October 12, 2017

27 @FatiyaLatiff Mungkin Sertai Rancangan 'Clever Girl' Kerana Kepintarannya


Artis suam-suam kuku yang mengemparkan dunia hiburan apabila beliau mengaku berkelakuan tidak senonoh dalam laman sosial Bigo, membuat kejutan sekali lagi. Kali ini beliau mempertikaikan kenyataan Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin yang mahukan Malaysia menjadi masyarakat 'cashless' pada 2050.

Dengan 'kepandaian' yang artis ini miliki, beliau telah mengulas seperti berikut,
Kite nak jadi mcm zaman batu balik ke? Buat sistem barter balik.Kau bagi aku tv, aku bagi kau basikal. Takutttttttttttt
Gagal membezakan sistem pertukaran barter dan 'cashless', artis ini telah mendapat kecaman yang teruk di media-media sosial. Ini sahajalah piawai 'artis Bigo' di Malaysia. Mungkin artis ini tidak pernah mendengar nama Debit Card, Credit Card, Pay wave, Samsung Pay, pembelian melalui 'Internet Banking' dan sebagainya.

Tanpa rasa bersalah, beliau mempertahankan posting beliau di atas dengan kenyataan ini,


Kesimpulannya, pertama, artis ini layak menyertai rancangan 'Clever Girl' kerana 'kepandaiannya. Kedua, jangan bermain Bigo sewaktu tengah 'high' dan ketiga jangan 'tweet' sewaktu tidak berapa waras. 'Cashless' dan 'barter trade' pun tidak tahu beza.

Salah satu indikator Wawasan 2020 adalah untuk melahirkan "Masyarakat Berminda Saintifik". Eloklah dilanjutkan wawasan ini ke TN50. Sebabnya, "cashless" dikata sistem "barter" pulak. Mungkin "cashless" boleh merubah seseorang kepada "brainless" dan "bra-less".


27 comments:

mohammad azren anjing PH yg bongok said...

Nak tengok tooot fathia pun free bang... Cashless... Barter trade le tu....

Mat Gunong said...

Wah. Ini sudah membukti kan golongan terSEDAK DEDAK amat terDESAK sehingga komen artis ini pun dijadikan isu. He..He.. Yang Mat Gunong agak perasan semenjak dua menjak kebelakang ini semakin ramai rakyat Malaysia tanpa mengira lapisan golongan dan kaum semakin vokal mengkritik kabinet PINGGAN MANGKUK buatan syarikat Mappadulung . Apa tanda atau isyarat yg Rakyat Negara ini mahu sampaikan???. Agak~agak apa ye??.
** pada agakkan mat gunong. Itu tanda UMNO nak MELINGKUP pada PRU14 nanti.Hehehekikikihahahakahkahkah.

Anonymous said...

Itulah perangai lambang kebodohan pembangang di malaysia, baru tengok tajuk dah boleh 'high' umpama kene ketum. Isi tak dibaca pun... Dapat la, penyokong yang suku masak..

Anonymous said...

Sendiri tanye, sendiri jawab... Tanda-tanda syok sendiri tahap gaban

Anonymous said...

Ka,kah,kah,....mengapa dia sebut kembali kezaman batu?.Mungkin kerean mereka berpemimpinkan pemimpin zaman batu.Alahai,mundurnya penyokong PPBM sorang ni ,tak faham cashless society,di katanya mahu balik kezaman batu.Kesian sungguh.

Anonymous said...

Sudah 2 kes najib kena bela diri di mahkamah..1 kes saman 1mdb datuk khairuddin, 1 kes PI bala. Tahniah

Anonymous said...

Anjing mula ubah tiang gol

Anonymous said...

1:39..ko bnyk mkn taik anjing kurap sbb tu ko bodoh dn bangang siang malam menggelupur kepanasan..hihihi..lain tajuk lain pulak yg ko komen..dasar taik anjing kurap!...hihihi

Anonymous said...

artis belagak pintar tapi bodoh.

Anonymous said...

Najib dah mintak mahkamah buang kes...tapi hakim tak setuju....hakim nak tengok najib terkencing dlm mahkamah bila disoal oleh pehuam balu PI Bala...hehehe...

Bala dah mati tapi balu bawak bala kpd najib dan rosmah..

Anonymous said...

Ini tiang gol anjing jho lo punyer..

Anonymous said...

Ko lagi banyak makan taik jho lo.....polis pon takut nak tangkap jho lo...

Anonymous said...

Najib buat TN 50...# sampai 2050 najib dah kojol...

mohammad azren anjing PH yg bongok said...

Menurut kitab wirid anjing fuckatan, bila dah tersentap kerana mengalih tiang gol... Dimestikan meratib nama jho lo... Jika tidak, anjing fuckatan itu akan kerasukan sindrom TAK TAHU....

Kah kah kah kah kah

mohammad azren anjing PH yg bongok said...

Bala mampus banyak minum todi. Lepas minum todi, meracau nak buat akuan bersumpah... Sumpah akuan 1 di tolak akuan bersumpah ke-2, sambung meracau buat akuan bersumpah ke-3... Akhirnya tunggang mabok todi sampai ke india. Balik malaysia sebab nak cari tanah kubur sebelum mampus.

Waris nak buat duit mudah, hantar saman bodoh....

Anonymous said...

Wah, sakan jugak no....
Jangan hilang fokus dp ANC sudah la.

Anonymous said...

Retis awek BIMBO

#biartaktahujanganbimbo

Anonymous said...

Takde tersedaknya Mat, cuma kelakar. Macam ni ke artis yang nak dijadikan teladan. Kalau tak tahu tu tanyala, jangan main hentam koromo je. Nampak sangat artis2 ni bongok.
Lepas tu ada hajat nak cover kebodohan sendiri. Aduiii. Pasal tu la boleh tertunjuk "aset" pada satu dunia. Dia ingat smartphone tu macam Nokio 3310 ke.
Dan trend artis-artis sekarang ni, nak nampak pandai sikit atau nak menyuci diri dia akan berhijab as if bila berhijab dia seperti ada lesen besar untuk memberikan komen atau kritikan2 keras yang kelihatan bijak tetapi sebenarnya bangang.

anon anone.

Anonymous said...

Retis nak nampak pandai sikit akan jumpa berhala-berhala fuckatan. Tak caya tanya Abby, Aishah dan terkini Fathia. Way to go girl.
Bak kata Micheal Ang "Tak faham aku. Lepas tu berlakon tak nak pegang tangan. Lepas tu berlakon tunjuk t***k, gila ke apa dia orang ni semua?

anon anone.

Mat Gunong said...

Cashless society~nation menjelang 2050. Tidak dinafikan dunia semakin canggih. Duit plastik,konsep layan diri semakin menjadi trend. Urusan dihujung jari hatta tengah berak pun boleh live dgn Rafizi..hehehe..tanpa disedari peluang pekerjaan semakin terhad. Pada situasi Negara sekarang, dengan kadar pengangguran belia mencapai 12%. 3 kali lipat dari tanda aras , ratusan ribu siswazah yg menganggur dan bekerja bukan dalam pengkhususan kelayakan, limpahan PATI tanpa kawalan adalah masalah yg patut Kerajaan Najib atasi dengan efektif. Jangan pula mahu bangga dengan siswazah yg tiada peluang pekerjaan selepas graduasi, terpaksa jual nasi lemak. Satu atau dua orang bagus lah kalau macam itu. Kalau sudah ratusan ribu meniaga nasi lemak ,macamana pula???. Hehehekikikihahahakahkahkah
**sorang dua nasi lemak anak dara, abg Zimin pun boleh cover. Kalau ramai???Hehehekikikihahahakahkahkah

mohammad azren anjing PH yg bongok said...

Tambah dalam list... Leman raja bewak . ntah mana dia sekarang, jadi tukang bawak beg mat sabun kot...

Keh keh keh keh

Anonymous said...

Kalau pompuan tu masuk pertandingan 'clever girl',konfom dia peserta terawal yang tersingkir. Tapi kalau masuk rancangan 'bimbo girl', Fatiya boleh jadi juara.

mohammad azren anjing PH yg bongok said...

Jual nasi lemak pun boleh dapat title datuk, umah ala disneyland dan kereta mewah berderet depan rumah la BAHALOL...

mohammad azren anjing PH yg bongok said...

Hehe... Memang tak syak lagi bro

Muahahahahahaha

mohammad azren anjing PH yg bongok said...

Tahun 2020, atok kerala hidup lagi ke?

Anonymous said...


Tahun 2050 ?, bawa jari saja cukup le, kad org boleh klon.

mohammad azren anjing PH yg bongok said...

Ye tak ye jugak... Air mani kepala anwar peliwat pun boleh 'di klon', apa la sangat nk klon orang pulak...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates