nk diteruskan..
Kenapa dulu mcm suka sgt benda tu kena tutup..
Ini lah pembangkang dulu.. yg tk matang.. pizi bukan bangkang nfc.. tapi nk tutup.. masa kena tutup.. semua penyokong suka.. skrg nk buat semula.. ?? Korang ayik kena tipu je la.. tp sbb dah biasa kena tipu.. tak jadi hal dah korang kan?

Anonymous said...

Buluh runcing dah siap, awani duk interview yb yb cinnne. Lekss leks baru 17 hari pegang kerajaan, pangkah aku dah bagi, sekarang jalankan kerja lah pakatan, dalam tiwi tak habis habis pasal beg tangan bagai, jangan duk buat drama macam 1998 angkat tilam bagai, air Mani hantar lab, dna bagai. Kerja kerja cepat pakatan oii

Anonymous said...

Selamat jadi pembangkang . Satu Malaysia swing ke PH. Fikirlah bro. Org dah muak pada BN terutama umno. PRU 14 terbukti...ha3. Tahniah keyboard worrior BN anda kalah teruk di dunia maya.

Anonymous said...

Anon 11.19 PM,
Kau & puak Pakaton menang kerana menipu & menabur janji2 dusta. Ingat, rakyat akan sedar bila semua janji tu dicapati. Menang di alam maya tak ada berkatnya. Tunggu di alam nyata. Sekarang pun rakyat dah celik dan mula terjaga dari mimpi indah yg korang dendangkan. Di mana2 je org bercerita tentang janji capati korang tu. Doa rakyat jelata yg teraniaya akan mudah dimakbulkan..

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates