September 12, 2017

10 Himpunan Ungu Tun Dr Siti Hasmah Di Sogo Ahad Lepas Menyokong Comango?Apa signifikasinya isteri Pengerusi Pakatan Harapan, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali mengadakan perhimpunan di Sogo Ahad lepas dalam perhimpunan yang dinamakan Wanita Bantah Politik Toksik. Perhimpunan yang turut disertai oleh Pengerusi Pakatan Harapan sendiri, anaknya, Marina Mahathir serta cucunya ini turut disertai kumpulan Comango. 

Semua tuntutan Comango ini dibawa bersama dalam bentuk plakad, poster dan kain rentang dalam demonstrasi itu. Perhimpunan Wanita Bantah Politik Toksik itu turut membawa sepanduk yang menulis perkara yang menyokong perjuangan Comango seperti selera seks bebas, 'equality in marriage', kesaksamaan gender dan pelbagai lagi. 

Yang peliknya apabila muslimah dari pertubuhan ABIM dan IKRAM juga turut hadir memberi sokongan. Mereka tahu atau tidak apa itu Comango? Comango atau nama penuhnya, Gabungan Pertubuhan Bukan Kerajaan Malaysia. Comango ini menggesa kerajaan Malaysia untuk menandatangani International Covenant on Civil & Political Rights (ICCPR). Apa ada dalam ICCPR ini?

Dalam Artikel 18 ICCPR mengandungi "the rights of religious freedom" (kebebasan beragama). Kebebasan untuk memilih agama atau kepercayaan termasuk hak seseorang untuk menukar agama yang dianuti. Tuntutan yang dibuat oleh penyokong kuat Pakatan Harapan, Dato Ambiga S dan Comango ini jelas sekali bertentangan dengan Perkara 3 Perlembagaan Persekutuan, iaitu Islam adalah agama bagi Persekutuan. 

Kemudian tuntutan berikutnya ialah menggesa kerajaan menandatangani juga International Covenant on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (ICERD). Implikasi perkara ini akan mengheret kepada isu perkauman dan mencabar status quo yang melibatkan kedudukan orang Melayu dan Islam di Malaysia. Jelas sekali bertentangan dengan Perkara 153, Perlembagaan Malaysia dan semangat kontrak sosial.

Tuntutan Comango yang paling kontroversi adalah menggesa  kerajaan untuk mengiktiraf hak-hak Sexual Orientation and Gender Identity (SOGI) terutamanya hak-hak lesbian, gay, biseksual, transgender (LGBT). Tuntutan ini turut merangkumi kepada menuntut amalan kebebasan orientasi seksual songsang dengan hukum alam, termasuk memberi kebenaran untuk mengiktiraf perkahwinan sesama jenis.

Adakah Pengerusi Pakatan Harapan dan isteri kini sekali lagi membuat 'u-turn' dan bersekongkol dengan geng-geng LGBT semata-mata untuk kuasa?Bagi yang tidak mengenali, di bawah disertakan gambar-gambar cucu Tun Dr Mahathir dan Tun Dr Siti Hasmah, Ineza Roussille yang turut hadir dalam perhimpunan Ahad lepas.Berlainan arah dengan perhimpunan yang diadakan oleh Parti Cap Bunga, UMNO pula mengadkan sessi 'Townhall' Dialog Perjuangan4All yang bertujuan untuk memastikan jentera Barisan Nasional (BN) terutamanya UMNO, mengatasi sindrom 'memandang rendah kemampuan sendiri' demi memastikan mereka berusaha untuk menangkis fitnah yang dilemparkan pembangkang lebih-lebih lagi di media sosial.

Ketua Penerangan UMNO, TS Annuar Musa merupakan salah seorang panelis bersama-sama Datuk Rosni Zahari, Ketua Penerangan Wanita UMNO merangkap Setiausaha Politik Timbalan Perdana Menteri dan Shahril Suffian Hamdan, EXCO Pemuda UMNO.

Sesi dialog seperti 'townhall' ini merupakan salah satu pendekatan baharu BN kepada rakyat dalam menepis fitnah dan menegakkan kebenaran. Sesi ini adalah satu peluang buat panelis seperti TS Annuar Musa untuk memberi penjelasan kepada masyarakat umum dan akar umbi mengenai dasar pentadbiran negara sekaligus menerangkan kejayaan dasar transformasi Perdana Menteri yang juga merupakan Presiden UMNO, DS Najib Tun Razak.

Kira-kira 500 peserta hadir semasa dialog yang diadakan di Parlimen Wangsa Maju itu. Peserta yang terdiri daripada pemimpin masyarakat, pemimpin pelajar, pemimpin NGO dan aktivis belia itu turut diberi peluang untuk mengajukan soalan dalam dialog itu. TS Annuar Musa juga berkata bahawa Dialog Perjuangan4All ini akan diperluaskan lagi di seluruh negara dan Sepang serta Sungai Besar merupakan salah satu 10 lokasi terawal.10 comments:

Anonymous said...

kesiannnn wanita wanita melayu ni....especially muslimah ABIM, bebal sejak azali...

Anonymous said...

Kikiki.. cucu pun dah teruk sangat dah.... elok sekapal drngan CIFUT BABI... padsn sangat lah tu...

Tanda tanda lagi awal nak melingkup terus Pakatan Harapan...

PERANGAI CUCU PUN 2 X 5 MAK TOK WAN DEPA... TANDA2 LAGI CEPAT NAK BERKUBUR PH...


.....BERAMBUSSS...

Anonymous said...

Amacam macai pembangkang?? Bodoh sungguh penyokong pembangkang.

Anonymous said...

Hahahaha...faggots and lesbos convention spearheaded by Kerala queen lesbo bitch.

Anonymous said...

mereka tu semua dh gila ker?

Anonymous said...

Beruk mak yeh lebih cantik rupa deri cucu tok wan
klu beruk.mak yeh tengok dia pun terkejut beruk... rupa buruk perangai lagi buruk..... cucu sapa la tu..?

Anonymous said...

Himpunan geng taik.

Anonymous said...

cucu atok taik

Anonymous said...

Dah la muka buruk seiringan dgn perangai. Semoga d beri hidayah biar perangai dan rupa bertambah seri..

Anonymous said...

Mungkin nk kaut undi je... Tun pon geng2 diorang ni... Dah menang pilihan raya... Tata...... ��

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates