August 24, 2017

29 Rahsia Kilang Haram Kampung Sungai Lembu Yang @cmlimguaneng Cuba Sembunyikan


Gambar di atas adalah satu daripada beberapa gambar-gambar yang didedahkan oleh blog The Third Force, baca di sini, semalam. Gambar di atas adalah kemalangan pada 06/05/2015 yang membabitkan seorang pemandu lori yang menghantar habuk papan ke kilang haram tersebut, jatuh ke dalam satu daripada 31 lubang terbakar dan mengalami 93 peratus luka bakar di tubuhnya. 

Pemandu tersebut meninggal dunia pada hari berkenaan, dan ini membuktikan bahawa kilang itu bukan sekadar bahaya kesihatan, tetapi pekerjaannya. Kaedah yang digunakan oleh operatornya tidak pernah dipersoalkan atau disiasat oleh pentadbiran negeri dalam apa-apa kapasiti berikutan tragedi tersebut.


Kedua, gambar-gambar pembakaran terbuka yang telah diambil oleh penduduk seperti di atas pada 01/03/2011, gagal diberi perhatian oleh pihak Rejim DAP Pulau Pinang.

Ketiga, hanya sehingga semalam, Ketua Menteri memberitahu sidang akhbar bahawa tujuan beliau menyahklasifikasikan (declassified) minit mesyuarat bertarikh 06/05/2015 adalah bagi membuktikan membuktikan bahawa Phee So What telah menangani masalah itu dengan kapasitinya sebagai  EXCO Alam Sekitar yang berkebajikan dan penyayang.

Cumanya Joseph Lim Guan Eng gagal untuk menjelaskan para 3.3 iii yang mencatatkan, "Jabatan Alam Sekitar boleh menyokong penoperasian kilang ini sekiranya aktiviti pembakaran habuk kayu dibuat secara tertutup dan memastikan alat kawalan keselamatan digunakan. 

Keperluan ini telah pun dimaklumkan kepada pengusaha kilang supaya mematuhi keperluan kawalan alam sekitar. Kenapa Jabatan Alam Sekitar (JAS) amat berlembut dengan pihak kilang? Kenapa Kerajaan Negeri melalui EXCO Alam Sekitar gagal menguatkuasa penemuan yang ditemui oleh JAS?


Keempat, JAS telah menulis surat kepada Majlis Perbandaran Seberang Prai bertarikh 24/04/2015 untuk mengambil tindakan susulan ke atas kilang haram berkenaan? Kenapa tiada sebarang tindakan yang diambil dan pihak mana yang menghalang tindakan berkenaan diambil?



Kelima, pada 10/07/2015, pihak MPSP menulis surat kepada ADUN Penanti, Dr Norlela Ariffin beserta Notis Mengosongan Bangunan memaklumkan bahawa tuindakan meruntuh kilang haram berkenaan akan dilakukan. Kenapa perkara berkenaan berlarutan dan tiada tindakan dilakukan oleh MPSP untuk merobohkan struktur haram berkenaan?



Segala yang berlaku di Kampung Sungai Lembu adalah disebabkan kegagalan Rejim DAP Pulau Pinang. Pengadunya adalah ADUN Penanti dari PKR, sebahagian komponen dalam Pakatan Harapan. Semalam, Joseph Lim Guan Eng telah 'kaw tim' dengan jawatankuasa penduduk Kampung Sungai Lembu dan menyalahkan Barisan Nasional. Cibai lah!

29 comments:

Anonymous said...

Yang mengadu perihal kilang haram tu adalah ADUN Penanti dari parti PKR dan sebahagian besar penduduk Kg Sg Lembooo... Tapi yang dipersalahkan dan dikatakan 'main politik' adalah pemimpin BN.... Celako, celako, celako punye tokong gone end....!!!!!

Anonymous said...

Melayu pembangkang yg sembah tokong lge pun bangang dan celaka.

Anonymous said...

http://www.ismaweb.net/2017/08/tun-m-hadir-dengar-prosiding-rci-siasat-kerugian-bnm/

ari ke 2 RCI ..... abis la kuttty....... ada kes prima facie lagi.... tunggu masa nak golll atau coobaan nak alih kan tiang goll....

kikiki...

Anonymous said...

Selamat tinggal blog CTS. Semakin hari semakin suram. Komen ditapis hanya untuk penyokong kerajaan. Sudah jadi seperti di negara komunis. Selamat tinggal.

Anonymous said...

fuckatan boleh! perasuah diagung2kan, pencemar alam sekitar dipuja2
semuanya boleh asalkan namanya pembangkang@pembangang cukup maksum!
pendek kata klu sembelit pun BN yg salah...SOON THE SHIP WILL SINK WITH MAHAKUTTY

Anonymous said...

Terbaikk CTS...teruskan usaha anda..

Anonymous said...

Anon 1:36pm komen hang kuluar pun kat atas tu, jadi terbuktilah CTS tak bias kan3, janganlah sentap2 kik3

Hayenadeblue said...

Lepas ni siasat sekali kilang tisu Premier di Nibong Tebal. Waktu malam depa lepas asap. Ops, kilang ni ada dari zaman BN lg. Pedulik apa.

Anonymous said...

Pergi mampus la dengan kau wahai babi ternak...

Anonymous said...

Bila nak tangkap jho low? Tangkap jho low, pecah tembelang 1mdb.

Anonymous said...

Selamat tinggal ted kentot babie. Datang mu tak dijemput, pergi mu tak ditangisi pun... Lebih baik pergi mamposssss je...

Anonymous said...

Mangkuk tu nak komen dia yang kopipes dari blog pembangang selalu boleh keluar kat sini... Lebih-lebih kalau jenis alih tiang gol... Dia suka la... Kalau yang komen berdasarkan tajuk, mangkuk 1:36 tu bukan tahu sangat apa nak tulis... Jenis manusia bangang tak bertempat, contoh yang nyata macam anjing 3:49 bawah ni...

Anonymous said...

Ntah la.. Fbi amerika tak buat kerja langsung, makan gaji buta je

Anonymous said...

Kepada Anon August 24, 2017 1:36:00 PM,

Hahaha... jangan nak main wayang lah. Datang mu tidak diundang dan pergi mu tidak dihalang. Bye bye.

Jangan la datang balik dengan pakai "nick" lain pula yea.

NoName.

Anonymous said...

Aku sbg penyokong UMNO merayu tangkaplah j.low. Tak sabar nak tahu kecurangan najib. Nak hrp kerajaan berat sebelah, nasib baiklah ada DOJ (Dongeng Orang Jahil). Tapi ada 1000 episod la pulak. La baru episod ke dua. Ekeke.Semoga j.low ditangkap segera. Sapa sokong, jwb aminnn.

Anonymous said...

KPN sampai nak pencen tak jumpa jho low. PM terbaik, KPN terbaik dalam sejarah malaysia.

Anonymous said...

Tu semua wayang francais terbitan pembangang. Francais yang terdahulu bertajuk "sepina dari perancis" masih tiada penghujung walaupun dah melebihi 5 tahun... Yang lawaknya tu, sepina tak sampai2 ke malaysia pun... Sembang bagai nak rak, tapi habuk pun tarak...

Anonymous said...

Kebulur juga ted kentot nak hantar komen lagi... Lakonan fool dog taraf paria

Anonymous said...

Best baca komen cts...hati tak sakit..sbb semua komen nya ada point dah fakta..cuma kekasih jho low tu hari hari meratib jho low bila nak kena tangkap agaknya rindu betul dia dgn jho low..sbb susah dia nak jumpa so jln terakhir dia surh kita Umno tangkap jho low..MEMANG TAKLAH..sbb kami masih tak dapt bukti kukuh lagi.. Tunggu DOJ pun senyap jer..APA YER KESALAHAN JHO LOW TU..DIA TU PEGAWAI 1 mdb k...duit 1 mdb ada yang hilang k...takat cakp.1 mdb bangkrap lah..itu lah ini lah...ha..percaya sangat SR..si Clare Rewcastle tu pun tgh pening nak cari bukti..fitnah yang dia sebarkan..so kta tunggu jerlah


Anonymous said...

1:36..You can go to HELL and get LOST forever!

Anonymous said...

Wayang opera tokong sedang dimainkan.... Lantik sekor anjing sebagai "wakil penduduk kampung" kononnya, tangkap gambar bersama berlagak mesra, kemudian tunding jari kesalahan sendiri pada orang lain....

Woi tokong, cuba clarify berapa rmai yang mati akibat kanser di Kg Sg Lembu setakat ni..???? Amacam, ada telor tak si tokong tu... ???

Setakat berselindung balik slogan C.A.T , sila pergi meninggal la....!!!!!

Anonymous said...

Soon mahakutty ship will burn and sink deep inside ocean of shit...kik5..

Anonymous said...

Habis la najib... Ade ke nak ke amerika 10-12 september ni pulak??? FBI tengah tunggu nak tangkap kamu..... Itu menurut sumber kitab fuckatan haprak la.... Kikikiki

Anonymous said...

5:11, ko adalah ahli taik haramjadah yg menyamar konon penyokong umno...hik3..

Anonymous said...

Cer masok blog pakatoon...lg mcm haramjadah

Mat Gunong said...

Biasalah BN, suka menangguk "taik terapung" di air keruh. Punyalah terdesak nak dibungkuskan, gambar mangsa pakai seluar dalam pun, sanggup dipaparkan, asalkan tercapai maksud "matlamat menghalalkan cara".
Hehehekikikihahahakahkahkah.

Anonymous said...

Hidup lagi rupanye babi ternak sekor ni...kikikiki..

Barua tegar tokong...

Anonymous said...

Ted kentot babie nak undur diri, datang semula si mat gunong taik... Opps, lupa.. 'Dua-dua ekor' tu anjing yang sama jugak... Kebulur nak berkomen kat sini walauun kata blog ni takde orang baca..... Lawak-lawak tengok perangai fool dog fuckatan... Macam babi sondol betul...

Muahahahahahahahahahaa

Miki Hanzo said...

https://beruangbiru1.blogspot.my/2017/07/presiden-amerika-syarikat-tidak-percaya.html?m=1

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates