May 11, 2018

145 A Message For BN Supporters - Time Is On Our Side




To all BN supporters:

Yes, you are still recovering from the shock elections result and understand that everything has changed. You are asking how this could have happened and would have started assigning blame.

But cheer up. All is not lost.  BN still has 79 seats and is still the state govts for Sarawak, Perak, Perlis and Pahang. Kedah is still a possibility.

PAS has 18 seats. They are equally against PH - perhaps more so due to their deep-seated hatred of Tun M, DAP and Amanah.

PH by itself only got 113 seats. If you add Warisan's 8 seats, it is just 121 seats. Their popular votes was 45% - lower than the 48% that BN and PAS got.

At just 121 seats, this PH govt is a weak govt and is lower than the 133 seats that BN got in PRU13. Therefore, it is a fragile govt and could fall anytime if their Sabah and Sarawak MPs defect.

I think we cannot dispute that PH won due to Tun M keeping the coalition together and reassuring the Malays that it is safe to vote the DAP controlled PH.

But the reality is that he is 93 years old and his ability to endure the strains of PM is still questionable. 

Regardless, his health and age will eventually force him to withdraw from the scene. 

Time is on our side here.

In order to win, Tun M may have said a lot of things that he was a U-Turn of what he stood for in the past but this was just to let people hear what they wanted to hear in order to get their votes.

Mahathir has his flaws and his basic character is unlikely to have changed. Very soon, he will revert to his kuku besi mentality and the public will see his true zalim face. The cruelness side of him that turned so many Malaysians against him in the face place. In no time, Malaysians be disgusted and will turn against him and Pakatan.

The public expects Pakatan to keep its many "bulan dan bintang" promises but we all know these are populist, unrealistic and will cause great financial damage to Malaysia.

Taking the rest of their manifesto such as abolishing tolls aside, many of their 10 items in 100 days promise will be hard and costly to implement.

Removing GST and changing to SST will cost RM24b. Eliminating FELDA debts - RM5.1b . EPF for housewives - RM1.8b. Kad Peduli Sihat - RM1.75b.  Just these are already RM32b - as much as the entire Federal budget deficit for 2017.

And we have not even talked about petrol prices yet. Without realizing that their incomes have increased drastically under BN from 2009 to 2017, many people said they rindu zaman Tun where prices were low. 

When Tun was in power, global oil prices, food prices and commodity prices were still very low. In 2004, all these prices jumped as the emergence of China drove up demand. China is still going strong and with India's middle class booming, it is a matter of time before commodity prices continue their upswing.

Their 100 days promise to increase minimum wage in Sarawak and Sabah by 8.5% will also cause inflation. Global oil prices as we speak is now US$77 per barrel and may rise to US$100 soon.

Instead of petrol prices reducing, PH could soon realize they will have to increase RON95 prices to RM2.50 per liter.

Soon, the people will realize the harsh realities that prices will continue to increase even after GST was removed and Tun M is back in power 

They will start branding PH as "Price Hikes."

This is the economic reality and external forces that BN was trying to educate the public to understand but failed as the public was consumed by the lies of PH and blamed BN.

Criticizing and blaming the govt is always easier than running the govt. The day will come when PH will be blamed for cost of living increases too.

As we are no longer in Federal Govt, BN is likely to undergo dramatic changes as old leaders, members and even component parties exit. 

Young, energetic and smart leaders will be given the opportunity to rise up their ranks to take their place. These people will be motivated, hungry for success brave and vocal - traits that BN lacked before.

Above all, any democratic country and two party system needs a strong opposition that will provide the checks and balances against them.

Our country needs this. Our country needs us.

Let's reorganize, keep the faith. keep up the fight. plan and execute our plan. PH will make mistakes. PH is destined to fail one day. 

Fitnah cannot win as truth is on our side.

Tatap BN.

145 comments:

Anonymous said...

Ye tepat sekali.Sebelum ini kita susah nak argue dgn mereka , nak katakan harga barang naik bukan kerana PM Najib dan bukan kerana GST.Nak bandingkan harga luar negara pun mereka tempelak begitu saja.Pergerakan harga masa depan lah yg bakal mengajar mereka.Saya rasa kehidupan mereka yg mengharapkan harga barangan yg lebih murah di bawah PH akan tertekan lebih teruk pada masa hadapan.Ini kerana ,kekurang hasil kerajaan kerana penghaapusan GST akan membawa kembali dasar pengswastaan kegemaran Mahathir.Sebenar nya dasar pengswastaan inilah yg merupakan punca utama kenaikan harga sejak dulu.

Analisa bertajuk Time is on our side ini,perlua di hadham dgn baik.Kembalikan semangat dan teruskan perjuangan kita .

Juga tetap BN.

Anonymous said...

Apa yang saya bimbang ialah kalau Mahadey mati sebelum dia sempat turun takhta nya kepada Muhyidin , Mukhriz atau Azmin . DAP sudah tentu mahu Wan Azizah jadi PM gantikan Mahadey sebab Wan Azizah ni PM boneka . Kita perlu ingat yang Mahadey ni sudah 93 tahun , kesihatan jantung kurang baik , selalu keluar masuk IJN , bila bila masa boleh gol .

Anonymous said...

Saya setuju 101%. Allah knows better.

Anonymous said...

Skrg masa memulih kan diri penyokong dgn pemimpin Kita Akan bangkit kembali insha'Allah

Anonymous said...

Kt wassap kata kalau ada yg tanya seperti yg ditulis diatas sila jawap:-hari ini kawin,esk dpt ank ke? Itu saja sudah@

Anonymous said...

Baru semalam angkat sumpah, hari ni bn melalak tuntut tunai janji? Gila ke apa? Kabinet pun belum lantik. Bawak bersabar macai. Belajar jadi pembangkang dulu. Sanggup ke keluar masuk kampung buat ceramah di depan hanya 20, 30 orang? Sanggup ke ceramah atas lori, di kedai makan? Rasakan kau..dah takde program kementerian/jabatan pemimpin bn nak tumpang. Tak lama lg pasti ada komponen bn tarik diri, pemimpinnya cabut lari bila cash makin berkurangan. Sebab apa? Sebab umno dan bn dididik kerja utk wang sejak dulu. Kahkahkah..

* bagaimana agaknya najib membiasakan diri jadi ketua pembangkang dalam parlimen? Jgn ponteng sidang dahlah..

Anonymous said...

Samada kite TERTIPU atau DI TIPU...

Jgn plak tun m ckap MANIFESTO ni bukan JANJI udah ler..

Kihkihkih

alan said...

Keeping promised is one way to win in PRU15. The easier way is to simply begin a massive investigation into 1MDB, Mara, TH, Felda, NFC, etc and threaten the wrongdoers still in BN to intentionally lose PRU15.

Once that's done, go over every AG audited report from 8 years back and imprison the smaller BN leaders. For example, the one charging RM224 for a screwdriver in a directly awarded contract. Or the directly awarded contract to install KTMB's new ticketing machines for RM1.5 million per station that eventually had to be bailed-out. You know Tun, he'll definitely do it. It doesn't matter if he also had his cronies, he controls the AG and SPRM the same way Najib used to now.

Tun is a crook. He's also super smart. In other word, BN is finished.

Anonymous said...

Yang jelas fitnah telah menang. BN boleh guna fitnah pada masa hadapan untuk menang PR/PRU juga, boleh mencubakan?

Anonymous said...

Once tun is finished,God knows when he ll be invited back, not to play mahjong, (you fools, the one giving ceramah in tk. intan) ph will also finish. Tun had better write his wasiat, as to who is gonna be the nwxt pm, before it is too late. Otherwise, everybody up there is going to scramble to get the biggest loot.

Anonymous said...

Jangan sedih macai2. lepas ni boleh makan kfc puas2 tanpa gst.

Anonymous said...

Rasakan lah dan belajarlah jadi pembangang... i mean pembangkang.

Pelan pelaksanaan manifesto telah lama ada. Tinggal nak materializekan je.. sabar la sket. Hanya penyokong ph layak persoal manifesto ph. Korang yg tak menyokong termasuk cts ni dah kenapa plak sentap sangat?

Anonymous said...

Xde mention pun psl kleptokrat?
Menunding ke arah harga barang dan gst shj xcukup.

A crook leader is a big no no..

Selagi BN in denial utk mengakui kleptokrasi ketuanya, selagi itu BN hidup dalam kesombongan.
Selagi BN duduk dalam kesombongan, selagi itu xkn berjaya meraih undi silent voter.

Cerita keburukan selangor dan azmin berkumandang saban hari di tv. Tapi lihat keputusan PRU di selangor.
Masih mahu bermain dipadang lama dgn taktik lama?
Org lama pun pandai berubah mengikut trend terkini.

Berkemungkinan besar UMNO akan diharamkan apabila Harapan mula menjalankan proses pembersihan mereka.
Yang mana akan melumpuhkan BN.
Damage to BN is not done yet. Just the beginning.

Siapa paham tingkahlaku mahathir semasa dia berkuasa boleh mencongak apa yg akan berlaku.
Mana musuh dia yg dibiarkan bebas semasa dia baru memenangi sesuatu PRU atau pemilihan?

BN akan hancur dikerjakan mahathir jika tiada tindakan cepat dari pimpinan tertinggi.
Hanya simpati rakyat boleh menyelamatkan BN.

Buangkah sifat hidung tinggi tu

Anonymous said...

Apa nasib badan/agensi yang ditubuhkan najib? Permata, teraju etc..apa jadi pada jasa, btn dll? Carilah kerja lain ya..masa anda sudah tamat. Tak lupa juga nasib pemimpin umno dan kroni yg memonopoli urusan kerajaan sebelum ni..mana mau lari?? Hahaha

Anonymous said...

Kau undi bn tapi cakap tertipu kalau manifesto tidak dilaksanakan. Poorahhhh.. Duduk diam2 sudah mugabe

Anonymous said...

Mentaliti tipikal umno membantutkan sokongan rakyat kepada mereka. Buat program syok sendiri hanya bersama ahli. Tabur duit pada ahli. Tapi nak sokongan dari semua rakyat. Kalau tak sokong umno label jadi barua cina. Selagi tak berubah selagi tu umno makin mengecut.

Anonymous said...

Nasib baik najib tak sempat swastakan kastam diraja malaysia. Tangguh sejak 1 januari 2018. Kutip puluh billion cukai, nak difaraidkannya kastam. Mcm myeg monopoli imigresen. Duit kutipan masuk akaun myeg sebelum pulang kpd kerajaan. Tak sampai brape tahun buta2 kutip rm500 juta lebih fee perkhidmatan. Gila!

Anonymous said...

Pemilihan parti umno bila nak buat? Bergaduh la korang. Jangan lupa desak singkir najib razak. Dia punca bn kalah teruk. Biar dia hadapi pelbagai tuduhan di mahkamah dengan tenang. Kihkihkih..mahal yuran lawyer tu..bayar guna elaun ahli parlimen. Gaji pm, Duit cedok tepi takda sapa nak bagi dah.

Anonymous said...

Lupak lak

Tanah Melayu Kini said...

Org muda tak tahu komplikasi masa depan negara apabila dap memerintah..
Mereka memntingkan diri sendiri dr bangsa dan agama di masa hadapan..
Skrg bangsa melayu dan agama dlm ancaman..
Bukan skrg.. tp masa depan.. 5 tahun 10 tahun dan selamanya selepas ini dlm ancaman..
Sikit demi sikit akan pudar.. dap bukan bodoh nk buat perubahan 360.. bagai air menitis.. setitik demi setitik akan mengalir jatuh genggaman rakyat melayu islam selama ini..
Menang sorak melayu islam tergadai..
Mathir meninggal.. siapa yg akan ambil alih.. ini persoalan yg amat kritikal.. kerana tiada siapa di pihak pembangkang yg bole di harapkan utk pertahan kedaulatan yg sedia ada.. semua lalang..
Mathir sy nmpk akan berjaya memperbodohkan penyokong..
Semua nya telah tersusun oleh geng najib terdahulu..
Sbb itu dia hanya perlu 2 tahun utk jadi wira..
Susu lembu.. sapi dpt nama..
Sst agaknya buat semula.. rate 6% org dah happy.. janji tader gst..
Ecrl on juga tapi polish sana polish sini.. diaorg dah happy..
Tol.. kurang sikit sini kurang sikit sana.. diaorg dah happy anggap janji di tepati..
Walhal.. yg kerja keras.. kerajaan najib dan gengnya..
Oleh krn dia bijak maka semua kerja2 bn akan di polish sana polish sini dan semua org happy..
Bahaya kpd bn yg akan terus dibenci krn mathir yg buat kononnya.. mathir cuma cuci magkuk..
Kesian org yg kerja keras bina dan setup 2020..
Rakyat akan lebih happy kerana 2020 di sambut dgn kerajaan mathir.. lagi benam bn nnt..
Tapi biar lah bn menjadi pembangkang di dewan sbg pembangkang yg di contohi.. pamerkan apa itu pembabgkang sebenarnya.. bukan macam pembangkang kedai kopi dan ikut suka hati..

2 said...

Bila Tun Mahathir nak lawat kubor Nik Aziz ? Dulu sebelum PRU dia berya ya benar nak ziarah kubor Nik Aziz . Tahniah juga kepada Malaysia kerana menjadi negara pertama di dunia yang nak mansuhkan GST . Agak nya negara lain hanya perhatikan gerak Malysia ni dengan ketawa berdekah dekah .

Tanah Melayu Kini said...

Jgn tuan.. jgn keluar ajaran islam..

Anonymous said...

Presiden Parti Solidariti Tanah Airku (STAR) Jeffrey Kitingan mendakwa pemimpin BN Sabah akan meninggalkan parti mereka dan bergabung bersama STAR sebagai Gabungan Sabah.

Ini kerana, katanya yang dipetik melalui Facebook hari ini, era Umno/BN sudah berakhir.

Sekali jatuh sampai bila2 pun bn/umno takkan bangkit

Anonymous said...

this is awesome article..we need this input regardless the hanky panky of aquisition from the oppositionparty.... the goverment which form by sentiments of FITNAH is not credible goverment... cepatkan kes 1MDB as tan seng giaw no involving dan cepatkan pembinaan jambatan bengkok yg sudah lama tertangguh... pak lah di suruh undur sebab batalkan jambatan bengkok.. jangan mudah lupa lagi... we need jambatan bengkok sekarang..

Anonymous said...

Setuju dan BN perlu membuat transformasi berani dan besar besaran dalam tempoh 5 tahun ini sebelum PRU 15,antara yang perlu di buat:
1. Najib dan Zahid perlu mengundur diri.
2. Meremajakan BN, berani meletakkan orang muda sebagai pemimpin.
3. Imej BN perlu di tukar sama sekali termasuk lah logo BN yang berwarna biru tua itu. Warna biru tersebut perlu di ganti dg warna yg melambangkan transformasi keremajaan BN.
CONTOH: Lihat sahaja syarikat2 corporate, bila logo atau brandname syarikat sudah terlalu lama mereka akan ganti dengan rekaan serta warna baru agar terus menjadi day penarik kpd pelanggan.
4. BN perlu keluar dari imej "old fashion".

Anonymous said...

cucu tok selampit.
yang penting..aku..anak2 aku..isteri aku..keluarga aku..adik beradik aku..makcik2 aku..bapak sedara aku semua...sepupu sepapat aku semua..keluarga aku semua..jiran aku...kawan2 aku..sahabat2 aku..dan yg paling penting rakyat sekelian...merasai merdeka pada 10hb may 2018.

jangan lah cdrita be da yg kau tak tau..aku hidup zaman tun hussien..tun m..tun lan..najib..dan sekara g tn m kembali..tolonglah..zaman tun m yg paling terbaik dalam hidup aku..

tanya hati masing2..adakah zaman najib kita tak resah? tak gelisah? adakah masa zaman tun m kita rasa susah begini?

cakaplah apa saja..rakyat tak akan percaya..doa rakyat yg di zalimi di tunaikan Allah SWT.

kita nak tukar bukan saja2..tapi najib umno dan bn tak nak de gar cakap rakyat..sombong bongkak...yg di cawangan dan yg di bahagian..mana kauorg sebelum ni..bila nak pru dan tak dapat di calonkan..oohh..nak jadi so jebat...bila bertanding kalah...

satu lagi..pendapat aku bila masuk dlm blog nak mengutarakan komen aku yg ikhlas..apa aku dapat? makian..fuckatan lah..anjing madey lah..padahal..aku ni penyokong umno yg tegar..itu yg aku dapat?

takpe..mcm anon atas tu kata..berceramahlah kauorg kat kg2 yg ada 20-30 org tu...rasakan keperihan mcmana jadi pembangkang..

#hebatkan pembangkangku

b

Anonymous said...

kepada anon 12:51:00 PM...

BN especially UMNO tak munkin akan guna taktik Fitnah untuk menang...

kalo ko islam, tentu tahu apa hukum sebar fitnah...hidup kita bukan setakat habis di dunia ini...adalagi dunia yg bakal kita tempoh..

lain la kalo ko kafir harbi atau islam liberal...Fitnah memang makanan korang...

Anonymous said...

Masih xsedar..
Modal fitnah shj dijadikan pengubat luka..

Penyokong BN dan silent voter ada perbezaan besar.
Ambil hati silent voter, bukan penyokong bn mahupun pengampu

Cik Minah said...

Tak habis-habis meroyan. Betul-betul, sore looser ornag-orang BN ni.
Move forward lah weyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy......Tun cakap, back to the grass root bukan menangis meroyan sepanjang hari dan tahun,marah orang tak maw pangkah umno. Duduklah muhasan ah diri - cari sebab kenapa orang muda tak mahu pangkah umno. Mesti ada benda yang tak kena.
Umor UMNO dah 72 tahun hari ni.
Umor 60 pencen wajib, umor 72 berkubur!!!
Kalau nak berkuasa balik - reborn and rebranding.
Buang semua kayu-kayu buruk yang gila projek.
Cari orang muda yang ikhlas nak berjuang kerana ugama, bangsa dan tanahair.
Dalam PH - semua ikhlas berjuang.
Mana-mana yang tak ikhlas dah lama keluar, terima offer CASH from CASH IS KING.......hehehe
Tak caya, tanya AININA dari Langkawi

Anonymous said...

Segerakan kes 1mdb.... tanseng giaw pernah ulas tidak terlibat... segerakan kes ini... jambatan bengkok dah lama tertangguh Pak lah disuruh undur sebab batalkan jambatan bengkok... hari ini rakyat tuntut jambatan bengkok dibina segera... jangan mudah lupa dan tak ingat pula...

Anonymous said...

udah 98 hari nie masih belum ada senarai menteri kabinet yg di ketuai oleh Mahadhir..
janji2 cuma kosongje untuk penyedap rasa..last2 follow apa yg di usahakan oleh Najib cuma di tukar namaje!!!Projek Najib berbaloi tidak perlu tol or orang tengah utk projek..tiada bayaran di kenekan selepas siap projek..NO TOL ,cuma bayarle kemudahan yg ada dalam bentok tikit keretapike..lrtke..mrtke..projek lebuhraya Pan Borneo mahadhir kene teruskan jika tidak dia selamanya di cop anti orang sarawak & sabah(borneo!!)

GST mansoh,bolehke harga barang jadi murah??? atau juak2 ph sudah kencing rakyat marhaen!!!

jijah kipas jadi TPM...adoh tak boleh tahan nak ketawa bila jijah kipas dlm dun selangor masih ingat dia dlm pembangkang!!!

https://www.youtube.com/watch?v=JPKjqutidjA

Anonymous said...

lepas ni UMNO bubar, so babai la kerusi2 yg menang semua, sila jadi bangku pulak..ha.ha.ha..

Anonymous said...

Saya bila kedai dah mula ambil foto harga barangan, manalah tau berguna nanti untuk buat perbandingan.
Anda sekelian bagaimana?

Anonymous said...

Setuju cts..kali ni kita ganyang habisan plk puak2 ni..dulu kita puas bertahan kali ni kita menyerang.

Anonymous said...

Hari ni kawin sok boleh dpt anak? Tapi ni janji dlm 100 hari kot. Mengandung pun paling lama 9 bulan 10 hari...dah janji 100 hari kena tunaikan la...hari tu janji sampai semua percaya, skrg nak delay pulak...jgn sampai rakyat muak terus dgn pakatan pas ni...5 tahun je maksimum tempoh, kalau gagal, rakyat kembali tolak pakatan

Anonymous said...

Tadi dgr radio era ada segmen khas buat pndgr bg ucapan tahniah pd pm baru..ramai ank muda tel kunun bersyukur sgt ibarat baru lps merdeka..dlm hati aku merdeka la sgt ko blm tahu lg nasib bgsa ko masa depan ditangan dap

Anonymous said...

Walau apa pun tahniahlah 45℅

Anonymous said...

Anon12.29...
Sapa yg gila...belum sumpah dah arah cuti umum...ramai pulak yg ikut cuti...SAPA GILA??

Anonymous said...

Rakyat yg muda dah pilih makna sokong pemimpin dan parti dipilih..ketepi nasihat dan peristiwa lampau org tua masing masing..berbuih terang tak nak dgr kononnya tak percaya.. sembang fitnah lagi seronok.. kita cakap bykpun dah takde hasil..

Kalau boleh bila bn sebagai pembangkang setuju semua apa pakatan cadang dlm parlimen atau keluar je bila nak undi.. sbb

Bila undi pasti dia org menang.
Memang itu pilihan org muda melayu.. kehendak anak anak melayu bumiputera..

Kita tunggu dan lihat 5 thn kedpn.. mungkin anak anak ni hidup senang.. byk duit... brg murah..rumah besar harga murah.. belajar murah.. kereta murah.. minyak 5 thn mursh meriah....kannnnnnnnnn

Baru kita dpt dgr anak muda kata TERTIPU atau ditipu idup idup.. emak bapak jgn bagi bantuan kat anak yg bangga pilih pakatan..

Anonymous said...

What you write it correct.... but we must now ACT like opposition, BEHAVE like opposition, foul mouthed like oppposition.... and hold demo every year like Bersih at KL.... we are no longer statesman but we must learn how to behave like opposition. Do fake news on them with photoshop etc. Ask western media to write bad things about them even it is not true..... we must give them the bitter medicine which they give us....

Anonymous said...

Gst 6% tolak... sbb susah dah tipu.. tarak untung maaaaa

Sst 10%...10+5%.. sokong abis abisan.. mudah pusing pusing.. memanjang tarakkkk untung maaa... declare untung ciput rugi memanjang maa..

Anak muda ni perjuang apakebenda maaa.. brg tetap cukai maa.. anak muda beli brg tetap ada cukai.. byr cukai maa.. tapi penjual..pemborong.. pengeluar belum pasti bayar maa.. belum pasti declare jujur income incomeeeee tax maaa.. mana mau cari hasil maa.. janji mcm mcm maaa..

Ada sesape belajar acca atau seangkatan dgnnya...

Akautan bertauliah ni kebykan non malay bumi.. org melayu cikit je... tanya dia org, suruh dia org jujur mana lebih baik sst atau gst..

Pernah lihat atau dgr org acca ni hebahkan pasal gst??????? Ulas pasal gst?????? Rapiji kot???? Hahhhh

Anonymous said...

Belanja pmo 20 billion...bunge hutang 31 billion...mana nak cukup duit...buat mrt 3 fasa dengan duit hutang sampai 100 billion lebih...tu semua tun akan kurangkan yg membazir dan boros...belanja permata lebih 100 juta...
Lembaga hasil negeri diarah siasat akaun pemimpin umno dan kroni najib...ade hasil tambahan akan masuk...sprm akan siasat yg rasuah dan rampas harta ...tambah lagi hasil negara...tun bijak...

Cencaluk said...

Penulisan yg baik. Kita lihat dan dengar ler apa alasan yg akan di erikan sekiranya mereka gagal menurunka. Kos aara hidup rakyat Malaysia akan datang.

Menjadi pembangkang memang mudah tapi bila dah memerintah lain lain ceritanya

Kekal cinta UMNO dan BN

Anonymous said...

Pemimpin umno lembik..tarak kuasa tarak wang...tarak wang umno lemah...

Anonymous said...

Org islam semua tau.. anak muda islam semua tau... Allah akan bagi pemimpin sesuai dgn rakyatnya...

Dulu ramai yg pelik org arab sunnah jatuh.. menang syiah.. semua kata bodohnya bykpun boleh tunduk kat syiah.. arab spring.. iraq libya mesir syria.. sesuai tak?.. percaya citer dlm alam maya.. hancur menyesal di kemudian

Kini kita dikata ramai ummat islam tapi ahli parlimen yg diangkat ramai bkn islam..hanya ahli parlimen yg boleh mengubah undang undang.. sahhhh tdk sahhh sahhh... lulussss tdk lulussss

Anak muda anak pertengahan atau org tua ssesuai tak ayat itu????

Anonymous said...

Kata Azmin tak tunai janji tapi kenapa umno kalah teruk?...3 penggal berturut3...zahid kata kalomkalah lagi suwey...umno selangir terjun sungai kelang lah..

Cencaluk said...

Jangan kata BN melalak tapi itukan yg dijanjikan oleh PH hari ini dapat PUTRAJAYA eaok minyak rm1.50

Paling aku hairan adalab PH melalak bagaikan prang gila Hari ini dapat PUTRAJAYA eaok tangkap dan dakwa Najib.

Tapi statment TUN lain lak nampaknya "JIKA" najib ada lakukan kesalaha macam tak yakin.... Jer. Statment ti TUN.

Cencaluk said...

Kita tunggu dan lihat adakah PH akan batalkan Akta berita tidak benar.

BN jangan terikut dwngan taktik PH itu akan menjatuhkan maruah BN itu sendiri.

Anonymous said...

Biar lh bro. Masa ni lah rakyat dapat meneliti sikap sebenar rejim PAKATAN. Dulu PH ni selalu COMPLAINT sini, Complaint sana, Baru mereka rasa macamana rasanya nnti utk kerajaan yg mereka sendiri pilih. Nanti jgn menyesal sudah lh labu..

Anonymous said...

nak ucap tahniah pun tak sanggup bila dapat kuasa dgn cara kotor dan jijik..fitnah maki hamun menghasut bohong caci mencaci tersebar luas di media sosial..ini lah senjata mereka nk berkuasa..menjelekkan rejim pakatan..

Anonymous said...

bela le lagi si perompak tu...percaya le lagi si kleptokrat tu..pertahankan le lagi si MO1 tu..rakyat dah bersuara..tunggu dan lihat..HIDUP PH..HIDUP PH..

morsi mahad said...

Cts i can't access devoured saviour's blog. Are we heading back to 1990s?

Anonymous said...

Mereka dah di atas. Bukan susah nak cari kesalahan mereka. Silap sikit kasi taji. Salah sikit kasi hentam. Besar-besaran punya kita kasi. Mcm yg hari2 mereka buat semasa mereka jadi pembangkang. Cara ni pun mereka memenangi undi rakyat. Bukan ada kualiti karisma whatsoever pun mereka ni.

Anonymous said...

Tunggu 100 Hari lagi tgk macanana, rasanya sampai next pru tak buat

Anonymous said...

Kakaka, yelah whatever. Kalau dulu cakap berdegar2

Anonymous said...

InsyaAllah kerajaan yg dibina atas fitnah2 dan penipuan2 kpd rakyat tidak akan kekal lama... sama2 kita doakan!

Hantu said...

Kpd UMNO jgnlah jadikan fitnah dan penipuan sebagai kunci utk kemenangan, JAUHILAH FITNAH. Kemenangan yg dibina atas kerja2 fitnah tidak akan kekal lama...

Anonymous said...

Tenangkan diri, redha kepada ketentuan dan muhasabah diri. Perjuangan perlu diteruskan dengar cara yg baik. Fitnah bukan acuan kita. Jangan guna politik kebencian. Jika tidak, tiada beza dgn pihak satu lagi. InsyaAllah.

Mohammad Azren said...

Mula-mula sekali. Kita tangkap Najib dulu. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

bro..skg mse lu org berkabung..x celebrate anniversary ke..haha..BN suda hmpir musnah..x relevant da..umno suda sakit teruk...kne bljr jd opposition bro...sedih siak ngan lu org sume...najib n kroni tgu mse je check in sg buloh..haha..wa tau lu org mst shocked lg kan..wa pun still excited ngan victory PH...skali lg..kesian dowh korg..hahahaha

Anonymous said...

Fitnah kepala bapak ko.

Anonymous said...

Tahniah atas kegigihan anda tuan punya blog.Teruskan perjuangan.

Anonymous said...

Aikkk bngla 40k undi umno pon bole kalah ke??

PKR ni mmg kaki PHitnah..

Ari kjtuhan akn tiba..
Tunggu dan lihat..

GST bile nk apus??

Anonymous said...

kerajaan yg di tubuh dengan sentimen dan fitnah.... dunia akhir zaman fitnah jadi pegangan.... yg pelik banyak yg pandai agama pun terikut dng bahan fitnah... tun guna kaedah propaganda nazi Geobbles yg mereka satu fitnah bohong dan di ulang ulang hingga lekat dlm pemikiran rakyat serta mengakui fitnah satu yg benar....

bangkit lawan kerajaan dajjal fitnah

Anonymous said...

BBC News tulis Anwar 47 kerusi, Mahathir jauh dibelakang hanya 13 kerusi, apa yg cuba dimaksudkan tidaklah diketahui. Kadang2 kena baca juga news2 mcm ni untuk dpt gambaran org luar, tapi jgnlah percayakan sangat!

Anonymous said...

Pakatan buat citer sikit je disambut anak anak muda melayu yg byk gah.. betul kita tunggu dan lihat.. membangkang cukup senang..

Anonymous said...

BN jatuh tersungkur teruk bukan sbb pembangkang kuat..tapi sbb umno dikhianati ahlinya sendiri..kasihan ds najib.. madey punya saka cukup dhsyat..

Anonymous said...

Apapun aku bangga kerana darah yg mengalir ditubuh Tun dan Dato Seri Anwaradalah darah UMNO..insyallah Bn akan kembali dgn wajah baru,pemimpin baru..marilah kita jadi pembangkang yang disegani dan dihormati utk negaaraku Malaaysia..wallahualam.

Anonymous said...

ape nak heran... bila setan yg menghasut.. bila dajal menyebarkan fitnah... hanye sedikit aje yg selamat... dorang besorak sakan sekarang... ada yg siap menangis konon puja mahdey kutty... selama ini... bila air takde kat selangor.. kerajaan pusat yg salah... najib salah.... bila penang banjir... kerajaan pusat salah... najib salah... memang benar... jika kita sentiasa berada diatas... kita akan lupa daratan... org umno bukan malaikat... banyak jugak yg hanya lintah menyelit menghisap darah... mereka ini bila tertekan mula melatah dan menyalahkan org lain...mereka akan cepat melompat parti dan menukar kulit... mahdey kutty .. anuar peliwat tu semua bekas umno... sudah ada suara yg meminta najib berundur... adakah mereka ini semua merasakan bahawa memang najib tu besalah...adakah mereka percaya berita yg disampaikan .. adakah itu semua bukan fitnah... jika itu semua fitnah mengapa najib perlu berhenti... jika org umno sendiri merasakan tuduhan kepada najib tu benar.. ape bezanye mereka dengan dajal tu semua...
aku umno... aku bepanas terik menjaga barong... aku rasa kecewa bila semua saluran di pdm aku kalah... aku percaya... seperti kata cts ni... masa akan menentukan.. sebagai pembangkang.. korang dengar lah nanti dengan tiada alasan lagi untuk beselindung.. segala tipudaya tu akn kita jeritkan setiap masa... kerana semasa kami memerintah korang masih ada hak besuara... mengapa hak itu dihalang kepada kami sekarang... adakah pada pendapat kamu... kami ni penakut...

Anonymous said...

Sebenarnya BN ni kira dah padam,Umno pula kena bermula dari bawah.Koponen BN di Sabah dan Serawak tunggu masa nak tinggalkan BN,di Semenanjung mungkin mereka yg dari Umno sendiri pun akan menyemberang utk mendapat perlindungan.Biarkan.

Presiden Umno mantan PM Najib ,mungkin akan meletak jawatan dan membiarkan Umno di pimpin oleh org lain.Mungkin regu Zahid, Hishamuddin dan KJ boleh mengemudi Umno dgn wajah dan cara baru.Ahli Umno seramai 3 juta mungkin akan berbaki 2.5 juta .Itu sudah cukup bagus utk memulakan pelayaran baru,kelasi cukup jurmudi ada kepten pun ada.Boleh belayar semula.Mungkin juga ada ahli baru akan muncul ,termasuk saya sekeluarga yg dulusemasa Umno berkuasa hanya menyokong Umno ,kini bila Umno sudah tewas berhasrat pula utk mendaftar sebagai ahli Umno.Tidak mengapa.Kami bukan mahu apa-apa hanya sayangkan ugama ,bangsa dan tanah air yg hanya inilah satu-satunya milik kita.

Sekarang Umno dan PAS kena berkerjasama ,bukan saja dari segi perjuangan tapi juga dari segi pentadbiran.Kelantan ,Terengganu dan Pahang kena bekerjasam,kerana mereka bakal di anaktirikan oleh PH,sebagai negeri Pembangkang.Kerana tak mahu status negeri pembangkang ini lah Sabah dan dan Serawak akan menyemberang ke dalam PH.Bila ini sudah terjadi ,peluang utk negara kembali di kuasai oleh kita orang Melayu secara jitu sudah hampir kosong.Jadi jadikanlah Pahang ,Terengganu, Kelantan dan Perlis di hujung sana sebagai 'Persekutuan Negeri Terpinggir' dalam Malaysia.Tadbirala dgn baik ,tidak korupsi ,penuh ketelusan dan kebertanggung awabab.Insyaallah berjaya,walau pun tidak akan jadi negeri kaya ,tapi mampu menjadikan rakyatnya selesa.

Anonymous said...

Kita tengok nnt boleh ke mansuh tol, mansuh GST dan mansuh PTPTN, tak sabar nak lihat? Dah banyak boleh save tu...

Alan Syah said...

PH tak ingin amalkan politik balas dendam. Implementasi pula perlukan masa. Jika melulu belum stabil ekonomi pon boleh collapse. Jika anda menang pilihanraya presiden persatuan mahasiswa yg cuma ada 200 ahli pon perlukan masa. Kena ingat PH bukan ambil alih kerajaan Brunei, PH ambil alih kerajaan yg korup. Modified civic buruk kena mantapkan basic enjin semput tayar botak minyak hitam yg kering brake yg nipis dulu. Takkan terus bikin type r melulu.

Anonymous said...

Percaya citer fitnah.. tak percaya kebenaran.. tunggu je janji janji manis... tunggu tunggu... 100 hari.. sebelum menang boleh janji HARI PERTAMA dah menang boleh pulak kata BARU JE MENANG TUNGGU DULU KAHHHH

Ingat kata akauntan lapiji.. harga minyak naik.. bn zalim kat rakyat.. brg mahal..harga minyak jatuh..brg mesti MURAH MERIAH tapi menzalimi tokey kedai minyak pulak..hahaha

Minyak mahal jd pahlawan rakyat
Minyak jatuh jd pahlawan tokey

Anonymous said...



Khairy wajib cari budak2 lepasan MCKK/Kursiah College atau graduate Havard Cambridge dan Oxford join kdlm umno secepat mungkin mcm generasi2 awal umno dulu..

Umno tak perlu lg guna khidmat Jamal tongkol Sg Besar sbg icon pemuda @ yg sama wktu dgnnya yg sgt2 memalukan sekali..

Setidak2nya cari bakat2 baru yg berkelulusan 1st Class dari local universiti yg bnar2 faham dan hadam makna setinggi2 NILAI Integrity n Transparency..

Individu2 yg memiliki Merit-IQ Integrity Trnsparency yg tertinggi shj yg mampu dan dpt mengangkat martabat umno kdlm persepsi rkyat..

Generasi yg memiliki Merit-IQ tertinggi samasekali TIDAK akan bercakap soal retorik kaum bangsa dan agama utk meraih simpati..

Diharap Khairy Jamaludin mmbaca coretan ini, dan beranikan diri utk berdepan dan berdebat dgn Syed Sadiq @ Rafizi Ramli, dgn cara ini masa depan umno pasti berubah mnjdi SEGAR n cerah kembali..

Anonymous said...

Kita tunggu juga auta diberikan jika gagal tunai 100 hr... harga minyak 5 thn ke dpn...

Anonymous said...

Umno mengecut atau org melayu mengecut.. generasi mendtg mengecut.. akhirnya islam diambang kehancuran.. ko belum kawin? Anak masih keci

Anonymous said...

Tu ko yg cakap. Memang org muda suka yg sensasi yg memburukkan org.Berul kw risak lain cerita. Itu mainan korang. Yang bekerja keras tak dipedulika. Tapi satu masa nanti bila yg muda1 beralih umur baru dia faham sensasi dgn realiti. Org muda zaman dulu pon camtu. Bila dah berumur baru bijak memilih. Ini semua sbb ict mudah manipulasi berita. Org macam ko ni tak guna otak. Hamya copy paste apa yg ko dengar.

Anonymous said...

Betuuuulll...cakap pun minyak turun Sebaik menang....pooorahh

Anonymous said...

Cakap berlapik la tu.Kalau silap malu la nanti.

Anonymous said...

Dulu tuduh org umno byk duit.. main duit bayo kat org.. kalau dah tau pemimpin umno tarak duit apsal buat fitnah...

Wah wah macai dah umum pakatan byk wang.. baru perintah.. wang dr mana.. mana dpt... sape sponsorrr

Ohhh lupa pemimpin zuhudddd

Anonymous said...

4.57.
Memang nak tarik pon elaun budak2 ni.Elaun kereta,minyak,pakaian wifi bagai. Punya sporting mak bapak walau pon tau anak2 tu kempen utk pembangkang.Kalau diaorang ni buat macam2 lepas ni, ko jalan la kaki kwulu kilir.. tau la ko macam mana nak berpolitik bagai.Duit minyak pon tak lepas, harapkan mak bapak. Niat mak bapak amàlkan politikal maturity didik anak tapi tengok perangai PH ni memang hampeh. Lepas ni anak2 ko cari la duit ko sendiri. Ko orang ada ayahanda bonda jutawan yg boleh tanggung makan pakai kenderaan bagai. Kita orang mak bapak ni apa ada? Orang lama katakan.

Anonymous said...

Masih x sedo..
Fitnah tu bkn modal dijualbeli..
Fitnah tu lebih bahaya dr bunuh..
Tu firman Allah bkn janji pakatan..

Fitnah juga telah diperingatkan oleh nabi saw.. akhir zaman fitnah dan dajjal seiring..

Penyokong dan silent voter ya ada beza bkn fitnah ..

Anonymous said...

Channel news asia dan bbc news ni asik dok cerita anwar akan dapat pengampunan diraja saja. Agaknya dah tak sabar nak lihat hero mereka dibebaskan? Elok juga kiranya dicadangkan Mesia ada dua PM? Tak perlu kecoh2? Sama adil sama rasa, dua2 adalah faktor kemenangan besar PH?

Anonymous said...

Ko amik la anak aku yg mengaggur ni jadi anak angkat ko. Ko sanggup maintain ke dia dgn kereta sebijik, makan pakai, wifi. Ko amik la buat pekasam kat PH. Aku tak hingin nak supprt dia lagi. Nanti baru dia tau nak support sape. Satu negeri dia gagau rekrut members apa dia dapat? Kena kencing adala. Orang lain yang kenyang kat atas sana. Budak2 muda ni dapat apa? Balik rumah melaro kat mak bapak juga.

Anonymous said...

Sore loser kebenda. Ko yg tak tau diuntung. Aku punya la practice political maturity. Anak aku w.pon rekrut ahli satu negeri, kereta aku kasi sebijik keulu kilir siap minyak lagi. Makan pakai semua tanggung, w.pon aku BN.
Tapi perangai hampeh PH yg dah menang pon bising ni buat aku tawar hati dgn political maturity aku ni.Memang tak tau diuntung lorang semua. Setakat ni je la aku support anak aku dgn PH hampeh dia. Lain kali cari la sponsor lain dari kalangan joootawam dari PH. Apedehal setakat kereta sebijik dgn minyak utk traverse satu negeri keulu kilir kan? Apatah lagi dalam 5 tahun nanti berlipat ganda lah khazanah PH. Apedehal nak support dan rekrut barua.

zainuddin zainol said...

Sebenarnya orang orang lama masih mengundi BN..tapi anak2 muda mereka terpengaruh dgn dakyah pembangkang..mereka tidak berfikir panjang..mereka tidak tahu akan implikasi yg akan menimpa kepentingan org2 Melayu dlm jangkamasa panjang..Lihatlah apa akan jadi pd MARA,UiTM, MRSM, JAKIM,
Tunggu dan lihatlah pada mereka yg berfahaman liberal..
Sedih..tapi itulah kehendak illahi..mungkin amsl orang Islam banyak yang rosak.. lihatlah golongan yg mengunjungi masjid dan surau hanyalah orang2 yg berumur..sebahagian besar anak2 muda menjauhi masjid..

Anonymous said...

Disokong mencaci dengan hebat oleh sikapir. Islan sesama islam berjemaah maki hamun bangsa sendiri. Adakah Allah redha? Ko rase?

Anonymous said...

Haah laa..patut la najib janji isnin dan selasa. Sbb dia anggap masa tu dah angkat sumpah. Sapa bagi arahan cuti tak ikut prosedur ni? Camni ke kera jaan? Macam kera dapat bunga pulak.

Anonymous said...

Memang caah ia king. Ko ada bayar ke duit minyak dan kereta yang budak2 bawak keulu keilir merekrut ahli satu negeri utara selatan timur barat. Sedap le ko mengguna kerah tenaga anak muda yang ikhlas berjuang. Yang support kereta minyak bagai mak bapak deme orang BN. Ini namanya polituk matang. Lain kali sori la.
Ko dah bayar ke lom duit minyak tol kereta sume? Memang anak mida mudah termakan hasutan syaitannn. Jangan sampai aku veto budak2 ni tarik balik sume kemudahan. Yang daoat nikmatnya orang yang kat atas tu. Yang jadi kuli batak budak2 muda ikhlas la sangat. Kalau takde mak bapak yang sponsor, ikglas la sangat.

Anonymous said...

Ko kalau hati busuk tak bersyukur sampai bila pon akan hidup susah percaya laa Aku tak rasa pon susah camana. Sikit ke banyak ke Tuhan yang beri. Kalu memnajang membebel memang rezeki pon lari. Tengok orang pas, redho je. Jangam plk ko kata deme bodoh . Tu ko tak faham konsep rezeki.

Anonymous said...

Selamat bersilat dan berkuntau penyokong kerajaan untuk menepis segala kritikan dah tohmahan terhadap pemimpin kamu. Selama ni kami dah puas bertahan sekarang giliran kamu pula. Kepada PM ke-7 jika dulu masa kamu menjadi PM ke-4 bolehlah kamu sorokkan segala kemungkaran kamu sebab media sosial belum wujud masa tu. Sekarang bersedialah kamu dengan dengan semua ini. Jangan nanti bila tak tahan kamu sekat pula semua media sosial yg kritik kamu.

Anonymous said...

Sape mau lari ngok.. mana mana negara didunia akan letak orgnya...

Us letak org obama hilary ke ngokkk..
Spore letak pembangkang ke ngok.
China letak org taiwan ke ngokk

Pulau pinang letak umno ke org pas ke ngokkkk.. jgn nampak bongok sgt..
Cer tanya ayah tun ko tu mugabe letak musuhnya ke..

Apa dendam kau ngan permata..maap ya anak kau tak cerodik mcm kau atau terlebih genius tak sesuai ngan permata atau maap cakap ya anak kau tak autis yg mana byk membantu anak anak autis.. marah beno kau ya... atau dlm permata tu byk anak anak melayu..

Utk pengetahuan kau teraju tu ada beri pinjaman/biasiswa utk anak melayu bumiputera khas acca kpd sesape yg nak dan layak.. selama ni anak melayu bumiputera terlalu kurang jd akauntan bertauliah.. baru nak perbyk kau dah melalak.. tanya je kau ni melayu bumiputera ke???

Jika pakatan menang dah tentu kroninya diatas... buta mata kau pekak ke telinga kau... Tun/pakatan sendiri melaungkan jika menang pegawai atasan ada yg akan dipecat /ditukar ganti.. bahkan dikurangkan pegawai kerajaan..tu namanya apa..apam balik... bkn kroni?????

Anonymous said...

Ni macai mengaku pakatan bykkkk duit.. boleh bayar lawyer.. kalau pm bn tarak duit.. km/pembesar pakatan tak kisah masuk court byk duit... haiiii gaji pembesar pakatan negeri lebih besar gamaknya dr pm malaysia..

Anonymous said...

Nak amik feel jadi pembangang yer.. X ape la try sesuai kan diri.. Baru nak masuk 4 hari.. Sbb tu biase nye mmg ade cool off period utk bangang bangang mcm cai BN ni kah kah kah..

amigos said...

Dont dare to dream it. Mati hidup balik pun xkan buat. Ada saja alasan dia. 22juta malay voter kena kencing haring

Anonymous said...

Najib serta pimpinan umno yg lain perlu berudur..demi kembalikn kekuatn umno..penolakan najib oleh rkyt terlalu kuat ..

Anonymous said...

Baru 2 hari memegang teraju dh nampak tanda2 nk newturn.Skrang macai2 ph tgh popularkan ayat baru kahwin takkan terus dpt anak.Takpa kite mkn popcorn dahulu lepas tu tau la apa yg kite perlu buat.

Anonymous said...

Kepada anak2 diluar sana,
Saya ingin berpesan dan merayu. Kembalikanlah tampuk kepimipinan kpd bn/pas pada pru akan datang sekiranya anda memahami perasaan orang2 tua anda:
BN telah banyak berjasa kpd kami.
Hanya BN mempunyai dasar dan prinsip yg jelas bagi memertabatkan agama dan bangsa ini.
PH adalah pakatan yg rapuh yang diterajui oleh bukan Melayu Islam nanti.
Mungkin anda tidak nampak perubahan yg mereka rencanakan nanti tapi ia akan berlaku secara berperingkat. Dengarla pesanan ini yg kami warisi zaman berzaman.
Orang tua kita telah memberi kebebasan anda memilih. Nanti dengar la pula rintuhan mereka. Sesungguhnya, apa yang diharapkan ada baiknya. Mereka mungkin tidak pandai berinternet ict. Namun gerak hati mereka yg luhur mungkin diilhamkan dari Dia yang Maha Pencipta.
Anda lihat la cara perubahan ini berlaku. Penuh dengan kata nista adu domba caci mencaci. Adakah anda pasti ini adalah kebenaran nya.
Dan pasti nya bn akan bermetamopoais selepaa ini untuk menjadi lebih baik. Bèrila peluang ke2 kpd mereka demi perjuangan generasi awal kita yang luhur dan ikhlas terhadap bangsa dan agama ini. Anda semua anak2 yang baik terutama yg berada di halamab ini. In-sya-Allah. Sebarkanlah harapan uni di luar sana. Anda perlu berusaha di luar sana. Jangan sekadar menerima apa yang ada sekiranya anda mengaku memahami perasaan ibu dan bapa anda.

Anonymous said...

1.26
Anda berbunyi macam jeles atas rezeki dan periuk nasi mereka. Sekiranya anda muslim, kalau tidak bersimpati pon, perlu kah anda berbahasa kesat sebegini.
Itu nasib saudara seakidah kita, nasib kita blm tentu lagi. Semua orang pernah buat silap tapi kita bukan la sebaik2 penghukum. Kita pon bukan sempurna mana mungkin juga keputusan kita silap. Wallahuaklam. Berpada la dalam tindakan kita.

Anonymous said...

Ya. Di pejabat pon puak ni memang ganas dan bising. Manakala pihak sini malu2 dan bersopan santun cakap pon berlapik. Mungkin kurang fakta dan pencerahan.
Bn/pas perlu lbh agresif. Adakan pertemuan terbuka dgn semua simpatisan dan atas pagar bukan hanya dgn ahli shj. Itu la perlunya road show bagi memperjelaakan isu kepada semua terutama simpatisan dan atas pagar. Mungkin ph lbh advance dlm hal ini. Padahal bn hanya memberikan bakti dan khidmat tapi malu2 nak berhujah secara convincing. Perlu juga melatih anak2 muda yang convincing dlm berbicara dan betdebat. Tu yg pihak sana dah pancing anak2 yg kaki debat yg tak semestinya blh buat kerja tapi pandai memutar fakta. Bn/pas perlu agresif dlm hal ni.

Anonymous said...

Fitnah ni memang berpuaka, "lebih dahsyat dari membunuh", itu maksud sabda Nabi saaaw, Gadafi ditumbangkan angkara fitnah & campurtangan asing, padahal pendidikan percuma, tiada gst, kali pertama kahwin dia bagi 'dedak' bernilai usd100k & rumah sebiji, tapi sebahagian rakyatnya yg entah mentankedarah apa entahnya tetiba memberontak dibantu kuasa zionis, dan gadafi syahid mempertahankan negaranya, kehidupan disana yg dulu aman tenteram dah kacaubilau sejak itu sampai sekarang, hasilbumi minyak pun digasak kuasa asing.
Syria mcm tu juga, dulu amandamai dan pusat ilmu islam, pendidikan percuma hingga ke uni, sekolah agama pun diberi bantuan dan biasiswa, klan Basyar aje yg syiah, 80% muslim disana sunni, mufti2 pun sunni, masjid2 pun sunni 80% sunni, pelarian Palestin yg berjumlah lebih 4juta orang pun sunni dan dilayan mcm rakyat sendiri i.e anak2 Palestin juga mendapat pendidikan percuma, dibenarkan bekerja & berniaga tampa memerlukan permit,
(Saya mengatakan demikian bukan dari cerita orang tapi itu yg saya lihat sewaktu lawatan kesana beberapa bulan utk belajar arabic summer class (3bulan)).
Memang la Syria tidak demokratik ala barat, tapi itula yg penting aman dan ekonomi tidak dikuasai barat & korporat, adalah susah sikit sbb sekatan ekonomi, lagipun hasilbumi minyak cuma sedikit je yg baru diterokai.
Tapi dgn Fitnah falseflags, adudomba, tebaran berita, gambar serta video palsu akhirnya ada segelintir rakyat dgn sokongan zionis memberontak, hancur negara jutaan rakyat menjadi pelarian, ratusan ribu yg terkorban.
Itulah betapa bahayanya jadah fitnah ni, sampai di Malaysia pun kalau ada yg menceritakan yg sebenarnya pun akan dituduh Syiah, itu permainan media milik zionis kpd kerajaan Syria.
Nota: Bagi kerajaan Syria mereka menggempur pemberontak kerana mereka tahu yg pemberontak dibiayai egen2 zionis, ...utk rujukan sila lihat pengakuan 4star rt.general Wesley Clark, dll.
Di negara kita saya cukup yakin ada tangan2 luar yg mahukan kerajaan UMNO tumbang, dan saya amat yakin DSNajib tahu tapi mulut terkunci dgn pelbagai ugutan pehak luar e.g. sekatan ekonomi secara halus yg rakyat biasa tidak sedar, pemimpin bukan boleh menceritan semuanya secara terbuka, kita bukan negara militer, tambah lagi sekarang ramai golongan munafik oportunis yg sentiasa bersedia membaruakan diri kepada agenda zionis utk mendapatkan kuasa tampa memikirkan sedikit pun masa depan negara umumnya dan umat islam khususnya.
Oleh itu, marilah kita sama2 berganding bahu memerah tenaga & fikiran sebelum segala2 semakin parah dan terlambat, DS Najib cuma manusia biasa yg juga punya kelemahan, tapi dia telah melakukan yg terdaya dan terbaik yg termampu olehnya,
Dia tewas tapi kita semua belum, perjuangan era baru sedang bermula. Insya'Allah kita akan berjaya.

Anonymous said...



Ini tak ada kaitan dg berita di atas dan kalau zaman Najib dulu cadangan yg aku nak kemukakan telah pun di lakukan oleh Rafizi dan ia tidak dianggap salah... Terpulang kpd Admin nak siarkan atau tidak.

Aku sebenarnya bimbang dg matawang kita RM, dan aku nampak matawang Saudi Riyal atau Singapore dollar atau Thailand lebih stabil. Wang kita adalah hak kita, dan kita boleh tukar kepada mana2 matawang yang kita suka.

Sekian t/k



Anonymous said...

Nampaknya cucu tok selampit masih dlm penafian
Sikap bongkak, x sedat diri masih tebal
Sedarlah kamoooo....selama 60thn berkuasa, hilang kuasa dlm 1 mlm yg panjang kamu masih bersikap bongkak
Pertikai tun? Xde masalah. Masalahnya kamooo (bunyi lembu) masih x fhm denyut nadi rakyat
Pergi bc media sosial...baca apa rakyat ckp!
Mereka fhm ia sukar utk pulih dlm 24jam! Mereka fhm tun penat. Live fb pc tun pon mereka bising knp x bg payung pd tun sb nmpk mcm panas
Mereka kata buat skit2 pon xpe. Mereka fhm akan kerosakan yg najib buat...implemen turunkn gst kpd 3% dahulu pon xpe, yg lain ada masa...majoritinya kata mereka fhm kerosakan, rehat dahulu,hutang negara mmg byk...

Maknanya apa?

Hei sombong bodoh!
Dgn artikel kamu ni hanya menampakkan sikap bongkak tiada penghujungnya
Masih nk sedap kan hati sndri & masterpay kamu
Tgk jari kamu tu dakwat undi pon ada lg kan....
Maknanya, kamu kalah 2x skrsng. 1 ketika di peti undi..2 ketika kamu masih mencari2 apa makna menjadi rakyat malaysia
Masih x dpt denyut nadi rakyat. Keep in denial.
Tsunami rakyat malaysia mendatsngkan trauma pd kamooooo
Tgk kesatuan melayu,cina,india,sabah srwk menentang kamu.
Lepas kalah, dah nk ungkit semua dlm 72jam lepas tun angkat sumpah! Be realists man...
Mana post mortem?bersni dedahkan pd rakyat punca kalah?
Jd lah pembangkang yg realistik, memahami denyut nadi rakyat dahulu..baru kamu blh bangkit.
Mesia masih perlukan pembangkang yg efektif sb nk harapkan sape lagi?pas? Hadi?
Ingat,mereka yg menang hari ini sebenarnya adalah bermula dgn pembangkang mcm kamu sekarang malah lg lama dr kamu jd pembangkang.
Br 72 jam jd pembangkaang dah nmpk bangang.

Ikhlas. Ex undi bn.

Cencaluk said...

KeMenangan PH hari ini bukan kerana mereka kuat tetapi lebih kepada percubaan anak muda untuk merasa pemerintahan yg lain.

Habis kata zaman sekarang ini demokrasi sudah hidup mekar rakyat adalah raja dan kerajaan adalah hamba kepada rakyat. Kesilapan akan memakan diri kerajaan yg baru ditubuhkan.

Ekonomi adalah fakta. Jangan kata 5 tahun tapi ekonomi malaysia boleh musnah dalam 2 tahun sahaja jika PH menganggap mereka bijak.

Cencaluk said...

Setuju sesangat. Anak muda x kenal siapa itu Tun mereka hanya kenal melalui pembacaan dibuku sejaran dan carian di goggle. Kita lihat lah apa akan anak muda dapat di era baru pemerintahan TUN ini.

Jangan mereka kesal belakang hari.

Tun adalah manusia yg pandai psaiko manusia dan bijak dlm menjatuhkan lawan hanyabdengan ucapan sinis dan senyumannya.

Dari segi ekonomi TUN hanya bergantung kepda DAIM.

Kita lihat lah ekonomi Malaysia dlm 100 hari akan datang.

Ekonomi bukan mcm rancangan masak

Kalau x dapat yakinkan pelabur maka. Tak payah 5 tahun 2 tahun pun dah cukup untuk memusnahkan apa yg dah Najib usahakan.

Cencaluk said...

Jom kita sokong #NOTMYPM seperti yg blogger HELEN lakukan

Sesiapa yg sokong BN boleh mulakan komen dgn #NOTMYPM.

Anonymous said...

Yeah, apabila BN memerintah pada masa masa depan...mengapa tidak kita milik negara kan 400 syarikat keluarga Mahathir... ITU dah dah songlap dari harga negara.... Ya termasuk jet peribadi nya

Cencaluk said...

Tak payah cakap banyak kalau benar Najib ada kesalahan ngapa dah masuk 3 hari najib masjh cool lagk.

Statment TUN pun macam tak yakin jet nak dakwa Najib

Hahahah.....

"JIKA Najib ada kesalahan.... "

Apa kes ni mat azren

Anonymous said...

PH menang pru, penyokong PH berseronoklah.
BN kalah pru. Ahli kena redha dan muhasabah dirilah.

PH dulu pembangkang, skrg sudah menguasai kerajaan pusat/persekutuan.
Jgn masih terbawa-bawa dgn sikap membangkang.
Berusahalah utk menyakinkan pengundi memenuhi segala janji2 manis 'bulan bintang' yg dijanjikan.

Kalau dlm masa 5 thn, alasan2 sama banyak atau melebihi janji2 manis semasa pru, bersiap-siaplah utk menerima apa jua kemungkinan.
Jgn pulak nanti timbul isu2 blackout lah, pengundi bangla lah, undi popular lebih lah, dsbgnya.

Anonymous said...

Demokrasi Di Negara Ini Bakal Mati?

11 May 2018

1. Saya telah menyatakan hasrat untuk tidak memberi sebarang komen mengenai kerajaan baharu pada awal pentadbiran ini. Namun ada beberapa perkara membimbangkan saya bahawa ketika rakyat mengundi untuk negara wajah baru, kemungkinan yang wujud adalah rejim lampau dalam bentuk baru.

2. Tun Mahathir telah “mengugut” untuk mengambil tindakan terhadap kerajaan negeri Sabah jika ada unsur rasuah dalam pembentukan awal tanpa warisan. Ugutan sahaja sudah mencukupi untuk beberapa ADUN melompat kepada Shafie Apdal yang merupakan proksi Tun Mahathir di Sabah.

Apakah ugutan ini bukan satu bentuk “corruption”?

3. Namun yang membimbangkan saya ada usaha dalam Pakatan Harapan untuk memastikan Pendaftar Pertubuhan mengharamkan UMNO bagi mengurangkan kekuatan pembangkang.

4. Pengharaman UMNO tidak akan membatalkan kemenangan wakil rakyat yang telah dipilih. Ia hanya akan menyebabkan wakil rakyat sedia ada hilang parti dan melumpuhkan UMNO sebagai sebuah parti pembangkang.

5. Dengan lumpuhnya UMNO, parti pembangkang terbesar, maka Kerajaan hari ini bolehlah bermaharajela tanpa “check and balance” yang kuat.

6. Seorang peguam PKR juga secara terbuka membuat ugutan akan mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang mencemuh pentadbiran Tun Mahathir Mohamad dalam media sosial.

7. Hakikatnya, bukan mudah memegang kuasa kerana kita akan terpesona untuk kekal berkuasa, bukannya membangunkan negara. Anda boleh memberi pelbagai alasan kononnya UMNO juga bertindak sedemikian. Namun bukankah anda menjanjikan sebuah kerajaan yang lebih baik dari Barisan Nasional?

8. Apa pun masa akan menentukan sama ada kita ada wajah demokrasi baharu yang lebih terbuka dari semalam, atau kembali kepada demokrasi terpimpin zaman lalu.

Anonymous said...


Teringat aku cakap Tan Seng Giaw apabila dia digugurkan Dari menjadi calon " Mahathir, apabila dia berbicara, dia akan menjadi kan kamu semakin kecil dan kecil, fan seterusnya menyumbatkan kamu kedalam poketnya."

Anonymous said...

what is goin on? Perak Perlis akan memihak kepada PH. Sarawak juga. Jadi berapa kerat ahli parlimen umno yg tinggal?

Anonymous said...

BN perlukan perlukan pemimpin yg vocal n brani mempukimak mrk semua stop playing nice guy.. kalau kita tgk pru 14 yg lps pemimpin yg mulut cibai semua menang termasuk nazri aziz.. so guys wake up bermula dr admin start filter all the comments..wtf PH supoorters doing here because this site got many readers.. before this they pukimak all our leaders in social media.. now its our time.. perception bro

Anonymous said...



Ada pehak yang kononnya terlalu berbangga dengan kemenangan PH dengan menapikan kemenang UMNO dan PAS.... untuk pengetahuan semua, UMNO memperolehi 72 kerusi dan PAS memperolehi 18 kerusi ( semuanya Melayu/Islam ) yang jumlah nya 90.

Sementara parti PH yang sangat dibanggakan nya itu, mempunyanya hanya 58 kersi Melayu/Islam dan 66 kerusi bukan Islam. Puak2 ini mempunya maktalamat memusnahkan Melayu Islam dengan bantuan bukan Melayu/Islam

Inilah manusia yang dikatakan menang sorak kampung tergadai.... atau menang sorak bangsa dan Ugama tergadai.

Anonymous said...


0954

Mereka takut peruntukan kerajaan akan disekat oleh Pusat seperti yang pernah berlaku zaman Mahathir memerintah dulu terhadap negeri bukan secocok dg Pusat., UMNO bertanggong jawab untuk mempastikan rakyat tidak menderita.

Budak kampung Selatan said...

Kalau ko x sanggup aku tlg ucapkan...tahniah kpd ph, bertindak lah dengan bijak, anda sentiasa diperhatikan.
Kepada bn..tahniah sbb ambil peranan ph sbg pembangkang..jadilah pembangkang yang x bangang sbb anda juga sentiasa diperhatikan rakyat!

Anonymous said...

Saya tak takut kalau Mahathir jadi PM sebab saya tahu Mahathir ni pro melayu . Apa yang saya bimbangkan kalau secara tiba tiba Mahathir mati . Mahathir ni umur nya sudah 93 tahun , apa apa boleh jadi . Kalau Wan Azizah di angkat jadi PM gantikan Mahathir maka habis lah melayu . Bukan rahsia bahawa Wan Azizah ni adalah boneka DAP .

Namun saya yakin peminpin dalam PH macam Muhyidin, Mukhriz dan Azmin tak kan biarkan Wan Azizah jadi PM . Dalam diri mereka masih mengalir darah pro melayu . Kemungkinan mereka dan beberapa yang lain akan melompat semula ke BN kalau keadaan terdesak .

Mohammad Azren said...

Sejak bertukar tampok pemerintahan. Semakin popular pula blog CTS. itu adalah satu tanda RAHMATNYA, atas tersungkurnya BN. Budak Afrika kehilangan selipar mana?. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...


Statment TUN pun macam tak yakin jet nak dakwa Najib


Sebabya ialah :-

* Tiada mempunya bukti yang kukuh
* Bimbangkan BN akan bangun semula dan akan memdakwanya / keluarganya kerana kekayaan segera yng mereka perolehi
* Mahathir macam tin kosong... kalau dia cakap banyak tandanya kurang merbahaya... kalau senyap mekna lebih bahaya
* Takut Negara huruhara, rusahan, kilang tutup, nelayan tak turun ke laut.... barangan tentulah melambung dua tiga kali naik.
* Takut Indonesia gayangkan Malaysia.... lagi teruk dari senerio di atas tu.

( ok korang pula sambung)

Anonymous said...

Jangan khuatir kalau kerajaan negeri BN macam Perak , Perlis dan Sarawak melompat menyokong Mahathir . Mereka ini tiada pilihan . Mereka tahu Mahathir ni seorang diktator . Macam macam dia boleh buat , dia boleh sekat peruntukan untuk kerajaan negari . Ini sementara saja . Bila Mahathir mati nanti , bila keadaan jadi kecoh dalam kerajaan PH maka meraka boleh lompat kembali masuk BN .

Saya yakin kekecohan akan berlaku dalam kerajaan PH sebab meraka ini berlainan idealoji , mana mungkin mereka tidor sebantal . Macam Pakatan Rakyat dulu , PAS tinggalkan Pakatan Rakyat sebab tak sebulu dengan DAP . Jangan lah kamu risau . Tengok aje lah drama yang bakal berlaku selepas mereka tunjuk their true colours .

Anonymous said...

Anon 10-28 AM . Pernah kah anda dengar ceramah Zahid Hamidi dalam perjumpaan tertutup UMNO . Kalau anda pernah dengar dia bercakap pasti bulu roma anda meremang . Dia bercakap macam mana Hitler beri ucapan , macam the real Alpha Male . Cuba tonton ucapan Hitler dalam Youtube .

Mohammad Azren said...

Dulu bilamana TUN beri teguran agar ahli bangkit tentang pemimpin KORUP. Korang dok perlekehkan TUN dengan pelbagai gelaran yg menjengkelkan. Sekarang kini, Aku sebagai Ahli Umno yg ,bersama TUN amat berbangga kerana mencipta sejarah agar Sejarah yg tercipta itu menjadi pengajaran kepada pemimpin melayu yg mengkhianati dasar perjuangan demi AGAMA BANGSA DAN TANAHAIR. MENDEDAK LAH LAGI!. Hehehekikikihahahakahkahkah.

Anonymous said...

MAMAK MATDEY...#NotMyPM

Anonymous said...

KUALA LUMPUR 11 Mei – Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V menyatakan kesediaan memberi pengampunan kepada Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim selepas pemimpin tertinggi Pakatan­ Harapan menghadap Seri Pa­duka semalam.

Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad bagaima­napun berkata, usaha tersebut terlebih dahulu perlu melalui pelbagai proses perundangan.

Pada masa sama katanya, usaha membawa masuk Anwar menyertai Kabinet akan mengambil masa yang panjang terutama bagi menjadikan beliau seorang ahli Parlimen.


..........................


So apa tunggu lagi Mhathir, Agong dah ampunkan, Kalau ko seorang jujur keluarkanlah dia dari penjara dan seterusnya lantik dia sebagai PM. Contohi lah Haji Hadi yang tidak mementingkan diri sendiri, Sebaliknya melantik seorang bertaraf Professor jadi MB.



Anonymous said...

Orang muda mwmang anti establiahment. Nanti dah tua baru tau langit tinggi rendah. Orang tua sekarang pon masa muda camtu. Nanti tua dia baru nak.matang. tapi mak bapak zamab dulu guna kuasa veto kalau anak tak ikut kwna sumpah la.

Anonymous said...

Seronok pulak jadi pembangkang ni, kita tukar mode:attack.. hehe.. biar diaorang tadah segala kencing dan taik plak... aku harap agar segala janji ditunaikan atau nampaknya rakyat malaysia akan dikencing secara berjemaah..huhu..

Anonymous said...

Orang sekarang fikir pendek. Kira tembolok sendiri bukan masa depan anak cucu. Malu la kat onyang dulu2 yang kuat semangat dan meninggalkan legasi dan harta. Tapi orang sekarang, harta pon kurang jati diri lagi takde.
Budak sorang ni kisahkan harga petrol motor dia. Berapa sen je la sebulan. Sbb tu je pi undi ph. Mmg pendek akal pengundi ph.

Anonymous said...

Baru 1 kali naik dah bongkak sombong. Macam rusa masuk kampong. Tak lama la tu tertungging. Ingat cindap tu nak kasi muka ke. Awal ni je bajet baik muka cam hampeh. Tengok la mungkin bila matdet dah tak de, perang besar wweiii..

Anonymous said...

Najib tak patut berundur sekarang . Kalau Najib undur bererti Najib nakhoda kapal yang tinggal kan kapal nya di masa kapal nya nak tenggelam . Najib mesti kemudi kapal nya dulu hingga kuat macam dulu baru dia boleh tinggal kan kapal nya .

Mahathir marahkan Najib bukan lah sebab 1MDB atau GST tapi dia marahkan Najib sebab Najib tak mau teruskan projek jambatan bengkok di tambak Johor . Najib tak mau teruskan projek jambatan tu sebab terowong air di tambak johor adalah kepunyaan Singapura . Kerajaan kena minta izin dulu dengan Singapura kalau nak alihkan paip air tersebut . Kerajaan Singapura dulu pernah beri amaran kalau paip air itu di usik tanpa kelulusan Singapura bermakna Malaysia telah declare perang keatas Singapura . Benda ni tak boleh di buat main main . Bukan suka hati Mahathir nak buat jambatan bengkok tu .

Anonymous said...



Malaysia mungkin ubah dasar fiskal, ekonomi – Fitch Ratings

TERDAPAT kemungkinan perubahan dalam dasar fiskal dan ekonomi Malaysia selepas Pakatan Harapan (PH) memenangi Pilihan Raya Umum Ke-14 baru-baru
KUALA LUMPUR 11 Mei – Firma penarafan antarabangsa Fitch Ratings mengunjurkan terdapat kemungkinan perubahan dalam dasar fiskal dan ekonomi Malaysia selepas Pakatan Harapan (PH) memenangi Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) yang lalu.

Fitch Ratings dalam kenyata­annya berkata, Mac lalu Fitch Rating memberikan penarafan ‘A’ kepada Malaysia dengan unjuran yang stabil dengan menyatakan bahawa keputusan pilihan raya tidak mungkin membawa kepada perubahan dasar ekonomi yang ketara.

Namun katanya, sejauh mana agenda kerajaan baharu itu akan mengubah dasar utama masih tidak dapat dipastikan, tetapi secara dasarnya kemenangan PH menunjukkan potensi lebih besar bagi perubahan.

“Buat masa ini Fitch Ratings akan memantau agenda dan da­sar-dasar kerajaan,” katanya di sini hari ini.

PH dalam manifesto PRU-14 antara lain menggariskan pemansuhan cukai barang dan perkhidmatan (GST) dan penstrukturan semula subsidi dalam tempoh 100 hari pemerintahannya.

Fitch Ratings turut menekankan, sebarang perubahan dasar yang membawa kepada kemerosotan dalam disiplin fiskal dan hutang atau defisit kerajaan yang lebih tinggi mungkin memberikan penarafan negatif.

Anonymous said...

Korang cakap laa macamana pon , aku tak kan pecaya yg Mahadey akan lantik Anwar atau Wan Azizah sebagai PM yang berikut nya . Orang yg paling dia percaya untuk gantikan beliau adalah anak nya sendiri , Mukhriz .

Anonymous said...

BN ... dead as a DODO..

Anonymous said...

Aku ada satu video amanat terakhir Dr Mahathir sebagai Presiden UMNO . Video itu lebih kurang 1 jam . Dulu aku ingat nak uploadkan di Youtube tapi aku ubah fikiran sebab Mahathir dah ubah jadi pembangkang . Video itu sangat bagus untuk orang melayu dan insya allah aku akan uploadkan selepas Dr Mahathir tiada lagi di dunia ini . Walau apa pun yang jadi sekarang Mahathir tu tetap pro melayu .

Pemandu teksi said...

Bila Mahadey nak hentikan khidmat Grabcar/Uber ni ? Dulu dia janji nak buat selepas PRU . Atau janji tinggal janji .

Anonymous said...

Daripada seibuk manifesto PH lebih baik pikir nak buat pemilihan parti Umno yang dah bertangguh sampai bertahun-tahun.

Kalau ROS haram lepas ni bukan sebab dendam, tapi ahli Umno memang bodoh dan tak ada disiplin.

Anonymous said...

KEH...KEH...KEH...

LIM GUAN END....YG TENGAH DIBICARAKAN TU ....MAMAK MATDEY TELAH LANTIK APEK DAPIGS NI SEBAGAI MENTERI KEWANGAN........MAMPOSSS....MAKA PEMBINAAN TEROWNG MUASSIM DI PP AKAN DITERUSKAN....

HE..HE...PADAN MUKA MELAYU FUKATAN HAPRAK...TU BARU SIKIT...KITA TENGOK APA DRAMA SETERUSNYA....

Anonymous said...

dulu zaman madey #NotMyPM dan Al Jub #NotMyPM
raja gula Robert Kuok dapat kontrak 30tahun, nie siap pula dpt Raja Minyak..cepatle depa nie jadi billionaire!!!
Raja tol pula siapa??...madey & al jub #NotMyPM...

Anonymous said...

12 Mei 2018
Himpunan Fitnah PH kepada BN - Siri 01 Pengundi Bangla
Kesan fitnah berjaya pada PRU14 dengan majoriti rakyat mengundi PH dan menjatuhkan BN. Sebelum ini PRU13 juga fitnah telah berjaya digunakan untuk jatuhkan kerajaan BN.

Pemfitnah seperti Mahathir yang memfitnah Anwar meliwat satu ketika dahulu dan kini satu kapal dengan pemfitnah lain dalam PH yang sering menfitnah dan disusuli permintaan minta maaf adalah satu pasukan yang serasi yang boleh menjadikan Malaysia makin mundur ke belakang bukan sebaliknya.

Jika mereka sanggup buat apa sahaja demi kuasa maka apa sahaja akan dilakukan apabila sudah berkuasa.

Adakah mereka akan dapat memenuhi janji jika mereka dari golongan yang suka menabur fitnah dan gila kuasa ?

Hari ini persepsi melangkahi realiti.

Kepada Allah kita berserah dan mari kita berusaha pastikan fitnah jahat ini dan golongan yang merekayasa fitnah akan diperangi di media sosial hingga menjadi abu....

Rakyat tidak bersalah namun rakyat perlu dilindungi dari bahaya fitnah..

Anonymous said...

Tkpa
.dulu ph banyak modal nk caunter back..lepas ni..kita tunggu..blog ph jngan modaret komen sudah..mudal2 akan masuk mcm air..bersedia lah..

Anonymous said...

Ya mmg kuasa Allah menaik kan ph..Allah nk tunjuk..bukti kan lah ph lebih baik..kepada pengundi vateran..kku usia di panjang kan mcm madey..salsokan lah..yg menaikkan ph anak muda..yg menjatuh kan pun mereka lah..mcm madey.dia bina umno..dia juga lah hancurkan umno

Anonymous said...

malam masa BN tumbang, x leh tido aku, sedih sesangat, tapi bila sekarang ni, aku dapat rasakan, aku akan banyak ketawa lepas ni all the ways to #PRU15

Anonymous said...

Anon 8:20 pm , sama lah aku . Malam itu aku pon tak boleh tido . Duduk rumah pun aku tak boleh . Malam itu aku jalan kaki pusing pusing selama 2 jam untuk tenangkan fikiran aku . Tapi sejak petang tadi aku dah mula senyum dan ketawa melihat drama dah pun bermula .

Anonymous said...

Seruju. PH diasaskan berdasarkan tektik yang kotor dan jijik menggunakan media internet untuk menyebarkan hasutan dan fitnah maki hamun penipuan mempergunakan anak2 muda yang berdarah panas tanoa hala tuju tanpa mendapat kebenaran dan restu ibu bapa. Mempergunakan orang muda yang masih dibawah tanggungan ibu bapa yang tisak redho dengan penyalahgunaan tersebut. Mengambil kesempatan keatas pelajar semasa di bawah 21 tahun dan di ipta tanoa mwngambil kira kepweluan pelajar tersebut untuk menumpukan perhatian trhadap pelajaran juga tanpa restu ibu bapa. Ini lah parti PH. Dari mula tiada keberkatan hanya mengamvil kesempatan dari ibu bapa yang ikhlaa memeberi peluabg anak2 menyambung pelajaran tetapi disalahgunakan oleh pihak PH untuk tujuan berpolitik. Didoakan parti yang berlandaskan tipu muslihat ini cepat mendapat balasannya dari Allah. Sedangkan umno yang bermula asaanya dengan keikhlasan telah mwndapat balasan apabila menyimpang. Inikan pula yang asasnya memaag tidak mwndapat kwberkatan. Setelah mwndaoat kuasa kwmana kamu humbankan anak2 muda melayu ini wahai PH. Akhirnya inu bapa lah yang memungut semula anak2 mereka yang telah diperah keringat siang dan malam. Bergembira lah dengan kemenangan diatas keringat anak muda yang todak tahu apa2. Swburuk umbo seperti yang ducanangkan, mereka tidak mengganggu pemwplajaran anak2 bangsa sehingga umur mencecah 40an. Betbeza dengan PH yang maauk ipta dan pra-univetsiti untuk tujaun beepolitik. Aku tidak redho harapnya Allah juga tidak redho. So mych about PH yang kununnya auci murni.

Anonymous said...

Fitnah makanan fajal yg direjam

Anonymous said...

Hilang melayu d msia termsk puan minah jika dia ngaku dia melayu islam ;) ;) ;)

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates