October 21, 2017

10 Apa Yang MP Bukit Bendera Sibuk Di Tempat Runtuhan? Main Telefon Bimbit?




Bagaimana bolasepak Pulau Pinang tidak hancur di tangannya. Nasib baik setelah Pulau Pinang turun satu liga, beliau terbuka hati untuk meletakkan jawatan. 

Datang ke tempat runtuhan pembinaan lagak seperti blogger yang sedang memgemaskinikan berita. Asyik dengan telefon bimbit. Inilah saja taraf Wakil Rakyat dan Ahli Parlimen di Pulau Pinang.

Terbaik dari bekas pengerusi FA Penang (FAP) yang kalah teruk. Yang Berhormat prihatin tentang keselamatan Rakyat dan kelihatan sangat mengambil berat tentang operasi menyelamatkan mangsa di tapak tanah runtuh Tanjung Bungah hari ini.

Inilah Christopher Ross Lim yang menggunakan nama Zairil Khir Johari, Ahli Parlimen (MP) Bukit Bendera. Mungkin runtuhan bukanlah kepakaran bidang beliau. Mungkin kepakaran beliau hanyalah berpoya-poya bersama lagi seorang pemimpin wanita DAP. Siapa namanya? CTS terlupa.

10 comments:

Anonymous said...

Gaya YB kene ada CTS..

android n safty helmet..takut sgt kpla nk kene hentak dgn tiang letrik..

LGE mane..menikus or yamsengggg lgi..

Kihkihkih

Cencaluk said...

Allah dah bagi cash sama itu LGE.

Semalam syok duk mengutuk orang melayu dan UMNO

Tup2 ambik kau bala menimpa bumi PP

Kutuk ler hari2 harap2 dapat ler bala kerap

Anonymous said...

Dok tunggu press datang lah tu. Bila press mai baru lah nak mula action tunjuk muka sedih, caring dsbg.

Anonymous said...

Tokong Lim tak kesah sebb yang mati tertimbus hidup2 itu pekerja asing Islam, Rohingya, Indonesia etc.. bukan bangsa dia atau bangsa DAPig celaka.. cuba kena pada bangsa DAPig.. mau dia alih cerita ini UMNO BN punya pasal.. kasi duit tak cukup utk jaga Penang... haiyaaa.. cilaka luu!!

Nnati tokong Lim akan buat statement...ini cilaka UMNO punya kerja.. kasi main isu..sampai tanah boleh runtuh... kekekek

tedgunong akan menyalak sampai ke pagi lusa.. kutuk UMNO seiringan dengan tokong poojaaan.

Itu tak pegi lihat lagi lereng bukit jalan ke Bt Feringghi. Zaman Gerakan jd CM, kawasan tu hijau cantek, takde projek gile di atas kepala lereng bukit tepi jalan.. masuk je tokong Sial DAPig habis rosak gondol korek sana sini buat kondo mewah.

Yg confirm bukan rakyat pennag atau cina penang yng duduk situ.. entah siapa yang ditawarkan kondo jutaan RM per unit itu kita pn tak tahu.. SPRM kalau betul2 buat kerja rasanya tokong Lim ini bukan 1.5 billion lagi..tp lebih dr Sapiee Bedal punya BEDAL!

Anonymous said...

Cuba baling tanah kt sebelah dia..pasti melompat beruk si pondan tu..takut baju kotor lah..

Anonymous said...

Mungkin tengah ber whatsapp dengan kekasih gelap atau takut baju kotor dek lumpur..mp lah katakan mana boleh pegang tanah..

Anonymous said...

ADUN MAMPU TENGOK....

Anonymous said...

yang tertimbus umat islam juga... so no big deal.

Anonymous said...

Oh itu olang kamceng dgn Dyana Sofea ka.. encem maaa

Anonymous said...

Dayana dah whatsapp, lama tunggu "abang" tak sampai-sampai lagi. Tu yang jenuh melayan, pergi site tu bukan sebab ikhlas tapi macam terpaksa. Tokong dan berhala sudah panggil. Kui kui kui...

anon anone.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates