October 10, 2017

20 Malaysian Insight Or Malaysian Incite?

Nowadays, pro-opposition media are willing to go to the extent to lie about our beloved country and highlighting things that are not indicated any where in any report. These medias would spend their time to write fiction, as it is very apparent that they are good at it.

Latest, lets look at this article from Malaysian Insight (previously known as Malaysian Insider aka Malaysian Inciter). They painted a very negative picture of a report issued by World Bank. Read the article from Malaysian Insight entitled "Latest World Bank report bad news for BN", here.


Of course, this portal provided the link to the World Bank report, which very few Malaysians would even bother to click to verify the news. Read The World Bank article entitled "East Asia Pacific Economic Update, October 2017: Balancing Act", here.


However, there is nothing, nil, zilch, on such thing that Malaysia will be negatively affected by the global economy next year. On the contrary, both Malaysia and Thailand are said to be benefiting from the global economy. If this is not treason from reporter/s from Malaysian Insight, I do not know what is this.

In the 48 years from 1963 to 2011, Malaysia's yearly economic growth has exceeded Singapore only five times while Singapore beat us 43 times. But since the year 2011, we have outperformed Singapore for six years straight and as the World Bank forecasts, will continue to outperform our neighbor in the next two years at least . Five times in 48 years versus six years out of 6 (so far). You do the maths. Results do not lie.

20 comments:

Mat Gunong said...

World Bank tak makan dedak. Sebab itu macai maya tak boleh terima bila malaysia ketinggalan berbanding thailand dan indonesia. Negara jadi jahanam bila membudaya KORUPSI Pak!. Semakin pening dan botak tengah lah si NAJIBULL nak tentukan tarikh PILIHANRAYA 14. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...


Majority rakyat tidak percaya dan tidak ambil kesah dg kaki putar belit dan putat alam nih... Nama pun dah putar alam siapa yang nak percaya.... Mungkin yg sedang bertapa di bukit2 percaya kut?

Anonymous said...

Ko masih terkenang zaman Bapak Korupsi Terulung 22 tahun tu ke??.. Ni tahun 2017, bukan 1997 ketika MahaTahik Kotty jd Raja Klepto Ulung.. Harap maklum. Sila belajat English pakcik gunonGok utk baca link world bank ya pakk.

#HancurPakatanHaprak
#RejimMamakPerompak

Anonymous said...

Yang bertapa atas gunong tu tak berapa sihat mentalnya.. Separuh abad yg diseliputi dosa, kejahatan silam..lalu mncari jalan lintas untuk jd somebody.. Tapi jadi GILA ISIM syok sendiri.. Yg di jadi idola puji si Raja Klepto Pluralis.. Hahah

Mohammad Azren said...

Macai Maya dok bangga menjaja kononnya pertumbuhan ekonomi negara tetap tinggi walau pun menghadapi ketidaktentuan ekonomi global. Yang amat lucu bila dibandingkan dengan Ethiopia yg mencapai pertumbuhan sebanyak 7.6,% pada 2016. Hehehekikikihahahakahkahkah.
,** Malaysia ada MTEN la ada PEMANDU lah, tapi tetap kebelakang berbanding negara tanduk Afrika itu.. Yang nyata ini semua kerja TOYOL POYO..... ....HEHEHEKIKIKIHAHAHAKAHKAHKAH

Anonymous said...

Aku lama dah cita2 nak jadi PM, kalau boleh utk 20 thn keatas lah ..

Sbbnya krn aku teringin nak berjudi forex guna duit BNM, dengar citer tengah menimbun-nimbun tu ..

Mudah-mudahan anak cucu cicit keturunan aku dapat semua dapat jadi bilionar ..

Mohon doa restu dari semua sahabat2 dan pembaca2 sekelian. Aaaminnnn ..

Anonymous said...

Komen kau seorang shj berlambak merapu macam orang mabuk. Kalau tak tahu nak komen apa, baik jangan komen.

Anonymous said...

Ape bukti?....buat lah RCI lagi...hehehe....omong kosong...pegi balai polis lah kalo ade tulur....

Anonymous said...

Ekonomi 6 tahun berturut2 alahkan singapork...tapi nilai dollar singapork berpuluh tahun duduk lebih atas dari ringgit...cerita apaan ni cai...bikin malu sama kompeni...

Anonymous said...

Ape macam RCI forex?...baik mat maslan ato jamal jamban ganti najib...setuju tak?...

Johan said...

Kamu, Mat Gunong tidak faham, atau sengaja tidak mahu faham. Artikel di atas menerangkan iaitu Media Malaysian Insight memaparkan berita palsu. Dia mendakwa berita itu didapati daripada web World Bank...sedangkan sebaliknya apa yang dipaparkan dalam web berkaitan berbeda...

You Mat Gunong, were like dogs with bones: which would bite down hard on the bone and never let go while growling away non-stop.

Johan said...

Aliran Malaysia dengan pantas 'capture' artikel memburukkan BN dan kerajaan Malaysia daripada Media Malaysian Insight... Sebabnya Aliran Malaysia bukan neutral ttp sebahagian 'tool' parti DAP...

Anonymous said...

RCI.FOREX.telah mempamirkan kredibiliti U Tun dah merundum dan ini lah strategi Najib untuk mejatuhkan kredibiliti U Tun di mata rakyat dan ianya berjaya.Takkan sebagai PM U Tun kata tak tahu kjsan kehilangan wang main FOREX.Budak srkolah pun tak percaya dan ini terangx U Tun berbohong.Dudahlah lah rakyat di luar bandar tidak bolih terima U Tun berbaik dgn DAP,yg duduk di bandar (Urbanites) yg majoriti snti establishment pun mula mempersoalkan sikap U Tun yg kerap berbohong dewasa ini untuk tidak ada rasa sikap b/jawab di atas kesilapan lalu..

Anonymous said...

SPRM suda mintak Syed Sad_Dick "Airmata Oxford" buat laporan berserta bukti. Malangnya Sad_Dick "Airmata Oxford" masih belum membuatnya. Adakah Sad_Dick "Airmata Oxford" mengalami pengecutan kerandut zakar yang melampau. Mungkin Mat Gunong boleh memberikan nasihat serta motivasi kepada Sad_Dick "Airmata Oxford" untuk membuat laporan kepada SPRM. Mana, mana, mana..?

anon anone.

Anonymous said...

Sprm dah umumkan bukan kuasa sprm untuk siasat money politic...tak de guna sadiq lapor Sprm...

Anonymous said...

Alamak...RCI Forex dah lame lingkop...tak de keterangan saksi yg mengaitkan kerugian forex dengan Tun madey...

Ko ni baru keluar dari gua mana nak pusing cerita sebenar...

Anonymous said...

Tak banyak ke Aliran yg memburukkan PH?...CTS ni sape yg bayar upah?...

Anonymous said...

Does counting GDP count when it comes to development?
ANALYST REPORTS
Saturday, 16 Sep 2017

by faris hadad-zervos

THE recent debate on whether it makes more sense to measure gross domestic product (GDP) in ringgit or US dollar is a healthy one.
It reflects sound interest by many segments of Malaysian society in statistics that measure economic development and how it changes people’s living standards. This is the fundamental question: what does GDP really mean in the daily life of Malaysians. There are sound arguments on both sides and, in a way, both are right, depending on what perspective is taken.
In the World Bank, we use different ways of measuring GDP depending on what kind of comparison we would like to make. For the most part, and when it comes to measuring how the living standards of Malaysians are changing over time it makes sense to calculate incomes, production or spending in ringgit terms.
In doing so, we correct for the effects of inflation by adjusting nominal changes into real terms, to capture real change over time – be it quarter by quarter, or year by year. In other words, we develop a real GDP estimate that is linked to constant prices from a base year, and therefore capture real growth in income over time, removing the impact of inflation.
However, it is important that we not lose sight of the fact that in practice, prices are constantly changing across the economy for fundamental reasons other than inflation. For instance, this could be a change in the supply of a Malaysian export or the demand for it, which pushes real prices up and down. These are important changes to look at, and reflect real changes in the country. It is the same with looking at the exchange rate, which is just another price.
Now, Malaysian companies and manufacturers who trade internationally will rightly worry about how their costs (especially the costs of inputs they must import) and sales (especially their exports) change due to movements in the exchange rate. If their profit margins drop because their dollar-denominated imported inputs are more expensive with the higher exchange rate to the dollar, they may feel that the country’s strong GDP growth statistics mean little.

Read more at http://www.thestar.com.my/business/business-news/2017/09/16/does-counting-gdp-count-when-it-comes-to-development/#rL1jbVrovxV0gHfa.99

Anonymous said...

SPRM minta Syed Saddiq buat laporan - Utusan 10 Oktober 2017 3:00 AM

https://www.utusan.com.my/berita/jenayah/sprm-minta-syed-saddiq-buat-laporan-1.535949

Saya sebagai rakyat marhaen yang membenci rasuah serta politik wang dengan mencabar Syed Sad_Dick "Airmata Oxford" untuk membuat seperti yang di atas.

anon anone.

zainuddin zainol said...

Tak tahukah yang malaysia insight ni jelmaan malaysia insider

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates