August 19, 2017

0 @RafiziRamli Menipu Lagi, Cubaan Untuk Mengaitkan TS Annuar Musa Dalam Isu Pembelian MARA Gagal


Semalam di laman sosial Facebook, Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli sekali lagi mencetuskan kontroversi apabila mempertikaikan pembelian tiga unit hartanah di Australia oleh MARA. Beliau cuba mengaitkan isu pembelian hartanah ini dengan kes penangkapan TS Mohd Isa Samad yang didakwanya sebagai 'kambing hitam' untuk menyelamatkan DS Najib Tun Razak.


Tulisan terbaru Rafizi Ramli ini juga berupaya membawa beliau dihadapkan ke Mahkamah apabila mengaitkan nama Ketua Penerangan UMNO TS Annuar Musa. Rafizi Ramli menulis di laman sosial Facebook beliau,
Dalam kes tersebut, menteri yang bertanggungjawab ketika itu (Dato’ Seri Shafie Afdal) dan pengerusi MARA ketika itu (Tan Sri Anuar Musa) dengan secara jelas mengesahkan bahawa cadangan pembelian hartanah luar negara oleh MARA itu telah dibentangkan dan diluluskan oleh Majlis Ekonomi yang dipengerusikan oleh Dato’ Seri Najib Tun Razak.
Untuk makluman, ketika TS Annuar Musa dilantik menjadi Pengerusi MARA pada tahun 2013, semua aset yang disebut Rafizi Rafizi tersebut sudahpun selesai dibeli. Ini pula jawapan TS Annuar Musa, juga dipetik daripada laman sosial Facebook beliau, 
Menteri bertanggungjawab ketika itu (Dato Seri Shafie Afdal) dan Pengerusi Mara (Tan Sri Annuar Musa)"... beliau mungkin merujuk kepada penjawat jawatan ketika aset-aset di Australia dibeli oleh MARA sekitar tahun 2012/13.

Sekiranya beliau merujuk kepada ketika asset dibeli, sukacita dijelaskan bahawa Menteri KKLW ketika pembelian adalah DS Shafie Afdal dan Pengerusi MARA ketika itu adalah DS Idris Jusoh, bukan saya. Sewaktu saya mula di lantik 2013 semua asset asset tersebut sudahpun selesai dibeli.

Saya menganggapkan kesilapan YB Rafizi itu sebagai sesuatu yang beliau tidak sengaja atau beliau mempunyai maksud lain dan wajarlah beliau perbetulkan tanpa perlu perentah Mahkamah kerana beliau sudah banyak kali tewas di mahkamah.
Rafizi Ramli dan fitnah berpisah tiada. Di dalam bulan Ogos 2017 ini sahaja beliau berhadapan dengan tiga kes Mahkamah, dua daripadanya melibatkan fitnah Tabung Haji dan National Feedlot Corporation (NFC) dan satu lagi berkaitan pembocoran Akta Rahsia Rasmi (OSA). Jadi tidak hairanlah beliau cuba secara sengaja atau tidak untuk memfitnah Perdana Menteri dan TS Annuar Musa.

0 comments:

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates