May 12, 2018

111 3 Menteri Diumumkan Kerajaan PH, 7 Masih Misteri


Kabinet Kerajaan Malaysia (setakat 12/05/2018)

Perdana Menteri : Tun Dr Mahathir Mohamed
Timbalan PM : DS Dr Wan Azizah Wan Ismail
Menteri Kewangan : Lim Guan Eng
Menteri Pertahanan : Mohd Sabu
Menteri Keselamatan Dalam Negeri : TS Muhyiddin Mohd Yassin.

Hebat sungguh barisan Menteri Kanan Kerajaan Pakatan Harapan. Semoga para pengundi tempoh hari berpuas hati dan bergembira.

Cuma saya tertanya-tanya, kecuali Saifuddin Nasution, kenapa tiada wakil PKR dalam Sidang Media sebentar tadi. Mungkin DS Wan Azizah, DS Azmin Ali, Nurul Izzah mahupun Rafizi Ramli sedang menonton perletakan jawatan DS Najib Razak dan tidak dapat datang?

Apapun, tabik dan Tahniah Menteri Pertahanan Malaysia bagi Parlimen ke 14. Perlantikan YB Mat Sabu sebagai Menteri Pertahanan adalah tepat dan kena pada masanya.

ATM perlu dipimpin oleh seorang figura pejuang yang tidak kenal putus asa selama berpuluh tahun. Beliau lambang seorang pahlawan Melayu 🇲🇾


Nota Kaki - Cumanya CTS tidak faham dengan apa yang dimaksudkan oleh Rafizi Ramli di bawah. Rafizi Ramli siapa berbanding Perdana Menteri.


111 comments:

Anonymous said...

KEH...KEH...KEH...

LIM GUAN END....YG TENGAH DIBICARAKAN TU ....MAMAK MATDEY TELAH LANTIK APEK DAPIGS NI SEBAGAI MENTERI KEWANGAN........MAMPOSSS....MAKA PEMBINAAN TEROWNG MUASSIM DI PP AKAN DITERUSKAN....

HE..HE...PADAN MUKA MELAYU FUKATAN HAPRAK...TU BARU SIKIT...KITA TENGOK APA DRAMA SETERUSNYA....

Anonymous said...

KITA TENGOKLAH LAKONAN DIORANG NI.......

HARGA PETROL BILA NAK TURUN HAAAAA......TAKKAN SUSAH SANGAT....KATA HARI TU.....HARI INI MENANG PRU....ESOK ATAU LUSA HARGA MINYAK AKAN TURUN....MANA MAAAAAA......KENA KENCING MAAAA.....

Tanah Melayu Kini said...

Menteri kewangan abg kita tu..
Selesai kes nampaknya..
Lega gila kot..
Buang kes ler.. dan rakyat tak tahu perkara sebenar.. sekian..

Anonymous said...

Orang yang sedang didakwa atas rasuah dilantik sbg menteti kewangan. Lawak apakah ini????mungkinkah malaysia akan dibangkrapkan oleh menteri kewangan yang baru??

Anonymous said...

EKELEH....BILA PIE PEDAL...DAH BOLEH DIANGKAT JADI KM SABAH....SEBAB LOMPAT SI KATAK LOMPAT....JAM TU JUGAK SI MAMAK MATDEY MAHATAIK NI ...MENDIAMKAN DIRI...KALAU TAK SEBELUM TU ....BUKAN MAIN LAGI NAK MENYIASAT....APA JENIS PIEM NI.....


Anonymous said...

Kakahkah...bandingkan foto diatas dengan our very own D.S. Hishamudin. Beza cam langit dengan bumi kot. Nanti kaluu ada sidang media dengan media antarabangsa dia nak guna bahasa apa? Kikiki!

Anonymous said...

Kau orang tak tahu ke bila bersama Pakatn ,dah kira masuk darjat 'Mat Som'.Dosa dulu kini dan selamnya terampun oleh father LGE.

Tanah Melayu Kini said...

Swimming pool build and design...
"Open" tender in penang..
But please pm first.. tq..:)

ted manoff said...

Lebih baikk u netural sekarang cts..utusan pun tadi ckp politik sekarang dh berubah dn kena ikut arus perubahan..siapa pun yg ph lantik itulah polihan rakyat yg cts tk boleh pertikai..tun ckp tadi org muda akn diberikn perhatian yg serius dlm kabinet..ko nk siar atau tk komen nii tuu hak u cts..tapi u juga kena hormati pilihan rakyat..DIN PAGOH dh jadii memtrri KDN..org yg u kutuk dulu tuu..najib..???

Anonymous said...

Good luck Mat Sabu, masa terbaik utk menjaga pertahanan negara lebih2 lagi dlm konflik USA vs China semakin meruncing di Laut Cina Selatan, China claim hampir keseluruhan Laut Cina Selatan, rakyat Serawak dan Sabah tak menyangka halaman rumah mereka kini menjadi sebahagian wilayah kepunyaan China? Hati2 dgn China!

Anonymous said...

Alamat kE LAUT ler kewangan negara masuk bawah tunnel?

Anonymous said...

Kira tutup buku maa..yg akan di bicara di bebas kan..yg tengah bebas nk dibicara kan..lawak..teebaik..jika betul peejuangkan keadilan..terus kan dibicarakan...ooppss..silap..ni yg sebelah saya ni lim guana eng..kes dia apa namaa..kes dia sama tapi tk serupa khir toyo. beli rumah terlajak murah dgn swiming fool...guana eng beli rumah terlajak murah tampa swiming fool dan tiada feng sui..jadi dia punya kes kita dh kaki.tiada les
.bebas boleh jadi menteri
.

Anonymous said...

Adakah dgn perlantikan sbg menteri kewangan bermakna LGE kini lepas bebas dari kes rasuah banglo yg tiada swimming FOOL tu? Semakin lama rakyat yg tak berapa faham tentang perundangan menjadi semakin pening dgn undang2 negara ini.

Anonymous said...

Tak sabar nak tengok GST dihapuskan.....

1. adakah harga barangan dan makanan akan turun
2. harga rumah akan turun
3. harga kereta akan turun
4. segala2 nya turun.....

Bak kata...sokmo akan turun...dan kehidupan anak muda dan rakyat jelata akan lebih terjamin....betul ke peluang pekerjaan akan meningkat dan anak muda tak menganggur....kita sama2 tengokkan....

Anonymous said...

Rakyat respect Najib yg letak jawatan secara gentleman, tak mcm org tikam belakang tu? Budi yg baik dikenang juga...

Anonymous said...

Sekaeang cybertoper kerajaan sedang menjalan kan misi menutup mali.."mcm mana nk turun minyak.tiada tol tiada ptptn..baru kakwin tkkan terus beranak"....hutang najib tinggalkan berbiliou2 lagi sebok nk mcm2.kik kik kik..dolu2 cakap apa
.harriii ini tubuhh kerajaannn esok kita jalan kan..puuiii

Anonymous said...

Minyak tak turun gst tak mansuh tol tak mansuh kita plk berdemo apamacam..byk sgt tabur janji kartun..

Anonymous said...

Korang perasan tak dengan line-up yang sebelum ni. Samaaa je dari segi fizikal mereka. Sama2 tinggi lampai, kulit sawo matang, tak cerah tak gelap sangat, tak kurus tak gemuk sangat. Bak kata, sedap mata memandang. Kalau buat press di peringkat antarabangsa pon rasa bangga je. Diaorang dulu memang ada ujian fizikal atau bmi test ke?
Maaf la kalo ter'rasis' yg line-up kat atas tu macam SERABUT la?

Anonymous said...

Macamana ya org yg ada kes menyeleweng duit kerajaan negeri dimahkamah boleh dilantik menjadi menteri kewangan negara? Lingkup la negara ni... Harap2 proses mahkamah dapat dipercepatkan kerana rakyat keseluruhan 50% menjadi amat bimbang.

Anonymous said...

Lepas ni bolehlah kerajaan buat banglo mampu milik dibawah harga pasaran

Mohammad Azren said...

Betul tu, TUN tutup kes Terowong LGE. TUN buka kes 1MDB NAJIB. GENG MAA TUN & LGE . Umno aje yg sekarang BERANTAKAN. Makan dedak ramai-ramai. NAjIB yg kena jawap sorang-sorang. Dasar oportunis geng komunis. HEHEHEKIKIKIHAHAHAKAHKAHKAH

Anonymous said...

Orang muda dah di brain wash dan kena kencing. Deme cakap nak tukar setiap 5 tahun.

gabenor johor said...

Lps ni akan ada hari cuti utk memperingati kelahiran dan kematian chin peng yg diiktiraf oleh mat sabu sbg Pejuang Kemerdekaan

PHOENIX BANGKIT said...

Hek eleh... kata zaman tun dan now kerajaan baru rak perbag ada sekatan.... ni bak maun ugut2 plak... apasal ISA dah bak diujudkan balik ker? .. nampak now PM sudah tunjuk kuasa.... agi arahan terua pada imigration.... alasan PH... sebab belum ada menteri.... aloooo setakat tuduh tanpa bicara kat mana plak layaknya nak tahan orang keluar negara. Takut ngan bayang2

Anonymous said...

Ted modo ni main ugut2 pulak. Yg M.kini menggila mengganas kutuk orang tak hengat donea boleh lepaa plk? Jangan double std ko. Mana freedom of speech yang dilaung2kan pehak pukatun? Nampak sangat najib lagi berani dan gentleman bukan populis.

Anonymous said...

HARAP2 MAT SABU TIDAK MENANAM ROH KOMUNIS, FAHAMAN KOMUNIS DLM ATM, KESIAN PEJUANG2 ASKAR2 POLIS2 MELAYU YG DIBUNUH KOMUNIS...

Anonymous said...

Anak aku kata rata2 mahasiswa kat kolejnya pangkah PH kerana mereka kata PTPTN akan dilupuskan, tak sabar nak tunggu saat pelupusan ni... boleh banyak save dah ni!

Anonymous said...

Harga petrol ni bukan susah sangat nak diturunkan, mechanism dah ada, tunaikanlah janji, janji ditepati bukan dicapati... kalau tak menipu mmg bukan PH!

Anonymous said...

Agaknya kerajaan Singapure terguling guling ketawa bila mereka tahu Mat Sabu jadi menteri pertahanan .

Anonymous said...

it baru cadangan..selagi Agung tak lantik...so kita ramai2 berdemo depan istana tolak orang yng ada kes mahkamah tak boleh jadi menteri...kan

Anonymous said...

minggu lepas cucu seronok makan dedak, minggu ni cucu sedih jadi cucok

Anonymous said...

Bagus la tuh org2 yg dia lantik. Mat sabu tu syiah jadikan menteri pertahanan d dalam negara sunni..pandai. ;) ;) ;)

Anonymous said...

Melayu Malaysia dah takde kuasa lagi dah . Jadi lah macam melayu Singapura . Tapi nasib melayu Singapura tak lah terok sangat . Di Singapura takde melayu yang kaya tapi di Singapura takde melayu yang miskin juga . Semua sederhana , kira ok laa tuu . Di Singapura takde melayu yang jadi mat rempit , yang jadi penagih dadah atau yang kuat makan rasuah . Kira ok la tu .

Ada orang kata melayu Singapura ramai yang jadi murtad . Ala , Malaysia pun sama . Ramai melayu Malaysia yang murtad cuma korang aje yang tak nampak . Dia orang murtad dalam diam , tak heboh kat orang lain .

Cencaluk said...

Nampak sangat PH belum apa2 dah salah guna kuasa. Org yg ada kea RASUAH dilantik jadi Menteri kewangan... Bijak sangat bijak TUN ni

Ted Manoff said...

Kutty bijak. Jika Guan Eng bersalah masok penjara baru Kutty buboh betul2 orang dia.

Cencaluk said...

Aku harap sesangat akan ada perebutan jawatan antara Tun dan Anwar biar berantakan kabinet baru ni. Lagipunenteri skandal rasuah jadi menteri kewangan memang bangkp ler malaysia bkar sampai darurat dan diambil alih oleh tentwra boleh le dibuat PRU semula

Ted Manoff said...

Kutty pasang perangkap pada Guan Eng. Kutty lichik

Anonymous said...

Apa nak hairankan, Orang yang melantiknya pun dulu songlap bepuluh2 billion. Dan sekarang kuluarganya mempunyai ratusan syarikat yang besar, itu baru dalam negara, diluar negara??

Apa cerita pun, melancung saja pakai jet peribadi le.

Anonymous said...

Amende lw dah lantik tak jadi plk? Nak u-turn ke goes-turn? Roller coaster tul? Dah siap tahniah bagai dah. Buang masa jer. Nanti tak ucap tahniah kecik ati pulak? Ish3x...

Anonymous said...

Apa pula mana ada ISA sekarang, Najib dah humban ke Sungai Klang, lihat apa yang Tun M cakap dia akan ikut undang2. Kalau dia tak ikut undang, ko ingat 3 juta ahli UMNO nak biar saja ke?



Anonymous said...

Apa nak buat pakpandir mahukan begitu

Anonymous said...

Makin ramai adun bn melompat parti per citer?...

Anonymous said...

Tak mengapa, 5 thn lagi kita pula sumbat mereka semua ke penjara.

Anonymous said...

Kpd CTS teruskan forum ni, inilah platform terbaik untuk menyuarakan suara rakyat terbanyak dlm negara demokrasi, ada antara komen2 yg sangat bernas, check and balance antara rakyat dan kerajaan, banyak lagi yg rakyat boleh bongkarkan!

Anonymous said...

UMNO / BN? MACAM KEPALA BUTOH BAPAK NAJIB YG DAH MAMPOS..HAHAHA

Anonymous said...

Ada lagi blog ko ni ye. Haritu aku janji datang nak ludah. Nah kau. Ptuiihhh! Sila meninggal cts, blogger bangang terakhir.

Anonymous said...

mentri pertahanan... zaza kan ade..

Anonymous said...

banglo terlajak murah kes masih jalan... lekat bau kat muka masih ada...

Anonymous said...

Mahathir kena mengadap Anwar? Siapa ketua sebenarnya? Maklumlah Anwar ada 47? kerusi jauh meninggalkan Mahathir hanya 13 kerusi, kenalah mengadap dapat RESTU. Ingatan rakyat hati2 dgn DAP yg sentiasa menunggu ruang dan peluang sahaja...

Anonymous said...

Masa Mahathir jadi PM dulu , Timbalan timbalan nya semua kena buang , Musa Hitam , Ghafar Baba dan Anwar . Agak agak korang lah apa akan jadi ngan Wan Azizah , timbalan nya yang baru ? Aku rasa kena sepak juga macam 3 timbalan nya yang lama .

Anonymous said...

Ko tak undi ph buat apa ko nak berdemo? Patutnye ko berdemo supaya tol dan gst diteruskan. Yang layak berdemo pasal gst ngan tol ni penyokong ph je...

Anonymous said...

jambatan bengkok bila nak mula daaaaa..... dah lama dah..... sob..sob... sobb...
jangan mudah lupa dan tak ingat pulak...

Anonymous said...

Mahathir ni memang bijak . Dia letak kak Wan jadi timbalan nya sebab dia dah janji . Kemudian dia letak Muhyiddin jadi menteri dalam negeri . Mahathir memang tak ada niat pun nak jadikan kak Wan sebagai PM gantikan dia . Dia akan lantik Muhyiddin , Mukhriz atau Asmin gantikan dia . Mahathir ni memang pandai main wayang . Jangan dia mati sebelum dia sempat ganti dah lah .

Anonymous said...

Abis la tentera.. mat sabun kan peminat kominis... tapi bau kominis masih lekat kat muka ....

Anonymous said...

Kuku semakin mengcengkam, setiap ruang? Kempunanlah Anwar buat kali kedua?

Anonymous said...

lupakan parti..lupakan ideologi ini soal keselamatan negara..apa ke jadahnya letak mat sabu posisi menteri pertahanan..nak bodohkan mat sabu ke atau warga atm ....???
baik letak izzah

Anonymous said...

Haha ni komen geng puakatun? Maki hamun tak habis lagi? Sini bukan tempat gila meghoyan macam kat M.kini tu. Ki nak maki hamun gila sane? Sini twmoat orang baik2 shuih..bawa virus le ko ni kat sini.

Anonymous said...

Orang karat bn tak layak mintak apa2 yg ph janji. Korang penyokong bn. Bn dah kalah. So duduk tepi diam2 atau pegi mampus...

Anonymous said...

grand design sedang dipasang oleh rakan sendiri selepas anwar di ampunkan... tunggu... pkr banyak kerusi cap bunga ciput... who is the boss.... nobody want to belive him actually... waiting for right time ...waaiiiittttt aaa...!!

Anonymous said...

Ehhh..ko nak main ludah2 plk kat sini? Nanti 5 tahun ko plk kena canner? Aku blm vito lagi anak2 aku ni. Aku peghati je perange korang. Curi anak2 orang tanpa restu. Aku sumpah geng padukang pakatun ph wtv wtf sbb meracun dan memesongkan minda anak2 muda mcm anak2 aku. Itu blm aku tarik elaun2 sara hidup deme lagik. Baru tau langit tinggi rendah nak pangkah mana?

Anonymous said...

Yesss..aku pun pikir gitu. Aku rasa Tun is doing an ultimate sacrifice to wake up UMNO from long sleep

Anonymous said...

Kau tu yg bersengkongkol dgn komunis mentor chinpeng geng komunis ckp org. Kau tu melayu harbi hati komunis..ingat lepas ni jgn kena halau dari kg sendiri komunis pakai lawyer melayu

Anonymous said...

Berangan dan janji2 dari komunis

Anonymous said...

Org menyucuk dan bodoh mkn cucuk dan fitnah org mcm kau la. Merempit jer pandai pikir pakai kepala lutut.

Anonymous said...

Musoh dalam selimut..bodoh ke kau nih..

Anonymous said...

Jari tu jaga2 baik2 nak.menulis. kat sekolah belajar apa ke tak habis kindergarden. Belajar mencarut.

Anonymous said...

Hati maknusia ni Allah yg pegang ,kalau nak bergaduh tu senang je,nak berdamai susah,kalau berdamai pun syak wasangka tetap ada.Doalah setiap masa agar Allah memacah belahkan hati puak liberal ni,jadikan hubungan mereka sering berantakan dan akhirnya berpecah belah.Ini saja harapannya buat masa ini sebab nak mengundi lambat lagi.Allah nak jatuhkan Umno lebih 60 tahun,mungkin Allah akan jatuhkan puak tu dalam tempuh 6 bulan saja.

Anonymous said...

Tak kan turun, apa nama Hutang kan banyak, Siapa nak bayar. Kita kena bayar Hutang 1MDB dulu. Salahkan najib sebab kita tak dapat turun petrol. Nanti Habis Hutang kita kira lain ya. Apa nama lepas 100 hari kira lain manifesto

Anonymous said...

Jangan hina. Dia akan buat special force di nama kan G string dan zaza strike force. Very potent dan licin.

Anonymous said...

mat sabon jadi menteri pertahanan..kenele selalu gie perbatasan..boleh kempis perot..nie perut besar sangat!!!
gone end dpt M kewangan...lagi terbeliakle mata bile lihat kerajaan banyak simpan duit!! kes blanglo murah tanpa swimming pool apa cite??
kata petrol harga 1.50/liter..nie masih samje..
kata tol free...??
kata GST free...??
auta madey nie!!!

nampak madey udah terlalu uzur...kesihan moyang terhegeh2 mencari dedak!!

Anonymous said...

madey #NotMyPM dan Al Jub #NotMyPM
kaum luth #NotMyPM

Anonymous said...

Ehh.. Kenapa perlu org bn mintak apa2 kat ph.. tapi kalau guna duit rakyat tu.. adakah org bn tidak layak??? dpt sbb ITU DUIT RAKYAT BUKAN DUIT PH. kakakkakkkakahh
p.s.. baik ko baca meroyankini daripada menyibok kat sini..

Anonymous said...

Nanti Anwar jadi PM,Wan Azizah tetap jadi TPM ke....kalau macam tu suami isteri perintah Malaysia....sejarah juga ni.

Ted Manoff said...

Bagi Amoi bereh

Anonymous said...

Tgk cara our new pm berckp seperti dah tiada gigi. Wobbly just like my late mother who passes at 94 years old. Ckp pon dah tak betul kita pon tak faham.

Ted Manoff said...

Jangan lepas mengadap, Nuar suruh tonggeng sudah. Nayaa orang tua tu nnt. Lunyai

Anonymous said...

Dah lihat blog sebelah sana?...mereka sedang berbincang untuk membesarkan penjara...untuk apa saya pun tak tahu...Untuk membesarkan penjara bukan memakan masa bulan2... Sekurang2 4 kr 5 tahun baru siap....memang cantiklah,,,, Bila siap saja penjara maka PRU15 pun muncul dan jika ditakdirkan UMNO menang... Maka senaglah kita sumbat rereka semua mamai2 ke situ.

Anonymous said...

Alah.. kleptokrat lg kn boleh jdk pm inikan pula menteri kewangan.

Oppsss.. kleptokrat tu jgk menteri kewangan.

Ala kn dh biasa. Kira kowtim ah

Anonymous said...

Ahli umno yg 3 juta tu bkn semua tau sgt undang2..
Kalau tau dh lama depa humban najib

Anonymous said...

Puak Pakatan dah pening kepala ,mereka tak dapat nak kontrol Tun.Kalau di biarkan Tun mungkin akan pungut ramai wakil rakyat Umno,utk tambah kerusi PPBM,dari 13 jadi 50 mengatasi PKR dan DAP,kemudian Tun akanboleh buat se4suka hati macam biasa .Council of elders pun nampaknya mejoriti org Tun.Plan plan kerjaan Pakatan akan adi Umno 2.

Rmakarpal dah bersuara supaya stop ambil org BN begitu juga dgn satu NGO,nampak macam mereka dah tersa sesuatu.

PHOENIX BANGKIT said...

Teman takut nanti PM7 akan diturunkan oleh Anwar jer....alasan sudah tua dan sukar memimpin.... bukan susah... dia buat ajer undi tak percaya turunlah PM7....

PHOENIX BANGKIT said...

Bukan nak kutuk sangat2lah.... macam orang putih kata.... what you give you gets back... dulu hangpa dok caci dina orang... so jangan sentaplah kalau seawal jadi kerajaan pun kena kutuk..... memang PH ni caca marba.... nak umumkan menteri pun macam umum ajak sukaneka kat sekolah.... gelak2 konon santai dan gembira... tak tau korang ni akan terus ditertawakan sampai next PRU....

PHOENIX BANGKIT said...

Bukan nak kutuk sangat2lah.... macam orang putih kata.... what you give you gets back... dulu hangpa dok caci dina orang... so jangan sentaplah kalau seawal jadi kerajaan pun kena kutuk..... memang PH ni caca marba.... nak umumkan menteri pun macam umum ajk sukaneka kat sekolah.... gelak2 konon santai dan gembira... tak tau korang ni akan terus ditertawakan sampai next PRU....

Anonymous said...

Sedih tengok...ramai sebenarnya pengkhianat yg tikam belakang...tikam depan...tikam kiri..tikam kanan....tikam atas...tikam bawah dalam UMNO/BN...semua yg kononnya 'wala' dan akan berjuang kononya adalah gunting dalam lipatan...bila time senang....ketawa bersama...bila time jatuh...satu2 tunjuk belang sebenar...berjuang demi DUIT....Mmg pengkhianatan org2 mcm ni akan dikenang sehingga keturunan mereka malu utk hidup dibumi bertuah ini...khianat la korang dan jangan menyesal di kemudian hari..

Anonymous said...

Kabinet dah ada..ni nak bagi tau kat pembangkang umno la ni. banjir ke.. ribut ke.. susah ke.. mkn ke tdk.. terbakar ke.. apa saja masalah..

JGN AMBIK PEDULI.. BUAT MCM DIA ORG DULU.. hanya PEDULI kat kawasan UMNO je... INGAT AHLI UMNO..ni la kita buat..

Takde yg bersyukur bahkan dimaki lagi ada..

Anonymous said...

Tak heran jenis bercabang lidah.. baru tau dlm janji janji ada ayat tersembunyi.. org yg dah terbaca tu hanya nampak..

HARI NI KITA TAWAN PUTRAJAYA ESOK MINYAK TURUN... bengap sungguh ahli pembesar pakatan.. nak beli kipas pun kena tengok dulu.. ada duit ke idok.. TIPAH TERTIPU atau TIPAH DITIPU..

Anonymous said...

Kah kah keh keh..

Ada manusia ingatkan org pilihan rakyat kena hormat.. yg selama ni dr merdeka 5 thn sekali tu pilihan sape.. cucu cicit dah berlagak.. asik menyalak memaki menghina pilihan atuk nenek emak ayah dia org sampai byk yg senang..

Waktu dia boleh citer fitnah...
Akhirrrrr zaman bersama dajjal..

Saya puji ada ibubapa yg takkan tanggung anak yg jd kuda pakatan.. naik kuda tentu tak isi minyak.. guna kaki je la.. simpan duit minyak kereta yg dtg dr perjuangan umno..

Katanya org pakatan byk kuda.. untung anak muda pakatan.. dpt sekoq kuda.. kurang guna minyak turun la herge.. jgn dpt taik kuda dah la?????

Anonymous said...

Tak lama lagi mahal la labu.. untung tokey labu..

Anonymous said...

Setuju jgn bagi kesian kesian lagi.. takde tepuk salam tepi padang... tak guna buat baik... kena maki lagi ada...

Cari racun benteras abis lalang lalang..

Anonymous said...

Masa nuor didakwa peliwat jawab ramai ramai ke sampai masuk penjara.. tanya je zaman sape tu...

Apa kata semua banduan dipenjara tu dpt hak sama?... baru adil dan bersih...

Anonymous said...

Hahahaha

Dah BERGADO dah geng2 PH berebut JAWATAN..

Yang "JAWATAN2 PONDAN" dberi pda PKR..

Yang "JAWATAN2 BEST" habis di sapu kroni TUN..


SABAR org2 UMNO..ALLAH bersama kamu jika kamu jujur..

Anonymous said...

Cucu gembira dan seronok tak jd pengikut DAJJAL..

Cucu sedih tengok anak cucu lain kehulu kehilir guna duit org tua hasil perjuangan UMNO utk perjuang sebiji labu..

Cencaluk said...

Belum pun aeminggu dah berantakan. Kita perhatikan dan buka telinga.

Kalau sesiapa ingat TUN pernah kata Anwar adalah seseorang yang pendendam sama jer mcm TUN. Mana nak tumpah kuah kalau tak ke nasi. Macam mana guru cam tu lah anak muridnya.

Kita tengok selama mana Anwar sanggup bertahan di bawah telunjuk TUN. Sama2 hati hitam tunggu jer masa nak tikam satu sama lain.

Aku rasa lah kalau TUN mati sebelum sempat anwar jadi PM, habis lah anak2 Tun ler tempat balas dendam Anwar nampaknya.

Jangan lupa Anwar adalah seorang yg tak boleh diduga.

Anonymous said...

Takde citer... citernya lalang ditiup angin .. angin dr ALLAH.. ni bkn sebarang angin...

Ingat kisah pas + pr..
Atas kehendak Allah.. terbongkar mcm mcm kisah... begitu byk lalang.. pasti ada tujuan..

Kini terjd pd UMNO.. kalau Allah tak izinkan kalah.. kita tak nampak lalang dan bermcm mcm kisah.. terkuak dr hati dlm manusia yg selama ini tersembunyi

Pasti bersebab dan ada tujuan.. biasanya hikmahnya akan kita nampak bkn sekarang tapi kemudian.. ketika itu kita selalu berkata PATUTLA.... OOOO ini HIKMAHNYA..

Anonymous said...

Masa tun dilu.semua timbalan kena tendang..masa tun sekaramg..dngan timbalan..dgn dia2 sekali kena tendang olah anuar..
Ki ki

Anonymous said...

YA ALLLAH kembalilah kata kata itu kpd tuan yg berkata di atas..
AMINNNNNNNNNNNNN

Anonymous said...

YA ALLAH YA TUHANKU...

KEMBALILAH SEMUA PERMINTAAN DI ATAS KE EMPUNYA DIRI..

AMINNNNNNNNNNN

Anonymous said...

Nanti macai kata nuor dlm penjara tak boleh keluar..

Selamani mudah bebenor keluar penjara mcm rumah persinggahan je

Anonymous said...

Hohohihihi mantappppp... laki jijah dibuang.. kini dikutip.. katanya perjuangan belum selesai gamaknya... tapi melayu mudah lupa...

Anonymous said...

Bkn main lantang puok sana KEBEBASAN BERSUARA...la ni ikut perubahan arus...

Masa BN jd kerajaan.. bersepah sepah blog PEMBANGKANG.. KEBEBASAN BERSUARA.. boleh berkarya sebebas bebasnya sampai ke LONDON USA serata dunia..

Ingat KEBEBASAN BERSUARA.. diperjuangkan oleh pakatan/bersih..

Lupa ke????????
Aikkkk mcm manifesto pulak??????

Anonymous said...

Saturday, May 12, 2018 7:52:00 PM


Anonymous said...

Orang karat bn tak layak mintak apa2 yg ph janji. Korang penyokong bn. Bn dah kalah. So duduk tepi diam2 atau pegi mampus...

Apakah orang karat BN bukan rakyat Malaysia? Walaupun BN kalah hak janji pemerintah terhadap seluruh rakyat Malaysia perlu di tunaikan tak kira la dia pembangkang ke penyokong ke? Era Najib yang lalu adakah dia tak bagi apa-apa pada penyokong-penyokong PH..Jangan ada otak sahaja di kepala tapi akal di lubang najis. Jangan tau buat statement ikut sedap nafsu je sedara/sedari oiiii.

Anonymous said...

Yg kena sepak masuk parit bukan timbalan nyew...tapi PM nyew..nk lompat bn..tk cukup koram..kesian budak2 yg baru nk upp kna kencing..

Anonymous said...

Pekwdai2.supermarket2pengilang2..isnin bole campak system gst..sistem lama sst dh boleh guna...guna 2 ladger ya..satu yg nyata..satu lagi yg bawah meja..taukeh2 dh mula bagi arahan...barang kasi tutun ya..yg paling mesti amat murah ya lah sardin...masa gst..sardin terat mahal...rm5 satu tin...tiada gst terlajak murah..rm4.70...boleh la macai makan sardin puas2..itu kna makanan macai....

Anonymous said...

Kemana cts menghilang? Tak ade posting/konen baru ke? Ke ada plan tactical baru? Jeng3

Anonymous said...

sokong anon 8.35pm....kita doa jer..segalanya mungkin...dan perlu ingat budak sekarang bukan mcm dulu..kita dulu mana ada wasap k..facebook k..insta kan...so atuk tu lupa...now semua di hujung jari..silap jer sikit...melompat budak2 generasi y...ni...kita tunggu jerlah...dan lagi satu..dari dulu mmg Allah tak nak Anwar jadi PM.. Malaysia..kan..so doa jer banyak2 semoga apa yng anon 8.35pm ckp tu berlaku..jgnlah tutup blog ni...dr mim...mymassa..semua tutup..habis kita orang ni nak baca blog sapa..tubuhkan blog sokong umno.so we tahu semua hal ehwal umno...kan..blog pemuda k. .puteri k..wanita k..mesti move on...dah..dunia belum kiamat jadi perjuangan...masih belum selesai..saya setuju jika ku li dan salleh kruak...menerajui umno dan tok mat..serta asyraf wajidi..kj pun tu baru mantapkan Umno...biarlah yng nak kuar Umno baru kita tahu sapa kawan sejati dan penyokong Umno sejati..ingat rezeki tu milik Allah..bukan milik pemimpin...Hidup Umno

Anonymous said...

Kemon la, buat apa nak neutral pulak.. Kita pembangkang maa

Cencaluk said...

Banyak cerita banggang yg boleh kita dengar sekarang ini.

Logiknya kenapa harus Najib bersusah payah mengangkut dokumen sensetif negara ke hulu ke hilir sedangkan kita ada kemudahan IT yg canggih.

Tak perlu bersusah payah hanya perlu bawa USB sahaja hanya dengan satu jari tanpa menggunakan tenaga.

Itu menunjukkan kebodohan manusia yg mendabik dada kononya mereka menguasai dunia siber di Malaysia ini.

Anonymous said...

Err English la kot..

Anonymous said...

Dah Ada ..tu brigadier jeneral (b) arshad kot nama dia

Anonymous said...

Biar la depa lompat semua Ada sebab sendiri

Anonymous said...

pH? Mcm kepala butoh pak hang jugak bila tah nak mampos..

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates