October 12, 2017

11 Tektik Menjelang Pilihan Raya Umum Ke 14, @NgaKorMing Sudah Jadi Ezam Kotak



Apabila muncul Pilihan Raya Umum (PRU) atau Pilihan Raya Kecil (PRK), isu pengundi hantu akan muncul kembali. Pengundi-pengundi hantu ini pun bijak. Hanya muncul dalam 4 ke 5 tahun sekali. Kita tidak lupa bagaimana bersusah payahnya pembangkang membawa isu pengundi-pengundi hantu berketurunan Bangladesh sewaktu PRU ke 13 namun tidak ada satu kes pun dapat mereka buktikan.

PRU ke 14 datang lagi. Semalam, Ahli Parlimen (MP) Taiping telah membuat Sidang Media kononnya mereka mempunyai berkotak-kotak bukti sejumlah 165,000 orang pengundi hantu tanpa alamat wujud di Perak. Setakat panggil beberapa orang macai bergambar dengan kotak-kotak bekas menyimpan kertas fotokopi, saya boleh buat lebih baik dari itu.

Kotak yang digunakan pun seiras kotak-kotak bukti yang digunakan oleh Ezam Mohd Noor yang lebih dikenali sebagai Ezam Kotak, satu lagi nama yang mencanangkan beliau mempunyai berkotak-kotak bukti rasuah pemimpin-pemimpin UMNO. Namun sehingga sekarang, kotak tinggal kotak.

Persoalannya di sini, kenapa YB Taiping ini masih belum membuat laporan ke Polis Di Raja Malaysia (PDRM). Kenapa perlu propa untuk mengadakan Sidang Media dan tidak mempunyai masa untuk membuat laporan polis?

11 comments:

Anonymous said...

Umno memang biasa proses ic orang yang dah mati & orang tua jadi pengundi hantu.

Anonymous said...

Sekor lg spesis mining!

Anonymous said...

perkara ni dah jadi macam musim pilihanraya, aku nak tengok pru 14 ni ada tak musim black out masa pilihhanraya.

tu pun ada orang percaya....

pembangkan dalam malaysia ni low clas, buang masa dan buang duit bayar gaji mereka.

Mat Gunong said...

Kalau ada bukti ,sekiranya ada keraguan dalam kemenangan atau kekalahan dalam Pilihanraya. Kamu berhak membuat sebarang Petisyen. Tak perlu nak hinggaq!!!
** isu pengundi hantu mungkin tidak berapa menyakinkan mat gunong tetapi PEMINDAHAN PENGUNDI atas sebab tertentu demi kemenangan sesebuah parti atau calon mungkin ya.

mohammad azren anjing PH yg bongok said...

Semua petisyen yang dikemukakan puak pembangang dalam PRU-13 lepas tak kedengaran satupun pun alasan pasal pengundi bangla 40,000 atau blackout... Tapi bangkai-bangkai pembangang mainkan isu tu saban hari sehinggalah ketua umum (ketum) PR kata isu pengundi di bangla tak pernah diperkatakan oleh sekor pemimpin pembangang pun sejak kalah pilihanraya dulu....

Hehe... Yang dok gebang besar ketum, yang mengikut membuta tuli si bahalol-bahalol yang ada dalam PR.... Kini pemimpin 'Puak-puak Haprak' (baca PH) tengah cari isu yang boleh diberikan kepada pengikut mereka yang sediajadi bahalol jika kalah PRU-14 nanti.... Salah sekornye mat azren atas aku ni.... Kalau kalah bunyik ungka dia pasti keluar....

Kah kah kah kah kah

Anonymous said...

9:32, kau terlebih mkn taik kor ming si kepala taik tu pasal kau bodoh mcm taik..hik3

Anonymous said...

Kalau ada black out senang lah macai2 aljuboori buat kerja jubo menjubo, org tak nampak.

mohammad azren anjing PH yg bongok said...

Cer periksa, atok ko yang dah mampos 20 tahun lepas dah dijadikan pengundi hantu tak?

Anonymous said...

Yang best tu siap buat himpunan black out sebab tak puas hati. Tapi satu bukti atau fakta walau sebesar zarah pun tak dapat dibagi untuk menyokong. Yang pasti penganut fuckatan beramai-ramai keluar siap pakai baju hitam pulak tu. Tu la pegi sembah lagi berhala-berhala kat dalam fuckatan tu. Hik hik hik...
Weiii Mat Gunung, tolongla keluar dari tempurung kelapa tu.

anon anone.

megat panjialam said...

PRU-13 al juburi tak buat 1 repot polis pun sdgkan 40 ribu bangla dia dakwa mengundi. Agaknya mengundi di Bukit Segambut kot

megat panjialam said...

Parti pembangkang tak letak wakil calon dalam bilik mengundi ke yang korang menyalak bagai anjing ni. Setiap pengundi yg ambil kertas undi akan ditanda dan disebut nama oleh petugas PRU dlm bilik mengundi memudahkan wakil calon menanda pengundi yg telah mengundi. Jadi apa masalahnya?

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates