March 19, 2018

21 Laporan Polis DS Rosmah Mansor Ke Atas Mazlan Aliman Berkaitan Isu Ikan Sturgeon


Satu Kenyataan Media telah dikeluarkan oleh pihak DS Rosmah Mansor, melalui peguam beliau bagi fitnah di dalam video di bawah yang mendakwa bahawa DS Rosmah Mansor terlibat di dalam penternakan ikan sturgeon. Fitnah berkenaan dibuat oleh Mazlan Aliman, Presiden Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK)


Untuk rekod, Mazlan Aliman kini berhadapan dengan tindakan muflis apabila beliau perlu membayar ganti rugi berjumlah RM500,000 setelah didapati memfitnah Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA). Berikut adalah Kenyataan Media daripada Peguambela Peguamcara, Messrs. NoorHajran Mohd Noor:
KENYATAAN MEDIA
LAPORAN POLIS BERKENAAN VIDEO BERUNSUR FITNAH TERHADAP DATIN PADUKA SERI ROSMAH MANSOR
Untuk Edaran Segera
Isnin, 19 Mac 2018
Pada 19 Mac 2018, saya telah diarahkan oleh anak guam saya, Datin Paduka Seri Rosmah Mansor untuk membuat satu laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul berkenaan sebuah video yang dimuatnaik di laman 'Youtube' bertarikh 7 Mac 2018 yang diberi tajuk "MAZLAN ALIMAN AMANAH-PECAH RAHSIA: ISTERI NAJIB RAZAK DIBELAKANG PROJEK IKAN STURGEON YG LINGKUP".
Video yang dimuatnaik oleh pemilik akaun dengan nama samaran 'Cap Kapak' ini memamparkan ucapan Pengerusi Persatuan Anak Peneroka FELDA (ANAK) merangkap Ahli Majlis Tertinggi Parti Amanah Negara (PAN), Saudara Mazlan Aliman yang secara terang menuduh anak guam saya terlibat dalam beberapa projek pelaburan yang dirancang dan dilaksanakan oleh FELDA termasuk projek penternakan ikan Sturgeon.
Kenyataan Saudara Mazlan Aliman tersebut yang kononnya berdasarkan maklumat daripada seorang pegawai FELDA adalah satu tuduhan dan fitnah jahat yang dibuat tanpa adanya sebarang bukti serta asas yang kukuh. Tuduhan sebegini telah menyebabkan terjadinya buruk sangka di kalangan netizen lantas menjejaskan reputasi dan integriti anak guam saya. 
Setelah berbincang dengan anak guam saya, saya telah diarahkan untuk membuat satu laporan polis berkenaan video tersebut. Kami menyerahkan sepenuhnya kepada pihak polis untuk menjalankan siasatan dan mengambil tindakan sewajarnya mengikut peruntukan undang-undang yang sedia ada.
Sekian. Terima Kasih.
NoorHajran Mohd Noor
Peguambela Peguamcara
Messrs. NoorHajran Mohd Noor.

21 comments:

Anonymous said...

PARTI AMANAH!!!!!

AMANAH SANGAT KE PARTI SERPIHAN SAMPAH SARAP PAS NI....

Anonymous said...

Anda hendak tahu berapa ramai ahli parti PAN, senang saja. Anda kira berapa tiang dan bendera PAN yang di pacak di kawasan anda. Banyak itu lah jumlah ahli nya

Anonymous said...

Kah kah kah...

Anonymous said...

Nak cari sapa yg sanggup derma RM500k utk keluar drp muflis tu!!!

Anonymous said...

Kan abang busat DAP ada, nanti abang busat tolong la.

Anonymous said...

Eeik...Rosmah lebih berani dari najib....dah abis selasa 2 tahun najib tak saman....rosmah terus fail saman....hehehehe...

Anonymous said...

bile tengok ke gaya muka mat sabu.. letak atas nama parti 'amanah'.. memang maksud tu terbalik sebenarnya.. parti paling tak amanah dan paling korup kalau di berikan kuasa.

Dekat nak PRU14 ni.. parti2 dalam PH kena tunjuk sifat menjilat menganjing babikan diri yang tertinggi kepada kepala morsidol am mereka.. DAPig.

Top dog dan anak bengap dia pun dah belaja2 menari dengan song of the day dapig.. tak pasal2 nak main isu kakitangan awam..isu penjawat awam.

Tapi elok jugak bagi penjawat2 awam yg bersepah jd penjilat ph, sedar diri skrg ni krjn UMNO BN tetap jaga kepentingan mereka walaupun penjilat totok PH. PH takkan jaga kakitangan awam. dasar2 benci pada melayu 'pemalas' yang dikatakan dapig akan mengubah dasar kepada penjawat awam

So apalah sangat dengan isu PERMATA.. lagilah bertambah benci mereka dengan usaha2 mulia DS Rosmah.



Anonymous said...



Ehh Rosmah lebih berani dari Matdett.. sampai skrg xde satupun Matdet berani saman Najib, tambah2 lepas dikaitkan dengan melesapkan 30 billiun wang negara.. menggadaikan duit petronas untuk bail out (menyamun) untuk kepentingan anak2nya.. pengecut.. atas pentas je berani.. top dog mamak kutty..

Anonymous said...

BISIKAN IBLIS tat 443!!!!

Anonymous said...

Dah senyap semua pecacai2 fuckertan dlm blog ni. Dah hilang taring ke, atau dedak, pellet dan segala jenis bijan dah tak gugur lagi. Padan muka mrk. Hehe.

Anonymous said...

http://sangkakalajari9.blogspot.my/2018/03/astaghfirullah-berjanggut-berlebai-tapi.html

janggut kopiah serban... bini purdah buat kerja fitnah.... dooooooniaaaa... ooooo... dooooniaaa

link cukup sifat mcm ulama fitnah sama naik.....

Anonymous said...

puak2 BN ni kena tgk2 jugak kat youtube org skrg ni malas membaca lbh suka tgk video.. kalau dok melalak kat sini je brapa kerat yg baca.. ini setiap kali video menghentam rosmah cuba tgk komen n like sapa menang.. cuba tgk view

Anonymous said...

Blog2 pencacai pandikutty macai mahataik tak henti2 'meratib' nama jo low .. Mcm sudah PUTUS HARAPAN untuk terus hidup sampai ke pru14
Mereka mcm cuba menyeru memuja ala sihir ajaran sesat ats nama jo low utk mmbngkitkn 'kuasa' syaitan iblis merasuk balaci pencacai mereka untuk naik 'sheikh'!!

Apa akn jd agknya dgn puak PUTUS HARAPAN jika jo low trus tkdisentuh oleh mana2 mhkamah??

Gila kekal agaknya macai terutama budin sentolol, blog celah kangkang, kelongdemon, makan sumpah 'jo low'.

Anonymous said...

taik mcm ko tak akn menang sampai bila2 pun sbb kuat mkn taik mahataik...hik5

Anonymous said...

Pencacai mahataik adalah org yg KECEWA sama mcm mahataik tua kutuk tu...heheeheee

Anonymous said...

anjing2 moyang & dapig terjelir2 lidah utk dapat dedak tulang BABI..
jelirle lagi panjang2 mana tahu dapat rezeki dedak tulang pork lagi..

Robert Putumayam Mugabe said...

Jho Low, 1MDB, Jho Low, 1MDB. Itulah modal politik terakhir utk jatuhkan Najib. Ceritalah apa yg org lain boleh percaya, Ini tak, Jho Low, 1MDB. Mcm dah takde topik lain. Macai bunga lagi biol, ngok tahap gaban.

Zaman skrg zaman teknologi canggih, segala-gala dihujung jari, bukan mcm zaman dulu, terutama zaman diktator MAHATAIK memerintah, hanya ada suratkhabar dan radio aje, itu pun berita yg telah disensor ikut kehendak selera MAHATAIK. Itu pasal makin lama disebut skandal Jho Low, 1MDB, makin org lain hendak tau cerita tu betul atau tidak. Akhir2nya terbongkar Jho Low, 1MDB, tu hanya cerita fiksyen/temberang MAHATAIK aje. Kalau zaman MAHATAIK, makin lama cerita tu diulang-ulang, makin buat org lain percaya, sbb takde cara nak cari sumber cerita sebenar.

Itu tandanya otak/akal MAHATAIK masih berada sekurang2nya 30 thn ketinggalan zaman.

Lagi satu akibat sibuk pasal Jho Low, 1MDB, last2 parti sendiri akan dikebumikan 30 Mac ni. PADAN MUKA MAHATAIK DAN KUNCU2NYA. Apa dia ingat, bekas PM boleh buat sesuka hati dan tak perlu patuh pada perlembagaan parti sendiri?

Anonymous said...

Kerajora, Kiah Murai dan yang seangkatan dengannya bolehlah mula agihkan tabung derma. Apa punya bengongla asyik kena saman je ni.

Anonymous said...

Tabung mana tabung... kihkih

Anonymous said...

Ek eleh bila tak saman bising mcm bapok pulak..;) ;) ;)

Anonymous said...


gini ke perangai orang islam yg sokong paerjuangan parti islam .. maki hamun, panggil anjing babi pd org.
aku tak mau sokong org ini dan parti mereka.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates