January 23, 2018

4 Mari Kita Sama-Sama Tunaikan Permintaan @ngakorming Untuk Bersara Selepas PRU14, Jika Pakatan Harapan Gagal Kalahkan BN


Ahli Parlimen DAP Taiping, Nga Kor Ming semalam memberi akujanji bahawa beliau akan bersara daripada politik sekiranya Pakatan Harapan gagal untuk menewaskan Barisan Nasional di dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke 14. Kenyataan beliau dipetik oleh akhbar berbahasa Cina, Sinchew, baca di sini.

Sudah sampai masanya kita bersama-sama membantu Ahli Parlimen yang cukup kurang ajar ini yang pernah mengeluarkan perkataan-perkataan seperti, 'Dedak Raya', 'American Raya', 'Hitam Metallic', 'Sohai', 'Diu', 'PukiMak' dan membuat berpuluh-puluh poster fitnah untuk bersara dan menikmati kehidupan yang tenang di agam putih mewah beliau di Ipoh serta beberapa biji kenderaan mewah.

Kita mengharapkan Nga Kor Ming mengotakan apa yang beliau kata semalam dan tidak seperti Anwar Ibrahim yang tidak mengotakan janjinya. Untuk rekod, Anwar Ibrahim telah berjanji akan bersara dari politik sekiranya beliau gagal untuk menumbangkan DS Najib Tun Razak di dalam Pilihan Raya Umum ke 12. Kita yakin Nga Kor Ming tidak begitu. Beliau pasti ada telor kalau diikutkan ucapan-ucapan dan tindakan-tindakan beliau yang amat kurang ajar sebelum ini.

4 comments:

Anonymous said...

ada najis2 dlam pakatan..yg membusukkan yg lain maka mengapa harus memilih pakatan busuk ini..

Kiah Murai. said...

Aisey Nga Kor Ming, Lu punya aku janji itu betul atau main~main. Pasai lu tau ini PH bakal menang ini PRU14, LU saja~saja bikin ini aku janji. Tentu LU ada dengar itu Cerita KETUA BAHAGIAN UMNO KAMPAR mahu terjun kapal. HI.HIHI..HIHIHI

Anonymous said...

Lulu aaa... itu Ketum pun ada ciakap mau bersala lali politik kalau fuckatan kalah mehh...
Tapi aaa... dia ciakap selupa hindu mabuk lor. Mana ada bersala lali politik. Itu Nga saya lasa lia begulau saja. Itu Lapussy.

Anonymous said...

nga kor ming dan ketum aljuburi sama jer, dua2 super kepala taik...hik5

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates