September 23, 2017

16 Apa Khabar Mangsa Banjir Pulau Pinang Sewaktu DAP Bergembira Dengan Majlis Makan Malam

Sekadar bertanya, mangsa-mangsa banjir di Pulau Pinang makan apa malam ini ketika rejim DAP Pulau Pinang sedang leka menikmati hidangan lazat di dalam Majlis Makan Malam DAP malam ini.

Mungkin kurang prihatin atau tidak dapat tidak majlis Makan Malam DAP yang oenuh gilang gemilang ini terpaksa diteruskan walaupun kejadian banjir yang dikatakan paling buruk dalam tempoh 10 tahun baru tidak sampai seminggu berlaku.

Mungkin Ketua Menteri Pulau Pinang akan berkata, jangan cakap banyak. Saya sudah beri RM400 'one-off' untuk semua mangsa banjir. Tidak tahu bersyukur ka?

Kesimpulannya, undi DAP, depa kenyang, Rakyat berenang.

16 comments:

Anonymous said...

Kami semua khabar baik...mangsa banjir penyokong BN mungkin kurang baik kerana tak de pon wakil pembangkang BN yg jengok..

Anonymous said...

Tiu na seng..
Tiu na seng..
Tiu na seng..
Tiu na seng..

Wa bagi adiah itu sama lakyat penang "kolam lenang" wooo..

Palut lu olang manyak hepi n manyak sukur maaaaa..

Kihkihkih

Anonymous said...

Kalau takbikin fitnah bukan pecacai totok LGE namanya.
Kahakk ptuihhhh

Zaharudin Zaharudin said...

Baik punyaa dedak lim guan eng.

Anonymous said...

Fitnah amende?....apr bukti fitnah?....sape dari pembangkang BN yg datang melawat?...

Anonymous said...

Jumlah mangsa banjir kilat di Kedah meningkat lebih 1,000


Seramai 1,060 mangsa banjir di beberapa kawasan di Kedah ditempatkan di lebih 10 pusat pemindahan sementara ekoran banjir kilat dan air pasang besar yang berlaku sejak dua hari lepas.

Menurut kenyataan Sekretariat Jabatan Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) sebanyak 13 buah pusat pemindahan dibuka iaitu di daerah Kuala Muda, Kota Setar, Kubang Pasu, Pokok Sena dan Pendang.

Katanya, seramai 55 orang dipindahkan ke Pusat Pemindahan (PP) Sekolah Kebangsaan (SK) Titi Gajah, di PP Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Seberang Perak (enam), di PP Surau Assyakirin Kepala Batas (53), dan PP SK Alor Mengkudu (26) manakala PP Dewan Kampung Balai, di Kuala Kedah (20).

Pusat pemindahan lain yang turut dibuka ialah PP SK Bukit Hijau, Pokok Sena membabitkan 12 orang mangsa, PP Surau Kampung Kubang Betong, Kubang Pasu (108), PP SK Kodiang Lama (46) manakala PP SMK Changloon seramai 148 orang.

​​​​​​​Turut dibuka ialah PP Dewan Cenderawasih di Pendang yang melibatkan seramai 41 orang.

Selain itu, tiga pusat pemindahan banjir masih beroperasi di daerah Kuala Muda iaitu PP SK Bukit Kechil dengan 390 mangsa, PP Dewan Kampung Jilid Lapan (44) dan PP Dewan Kampung Sungai Pial (111).

Semalam, hujan berterusan serta air pasang besar menyebabkan 149 keluarga dengan 669 mangsa dipindahkan di lima pusat pemindahan banjir seluruh negeri ini.

Anonymous said...

Banjir Pulau Pinang, PAS buat laporan polis terhadap kerajaan negeri
Looi Sue-Chern

Dikemaskini 13 jam yang lalu · Diterbitkan pada 23 Sep 2017 6:13PM
Banjir Pulau Pinang, PAS buat laporan polis terhadap kerajaan negeri
PAS Pulau Pinang membuat laporan polis hari ini menggesa polis menyiasat kegagalan kerajaan negeri pimpinan DAP menangani masalah banjir di negeri itu. Mereka akan membuat laporan SPRM pada Isnin ini. – Gambar The Malaysian Insight oleh Seth Akmal, 23 September, 2017.

PAS Pulau Pinang hari ini membuat laporan polis terhadap kerajaan negeri Pakatan Harapan dipimpin DAP berkaitan banjir yang berlaku baru-baru ini di negeri itu.

Pengerusi Biro Tanah PAS Pulau Pinang Yacoob Omar berkata mereka mahu polis menyiasat sama ada wujud unsur salah guna kuasa ketika kerajaan negeri meluluskan projek pembangunan.

Katanya, banjir kilat yang melanda negeri itu baru-baru ini adalah disebabkan pembangunan tidak terancang dan penggondolan bukit dan penebangan pokok, bukan hanya disebabkan cuaca buruk seperti didakwa kerajaan negeri.

“Kerana itu kita lihat kawasan yang tak banjir sebelum ini tetapi banjir sekarang…tempat macam Balik Pulau, Batu Feringgi, Teluk Bahang, Farlim.

PAS tak bust lapotan polis banjir kilat di Kedah?...ato Pas dah mati di Kedah...ato kerana Kedah fi perintah umno sahabat karib PAS?.

Anonymous said...

Kenapa Tramp layan pm kita macam dia layan calon temuduga nak mintak kerja jadi ceo syarikat dia aje? Peluk tubuh macam hebat sangat....
Macam lah PM kita nak berhootang
Macam lah PM kita ketua perompak berjumaah
Kecian pm kita...
Pedih hati aku

CILAKA TRAMP KURANG HAJAR....

Mat Gunong said...

Lagi teruk bila banjir pemimpin main golf di Hawaii. Punya kelamkabut bila rakyat tahu, sampai balik pun naik kapalterbang komersil,hingga tertinggal bini anak beranak. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Kenapa kisah sgt pasal wakil BN datang melawat? Dah undi PH, wakil diaorang lah patut dtg! PRU 14 ni undilah lagi PH.....

Anonymous said...

Mangsa banjir di Kelantan ada yang masih menunggu janji2 PM dicapati. Dah berapa lama dah cucu dok berusaha membantu mereka?

Pnadai jadi keyboard warrior saja.

Anonymous said...

7:57....Walaupun tramp cilaka dan kurang hajar tapi tramp tidak makan tahik dan tidak suka dijubo mcm kau. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Betul tu... baru la pemimpin berjiwa rakyat. Rakyat diutamakn. Bkn mcm si tokong tu.

Anonymous said...

Tapi cai umno kuat makan taik cina prompak jho lo...kena sula lagi dengan tahik lo...tahik lo bebas kayer free... Cai bodoo Lagi bisu bisu bila dah makan taik cina jho lo...tahik lo penaja utama taik untuk umno..
hahahahahaha..

Anonymous said...

#JomSelamatkanNegara
BersamaBetterBeerFestival
Hahaha....

. said...

testing 1234

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates