May 15, 2018

40 Bakal Menteri Pertahanan Malaysia Jadi Bualan Di Internet

Says.com di dalam posting terbarunya "Malaysians Have Declared That New Defence Minister Mat Sabu Is Now A Meme Icon", baca di sini, telah memaparkan satira-satira jenaka yang dimainkan oleh pemain-pemain media sosial terhadap bakal calon Menteri Pertahanan, Haji Mohammad Sabu atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu. Antaranya adalah seperti di bawah:










40 comments:

Anonymous said...

apa2 pun bn tumbang cts...kita tgk lah..harap abg mat tak mcm ahmad maslan dan malek hassan..

Anonymous said...

hahaha...so hadamlah..kan dah ckp bebudak kpop ni...mmg macam2 jika tak setuju atau tak ikut selera mereka kejap jer mereka kecam..penatlah atok2 nenek2 nak bersilat ...tempis bebudak kpop..ni...sekarang nak tangkap sapa..viral kejap jer dah berpuluh ribu malah juta dan bukan dlm negara jer.. luar pun dpt...so..kita tgok jer lah...mmg kelakar atok2 tua dipilih jadi PM dan ahli kabinet..ni zaman semua di hujung jari..zaman kpop bukan zaman ...semua under carpet..doe

Anonymous said...

Ye lah..
Gua pon HERAN..
cmni punye rmai bjak pndai dlm PH mat sabu gak yg trpilih..

Mat sabu ni kalo jd MENTERI PERTANIAN or MENTERI KOMUNIKASI rase ok...

x GARANG LANGSUNG nmpak mukeny...Xd tokoh lnsung..nak ckp OMPUTEH dlm meeting WORLD ARMY pon klamkabut kot..hehehehe

Prebet ISRAEL tgok pon BOLE SENGEH..nk SHOT pon x trgamak..kihkihkih ni kalo jumpe KOMANDO SPATNIAZ lg hncussss..

Kasi TUKAR ler org lain TUN..nmpak SEMAK je..

Deal nk bli submarin alamatny TERBAWA blik PELAMPONG..

Kihkihkihkih

GENG2 PAS pon smue senyum n geleng2 KEPLA je..cmne TUN bole plih mat sabu..

Anonymous said...

rumors ada menyatakan kerajaan baru melaka ada unsur syiah..?

Anonymous said...

ini bukan soal politik lagi dah ..ini soal keselamatan negara..
betul mat sabu presiden pan...betul dia wajar diberi jawatan menteri penuh tapi agak agak la..menteri pertahanan kot.....
dah pupus ke wakil ph yg ada latar belakang tentera atau geo stategis ???
menteri kebudayaan atau menteri yg jaga hal ehwal masyarakat kan lebih sesuai..pasti ceria sebab kerektor mat sabu ialah melawak..memasak
tolong tun tengok kan semula projek csar tudm..sudah terbukti kemampuan chopper tersebut tapi jumlahnya sgt minimum ..rasanya dengan kepimpinan tun pasti harga chopper tu jadi lebih rendah...
kalo diajukan pada mat sabu pasti dia keliru term chopper dgn chiken chop....kannnn

Anonymous said...

Dulu bukan main lagi tpm kena bash sbb speaking tak seberapa.
Sedap la lepas ni kita bash org lain pulak bila speaking kat international conference.

Anonymous said...

Weapon dia G string lastic dan multifunctional stealth wok aka kuali body armour.

Anonymous said...

Oopooo.. betul la org kata dlm paper KM kata dia berpegang sebagai ASWJ..

Anonymous said...

HAHAHA...HEHEHE..

Anonymous said...

Kah kah kah.. tersembur air kopi

Dulu bkn main hina umno.. Rupanya mat sabu masak juga.. masak apa tu.. dulu pernah katakan lebih baik mkn sebelah org mkn b.............. tak sanggup nak hina tapi dia hina dirinya sendiri...

Anonymous said...

Waktu dibayar CASH..
Bangkang... ada isu bangkang..
Baru berapa hr.. kata kata bangkang.. kata kata hinaan dah terpalit kat muka sendiri..

Betul ke org kata dlm poketnya ada batu kecik.. batu apa tu.. hati hati tau kang kena baling ngan batu dlm poketnya naya..

Johan said...

Dunia Tercengang melihat menteri pertahanan Malaysia.

Anonymous said...

Ada sesape nak ulas pasal ketua sprm melapur diri dipej peguam negara..

Tgh hangat ni..
Ni nama di bawah senarai nak ditukar..
Madey tak pernah sebut.. tetiba je..
Yg disebut ambiga.. betul ke..
Hahaha... episod baru..
Hari ni letak jawatan.. esok lapur diri.. takkan jawatan kecik...

Episode lebai malang dah bermula..
Hari ni ada perjumpaan semua pembesar pakatan.. kita dgr je...

Yg pasti jawatan peguam negara dilantik agong.. tu kata peguam negara dulu

pm hanya layak beri nama.. Agong yg pilih dan lantik.. itu hak agong.. tak boleh pertikai.. tu kata pakar UU

Anonymous said...

Aku heran kenapa madey buat apa semua org sokoong, tak berbunyi bantahan langsung..walapun nampak jahat, membalas dendam.. Tkde yg menentang.. Dia suka hatu nk buang..tangkap org tu.. Berapa hari dh kurung najib tak ikut undang2, nk.lepaskan Nuar dia cakap kena ikut undang2 kununn..tangkap najib ikut undang2 apa!?? Mahkamah mana suruh tangkap? Kabinet pun huru hara tak nampak bygan lg, dia sibuk duk susun atur kroni..

Kenapa semua org mcm setuju je..ilmu jin setan apa madey pakai?? Klu zmn najib dulu nak tukar AG yg dah BEEKARAT tahil tu pun riuh mcm2 fitnah kluar..hebat ton kutty ni..ilmu tunduk manusia..

Anonymous said...

kira ok la kena ngan batu kecik..buatnya dia bawak mic...tak ke naya panglima nnt....

Anonymous said...

kalo batu tu leper cam biskut...tu namanya "batu karbala" iaitu sejenis kueh raya..sedap dimakan....
hahahahaha

Anonymous said...

Setuju dgn tulisan tuan!saya kmpulan B40 tetap sanjung jasa DS Najib. Dia insan mulia yg sygkn rakyatnya, tapi fitnah dan hasutan telah merampas haknya..rakyat tidak dididik mengenal ilmu dan adab.Akhirnya mereka pilih kjhtn bertopeng.

AnonymousMonday, May 14, 2018 11:15:00 PM
Banyak bersabar sdr/i2 ku yg islam, entah bala apa yg kita tempuh ni, memamg pun kepimpinan ds najib tidak serba sempurna, dia tidak maksum.
Akan tetapi gerombolan ph yg 'merampas logika berfikir' generasai remaja dgn racun2 fitnah yg sgt berleluasa sehinggakan boleh dikatan sebhg besar saluran pengundi baru umno kalah, pemikiran budak2 mentah telah 'dicabul' sedemikian rupa sehingga tidak lagi dapat mengenal yg mana intan dan yg mana kaca.
Sepanjang 22tahun+ madey jadi pm dulu entah berapa byk sykt kerajaan yg bankrup, dsNajib 0 bangkrup.
Undang2 diperkosa, hakim2 dipecat, raja2 dihina, najib zero pecat hakim.
Panjang kalau nak cerita, ...
Dan ini baru 2-3hari jadi pm balik kita dah dapat tgk Rule of law magadey a la carte,
1. Najib dilarang keluar negara sedangkan tiada kagi sebarang peruduhan mahkamah dibuat,
2. Memaksa AG letak jawatan sedangkan ianya mesti melalui proses tribunal jika mahu ia diberhentikan, seandainya bersalalah baru boleh dipecat,
3. Ada semacam mahu melantik betina ambiga sbg AG baru sedangkan itu menyalahi peraturan, dan lebih2 lagi nama betina tu dikaitkan dlm saman fitnah dsHadi terhadap SR dilondon.
4. Ada semacam fraksi gerombolan ph ni memaksa2 anwar ibrahim atau digelar anwar aljuburi oleh matsabu, sedangkan ianya menyalahi prosedur kebiasaan proses pengampun pesalah.
Tentunya jika ini terjadi ianya akan menjadi Locus standi bagi pesalah lain yg jumlahnya ribuan untuk mendapatkan hak yg sama.

Dan byk lagi...sekadar itu untuk renungan generasi muda,
Dulu seawal madey jadi pm, maggi mee yg masa tu harga 20sen satu kat kedai runcit di supply orang dgn harga $5.50 satu pada army malaysia, sykt siapa yg 'bertuah' tu?
Anak muda moga2 dpt bertanya pd orang lama.

Reply

Anonymous said...

wah...ini cerita panas...rasanya betul lah kot...apandi ni dia ok tp dgar ceritalah...mem ag tu dan adik nya tak ok...so...saksikan drama terhebat...Tun M...kita tgok sapa screw sapa...ingatlah majlis penasihat Tun bukan sebarangan orang..lebih2 Hassan Merican...saya suka ...saya suka....

Anonymous said...

Tuan zul asalnya dari pjbt peguam negara.

Anonymous said...

pasti senyum meleret syiah dan LBGT Malaysia
tokoh mereka menerajui pemimpinan negeri & negara
oh negaraku.....

Anonymous said...

TUN dah angkat sumpah jdi PM..

ADAKAH
1) AZIZAH
2) MAT SABU
3) YIDIN
4) LGE

SUDAH ANGKAT SUMPAH sbgai anggota KABINET KRAJAAN BARU..??



tolog beri PENCERAHAN skit..

Anonymous said...

Bila Najib dipersada dunia, sebaris dgn menteri luar Arab Saudi, sebaris dgn PM Australia, sama segak dgn President Perancis, kita rakyat Malaysia tumpang bangga, selain bijak, punyai idea bernas, ada personaliti, itu imej Malaysia. Kita bukan lagi jadi pemimpin kampung, jaguh kampung, berceramah dipendalaman, kita kini diperingkat dunia, diperingkat global. Bukan hina sapa2, go ahead, mungkin kena ada engagement dgn perunding imej, anda mampu mengubahnya, masih belum terlambat?

Anonymous said...

Sape menteri pertahanan seblm ni bekas askar?...yg kalah tak berhak mempersoalkan yg menang...sedarlah diri...

Anonymous said...

baca Malaysia Today..raja petra....sekarang..puak2 PH dah rasa mcm ada something tak kena...parti yng sikit kerusi jadi PM dan mastermind...dan esok katanya ada mesyuarat lembaga pengampunan..hbis peguam negara cuti...macam mana tu..tunda lagi kot....drama bertambah best ni...sapa screw sapa...ni....ingat Tun M lahir berapa zaman...jepun..komunis.. british semua dia rasa...so...rasanya...faham faham sudahlah...kan

Anonymous said...

Zeti beritau nk HAPUSKAN GST kene mmakan MASE skit dlm 100 ari lgi..


NISSAN plak ckp kalo GST dhapuskan KERETA akan NAIK.. SST 10%....


Tokei NISSAN suh beli krete skrang utk BEEHARI RAYE sbb ad gst lagi..



Memang BETUL2 kene GAME rakyat smue ni..


Mat sabu lain dah kayer, bole jual KERETA KEBAL sbijik utk BERHARI RAYER..

Anonymous said...

Weii barua 1.36..Sebelum ni korang fitnah macam2, persoal macam2 bleh pulak..? Kenapa sekarang Kami persoalkan tak bleh..? Puak ko je ke yang di kira rakyat malaysia..?

Bn kalah ade ke protes macam2..? Cuba puak ko yg kalah.. Macam2 fitnah yg korang tabur.. Protes kt jalanraya.. Merosakkn harta benda awam.. Ade puak2 bn buat mcmtu..? Demokrasi la Sangat.. Ni demokrasi taik babi namanye..

Anonymous said...

Hihihi.. batu leper dlm poket..senjata baru tentera... berapa budget senjata baru tu..

Panglima dpt tugas tambahan baru.. wajib bawak mic.. senang menteri pertahanan nak guna di mana jua..

Adoiiiiii..

Anonymous said...

Tahan ke 5 tahun macai bn kena menyalak bukit? Kahkahkah..lama tu 5 tahun. Menyalak lagi macai..sampai hilang suara. Kahkahkah....wohooo. puas hati aku.

Anonymous said...

dah kenapa ko yg susah ati orang nk menyalak bukit ke..gunung ke.... takan la itu pun dah terguris
baru kritik jer kot....tak tergerak lagi nak berdemo bagai...
mana prisip demokrasinya..kebebasan bersuaranya

Anonymous said...

2:54...belum sampai 100 hari ko sudah angkuh dn sombong, sentap dn menggelupur bila kena kritik, silap haribulan ko tu yg hilang suara di azab Tuhan akibat sifat sombong dn angkuh, sebanarnya bukan menyalak bukit tpi berak dan kencing diatas yg ko katakan bukit tu.

Anonymous said...

Kalau ini dapat megubat hati korang yg luka, sila kan lah. Ketawa la puas2.

Macamana korang malu mat sabu jadi menteri pertahanan, macamtu le aku malu zahid hamidi jadi dpm. Tak sanggup nak dgr dia berucap kat un.

Anonymous said...

anon 4:21:00 PM.....
aku lagi malu dan tak sanggup nak dengar Lim Kit Siang dan MP DAP cakap BM di Parlimen DAN Dewan Undangan negeri...
kata rakyat Malaysia...itu baru dalam negeri...
ramai jer pemimpin dunia yg tak fasih BI...tu pasal ada 4-5 bahasa rasmi di gunakan di UN...

"Tuan yang ti pertua...kita jangan TERBULU BULU..." HA..HA.. HAA

Anonymous said...

Habis tu buat apa zahid cakap omputih? Dia boleh bust sejarah apa, pemimpin msia pertama kena pakai translator. Tanya je

Cencaluk said...

#TunNotamyPM

Woi.... Org mcm kau tak boleh diberi muka.

Aku doakan cepatlah sikit abg Non keluar penjar.

Baru semua org tau mcm mana bila Hero Tamil sorang mi kuar hadap ler balas dendam dia terhadap TUN.

Silap2 PH tak dpt memerintah lama akan berlaku darurat bila Tun dan Abg Non berperang merebutjan jawatan PM.

Belum kira lagi ketidakpuasan hati pihak lain seperti DAP.

Wa....... Aku nak tengok sesangat drama yg bakal berlangsung tak lama lagi...

Hahaha.... Hahahahah......

Aku kasi gelak advance tuk kau lahabau.
.

Anonymous said...

Ni kena tambah popcorns 2 dozens lagi ni, semakin lama semakin menarik sendiwara PH ni, hero Tamil dah nak keluar tu, katanya peguam negara pulak bercuti!!!!! Alahai!!!! To Umno let's strengthen your party!!!! Kalau2 ada emergency, tiada yg mustahil dlm politik... Hatta dlm perang sekalipun lawan kadang2 mejadi kawan?

Anonymous said...

drama tamil makin sedap ni boss.. anwar lmbt lg nak jd PM.. si nuar pun pura2 lah buat baik dulu kasi dpt pengampunan dulu lps tu kita tgk 2 ekor ni bergaduh mcm thn 98.. wohhoo order pop corn lg ada part perang2 lps ni hero keling lwn hero melayu.. sblm ni hero melayu kalah..

Anonymous said...

Hidup Hero Melayu. Hidup Anwar.

Anonymous said...

5 thn ni mmg best la..banyak siri drama baru...hehe

Tanah Melayu Kini said...

ada menteri diaorg tak kisah nyawa org pun..
tony mengenai peristiwa kematian beberapa parajurit di lahad datu = "ini sandiwara umno/bn"

Anonymous said...

orang umno/bn makan pop corn dulu sambil memerhatikan babak babak seterus nya dalam wayang gambar bertajuk melayu menang sorak maruah tergadai..

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates