September 13, 2017

16 Masa Mesyuarat Sudah Jadi Isu, Sekarang Warna Tali Leher, Selepas Ini Mungkin Warna Seluar Dalam Presiden Amerika Syarikat Pula


Ada saja perkara kecil yang hendak ditimbulkan oleh pembenci DS Najib Tun Razak (baca macai Parti Cap Bunga) mengenai lawatan Perdana Menteri ke White House, Washington. Kalau sebelum ini Rafizi Ramli mempertikaikan masa mesyuarat di atara delegasi Malaysia dan Amerika Syarikat, sekarang ada pula macai yang mempertikaikan tali leher yang dipakai oleh Presiden Donald J Trump.

Kononnya, Presiden Donald J Trump tidak memakai tali leher berwarna merah untuk menunjukkan kesungguhan beliau bertemu DS Najib. Dalam erti kata lain perjumpaan Presiden Amerika Syarikat dan Perdana Menteri Malaysia "perjumpaan santai, yang tidak begitu penting, yang bukan priority dan yang acah-acah friendly" (mengikut tafsiran macai).

Pertama, saya seorang peminat buku-buku Donald J Trump dan saya memiliki hampir kesemua koleksi tulisan beliau sebelum beliau menjadi Presiden. Belum terjumpa isu tali leher yang diperkatakan oleh macai di atas. Malah dalam buku 'The Art Of The Deal' tidak ada disentuh mengenai tali leher merah. Minta macai berkenaan betulkan saya kalau saya salah atau terlepas pandang.

Kedua, di bawah saya sertakan contoh pertemuan di antara pemimpin-pemimpin dunia dengan Presiden Donald J Trump. Antaranya King Salman, Raja Arab Saudi, Justin Trudeau, Perdana Menteri Canada dan Vladimir Putin, Presiden Russia. Saya tidak rasa warna tali leher yang dipakai Presiden Donald J Trump berwarna merah. Betulkan saya juga kalau saya salah. 

Mungkin perjumpaan dengan ketiga-tiga pemimpin dunia ini hanyalah "perjumpaan santai, yang tidak begitu penting, yang bukan priority dan yang acah-acah friendly" (mengikut tafsiran macai). Mungkin selepas ini pembenci DS Najib Tun Razak akan mula memperkatakan mengenai seluar dalam Presiden Donald J Trump pula?




16 comments:

Anonymous said...

baik punya ampu! 2-3 posting berderet2..untung la ada cai yg dapat gi US free2..cepat je snap photo utk blog...tapi takde content...aku masukpun nak tengok komen je...baca, sori la Tok...
yg benar,
RBA

Anonymous said...

Ckp bemda yg betul beradaskan fakta dikatakan ampu. Buat tuduhan tanpa beralaskan bukti, fakta, dan gagal didakwa di mahkamah dikatakan betul.Otak macai pembangkang......

Anonymous said...

Memang mereka dah selak gila gara-gara PM Najib ke US bertemu Trump dan teamnya.Tak pernah terjadi pihak Pembangkang segila ini,secemburu ini,sekecewa ini.Gelagat mereka menunjukan mereka berada dalam keadaan yg sangat terdesak dan panik.Kita faahm mereka sangat berharap PM Najib menerima tekanan dari US dgn kes DoJ,malangnya sebalik nya pula yg berlaku.DoJ di gantung ,siasatan jenayah entah bermula entah tidak ,entah-entah hanya alasan utk membekukan isu DoJ 1MDB.Itulah yg di takuti mereka.Mereka tak punya apa lagi nak menjadikan isu menjatuhkan PM Najib,di tambah pula kes RCI Forex yg sedang di hadapi oleh top dog mereka.

Kerugian forex sangat besar iaitu RM 32 billion dan kalau di compund kepada nilai semasa pula jumlahnya lebih besar kira-kira RM 100 billion.Selesai RCI nanti,kalau satu gerakan besar-beasar memberi penerangan kepada rakyat mengenai kehilangan tersebut di laksankan,mampuslah mereka utk mempertahankan top dog dan al Jubori,keduanya pemimpin mereka .Malah kalau mungkin nanti RCI mengesyurkan siasatan di buka oleh SPRM atau polis pula ,kerana adanya unsur-unsur penyalah gunaan kuasa dan jenayah penyelewengan ,lagi lah teruknya.Rasa nya,dan di harap ianya akan sampai ke situ.

Merka ni taka cermin diri,kata dulang paku serpih ,katakan orang 'aku' yg lebih.Diri sendiri bergelumahng najis cuba menuding jara pada orang lain.Muka Mahahtir dan Anwar adalah muka yg tak tahu malu.

Anonymous said...

sapa la yang dah terdesak sangat, sampai sanggup edit gambar.

https://4.bp.blogspot.com/-Tp4_ea3GaVM/WbhwrVrQAZI/AAAAAAABpLs/63Pa9bb7rsc9Bmd8U-LQYWhJ9FH7Tb63wCLcBGAs/s1600/FB_IMG_1505256380995.jpg

Anonymous said...

Ampu..? Ampu kepala bapak kau la.. Haakkttuuiiihh punya hanjing..

Anonymous said...

Aku anon 5:46 pm kat atas yg edit gambar tu.

Aku betul2 kecewa lah. Aku betul2 ingat bila kapalterbang Najib masuk ruang udara Amerika, ia akan dipintas oleh jet penggempur tentera udara Amerika dan diiring terus utk mendarat berdekatan Penjara Guantanamo.

Adoi mak sakitnya kepala aku sokong Fuckatun ni ... aduuuuhhhh ...

===
Aduh mak sakitnya (2x) Chorus.

Bukankah dulu emak dah bilang,
Pemimpin Pakatan jangan dijulang,
Kuat memfitnah kuat menjalang,
Kalau menipu berulang-ulang.
===

Anonymous said...

Masa jumpa Putin tu warna tie Trump belang2,
mesti nanti bebudak cap munger cakap itu perjumpaan antara dua ekor kuda belang.

kahkahkahkahkahkahakahkahkahkahkahkah

Anonymous said...

Naik kapalterbang berjam2 ....jumpa 30 minit jer....video call pon cukup daa...

Ade sidang nedia selepas meeting?...

Sambutan kpd najib masa tiba mcm mana?..hehehe

Anonymous said...

Ape punya bodoh la hanjing sekor ni... Baru keluar dari kandang babi ye...? Hik5

Anonymous said...

ANON 10.39....JEALOUS KER....

MADEY TANYER NI...NAJIB DAH KEN TANGKAP KER....KIKI...KIKI...KIKI...

Anonymous said...

aka US is saying goodbye to DSAI
with trillions USD debt, US welcomes any purchase of US products

Anonymous said...

Ye 824 mmg benar. Mereka mmg dalam keadaan panik terlampau sekarang hingga tak sedar mereka mendedahkan kebodohan mereka sendiri dgn isu2 bangang

Anonymous said...

Apabila Presiden Trump memakai tali leher berwarna merah itu menunjukkan tanda untuk menguasai. Tetapi apabila trump memakai tali leher berwarna biru atau lain-lain warna itu adalah tanda persahabatan.

Anonymous said...

Tok Dog bayar ciput ke?

Anonymous said...

Top dog marah kaa sampai panik keluar komen bangang mcmni. Munger...munger..ptuiih!!

Anonymous said...

Pemimpin ph jngn dijulang sbb mereka adalah taik..hehehe..hnya org bodoh shja yg menjulang taik..hehehe

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates