August 18, 2017

8 #NothingToHide - Mahkamah Rayuan Tolak Permohonan 'Top Dog' Pakatan Harapan Tangguhkan RCI


#NothingToHide lah sangat. Selepas Mahkamah Tinggi, Mahkamah Rayuan hari ini pula menolak permohonan 'Top Dog' Pakatan Harapan untuk menukar dua panel Royal Commission of Inquiry (RCI) ke atas urusniaga Forex Bank Negara Malaysia, iaitu Mohd Sidek Hassan dan Saw Choo Boon. Kenapa Mantan Perdana Menteri 22 tahun ini takut sangat untuk mengahadapi RCI sekiranya beliau tidak melakukan kesalahan apa-apa? 

Sekiranya beliau merasakan tidak ada sesuatu yang perlu disembunyikan, hadapilah RCI dengan yakin dan tenang. Kenapa perlu melengah-lengahkan RCI berkenaan? Lagipun kita sudah tahu skrip yang biasa digunakan oleh beliau nanti, saya sudah tidak ingat, orang ini salah, orang itu salah dan perkara yang lepas tidak perlu dikenang lagi.


Peguam Tun Dr Mahathir, Haniff Khatri dipetik Malay Mail Online berkata,
Mohamed Haniff explained that Dr Mahathir's bid today for the courts to temporarily freeze the RCI proceedings was merely to prevent the latter's appeal from becoming academic. He insisted it was not an attempt to prevent the RCI from conducting its investigations, but to ensure that its proceedings were fair and just.
Seolah-olah Haniff  Khatri berkata, "I want to freeze it but I am not delaying or preventing the RCI". Cakap belit-belit macam ular seperti anak guamnya juga. Yennadai!

8 comments:

Anonymous said...

Bermula isnin ni, sila kosongkan satu katil di IJN, mana la tahu kot kot ade yang nak admit sebab alasan bateri kat jantung gagal berfungsi lak.. Hik3

Anonymous said...

Aduh, malunye mat sabun... Ayam sabung dah jadi ayam daging tokong.. 1% lebih baik pergi meninggal, bukan aku cakap la... Ini TNC Unisel yang cakap, gaji dia assmin yang bayarkan.... Hak3.

-------------------------------

BANGI, 25 Zulkaedah 1438H, Jumaat – Satu kaji selidik yang dijalankan oleh Institut Darul Ehsan (IDE) secara konsisten mendapati Parti Amanah Negara (PAN) hanya mendapat 1 peratus sokongan daripada rakyat.

Pengarah Institut Kajian Analisis Politik Malaysia (MAPAN), Universiti Utara Malaysia (UUM), Dr Kamarul Zaman Yusoff berkata, dapatan kajian itu didedahkan sendiri oleh Naib Presiden merangkap Timbalan Naib Canselor (Pentadbiran, Perancangan & Jaringan Global) Unisel, Prof Dr Mohd Nor Nawawi semalam.

Menurut pendedahan itu, Prof Nawawi berkata, orang Melayu masih belum tertarik kepada PAN.

“Dari Pilihan Raya Kecil Sungai Besar dan Kuala Kangsar lagi kaji selidik ini telah dijalankan.

“PRK ini menunjukkan PAN memang tiada pengaruh di kalangan orang Melayu dan pada pandangan beliau PAN sewajarnya dibubarkan dan ahli-ahlinya masuk ke parti-parti yang lain.

“Saya rasa dengan dapatan kajian IDE ini, PAN perlu fikir semula mengenai kelangsungan perjuangan. Apakah perlu PAN wujud atau pun tidak dalam politik Malaysia,” kata Dr Kamarul ketika dihubungi Ismaweb.net hari ini.

Mengulas lanjut, beliau berkata, dapatan kajian ini mungkin menjadi punca utama mengapa seperti kebelakangan ini

Presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah dan Timbalan Presidennya, Datuk Seri Azmin Ali seolah berminat berunding dengan PAS bagi menjalinkan persefahaman politik dengan parti itu.

“Mungkin mereka dah diyakinkan dengan dapatan-dapatan kaji selidik ini bahawa memang PKR tak boleh ‘survive’ dengan hanya bergantung kepada PAN tanpa bekerjasama dengan PAS,” katanya.

Pada masa sama, Dr Kamarul berkata, dapatan kaji selidik ini juga menjadi satu ‘tamparan’ kepada Pertubuhan Ikram Malaysia (Ikram).

“Ini satu tamparan buat Ikram yang bersungguh-sungguh kononnya nak menggunakan PAN sebagai platform yang memperjuangkan Islam yang kononnya membawa rahmat kepada seluruh alam. Jadi ini menggambarkan kegagalan pemimpin Ikram,” katanya.

Anonymous said...

Ketua pan tu pernah kena tangkap khalwat dgn bini org. Tak heran klu tak dpt sokongan sbb ramai org dah tahu perangai ketua parti tu.

Anonymous said...

APA??? PANtaik membawa rahmat kpd seluruh alam? KEH KEH KEH....hanya macai2 taik jer yg percaya...hahaha..

Anonymous said...

Jembalang top dog kat sini terlalu percaya tu...

Muahahahahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Zahif mat arip dah abis reman...bila nak didakwa?....hehe...teater opera..

Anonymous said...

Reman utk soal siasat..bongok
Lps tu siapkan kertas pertuduhan sekiranya ada kes...bongok

Orang tengok bola kau pun gatal nak tengok.
Undang-undang permainan tak tau.
Bodoh duduk diam, barulah org tak tau kau ni bongok.

Anonymous said...

Hahaha....tak de kes kerana anak najib pon terlibat sama ngok...Isa pon senyum lebar...teater opera sprm....zahid mat arip kena reman mcai bodos bising 1 dunia konon zahid ahli bersatu rasuah...hehehe...kerana tanye 1mdb zahid ditendang dari felda...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates