January 21, 2018

8 Jangan Kata Program Tangkap Muat, Banner Pun Tangkap Muat Juga, Bagaimana Rakyat Selangor Mengundi Mereka?


Menjelang Pilihan Raya Umum ke 14, banyak program-program ekspres dan tangkap muat terpaksa dilakukan oleh Kerajaan Pakatan di Selangor untuk membeli jiwa pengundi-pengundi Selangor. Antaranya adalah program tangkap muat Tuisyen Rakyat. 

Faktanya ialah Rakyat Selangor yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada 2018 berjumlah ribuan pelajar di seluruh  Selangor. Namun Kerajaan Pakatan Selangor membuat propa dengan menawarkan kepada 100 orang sahaja? Saya ulang 100 orang sahaja? 

Dengan motto yang tertulis, 'Daftar Percuma', adakah ini bermaksud untuk 100 pelajar berkenaan daftar tuisyen adalah percuma dan setiap bulan akan dikenakan yuran? Jangan kata ini mustahil sebab Pakatan Pembangkang menjanjikan pendidikan percuma sekiranya memerintah namun universiti di bawah Kerajaan Pakatan Selangor, Unisel masih mengenakan yuran yang tinggi.

Bukan setakat program Tuisyen Rakyat ini tangkap muat dan buat ala kadar, malah banner di atas pun dibuat seperti melepaskan betuk di tangga. Ejaan 'program' menjadi 'porgram' (bunyi macam pork) dan Selangor menjadi 'Selanagor'. Mungkin Cina Bukit DAP yang diberi kontrak menyiapkan banner di atas kot? 

8 comments:

Anonymous said...

WAH HEBAT.. NEGERI SELANGOR DAH TUKAR NAMA KEPADA SELANAGOR..

Samsul Hairi said...

Dia disasarkan utk kawasan kota anggerik. Tak sebut pon seluruh selangor. Kalau boleh bodoh tu jgn ditunjuk sgt. Simpan sikit utk anak cucu kamu. Patutlah org kata macai umngok ni otak low class.

Anonymous said...

100 orang sahaja untuk DUN Kota Anggerik? tak de sebut pun...macai tetap macai taik haprak...bangang tu tolong jangan tonjol sangat boleh tak?

Anonymous said...

Haha, ejaan pun salah. Mabuk ketum ke puak2 PH ni. lagi otak low class

Anonymous said...

Shamsul Samdol.. ada byk isu2 yg disebut oleh CTS. Yg lain ko senyap je. Typical no class pecacai.
Oh ya... mcm mana nk simpan kebodohan utk anak cucu? Takpernah dgr bodoh bole simpan. Samdol selalu simpan ke??

Anonymous said...

100 percuma. Itupun mak bapak kene ahli fuckatan je. Baru namanya kebajikan

Kat dun anggerik murid tak ramai, 101 orang shj. 1 tu mak bapak dia ahli BN. Cara sifir macai pakatan haprak

Rizal Zainal said...

Mgkin dia dh buat bancian yg tahun ni dun kota anggerik cuma ada 100 plajar je yg akn ambk spm , tp knp hnya tulis pendaftaran je percuma yuran pulak mcm mne .

Anonymous said...

mabok taik.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates