May 14, 2018

53 Adakah Lim Guan Eng Bakal Jadi Lebai Malang?



Di dalam Sidang Media Perdana Menteri hari ini, wartawan bertanya Tun Dr Mahathir mengenai Lim Guan Eng, yang diberikan jawatan Menteri Kewangan.

Wartawan : Apakah ia akan mempengaruhi kes mahkamah beliau?

TDM : Lim Guan Eng dinamakan sahaja. Beliau belum lagi angkat sumpah sebagai Menteri Kewangan.

Wartawan: Jadi, adakah Lim Guan Eng  akan jadi Menteri Kewangan atau tidak? 

TDM :  I will follow rule of law. 

Sebentar tadi pula Pulau Pinang sudah ada Ketua Menteri yang baru, Chow Kon Yeaw. Jika Lim Guan Eng tidak boleh menjadi Menteri Kewangan kerana ada kes, gigit jarilah nampaknya. 

Lim Guan Eng mungkin bakal terlepas kedua-dua jawatan. Ibarat Hikayat Lebai Malang. Berperahu ke hulu dan ke hilir untuk makan kenduri, akhirnya kelaparan, terlepas segalanya.

53 comments:

Anonymous said...

Aku percaya.atuk masih berbisa...
Cer perhati betul2 muka Lks lps menang pru..nape monyok semacam jer...hehe

Anonymous said...

Berita baik... penjawat awam akan di kecilkan.. (dibuang laa tu)..

sedih.. apa lagi mamak tua ni..

Anonymous said...

Game plan yg nnpk menjadi.. esok pengampunan anwar sapa pula yang kena game nanti... kita tunggu saja cerita mereka .Kerajaan yang ditunjangi dengan budaya sentimen fitnah tidak akan kekal lama..

bangkit lawan fitnah.

Anonymous said...

Bukan lebai malang..tohkong malang.jab je pegang..kes masuk..
Lwbor..psai tu muka masam jew..

Anonymous said...

Tak baik cakap macam tu . Guan Eng layak untuk jadi PM pertama bukan melayu di Malaysia tercinta ni .

Anonymous said...

Rasanya tidak kerana PM Mahahtir sangat memerlukan sokongan LGE dan DAP.Mahthir jadi PM dgn hanya mempunyai 13 kerusi Parlimen,untuk pastikan terus dapat bertahan dia perlukan sokongan DAP dan Amanah sekutu DAP.Itu sebab awla-awl lagi dia lantik LGE dan MS jadi menteri kanan dan Mudin dari partinya sendiri.3 jawatan ni sangat kuat,mampu mempertahankan beliau dari sebarang ancaman.42 kerusi DAP,11 Amanah dan 13 PPBM,kira dia boleh tidur agak lena lah.Anwar pun entah bila dapat pengampuna penuh dulu kata dah serta merta ,tapi sekarang kata memakan masa pulak.Anwar dah tentu nampak game TM.

Anonymous said...

cuba korang tgk pc madey.. dia dah jadi one-man action.. nyanyok ke gila

Ugut AG- AG diarah bercuti. YDP Agong tak suruh tapi Madey dah arahkan
Ugut KP SPRM- Letak jawatan, konon ditamat kontrak
Tamatkan KP JAKIM- Konon tamat kontrak
Paksa Irwan Serigar letak jawatan - ayat pemanis, dipendekkan kontrak

Terbaru, saiz kakitangan awam akan dikecilkan- ayat pemanis dipidahkan ke agensi lain, dipindahkan ke GLC.. tak ke gila.. macam mana penjawat awam berpencen nk di pindah ke sistem GLC?

semua kerja gila madey.. macai masih bergencot.. guru2 penjawat2 awam yg siang malam maki Najib dulu..nah sekarang puas hati??

DS Najib, sampai sekarang dalama 'tahanan rumah'. Tiada kah org2 UMNO sendiri nak membela, Najib org baik, kenapa layan dia seperti haiwan??

Apa nak jadi semua nkegilaaan ini apakah ini yang golongan barua2 ph suka??

Anonymous said...

CTS tolong pastikan blog ni hidup. Jika krjn mahazalim sekat blog ni buat alternatif baru. Kerajaan Mahafiraun pasti akan sekat blog2 macam ni.

rejim 1998 mahafiraun muncul kembali... biarlah budak2 k-pop ni rasai sendiri!

Anonymous said...

Smue org mmg PENING dgn TUN..

TUN sorg je yg DAH ANGKAT SUMPAH PM...

yg lain TERAWANG2 lgi..

GERTAK SIKIT TUN tuu baru die kecut perut skit...


Ni da nmpak cam SAMSENG mmrintah mlysia..

MENANG PARLIMEN ciput tpi KUASA nk byak..

Anonymous said...

9.33

baik punya jarum ...kikikiki

Anonymous said...

Memekak jela kau..

Andaian dan persepsi negatif memanjang..!

Patut lah bn kalah! Sebab apa..??

Sebab dpt pemimpin dan cybertrooper yg salu berfikir terbalik..! hal positif di fikir negatif dan hal negatif di fikir positif..!

Dan apabila dah selalu sangat fikir terbalik gitu, sampai analisis pun tak betul..! Akhirnya, BN pun golllll..

Hehehe..!!

Anonymous said...

Bukan, itu baiyee juga mau jadi PM. Itu Anwar belakang taroh juga saya baiyee belakang juga Mari.

Anonymous said...

ikut m.festo tol gst mansuh..minyak nk turun..klu harga myk dunia turun lagi parah..mana nk cekau income..mangsa k.tangan kerajaan..peluang kerja entah ada ke tidak..hutang negara nk byr jgk..nti nilai usd kt tak jual..kena jual jgk..yg kt jual negara pd cina skrg jilat blk..tak sabar nk tgu 10 janji = 100hari..klu tak tunai kira pembohong munafik.

Anonymous said...

Siapa jadi TPM bila bang nuar al Jubur jadi PM?

Anonymous said...

Bangkit lawan PH dengan perubahan telah dilakukan dahulu secara menyeluruh di pihak umno..!!

Jika tiada perubahan menyeluruh di setiap peringkat umno iaitu di peringkat cawangan, bahagian dan majlis tertinggi dilakukan.. Maka, kata2 bangkit umno hanya sekadar boleh sembang di kedai kopi..!!

Tiada apa akan berubah..!!

Paham ke tak..?? Kalau perkara mudah mcm ni pun ko tak faham.. Maka, paham lah aku kenapa umno@bn kalah..

Cybertrooper pun sama ngan pemimpin! Tiada kualiti..!

Jgn panas..! Aku sedang bagi nasihat ni.. Supaya umno@bn berubah dan jd pembangkang yg kuat dan berkualiti dlm melawan PH..!

Klu tak paham juga.. Lantak ko lah..!

Hehehe..

Anonymous said...

Kita tngok sape jadi king maker ckit lagi..ki ki ki..pengampunan di tunda2..lim guana eng idung kna cucuk dgn madey..licik madey ni..mcm belut..parti saje biar tk lukus..guna mata lebam..dap pn pakai lambang sama..dia menang..ckp sekejap jadi pm..sementara yg sama..pujuk adun bn loncat..dlm masa yg sama..aduk pkr pn dia sebat
..undi tk percaya 50-50..bn loncat lg..leborr pkr..masa tu bunga udah lulua

Anonymous said...

Org baik kenapa layan dia seperti haiwan..????

Hahaha..!

Takde sesiapa ker nak bela dia..??

Hehehe!

Org baik akan sentiasa disanjung tinggi..! Dan org betul sentiasa akan dirujuk walaupun tiada jawatan..!!

Contoh jelas TUN DR MAHATHIR MOHAMAD!!

Panas ker bila aku ckp mcm tu...????!!!

Hahaha.. Suka hati kau lah kalau nak panas..!!!

Pak lah dan najib di mana kedudukan mereka sekarang yer..???

Di mana org2 sekeliling mereka yer...??

Kesimpulannya org jahat, atau org salah, atau org tak betul.. Akan dipulaukan dan dipinggirkan..!!

Siapa makan cili dia terasa pedassss..!!!

Anonymous said...

Setuju padan muka..guru2 byk geng ph hasut bdk2..

Anonymous said...

Patut lah umno@bn kalah..!!

Dah kalah pun mentaliti tak ubah juga..!!!

Cybertrooper dan pemimpin sama2 tak berkualiti..!

Meluat rakyat tengok..!

Dah tegur byk kali pun tak nak dgr..!

Dah jatuh di pru pun tak nak berubah lagi..!

Denial syndrome memanjang!

Pastu asyik bising pasal tun..! Pi buat kerja perbaiki umno.. Dok sini menyalak tak tentu pasal..! buat rakyat lebih meluat..! Kau paham tak..???!

Kalau tak paham jugak.. Kau punya pasal lah.. Hehehe

Note: cts, aku harap ko konsisten dlm mengkritik kerajaan dgn gaya penulisan yg berkualiti dan tlg juga jadi check n balance utk umno@bn!!

Yg betul kita sokong.. Yg salah kita tegur..!

FOR BETTER NATION! MALAYSIA BOLEH!!

Anonymous said...

Kenapa tk boleh akses blog the savior ad sape2 ada info?

Anonymous said...

Kau sembang kedai kopi bro..!!!

Tu pasal umno@bn kalah..!!

Nak belajar memerintah.. Tgk cara tun..!!

Tak payah jadi samseng..!!

Jd ahli politik yg bagus dan bijak..! Majoriti rakyat malaysia sokong..!!

Majoriti ahli parlimen dgr..!

Umno@bn kalah itu bukti jelas bukan sebab tun samseng..!! Tp sebab umno@bn bangang terlebih..!!

Oppsss.. Bangang itu bukan aku ckp yer.. Najib ckp..!

Terasa..???!!! Kalau terasa, ubah dan perbaiki umno@bn dari sekarang!! Ubah juga mentaliti ko..!!

Ni nasihat..!! Kalau tak dengar.. Kau punya pasal..!

Anonymous said...

Ini bkan persepsi..sidah terang lg bersuluh..ph je bnyak persepsi..tunggu..bnyak lg nk tun buat...tun pernah ckp..dap kominih..mat syabu pn jage2..patut tim.menteri jew..sok tun hantar pusing seluruh dunia..meeting dgn menteri pertahanan luar
.huuu aaaa huuu aaaa..ki ki ki

Anonymous said...

Kenapa semenjak Mahadey jadi PM , aku tengok Mahadey aje yang senyum . Yang lain masam macam cuka . Guan Eng pun aku tengok macam tak happy . Tak tau la aku apa game dia orang ni . Najib yang kalah tu pun aku tengok cool aje , tak masam macam Guan Eng .

Anonymous said...

Pm is anwar, tpm is azizah, izzah is YB. Halal nepotism..

Anonymous said...

EKELEH...DULU MAMAK MATDEY DOK KATA NAK SIASAT KES DI SABAH....TAPI BILA LANGAU BN DAH MASUK SEBELAH PENDI PEDAL....TAK JADI PULAK....APA JENIS PEIM NIIIII....

MAMAK MATDEY#NOT MY PM....

Anonymous said...

Banyak bersabar sdr/i2 ku yg islam, entah bala apa yg kita tempuh ni, memamg pun kepimpinan ds najib tidak serba sempurna, dia tidak maksum.
Akan tetapi gerombolan ph yg 'merampas logika berfikir' generasai remaja dgn racun2 fitnah yg sgt berleluasa sehinggakan boleh dikatan sebhg besar saluran pengundi baru umno kalah, pemikiran budak2 mentah telah 'dicabul' sedemikian rupa sehingga tidak lagi dapat mengenal yg mana intan dan yg mana kaca.
Sepanjang 22tahun+ madey jadi pm dulu entah berapa byk sykt kerajaan yg bankrup, dsNajib 0 bangkrup.
Undang2 diperkosa, hakim2 dipecat, raja2 dihina, najib zero pecat hakim.
Panjang kalau nak cerita, ...
Dan ini baru 2-3hari jadi pm balik kita dah dapat tgk Rule of law magadey a la carte,
1. Najib dilarang keluar negara sedangkan tiada kagi sebarang peruduhan mahkamah dibuat,
2. Memaksa AG letak jawatan sedangkan ianya mesti melalui proses tribunal jika mahu ia diberhentikan, seandainya bersalalah baru boleh dipecat,
3. Ada semacam mahu melantik betina ambiga sbg AG baru sedangkan itu menyalahi peraturan, dan lebih2 lagi nama betina tu dikaitkan dlm saman fitnah dsHadi terhadap SR dilondon.
4. Ada semacam fraksi gerombolan ph ni memaksa2 anwar ibrahim atau digelar anwar aljuburi oleh matsabu, sedangkan ianya menyalahi prosedur kebiasaan proses pengampun pesalah.
Tentunya jika ini terjadi ianya akan menjadi Locus standi bagi pesalah lain yg jumlahnya ribuan untuk mendapatkan hak yg sama.

Dan byk lagi...sekadar itu untuk renungan generasi muda,
Dulu seawal madey jadi pm, maggi mee yg masa tu harga 20sen satu kat kedai runcit di supply orang dgn harga $5.50 satu pada army malaysia, sykt siapa yg 'bertuah' tu?
Anak muda moga2 dpt bertanya pd orang lama.

jon boushenk said...

Insha Allah, kita boleh..demi agama dan bangsa! Kebenaran pasti mengatasi fitnah. Gua tujukan lagu ni untuk diri gua sendiri.

https://m.youtube.com/watch?v=uhV4me_k8Y8

Pink Floyd - Coming back to life.
Where were you when I was burned and broken
While the days slipped by from my window watching
Where were you when I was hurt and helpless
Because the things you say and the things you do surround me
While you were hanging yourself on someone else's words
Dying to believe in what you heard
I was staring straight into the shining sun
Lost in thought and lost in time
While the seeds of life and the seeds of change were planted
Outside the rain fell dark and slow
While I pondered on this dangerous but irresistible pastime
I took a heavenly ride through our silence
I knew the moment had arrived
For killing the past and coming back to life
I took a heavenly ride through our silence
I knew the waiting had begun
And headed straight..into the shining sun

Tanah Melayu Kini said...

tader ke wartawan nak bertanya kat mathir..

"ANWAR LIWAT ATAU TIDAK, SEPERTI YG TUN CAKAP DULU?"

nak dengar jawapan, ya atau tidak..
tolong la, tolong kasi terang sikit yg ni..
aku tanak pm aku seks luar tabie'..

Anonymous said...

Baru sekali menang dah berlagak. Ko ingat dengan seklai menang tu ko akan kekal selamanya? Langit tidak selalu cerah.
Sebenarnya ramai yang tak keluar masa pru14. Makcik pakcik belum mengundi sepenuhnya, anak2 juga ramai yang tidak terlibat. Pru15, tunggu..Atau awal.lagi?
Yang dah undi pon boleh swing nanti. Ada yang hanya berexperiment dan tidak teragak menukar selera nanti. Anak muda penuh dinamika. Tambahan melihat keangkuhan puak2 macam ko.
Yang lingkungan 40-50 mungkin dah karat. Tapi, yang bawah 40 adalah penuh dinamika sentiasa boleh swing. Apalagi, mak bapak 50an lebih akan menggunakan segala cara termasuk veto mak bapak dsbnya dimasa pru akan datang. Tak mustahil yg dibawah 20an akan dibentuk dgn lbh teliti oleh umno Merika melihat bagaimana suasana politik sekarang dan mudah simpati terhadap penganiayaan. Cucu2 yang rapat dgn tok nenek akan menjadi pembela perjuangan atuk mereka nanti. Jangan bodoh sombong. Umno mungkin tersalah langkah memberi kebebasan terlebih tanpa panduan kepada anak2 mereka tapi tidak lagi. Anak2 muda yang telah dicuri dari mak bapak mereka akan ditune balik. Itu janji parents spt aku bagi pru akan datang dan masa depan. Jangan lagi mencuri anak2 kami dari bangku sekolah atau di ipta

Anonymous said...

#TunNotMyPM

Salam CTS, pada pandangan aku kesilapan kali ini adalah kerana Pentadbiran Najib gagal menembusi permikiran rakyat mengenai GST.

Racun yg disembur kepada rakyat oleh PH memberikan mereka satu pandangan yg setiap baranga. Dikenakan GST, walaupun puas diterangkan.

pentadbiran Najib banyak menggunakan terma ekonomi dan sebutan2 mikro dan makro yg mana kurang difahami rakyat

UMNO harus bergerak SOLO untuk menjadi KUAT.

Ketepi persepsi kononnya rassis jika PAS boleh bergerak SOLO mengapa tidak UMNO.

Cuba kita jalankan satu percubaan jika adanya PRK bergerak SOLO tanpa parti komponen lain

Kita LIHAT adakah PARTI MELAYU akan di berikan sokongan.

Anonymous said...

budak2 k-pop ni blom kenal atuk mader lg mcm senior2 yg dah merasai 22thn...dulu rakyat nak angkat muka pun takut di ISA nya...zaman atuk mader dulu rakyat tak habis2 membodek sbb itu jer cara paling selamat dan peroleh hasil...lawan jer "kemunting" ler jwb nya...

Anonymous said...

Tahun 1998 Mahathir pecatkan Anwar dari jawatan Timbalan PM . Korang rasa nak ke Mahathir angkat Anwar gantikan beliau kali ini . Korang pikir laa sendiri jawapan nya . Mahathir ni licik orang nya , mengalahkan belot . Presiden Amerika George Bush pun pernah kena main ngan Mahathir dulu , ingat tak ? Kalau George Bush pun dia boleh main , ni kan Anwar , celah gigi jer .

Anonymous said...

Budak2 kpop dah mengganas di timeline. Mangsa terkini, matsabu dgn gone end. Permulaan yg baik, apabila 'kpop' memulakan dakyah mereka, tungguuu..sape yang kena lepas ni. Pru15, here we come.Huhu!
Ehhh..ntah2 timeline, tenet bagai jadi mangsa atuk seterusnya? Bagus jugak enn..baru level field Kita lawan fitnah cara gentleman.

Anonymous said...

HAHAHAHAHA PADAN DENGAN MUKA HANGPA, DULU HANGPA KATA NAJIB ZALIM, NAH SEKARANG HANGPA DAPAT PEMIMPIN ZALIM LEPAIH NI BARU HANGPA ADA AKAI KOT HIHIHIHI.

LIM GUANG ENG BARU ADA AKAI, DULU MASA BANJIR NAJIB TOLONG HANG LEPAIH TU HANG KATA KAT DIA MACAM2 LA NI HANG RASA HAHAHAHAHA, MADEY BLEH AJAQ HANG HIHIHIHI.

WALAU PUN HANGA DAPAT KUASA CARA FITNAH DALAM PRU 14, ADAKAH ITU NIKMAT BAGI KAMU ATAU BALA BAGI KAMU?

MAJERIN HANG BAGITAU ATOK MADEY SURUH DIA BUAT JEMBATAN BENGKOK 16 TINGKAT TAU HIHIHI.

Ted Manoff said...

The Agong and Prime Minister have Finally Spoken About Thruth to the Entire World.

Terdahulunya ramai orang marah dan sumpah seranah pada Tun Dr Mahathir yang bertekad membuang Anwar dari jawatan TPM disebabkan isu moral Sodomi / Liwat. Tun Dr Mahathir telah dikecham dengan hebat dan juga ditudoh zalim dengan sengaja mengada2kan alasan untok kekal berkuasa.

Namun pada hari mengangkat sumpah PM7 , Dr Mahathir mengesahkan kepada Dunia bahawa Anwar adalah Peliwat melalui urusan pengampunan (Pardon).

Yang Dipertuan Agong pasti arif tentang kaitan sesuatu kesalahan dan bagaimana pengampunan itu sendiri menjadi satu proses Validation tentang autentiknya kesalahan itu. Namun memandangkan sebahagian besar rakyat mahu pengampunan diberi maka baginda tiada pilihan.

Maka sekarang telah sahlah bahawa Anwar memang seorang Peliwat kerana jika sebaliknya sudah pasti jika Anwar sebagai orang yang bermoral dan tidak melaku Liwat ( popularly known among bloggers a.k.a Penerokaan Stor Kunyit) PASTI menolak pengampunan ini sebagai satu bentuk Protes.

Pada hemat saya , sebenarnya semua ahli Pakatan lah yang indirectly mengesahkan Anwar sebagai Peliwat melalui desakan mereka beberapa tahun lepas untok mendapatkan pengampunan tersebut.

Malaysia seperti yang Tun Dr Mahathir kata adalah sebuah BOLEH LAND. Proton Saga pon boleh sampai ke Kutub hujung dunia yang mana Mercedes, BMW, Jaguar dan Ferrari tidak dapat menyaingi rekod ini. Bravo.

Apabila menjawat jawatan PM8 kelak, sudah pastilah akan ada majlis keshukoran memuji Allah melalui majlis tahlil dan doa meraikan Peliwat menjadi Pemimpin no #1 negara bagi memimpin majoriti umat Islam dalam negara ini. Inilah KEHEBATAN Melayu.

Satu lagi rekod DUNIA akan di Chipta.




Anonymous said...

sblm tu nak pesan pd admin jgn bg cybertroopers PH masuk dlm ni.. dah kalah pun tak reti2 lg.. penjawat awam dah kena ugut tak blh sokong umno.. kukubesi dah bermula.. kpd najib u are the best PM msia ever have.. org akan kenang jasa u one day kesilapan u ialah krn terlalu terbuka sehingga org amik kesempatan.. ahli umno paling tak berguna dlm dunia.. PH takan blh menang byk jika ahli umno tak undi mrk..

Anonymous said...

Nasihat dgn menyalak.. nak tau beza tengok atas.. mengata org sembang kedai kopi.. kau pulak menyalak di blog org yg dikata tak berkualiti..

HOOOIIII kalau tak berkualiti.. berambus.. kau paham tak.. berambus
Kau tak paham jugak.. lantak kau la

BLOG KAU APA??????? kau paham tak ramai nak tengok kualiti kau menyalak...

JGN PANASSSSS... BLOG KAU APA? Aku sdg bagi nasihat..org yg kau salak ni nak belajar ngan kau BLOG KAU APA? kau faham tak.. BLOG KAU APA ramai nak berkunjung.. kau paham tak.. kau guna bahasa anjing aku guna bahasa anjing.. kau tak paham juga.. lantak kau la..

Suka hati aku nak tulis.. kau paham tak.. hahaha

Kau ahli umno ke.. PATUTLA KALAH AHLI NASIHAT ORG MCM MENYALAK.. kau tak faham.. BERLAGAK PANDAI.. kau tak faham lantak kau la..

Kau tau tak kau asik menyalak..
Kau nak org berubah????
BLOG BERKUALITI KAU APA?
KAU AHLI UMNO?
BERTANDING?

WOOOIIIII ramai yg tunggu ni... sekali kau menyalak pasti org undi..

BLOG KAU APA...FAHAM TAK
BLOG KAU APA... FAHAM TAK
BLOG KAU APA.... FAHAM TAK

Hehehe...

Terkejut.. baru balik terdgr ada org menyalak.. puas cari rupanya kau..

Nasihat je.. tak perlu idung tinggi tak perlu berlagak pandai tak payah nak menyalak je.. satu kata BLOG KAU APA... tak paham.. LANTAK KO LAH..

Baru menang berapa hari dah menyalak.. kau ada bini?????? Bayangkan bini kau dgr kau menyalak setiap hari hehehe..

Jgn marah NASIHAT JE..

Anonymous said...

Bila dia menyalak kita tanya BLOG DIA APA.. memekakkkk je

Gaya mcm yb.. jgn salah faham.. yb (Yang Bertenggek) kat blog org..
Hehehe.. jgn marah

Jenis manusia tak sedo diri.. bila menang org mcm ni la bertenggek kat dpn tunjuk muka.. silap hbulan dah tak ingat kat pengundi.. bila kalah MENYALAK menyalahkan org...

Lu ingat masa dulu umno menang lu sorang mengundi.. masa menang tak menyalak lu.. HEEEIII BANGANG BERLAGAK PANDAI ORG YG KAU GONG GONG NI LA YG MENGUNDI MASA MENANG.. patut org lari.. rupanya calun wakil dpt pembantu mcm lu.. menyalak tak abis.. nasihat je jgn marah..

Tak paham juga.. lantak kau la

Satu ayat.. BLOG LU APA?

Anonymous said...

Cth jelas dr kau..tun m... gengnya musuh ketatnya.. semua panggil PENGUASA KUKU BESI.. ada dah disumbat dlm penjara.. isa..mereka bkn menghormati.. tdk menyanjung tinggi.. hahaha.. tak kan bengap nak faham..

Semua ada tujuan.. semua mencari kedudukan.. kau tak nampak berebut jawatan.. kau kata kau berkualiti. tu yg kau kata sanjung tinggi..

Belang belum muncul.. mulut je baru muncung...hahaha

Takde sape ke nak bela dia? Ayat yg tepat utk madey.. ramai musuh dulu nak bela dia.. yg dah tersumbat dlm penjarapun sanjung dia.. bela dia baik baikkkk.. tak gitu..

Hahaha.. belum panas... jgn tanya kedudukan org.. tanya org yg kau sanjung apa perjanjiannya.. cer tanya.. pertubuhan cina mintak apa??? Hahaha..

Siapa mkn cili dia terasa pedas!!!
Kata GADAI selalu dilaung sebelum pru.. apa yg di gadai??

Siapa mkn cili dia terasa pedas...

Kata berkualiti.. hampehhhh budak ni... punyala berlagak akhirnya terbukak identiti org pakatan..

Org Madey weeeiiiii...
Nak tunjuk lagak.. nak gertak org kat sini.. nak bagi tau org umno salah jahat dipinggir org.. konon nak nasihat tapi menyalak..

Kalau hormat sgt sanjung sgt.. tak kan org pkr tak tunjuk muka masa umum mat sabu jd MENTERI PERTAHANAN KAH KAH KAH..

Aku berguling ketawa sambil tunggu subuh baca salakan kau ni.. pi la menyalak kat bos kau... tunaikan janji SERTA MERTA baru berkualiiti.. belum 100 hr..

Lepas ni rasanya hari hari org dlm blog ni pulak nasihat kau.. tapi tentula bahasa sama kau... pahamkan takkan bengap sgt.. kau kan berkualiti.. jgn marah hehehe

Kau nasihat... aku nak bagi tau je.. spy mat jebon pi la tanya superman.. dap sanjung ke dlm ceramah dap... baru aku tau cara sanjungan dap utk madey?????? Tak sanggup nak tulis walaupun aku dr kumpulan yg dikata musuhnya...

JGN MARE takut semput masa menyalak.. bahaya tau..

Anonymous said...




PENTING


KORANG NAK SUPPORT NAJIB KE? TOLONG MASUK SITE INI

https://www.thepetitionsite.com/204/902/323/terima-kasih-najib-razak/



Salam





Anonymous said...

Rakyat tak faham perjalanan mahkamah, kalau boleh dipercepatkan kes rasuah banglo takde siming fool LGE, nampak macam ada komplot melambat2kan perjalanan kes, perasuah tempatnya bukan dlm kabinet tapi dlm penjara?

Anonymous said...

2.14 trd manof dah mula nak buat uturn.... kemenangan ko rupanya tak lama... hahaha

Anonymous said...

Ape lah nak bising2 lagi .. Dah kalah masih tak puashati...terimalah hahikat rakyat malaysia dah tolak kamu...Tuhan benci umno kerana ade prompak besar dan prompak kecil...ubah diri dulu untuk bertarung 5 tahun akan datang...

Anonymous said...

Dikhabarkan puluhan malah ratusan ribu pengundi cina dari Melbourne, Taiwan malah dari seluruh dunia balik semata2 untuk mengundi dap, mereka ini akar umbi faham benar dgn hasrat pucuk pimpinan dap utk MEMPERKUDAKAN MAHATHIR. Harap2 Mahathir tidak leka dengan mainan jalan belakang dap... Mereka ni hanya menunggu masa yg sesuai sahaja!

Anonymous said...

Agenda MEMPERKUDAKAN MAHATHIR bukanlah sesuatu yg dibawa secara underground, sembunyi2 oleh dap, malah ianya dilakukan secara terang2an dan mereka sangat berharap agar beteri itu cepat padam! Jika padam tiada siapa lagi yg dapat menyekat penguasaan mereka. Harap Mahathir faham benar akan perkara ini, berhati2 dgn dap!!!!!!!!

Anonymous said...

Lately rakyat tengok muka2 wakil rakyat dap macam tempoyak basi je? Muka tu dah la tak berapa nak berseri, entah kenapa agaknya? Walaubagaimanapun hati2 dengan agenda besar dap!!!!!!!

Anonymous said...

"RULE OF LAW" kalo dlm 3 abdul adlah UNDANG2 KEPIMPINAN TERPIMPIN KEPALA OTAK..

MENTERI PASOLA adlh mat sabu dlm LAKSAMANA DO RE ME..nasi kandar 3 pinggn..

MAN BELON yg dulu dan skrg adlh LGE dlm lebai malang..

Anonymous said...

Aiii marah nmpak bile cite HAL GERTAK TUN..

Kihkihkih betul lah tu...

Keje pon blum lgi n mnteri pon x lntik lgi SIBUK nk TANGKAP,BUANG org..

mmg btul bro..TUN aje yg da agkat sumpah tpi ORG LAIN nganga lgi..

Buatny BATRI TUN stop nnti sape yg nk SIGN AGKT SUMPH dorg nnti...HARU BIRU mlysia nnti..

ada betoi kerrrr???

Anonymous said...

Aku malas nak sembang panjang-panjang...

Nih nak tanya nih...

Raya tahun nih buleh dapat bonus ke idok nih...

Dalam bajet 2018 Najib janji nak bagi RM1000, k'jaan Najib pulak tumbang dah...

La ni k'jaan Tun Det nak bagi berapa?

Cuba habaq mai naa...

Anonymous said...

tak lama hayat PH ni....

defence minister, mat sabu.....ha...ha...ha...
finance minister , tokong yg ada case rasuaah....ha...ha..ha..

DAP akan di ketawakan dan di Malukan dulu depan rakyat...rakyat akan pertikaikan macamana menteri ada kes rasuah boleh di lantik...??
kementerian yg jaga duit pulak tu...

PAN akan di ketawakan dan di malukan ramai ramai depan rakyat....rakyat akan pertikaikan mcm mana org yg sokong kominis boleh di lantik...??
ramai askar yg maut di tgn kominis dulu...


apa pendapat anda..??

Anonymous said...

Al kisan rakyat disebuah negeri. Si A mencuri setin air minuman disebuah kedai, si B telahpun didakwa dimahkamah kerana tuduhan membeli sebuah rumah dibawah harga pasaran. Tik tik tik bergitu cepat sekali si A didakwa dan didapati bersalah dan dihukum. Si B walaupun proses telah berjalan tapi terasa terlalu lama untuk rakyat melihat keputusannya. Rakyat yg tak faham undang2 dan perjalanan mahkamah menjadi semakin gusar dan bimbang kalau2 ada komplot melambat2kan perjalanan kes. Takut2 nanti dikatakan double standard, jauh sekali untuk rakyat menghina perjalanan mahkamah, rakyat bila dengar mahkamah sahaja pun mengeletar lutut, mana mau cari duit utk bayar peguam berjuta? Inilah antara kisah nasib si A dan B didalam sebuah negara yg menjunjung rule of law!!!




Anonymous said...

Mantap...

Dia org ni jenis tebal muka... selagi boleh diperguna utk kepentingan, misi muka tembok tetap dilaksana... sbb dia org tau ahlinya/pro tak peduli.. anak anak muda melayu pulak dah termkn racun gamoknya... racun berperisa durian.. hapus gst.. ptptn free jd biasiswa.. pendidikan percuma bla bla bla syokkkkkkk je..

Bila berucap masukkan dlm otak.. berulang ulang kali..
Jika saya tawan putrajaya bla bla
Jika memang SERTA MERTA bla bla
Undi saya.. saya menang bla bla..

Menganga mulut.. tak nak keje.. nak keje mudah.. gaji beso.. nak dibagi segalanya.. erti kata FREE la... kalau boleh nak free semua

Dah undi.. mulut terkatup.. otak pulak melopong.. tunggu serta merta..1 hr.. 3 hr....bagi can lagi..100 hr..

Lepas 100hr masih begitu akan ada ayat baru..
Bagi kami waktu..
Kami baru je dilantik..
Bla bla bla..hadap je la.. dah undikan.. nak berbunyi dah malu pasti kena sembur ngan kawan saudara pro umno..

Pp dan selangor mcm mcm janji pru sebelumnya... motif mudah je.. JANJI IDUP SENANG... SEMUA FREE.. HAPUSSSSS...

Sekali kita mungundi.. sekali pangkah.. semua boleh berubah..

Bkn setakat pm mb dll berubah..
Dr kecik ke tua peruntukan yg digubal dlm UU boleh berubah.. yg dah termaktub boleh ditukar buang...

Anak muda.. kau ingat hanya utang ptptn.. gst hahhhhhh

Anak belum lahir yaaa..
anak belum besar yaaa..
dulu emak bapaknya mudah masuk u.. tak mustahil kini berebut tempat.. susah mcm nenek moyang ke emak ayahnya nak masuk u..belum kira lagi perbelanjaan..

Rang UU tu begitu byk.. tebal buku weiiii... berbuku buku belajar UU.. tak caya tanya anak karpal.. makna ada byk hal dlm UU/HAK dlm kehidupan kita..

UU/HAK agama bangsa dan negara..
UU/HAK DLL... fikirla sendiri..

Mahal tau pangkah ni..
Tak ternilai..
Sesal kemudian tiada guna..

Jika dap pkr tak berpuashati ngan lantikan dibuat Tun.. kita lihat?

Anonymous said...

Aku tak pham betul la, awat la rmai lg org dok backup najib tu ..otak hampa dah bekarat bedaki sgt ka.. Mcm tu pon ada lg org kata dia org baik ..gila ka pa.. Pmimpin 1 dunia pulau dia , berita sluruh dunia hina dia, rakyat 1 mlysia mgutuk tndakan dia.. Tp ada lg serpih2 bekarat cm hmpa ni kata dia org baik ..org2 yg rapat dgn dia dlu pon smua dah hilang k mna , klau dia ni baik , geng2 dia msti mai backup dia kata ni smua fitnah .. Ni stakat serpih habuk cm hmpa ni ja yg dok kata smua tu fitnah, yg mnteri2 dlu smua dah cabut lari sbb depa pon tau bnda ni smua mmg betul bkn ftnah.. Klau betul dia org baik, aku yakin Allah akn angkt darjat dia jd org dihormati, aib dia akn dlindungi,rezeki dn harta dia akn dberkati .. Tp skrg ni majoriti smua hina dia , aib dia smua org dah tau , rezeki dia smua Allah tarik balik .. Sgala kekuasaan n kekayaan dia dlu smua dah ditarik balik .. Xkan x prasan lg tu smua hukuman utk nk myedarkan najib.. Klau dia org baik dia xkn dhukum smpai mcm ni ..

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates