March 17, 2018

3 Terkinja-Kinja Macam Beruk @cmlimguaneng Ikut Rentak Lagu GST Kutuk Kerajaan
DAP sememangnya semakin terdesak meraih undi apabila sanggup menggunakan kanak-kanak untuk menyemai sentimen kebencian terhadap Kerajaan dalam satu video yang dimuat naik di akaun media sosial Facebook milik Guang Ming Daily. Majlis di atas adalah bersempena pelancaran Tuisyen Rakyat Pulau Pinang.

Video berkenaan memperlihatkan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng ‘terkinja-kinja’ mengikut rentak lagu mengenai cukai barang dan perkhidmatan (GST) dalam sebuah majlis yang kebanyakannya terdiri dari kanak-kanak. DAP Pulau Pinang menggunakan kanak-kanak sebagai alat untuk menanam kebencian melalui tuisyen yang dianjurkan.

Video yang berdurasi 32 saat yang tular itu juga memaparkan seolah-olah GST memberi kesan buruk kepada Rakyat dengan antara bait-bait lirik yang terkandung dalam lagu berkenaan termasuk ‘A B C D G S T, harga semakin tinggi, tak naik lagi gaji, mesti makan maggi mee, semua kena GST, bayar untuk 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Tindakan Joseph Lim Guan Eng amat tidak beretika yang seolah-olah tidak malu menanam agenda untuk memesongkan pemikiran kanak-kanak dengan propaganda membenci Kerajaan Pusat dan sekaligus mengugat keharmonian kaum.


3 comments:

Anonymous said...

LGE....THE "IORN BAR" COUNCIL IS WAITING 4 U....DONT YOU EVER ABUSE INNOCENT CHILDREN FOR YOUR POLITICAL INTEREST AS SUCH PRACTICE REFLECT YOU STUPIDITY/DESPRATE/FOOLISH ACT OF A CM....

Anonymous said...

Kahkahkah...bagus. Memang bagus.

Anonymous said...

Pemegang rekod penang CM paling bongok setakat hari ini...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates